Prime Minister's Office
PM addresses NCC Cadets and NSS Volunteers
“This occasion is special due to two reasons namely the 75th Republic Day celebrations and its dedication to Nari Shakti of India.”
“Rashtriya Balika Diwas, a celebration of courage, determination and achievements of India’s daughters”
“Jan Nayak Karpoori Thakur’s entire life was dedicated to social justice and upliftment of the deprived sections”
“Traveling from one state to another creates new experiences for every citizen. This is India’s speciality”
“I prefer calling Gen Z, the Amrit Generation”
“Yahi Samay hai, Sahi Samay hai, Ye Aapka Samay Hai - This is the right time, this is your time”
“Motivation may wane sometimes, but it is the discipline that keeps you on the right path”
“Youth must register as ‘My Bharat’ Volunteers on ‘My Yuva Bharat’ platform”
“Today's young generation can stay connected with me continuously through NaMo App”
24 JAN 2024 5:25PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the NCC Cadets and NSS Volunteers today. Addressing the gathering, the Prime Minister expressed pride in the cultural program depicting the life of Rani Lakshmi Bai and said that it has brought India’s history alive today. He praised the efforts of the team involved in the program and stated that they will now be a part of the Republic Day Parade. “This occasion”, the Prime Minister said, “is special due to two reasons namely the 75th Republic Day celebrations and its dedication to Nari Shakti of India.” Referring to the women participants from across India, Shri Modi said that they are not here alone but have brought along the essence of their respective states, their culture, traditions and the forward-thinking of their societies. Noting another special occasion today, the Prime Minister mentioned Rashtriya Balika Diwas which is a celebration of their courage, determination and achievements. “Daughters of India have the capability to reform the society for good”, the Prime Minister said highlighting the contributions of women in laying the foundations of society in different historical periods, a belief which was witnessed in today’s cultural performance.
Mentioning the Government’s decision of Bharat Ratna for Jan Nayak Karpoori Thakur, PM Modi marked this as the government's good fortune and underlined the need for the young generation of today to know about the great personality. The Prime Minister recalled his rise despite extreme poverty and social inequality as he became Chief Minister and always maintained his down-to-earth humility. “His entire life was dedicated to social justice and upliftment of the deprived sections”, the Prime Minister said. Shri Modi added that the initiatives of the government like focusing on the poor and Viksit Bharat Sankalp Yatra to reach the last beneficiary reflect the inspiration of Karpoor Thakur.
The Prime Minister noted that many are visiting Delhi for the first time and shared their excitement and enthusiasm for the Republic Day Celebrations. Touching upon the extreme winter conditions in Delhi, the Prime Minister said that many attendees would have experienced such weather for the first time and also highlighted India’s diverse weather conditions in different regions. He lauded their commitment to rehearsing in such harsh weather conditions and praised their performance today. PM Modi expressed confidence that they will take along with them a part of Republic Day celebrations when they return home. “This is India’s speciality”, the Prime Minister said, “Traveling from one state to another creates new experiences for every citizen.”
“Even though the present generation is referred to as Gen Z”, the Prime Minister said, “I prefer to call you the Amrit Generation.” He underlined that it is the present generation’s energy that will give impetus to the nation’s progress in the Amrit Kaal. Reiterating India’s resolve to become a developed nation by 2047, the Prime Minister emphasized the importance of the next 25 years for the future of India and the present generation. “It is the government’s resolve to fulfill all the dreams of the Amrit Generation, create countless opportunities, and remove all obstacles in their paths”, the Prime Minister said. He stated that the discipline, focused mindset and coordination witnessed in today’s performance are also the basis for realizing the dreams of Amrit Kaal.
