Ministry of New and Renewable Energy
Solar Power Capacity up from 2.82 GW in March 2014 to 73.32 GW in December 2023: Union Power and New & Renewable Energy Minister
07 FEB 2024 5:03PM by PIB Delhi
The Union Minister for New & Renewable Energy and Power has informed that the solar power installed capacity in the country has increased from 2.82 GW as on 31.03.2014 to 73.32 GW as on 31.12.2023.
The details of state-wise installation of solar power capacity under the National Solar Mission, is given below.
State-wise installed capacity of Solar Power (as on 31.12.2023)
S. No.
STATES / UTs
Solar Power Capacity in MW
1
Andhra Pradesh
4565.60
2
Arunachal Pradesh
11.79
3
Assam
155.81
4
Bihar
223.54
5
Chhattisgarh
1072.24
6
Goa
35.76
7
Gujarat
10549.07
8
Haryana
1240.47
9
Himachal Pradesh
111.55
10
Jammu & Kashmir
54.98
11
Jharkhand
121.77
12
Karnataka
9412.71
13
Kerala
859.01
14
Ladakh
7.80
15
Madhya Pradesh
3170.05
16
Maharashtra
5080.28
17
Manipur
13.04
18
Meghalaya
4.19
19
Mizoram
30.43
20
Nagaland
3.17
21
Odisha
473.03
22
Punjab
1266.55
23
Rajasthan
18777.14
24
Sikkim
4.69
25
Tamil Nadu
7360.94
26
Telangana
4712.98
27
Tripura
18.47
28
Uttar Pradesh
2740.87
29
Uttarakhand
575.53
30
West Bengal
194.06
31
Andaman & Nicobar
29.91
32
Chandigarh
64.05
33
Dadar & Nagar Haveli and Daman & Diu
46.47
34
Delhi
237.29
35
Lakshadweep
4.97
36
Puducherry
43.27
37
Others
45.01
Total (MW)
73318.49
The Ministry of New and Renewable Energy is implementing Rooftop Solar (RTS) Programme Phase-II, wherein, Central Financial Assistance (CFA) is being provided for the installation of RTS in the Residential sector only, including Residential Welfare Association (RWA)/Group Housing Society (GHS). The Programme envisages the installation of 4,000 MW of RTS capacity in the residential sector till 31.03.2026. CFA is not available for other categories i.e. institutional, educational, social, government, commercial, and industrial sectors as the beneficiaries in these sectors are high tariff-paying consumers and adoption of solar would be economically beneficial for them even without CFA.
This information has been given by the Union Minister for New & Renewable Energy and Power Shri R. K. Singh, in a written reply to a question, in Rajya Sabha on February 6, 2023.

ন্যু অমসুং রিন্যুএবল মন্ত্রালয়
সোলর পৱার কেপাসিতী মার্চ 2014দা 2.82 GW দগী হেনগৎতুনা দিসেম্বর 2023দা 73.32 GW ওইরে: কেন্দ্রগী পৱার অমসুং ন্যু & রিন্যুৱেবল ইনর্জী মিনিস্তর
07 FEB 2024 5:03PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী ন্যু & রিন্যুৱেবল ইনর্জী অমসুং পৱার মিনিস্তরনা খংহনখ্রে মদুদি লৈবাক অসিদা সোলর পৱার ইন্সতোল কেপাসিতী 31.03.2014দা 2.82 GW দগী হেনগৎতুনা 31.12.2023দা 73.32 GW ওইরে।
নেস্নেল সোলর মিসনগী মখাদা সোলর পৱার কেপাসিতী ইন্সতোল তৌবগী রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি।
সোলর পৱারগী রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা ইন্সতোল কেপাসিতী (31.12.2023দা ওইখিবা)
মথং মনাও
রাজ্যশিং / য়ু.তি.শিং
সোলর পৱার কেপাসিতী MWদা
1
আন্ধ্র প্রদেশ
4565.60
2
অরুনাচল প্রদেশ
11.79
3
অসাম
155.81
4
বিহার
223.54
5
ছত্তিশগর
1072.24
6
গৱা
35.76
7
গুজরাত
10549.07
8
হরিয়ানা
1240.47
9
হিমাচল প্রদেশ
111.55
10
জম্মু & কাশ্মীর
54.98
11
ঝার্খন্দ
121.77
12
কর্নাতকা
9412.71
13
কেরলা
859.01
14
লদাখ
7.80
15
মধ্য প্রদেশ
3170.05
16
মহারাস্ত্র
5080.28
17
মনিপুর
13.04
18
মেঘলায়া
4.19
19
মিজোরাম
30.43
20
নগালেন্দ
3.17
21
ওরিশা
473.03
22
পঞ্জাব
1266.55
23
রাজস্থান
18777.14
24
সিক্কিম
4.69
25
তামিল নাদু
7360.94
26
তেলঙ্গনা
4712.98
27
ত্রিপুরা
18.47
28
উত্তর প্রদশ
2740.87
29
উত্তরাখন্দ
575.53
30
ৱেস্ত বেঙ্গল
194.06
31
অন্দমান & নিকোবার
29.91
32
চান্দিগর
64.05
33
দাদ্রা & নগর হভেলি অমসুং দামন & দিয়ু
46.47
34
দিল্লী
237.29
35
লক্ষদ্বীপ
4.97
36
পুদুচেরী
43.27
37
অতোপ্পশিং
45.01
অপুনবা (MW)
73318.49
ন্যু & রিন্যুৱেবল ইনর্জী মন্ত্রালয়না রুফতোপ সোলর (আর.তি.এস.) প্রোগ্রাম ফেজ II ইমপ্লিমেন্ত তৌরি, মদুদা রেসিদেন্সিয়েল ৱেলফেয়র এসোসিয়েসন (আর.দবল্যু.এ.)/গ্রুপ হাউজিং সোসাইতী (জি.ঐচ.এস.) য়াওনা রেসিদেন্সিয়েল সেক্তর খক্তদা আর.তি.এস. ইন্সতোল তৌনবগীদমক সেন্ত্রেল ফাইনান্সিয়েল এসিসতেন্স (সি.এফ.এ.) ফংহল্লি। প্রোগ্রাম অসিনা 31.03.2026 ফাওবদা রেসিদেন্সিয়েল সেক্তরদা 4,000 MWগী আর.তি.এস. কেপাসিতী ইন্সতোল তৌনবা মীৎয়েং থমলি। অতোপ্পা কেতেগোরীশিং হায়বদি ইন্সতিত্যুস্নেল, এজুকেস্নেল, সোসিয়েল, গবর্নমেন্ত, কমর্সিয়েল অমসুং ইন্দস্ত্রীয়েল সেক্তরশিংগীদমক সি.এফ.এ. ফংলোই মরমদি সেক্তরশিং অসিদা লৈরিবা বেনেফিসরীশিং হায় তেরিফ-পেয়িং কঞ্জুমরশিংনি অমদি সি.এফ.এ. য়াওদ্রবা ফাওবা সোলর ইনর্জী এদোপ্ত তৌবা মখোয়গীদমক ইকোনোমিকেল ওইনা কানবা ওইগনি।
ইনফোর্মেশন অসি কেন্দ্রগী ন্যু & রিন্যুৱেবল ইনর্জী অমসুং পৱার মিনিস্তর শ্রী আর.কে. সিংহনা ফেব্রুৱারী 6, 2023দা হংলকপা ৱাহং অমদা রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।