Prime Minister's Office
PM hails signing of memorandum of settlement with ULFA
29 DEC 2023 10:15PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today said that signing of memorandum of settlement with ULFA paves the way for lasting progress in Assam.
Home Minister Shri Amit Shah posted, informing that the Government of India and the Government of Assam have signed a memorandum of settlement with the oldest insurgent group of the state ULFA. The insurgent group has agreed to abjure the path of violence, surrender all arms and ammunition, join the peaceful democratic process as established by the law and uphold the integrity of the country.
The Prime Minister posted in reply on X:
"Today marks a significant milestone in Assam's journey towards peace and development. This agreement, paves the way for lasting progress in Assam. I commend the efforts of all involved in this landmark achievement. Together, we move towards a future of unity, growth, and prosperity for all."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
উলফাগা মেমোরেন্দম ওফ সেত্তলমেন্ত খুৎয়েক পীনখিবদা প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
29 DEC 2023 10:15PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি উলফাগা মেমোরেন্দম ওফ সেত্তলমেন্ত খুৎয়েক পীনখিবা অসিনা অসামদা তুংকোইনা শান্তি থম্নবা লম্বী শেম্লে।
হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা সোসিএল মেদিয়াদা হায়খি, রাজ্য অসিগী খ্বাইদগী লিরবা লালহৌলুপ উলফাগা লোয়ননা ভারত সরকার অমসুং অসাম সরকারনা মেমোরেন্দম ওফ সেত্তলমেন্ত অমা খুৎয়েক পীনরে। লালহৌলুপ অসিনা হিংসাগী থবক খুদিংমক থাদোকপা অমসুং লৈবাক অসিগী আইন অমসুং অপুনবগী শক্তম ঙাক্না শান্তি ওইবা গনতন্ত্রিক ওইবা থবকশিং পাংথোকপা হায়না য়ারে।
পাউখুম পীরদুনা এক্সতা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“অসামগী শান্তি অমসুং চাউখৎপগী খোঙচৎকী মাইকৈদা ঙসি শিংথানিঙাই ওইবা মাইপাকপা অমা হৌরে। য়ানচে অসিনা অসামদা তুংকোইনা শান্তি থম্নবা লম্বী শেম্লে। মসিগী অচৌবা মাইপাকপা অসিদা শরুক য়ারিবা খুদিংমক্না হোৎনখিবশিং ঐনা থাগৎচরি। অমতা ওইনা, ঐখোয়না অপুনবা, চাউখৎপা অমসুং মীওই খুদিংমক নুংঙাইবা তুংলমচৎ অমদা চঙশিল্লে”।