The Prime Minister reiterated that ‘Nation First’ should be the guiding principle of the Amrit Generation. The Prime Minister also told the young audience never to allow despair to set in their lives. Stressing the importance of every small contribution, PM Modi, stressed “Yahi Samay hai Sahi Samay hai, Ye Aapka Samay Hai - This is the right time, this is your time.” Stressing the importance of the present moment, the Prime Minister asked the youth to impart strength to their resolve to achieve the goal of Viksit Bharat. And to expand the horizon of knowledge so that Indian geniuses could give new direction to the world and gain new capabilities so that India could solve the world’s problems. He elaborated on the steps for creating new avenues for youth to realize their full potential and mentioned creating new opportunities in newly opened sectors. Shri Modi gave examples of creating new opportunities in the space sector, push towards Ease of Doing Business, creating a private sector in the defence industry, establishing the National Research Foundation and creating modern educational facilities to cater to the 21st century. The Prime Minister also mentioned reforming the education system in India which allows attaining higher education in the mother tongue and not being bound to a particular stream or subject. Encouraging the youth to engage in research and innovation, the Prime Minister mentioned Atal Tinkering Labs which inspire creativity and innovation. He underlined that the government has created new opportunities for girl students who want to make a career by joining the army. “Now, girl students can also be admitted to various Sainik schools”, the Prime Minister said urging them to move forward with full confidence. “Your efforts, your vision, your potential will take India to new heights”, he added.
The Prime Minister expressed delight that all the volunteers are directing their energy in the right place. He noted that personality development is natural for someone who has a sense of discipline, traveled a lot in the country, and who has friends from different regions who speak different languages. “This should not be underestimated”, PM Modi said emphasizing that it is the most important part of one's entire life. He also urged them to make fitness their first priority. and highlighted the need for discipline in maintaining fitness. “Motivation may wane sometimes, but it is the discipline that keeps you on the right path”, Shri Modi remarked underlining that victory is guaranteed in every field if discipline becomes motivation.
Throwing light on his connections with NCC, the Prime Minister said that institutions like NCC, NSS or cultural camps make the youth aware of society and civic duties. He informed about the creation of another organization - ‘My Yuva Bharat’ and urged the youth to register as ‘My Bharat’ Volunteers.
During this Republic Day Celebration, the Prime Minister highlighted the multiple opportunities to witness multiple programs, visit various historical places and meet experts. “This will be an experience that you will remember for the rest of your life. Every year whenever you watch the Republic Day parade, you will remember these days and you will also remember that I told you this”, Shri Modi said. He also urged them to record their experiences and learnings from the Republic Day celebrations which can also be shared with the Prime Minister in writing or video recording on NaMo App. “Today's young generation can stay connected with me continuously through the NaMo App”, PM Modi emphasized.
Concluding the address, the Prime Minister expressed belief and faith in the strength of the youth. He urged them to study hard, be a conscientious citizen, protect the environment, avoid bad habits and be proud of the nation’s heritage and culture. “You have my blessings, my best wishes”, Shri Modi concluded.
