Prime Minister's Office
PM distributes more than 1 lakh appointment letters to newly inducted recruits in Government departments and organisations under Rozgar Mela
Lays the foundation stone of Phase I of Integrated Complex “Karmayogi Bhavan” at New Delhi
“Rozgar Melas plays a crucial role in enhancing the contribution of our Yuva Shakti in nation building”
“Recruitment process in the Government of India has now become completely transparent”
“Our effort has been to connect the youth with the Government of India and make them partners in nation-building”
“Indian Railways is going to be completely transformed by the end of this decade”
“Good connectivity has a direct impact on the development of the country”
“Reforms in the selection process of paramilitary forces will equal opportunity to youth from every region”
12 FEB 2024 11:32AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today distributed more than 1 lakh appointment letters to newly inducted recruits via video conferencing. He also laid the foundation stone of Phase I of the Integrated Complex “Karmayogi Bhavan” in New Delhi. This complex will promote collaboration and synergy among various pillars of Mission Karmayogi.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that appointment letters are being handed out to more than 1 lakh recruits and congratulated them and their families on the occasion. He underlined that the campaign to provide job opportunities to the youth in the Government of India is continuing in full swing. Pointing out that the long time spent between the job notification and handing out appointment letters led to an increase in bribery, the Prime Minister stated that the present government has made the entire process transparent while also completing the recruitment process under the stipulated time. He said that it has led to equal opportunities for every youth in showcasing their capabilities. “Today, every youth believes that they can cement their job position with hard work and skills”, PM Modi said, highlighting that the government strives to make the youth a partner in the development of the nation. He informed that the present government in the last 10 years has handed out jobs to the youth 1.5 times more than the previous governments. The Prime Minister also touched upon laying the foundation stone of Phase I of the Integrated Complex ‘Karmayogi Bhavan’ in New Delhi and said that it will strengthen the government’s initiative towards capacity building.
Talking about the opening of new sectors and creation of opportunities for employment and self-employment for the youth due to the efforts of the government, the Prime Minister mentioned the Budget announcement about 1 crore rooftop solar plants which will reduce the power bill of the families and they will be able to earn money by supplying power to the grid. This scheme will create lakhs of new jobs also, he said.
Mentioning that India is the third largest startup ecosystem in the world with about 1.25 lakh startups, PM Modi expressed happiness that many of these startups are from tier 2 or tier 3 cities. As these startups are creating new job opportunities, the latest budget announced the continuation of the tax rebate for the startups. The Prime Minister also mentioned the 1 lakh crore fund that has been announced in the Budget for promoting research and innovation.
Informing that recruitment in Railway is also taking place today through the Rozgar Mela, the Prime Minister highlighted that Railway is the first choice of the common people when it comes to traveling. Shri Modi drew attention to the fact that Railway in India is undergoing a massive transformation and the sector will witness a complete makeover in the next decade. He recalled that not much attention was paid to the Railway before 2014 and mentioned the electrification and doubling of rail lines as well as flagging off new trains and increasing facilities for the passengers. But after 2014, the Prime Minister informed that a campaign to reinvent the entire train travel experience was initiated with a focus on modernization and upgradation of railways. He informed that 40,000 modern bogies like Vande Bharat Express will be prepared and added to normal trains under this year’s Budget, thereby increasing convenience and comfort for passengers.
Highlighting the far-reaching impact of connectivity, the Prime Minister mentioned new markets, expansion of tourism, new businesses and the creation of lakhs of jobs due to improved connectivity. “Investment in infrastructure is being ramped up to accelerate development”, the Prime Minister said as 11 lakh crore rupees have been marked for investment in infrastructure in the recent Budget. New rail, road, airports, and waterways projects will create new job opportunities, he said.
Noting that many of the new appointments are in paramilitary forces, the Prime Minister dwelled on the reforms in the selection process for paramilitary forces and informed that from this January examination will be conducted in 13 Indian languages apart from Hindi and English. This will give everyone equal opportunity to lakhs of candidates. He also informed about the increase in the quota for border and extremism-affected districts.