Union Minister of Defence, Shri Raj Nath Singh, Union Minister of Sports and Youth Affairs, Shri Anurag Singh Thakur, and Union Ministers of Tribal Affairs, Shri Arjun Munda were present on the occasion among others.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
এনচিচি কেডেট আৰু এনএছএছ স্বেচ্ছাসেৱকসকলক সম্বোধন প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
“এই অনুষ্ঠানটো দুটা কাৰণত বিশেষ যেনে ৭৫ সংখ্যক গণৰাজ্য দিৱস উদযাপন আৰু ভাৰতৰ নাৰী শক্তিৰ প্ৰতি ইয়াৰ উৎসৰ্গা”
“ৰাষ্ট্ৰীয় বালিকা দিৱস, ভাৰতৰ কন্যাসকলৰ সাহস, দৃঢ়তা আৰু কৃতিত্বৰ উদযাপন”
24 JAN 2024 5:25PM by PIB Guwahati
আজি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে এন চি চি কেডেট আৰু এন এছ এছৰ স্বেচ্ছাসেৱকসকলক সম্বোধন কৰে। সভাত ভাষণ দি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাণী লক্ষ্মী বাঈৰ জীৱনক প্ৰস্তুত কৰি উলিওৱা সাংস্কৃতিক কাৰ্যসূচীক লৈ গৌৰৱ প্ৰকাশ কৰি কয় যে ই আজি ভাৰতৰ ইতিহাসক সজীৱ কৰি তুলিছে। তেওঁ এই কাৰ্যসূচীৰ সৈতে জড়িত দলটোৰ প্ৰচেষ্টাক প্ৰশংসা কৰি কয় যে তেওঁলোক এতিয়া গণৰাজ্য দিৱসৰ পেৰেডৰ অংশ হ’ব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, এই অনুষ্ঠানটো দুটা কাৰণত বিশেষ যেনে ৭৫ সংখ্যক গণৰাজ্য দিৱস উদযাপন আৰু ভাৰতৰ নাৰী শক্তিৰ প্ৰতি ইয়াৰ সমৰ্পণ।” সমগ্ৰ ভাৰতৰ মহিলা অংশগ্ৰহণকাৰীসকলৰ কথা উল্লেখ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে তেওঁলোক ইয়াত অকলশৰীয়া নহয়, বৰঞ্চ নিজ নিজ ৰাজ্যৰ সাৰমৰ্ম, নিজৰ সংস্কৃতি, পৰম্পৰা আৰু নিজৰ সমাজৰ আগন্তুক চিন্তাধাৰা লৈ আহিছে। আজি আন এক বিশেষ অনুষ্ঠান লক্ষ্য কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাষ্ট্ৰীয় বালিকা দিৱসৰ কথা উল্লেখ কৰে যিটো তেওঁলোকৰ সাহস, দৃঢ়তা আৰু কৃতিত্বৰ উদযাপন। “ভাৰতৰ কন্যাসকলৰ সমাজখনক ভালৰ বাবে সংস্কাৰ কৰাৰ সামৰ্থ্য আছে”, বিভিন্ন ঐতিহাসিক যুগত সমাজৰ ভেটি স্থাপনৰ ক্ষেত্ৰত মহিলাসকলৰ অৱদানৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, যিটো বিশ্বাস আজিৰ সাংস্কৃতিক প্ৰদৰ্শনত প্ৰত্যক্ষ কৰা হৈছিল।
জননায়ক কাৰ্পুৰী ঠাকুৰৰ বাবে চৰকাৰৰ ভাৰতৰত্নৰ সিদ্ধান্তৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে ইয়াক চৰকাৰৰ সৌভাগ্য বুলি চিহ্নিত কৰি আজিৰ নৱপ্ৰজন্মই মহান ব্যক্তিত্বৰ বিষয়ে জনাটো প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চৰম দৰিদ্ৰতা আৰু সামাজিক বৈষম্যৰ মাজতো তেওঁৰ উত্থানৰ কথা স্মৰণ কৰে যেতিয়া তেওঁ মুখ্যমন্ত্ৰী হৈ সদায় নিজৰ নিম্নগামী নম্ৰতা বজাই ৰাখিছিল। “তেওঁৰ সমগ্ৰ জীৱন সামাজিক ন্যায় আৰু বঞ্চিত শ্ৰেণীৰ উত্থানৰ বাবে উৎসৰ্গিত আছিল”, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়। শ্ৰী মোদীয়ে লগতে কয় যে দৰিদ্ৰ লোকৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা আৰু বিক্ষিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ দৰে চৰকাৰৰ পদক্ষেপে শেষ হিতাধিকাৰীৰ কাষ চাপিবলৈ লোৱা পদক্ষেপে কাৰ্পুৰী ঠাকুৰৰ প্ৰেৰণা প্ৰতিফলিত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰথমবাৰৰ বাবে বহুতে দিল্লী ভ্ৰমণ কৰা বুলি উল্লেখ কৰি গণৰাজ্য দিৱস উদযাপনৰ বাবে তেওঁলোকৰ উত্তেজনা আৰু উৎসাহ ভাগ কৰে। দিল্লীৰ শীতকালীন চৰম পৰিস্থিতিক স্পৰ্শ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে বহু উপস্থিত ব্যক্তিয়ে প্ৰথমবাৰৰ বাবে এনে বতৰৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিলেহেঁতেন আৰু লগতে ভাৰতৰ বিভিন্ন অঞ্চলৰ বৈচিত্ৰময় বতৰৰ পৰিস্থিতিৰ ওপৰতো আলোকপাত কৰে। এনে কঠোৰ বতৰত আখৰা কৰাৰ দায়বদ্ধতাক তেওঁ প্ৰশংসা কৰে আৰু আজি তেওঁলোকৰ অভিনয়ৰ প্ৰশংসা কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে আস্থা প্ৰকাশ কৰে যে তেওঁলোকে ঘৰলৈ উভতি আহি গণৰাজ্য দিৱস উদযাপনৰ এটা অংশ লগত লৈ যাব। “এয়া ভাৰতৰ বিশেষত্ব”, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, “এখন ৰাজ্যৰ পৰা আন এখন ৰাজ্যলৈ যাত্ৰা কৰিলে প্ৰতিজন নাগৰিকৰ বাবে নতুন অভিজ্ঞতাৰ সৃষ্টি হয়।”
“বৰ্তমানৰ প্ৰজন্মক জেন জেড বুলি কোৱা হ’লেও প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, “মই তোমালোকক অমৃত প্ৰজন্ম বুলি ক’বলৈ পছন্দ কৰো।” তেওঁ আঙুলিয়াই দিয়ে যে বৰ্তমান প্ৰজন্মৰ শক্তিয়েই অমৃত কালত জাতিটোৰ অগ্ৰগতিক গতি প্ৰদান কৰিব। ২০৪৭ চনৰ ভিতৰত ভাৰতৰ উন্নত ৰাষ্ট্ৰ হোৱাৰ সংকল্প পুনৰবাৰ উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত আৰু বৰ্তমান প্ৰজন্মৰ ভৱিষ্যতৰ বাবে অহা ২৫ বছৰৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। “অমৃত প্ৰজন্মৰ সকলো সপোন পূৰণ, অগণন সুযোগ সৃষ্টি, আৰু তেওঁলোকৰ পথত থকা সকলো বাধা আঁতৰোৱাটো চৰকাৰৰ সংকল্প”, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে আজিৰ অভিনয়ত দেখা পোৱা অনুশাসন, কেন্দ্ৰীভূত মানসিকতা আৰু সমন্বয়ও অমৃত কালৰ সপোন বাস্তৱায়িত কৰাৰ ভিত্তি।