The Prime Minister highlighted the role of government personnel in the journey of Viksit Bharat. “More than 1 lakh Karmyogis that are joining today, will give this journey a new energy and speed”, said the Prime Minister. He asked them to devote every day to nation-building. He told them about Karmyogi Bharat Portal which has more than 800 courses and 30 lakh users and asked them to take full benefit of that.
Background
Rozgar Mela was held at 47 locations across the country. The recruitments are taking place across Central Government Departments and State Governments/UTs supporting this initiative. The recruits will be joining the Government in various Ministries/Departments viz. Department of Revenue, Ministry of Home Affairs, Department of Higher Education, Department of Atomic Energy, Ministry of Defence, Department of Financial Services, Ministry of Health & Family Welfare, Ministry of Tribal Affairs and Ministry of Railways in various positions.
Rozgar Mela is a step towards the fulfilment of the commitment of the Prime Minister to accord the highest priority to employment generation in the country. Rozgar Mela is expected to leverage further employment generation and provide gainful opportunities to the Youth for their empowerment and direct participation in National Development.
The newly inducted appointees will also get an opportunity to train themselves through Karmayogi Prarambh, an online module on iGOT Karmayogi portal where more than 880 e-learning courses have been made available for ‘anywhere any device’ learning format.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না রোজগার মেলাগী মখাদা সরকারগী বিভাগশিং অমসুং ওর্গনাইজেসনশিংদা নৌনা ইন্দক্ত তৌখিবা রিক্রুৎশিংদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তর লাখ 1 হেন্না য়েন্থোকখ্রে
নই দিল্লীদা ইন্তিগ্রেতেদ কমপ্লেক্স “কর্ময়োগী ভবন”গী ফেস I উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
“রোজগার মেলাশিংনা লৈবাক শেমগৎপদা ঐখোয়গী য়ুব শক্তিনা শরুক তম্মিবা অসি হেনগৎহনবদা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌরি”
“ভারত সরকারগী রিক্রুৎমেন্ত প্রোসেস অসি হৌজিক মপুং ফানা ত্রান্সপরেন্ত ওইহনখ্রে”
“ঐখোয়গী খোঙথাং অসি ভারত সরকারগা লোয়ননা নহারোলবু কন্নেক্ত তৌনবা অমসুং লৈবাক শেমগৎপদা মখোয়বু মপাংশিং ওইহন্নবনি।”
“ইন্দিয়ন রেলৱেজ অসি দিকেদ অসিনা লোইরকপদা মপুং ফানা অওনবা পুরক্লগনি”
“অফবা কন্নেক্তিবিতীনা লৈবাক্কী চাউখৎ-থৌরাংদা হকথেংননা কান্নবা অমা পীরগনি”
“পেরামিলিতরী ফোর্সশিংগী সেলেক্সন প্রোসেস্তা রিফোর্মশিং পুরকপনা লমদম খুদিংমক্তগী নহারোলশিংদা চপ মান্নবা খুদোংচাবশিং পীরগনি”