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পুনৰ কয় যে ‘নেচন ফাৰ্ষ্ট’ অমৃত প্ৰজন্মৰ পথ প্ৰদৰ্শক নীতি হ’ব লাগে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে যুৱ দৰ্শককো কয় যে তেওঁলোকৰ জীৱনত কেতিয়াও হতাশাই ঠাই ল’বলৈ নিদিব। প্ৰতিটো সৰু সৰু অৱদানৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে জোৰ দি কয় “য়েহী সময় হেই, চহী সময় হেই, য়ে আপকা সময় হেই - এয়া সঠিক সময়, এয়া তোমালোকৰ সময়।” বৰ্তমানৰ মুহূৰ্তৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে যুৱক-যুৱতীসকলক বিকাশ ভাৰতৰ লক্ষ্যত উপনীত হোৱাৰ সংকল্পক শক্তি প্ৰদান কৰিবলৈ কয়। আৰু জ্ঞানৰ দিগন্ত বিস্তাৰ কৰা যাতে ভাৰতীয় প্ৰতিভাশালীসকলে বিশ্বক নতুন দিশ দিব পাৰে আৰু নতুন সামৰ্থ্য লাভ কৰিব পাৰে যাতে ভাৰতে বিশ্বৰ সমস্যা সমাধান কৰিব পাৰে। তেওঁ যুৱক-যুৱতীসকলৰ বাবে তেওঁলোকৰ সম্পূৰ্ণ সম্ভাৱনাক বাস্তৱায়িত কৰাৰ নতুন পথ সৃষ্টিৰ পদক্ষেপসমূহৰ বিষয়ে বিশদভাৱে কয় আৰু নতুনকৈ মুকলি কৰা খণ্ডসমূহত নতুন সুযোগ সৃষ্টি কৰাৰ কথা উল্লেখ কৰে। মহাকাশ খণ্ডত নতুন সুযোগ সৃষ্টি কৰা, ইজ অৱ ডুইং বাণিজ্যৰ দিশত আগবঢ়াই দিয়া, প্ৰতিৰক্ষা উদ্যোগত ব্যক্তিগত খণ্ডৰ সৃষ্টি কৰা, ৰাষ্ট্ৰীয় গৱেষণা ন্যাস প্ৰতিষ্ঠা কৰা আৰু একবিংশ শতিকাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি আধুনিক শৈক্ষিক সুবিধা সৃষ্টিৰ উদাহৰণ দাঙি ধৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতৰ শিক্ষা ব্যৱস্থাৰ সংস্কাৰৰ কথাও উল্লেখ কৰে যিয়ে মাতৃভাষাত উচ্চ শিক্ষা লাভৰ সুবিধা প্ৰদান কৰে আৰু কোনো বিশেষ ধাৰা বা বিষয়ৰ লগত বান্ধ খাই নাথাকে। যুৱক-যুৱতীসকলক গৱেষণা আৰু উদ্ভাৱনত নিয়োজিত হ’বলৈ উৎসাহিত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সৃষ্টিশীলতা আৰু উদ্ভাৱনক অনুপ্ৰাণিত কৰা অটল টিংকাৰিং লেবৰ কথা উল্লেখ কৰে। তেওঁ আলোকপাত কৰে যে চৰকাৰে সেনাবাহিনীত যোগদান কৰি কেৰিয়াৰ গঢ়িব বিচৰা কন্যা ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ বাবে নতুন সুযোগ সৃষ্টি কৰিছে। “এতিয়া কন্যা ছাত্ৰ-ছাত্ৰীকো বিভিন্ন সৈনিক বিদ্যালয়ত নামভৰ্তি কৰিব পৰা যাব”, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁলোকক সম্পূৰ্ণ আত্মবিশ্বাসেৰে আগবাঢ়ি যাবলৈ আহ্বান জনায়। “আপোনালোকৰ প্ৰচেষ্টা, আপোনাৰ দৃষ্টিভংগী, আপোনাৰ সম্ভাৱনাই ভাৰতক নতুন উচ্চতালৈ লৈ যাব”, তেওঁ লগতে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আনন্দ প্ৰকাশ কৰে যে সকলো স্বেচ্ছাসেৱকে নিজৰ শক্তি সঠিক স্থানত নিৰ্দেশিত কৰিছে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে যিজনৰ অনুশাসনৰ ভাৱ আছে, দেশত বহু ভ্ৰমণ কৰা, আৰু বিভিন্ন অঞ্চলৰ পৰা বিভিন্ন ভাষা কোৱা বন্ধু আছে, তেওঁৰ ব্যক্তিত্ব বিকাশ স্বাভাৱিক। “ইয়াক তুচ্ছজ্ঞান কৰা উচিত নহয়”, প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে এই কথাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি কয় যে ই মানুহৰ সমগ্ৰ জীৱনৰ আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশ। ফিটনেছক প্ৰথম অগ্ৰাধিকাৰ দিবলৈও আহ্বান জনায়। আৰু ফিটনেছ বজাই ৰখাৰ ক্ষেত্ৰত অনুশাসনৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। “প্ৰেৰণা কেতিয়াবা কমি যাব পাৰে, কিন্তু অনুশাসনেই আপোনাক সঠিক পথত ৰাখে”, অনুশাসন প্ৰেৰণা হৈ পৰিলে প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে জয় নিশ্চিত বুলি মন্তব্য কৰে শ্ৰী মোদীয়ে।
এন চি চিৰ সৈতে থকা সম্পৰ্কৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এন চি চি, এন এছ এছ বা সাংস্কৃতিক শিবিৰৰ দৰে প্ৰতিষ্ঠানে যুৱক-যুৱতীসকলক সমাজ আৰু নাগৰিক কৰ্তব্যৰ প্ৰতি সচেতন কৰি তোলে। তেওঁ আন এটা সংস্থা - ‘মোৰ যুৱ ভাৰত’ গঠনৰ বিষয়ে অৱগত কৰি যুৱক-যুৱতীসকলক ‘মোৰ ভাৰত’ স্বেচ্ছাসেৱক হিচাপে পঞ্জীয়ন কৰিবলৈ আহ্বান জনায়।
এই গণৰাজ্য দিৱস উদযাপনৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে একাধিক কাৰ্যসূচীৰ সাক্ষী হোৱাৰ, বিভিন্ন ঐতিহাসিক স্থান পৰিদৰ্শন কৰাৰ আৰু বিশেষজ্ঞসকলক লগ পোৱাৰ একাধিক সুযোগৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। “এইটো এনে এক অভিজ্ঞতা হ’ব যিটো আপুনি গোটেই জীৱন মনত ৰাখিব। প্ৰতি বছৰে যেতিয়াই গণৰাজ্য দিৱসৰ পেৰেড চাব তেতিয়াই এই দিনবোৰ মনত পৰিব আৰু মই এই কথা কোৱাটোও মনত ৰাখিব”, শ্ৰী মোদীয়ে কয়। লগতে গণৰাজ্য দিৱস উদযাপনৰ পৰা তেওঁলোকৰ অভিজ্ঞতা আৰু শিকিবলগীয়া তথ্য লিপিবদ্ধ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়, যিবোৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সৈতেও লিখিত বা ভিডিঅ’ ৰেকৰ্ডিং NaMo App ত শ্বেয়াৰ কৰিব পাৰিব। “নমো এপৰ জৰিয়তে আজিৰ যুৱ প্ৰজন্মই মোৰ সৈতে অবিৰতভাৱে সংযুক্ত হৈ থাকিব পাৰে”, প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কয়।
ভাষণৰ সামৰণিত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে যুৱক-যুৱতীসকলৰ শক্তিৰ ওপৰত বিশ্বাস আৰু আস্থা প্ৰকাশ কৰে। তেওঁ তেওঁলোকক কঠোৰ পঢ়া-শুনা, বিবেকবান নাগৰিক হ’বলৈ, পৰিৱেশ ৰক্ষা কৰিবলৈ, বেয়া অভ্যাস পৰিহাৰ কৰিবলৈ আৰু জাতিৰ ঐতিহ্য আৰু সংস্কৃতিক লৈ গৌৰৱ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। “আপোনাৰ ওচৰত মোৰ আশীৰ্বাদ, মোৰ শুভেচ্ছা”, শ্ৰী মোদীয়ে সামৰণি মাৰে।
আজিৰ এই অনুষ্ঠানত কেন্দ্ৰীয় প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰী শ্ৰী ৰাজনাথ সিং, কেন্দ্ৰীয় ক্ৰীড়া আৰু যুৱ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী শ্ৰী অনুৰাগ সিং ঠাকুৰ, আৰু কেন্দ্ৰীয় জনজাতি পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী শ্ৰী অৰ্জুন মুণ্ডা আদিৰ লগতে অন্যান্য সকলো উপস্থিত থাকে।