12 FEB 2024 11:32AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা নৌনা ইন্দক্ত তৌরবা রিক্রুৎশিংদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তর লাখ 1 হেন্না য়েন্থোকখ্রে। মহাক্না নই দিল্লীদা ইন্তিগ্রেতেদ কমপ্লেক্স “কর্ময়োগি ভবন”গী ফেস I উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। কমপ্লেক্স অসিনা মিসন কর্ময়োগিগী তোঙান-তোঙানবা য়ুম্বীশিংগী মরক্তা কোল্লাবোরেসন অমসুং সিনর্জী প্রমোৎ তৌরগনি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি রিক্রুৎ লাখ 1 হেনবদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং খুৎশিন্নখ্রে অমসুং থৌরম অসিদা মখোয় অমসুং মখোয়গী ইমুং মনুংশিংদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ভারত সরকারদা নহারোলশিংবু থবক্কী খুদোংচাবশিং পীনবা কেম্পেন অসি মপুং ফানা চত্থরি। থবক্কী নোতিফিকেসন থোকপা অমসুং এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং পীবগী মরক্তা মতম শাংনা লৈরিবা অসিনা শেল চাবা হেনগৎহল্লি হায়রদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হৌজিক পাল্লিবা সরকার অসিনা অপুনবা প্রোসেস ত্রান্সপরেন্ত ওইহনখি অমরোমদা পীখিবা মতমগী মনুংদা রিক্রুৎমেন্ত প্রোসেস লোইশিনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মিনা নহারোল খুদিংমক্তা চপ মান্নবা খুদোংচাবশিং পীদুনা মখোয়গী মতিক ময়াইশিং উৎথোকপা ঙমহনখি। “ঙসি, নহারোল খুদিংমক্না হোৎনবা কনবা অমসুং স্কিলশিংগা লোয়ননা মখোয়গী জোব পোজিসন চেৎশিনহনবা ঙমগনি থাজৈ” হায়না পি.এম. মোদীনা ফোঙদোকখি, সরকারনা নহারোলবু জাতি চাউখৎহনবদা মপাং অমা ওইহন্নবা হোৎনখি হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি 10 আসিদা নহারোলদা থবক পীখিবা অসি মমাং সরকারশিংদগী শরুক 1.5 হেন্না পীখি। প্রধান মন্ত্রীনা নই দিল্লীদা ইন্তিগ্রেতেদ কমপ্লেক্স ‘কর্ময়োগি ভবন’গী ফেস Iগী উরেপ-উয়ুং তমখি হায়খি অমসুং মসিনা কেপাসিতী বিল্দিংগী মাইকৈদা সরকারগী থৌশিল মপাঙ্গল কনখৎহনগনি। সরকারগী খোঙথাংশিংনা মরম ওইরগা অনৌবা সেক্তরশিং হাংদোকপা অমসুং নহারোলদা থবক্কী খুদোংচাবশিং অমসুং মশানা মশাদা থবক পীনবা খুদোংচাবশিং ফংহল্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোক্লদুনা বজেৎ অসিনা ইমুংশিং অসিগী মৈগী বিল হন্থহন্নবগীদমক রুফতোপ সোলর প্লান্ত করোর অমগী মতাংদা লাউথোকখি অমসুং মখোয়না গ্রিদতা পাৱর সপ্লাই তৌদুনা শেল তানা ঙম্লগনি হায়খি। স্কিম অসিনা অনৌবা থবক লাখ কয়াসু ফংহল্লগনি, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
ভারত অসি স্তার্তঅপ লাখ 1.25 লৈবগা লোয়ননা মালেমগী অহুমশুবা খ্বাইদগী চাউবা স্তার্তঅপ ইকোসিস্তেম ওইরি হায়না ফোঙদোক্লদুনা পি.এম. মোদীনা তায়র 2 অমসুং 3গী সহরশিংদা স্তার্তঅপ কয়া থোরক্লিবা অসিদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। স্তার্তঅপশিং অসিনা অনৌবা থবক্কী খুদোংচাবশিং ফংহল্লি, অনৌবা বজেৎনা স্তার্তঅপশিংগীদমক তেক্স রিবেৎ মখা তানা তৌনবা লাউথোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা রিসর্চ অমসুং ইন্নোভেসন প্রমোৎ তৌরদুনা বজেৎ অসিদা লুপা করোর লাখ 1গী ফন্দ লাউথোকখিবা অদুসু পনখি।
রোজগার মেলাগী খুত্থাংদা ঙসি রেলৱেদা রিক্রুৎমেন্ত তৌরি হায়না ফোঙদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি রেলৱে অসি ত্রেবেলিংগী মতাংদা লাকপদা মীচম মীয়ামগী অহানবা চোইস ওইরি। শ্রী মোদীনা ভারত্তা লৈরিবা রেলৱেদা চাউনা অহোংবা লাকখিবা আসিদা মীৎয়েং চীংশিনখি অমসুং সেক্তর অসিনা মথংগী দিকেদতা মপুং ফানা অওনবা পুরকপা উবা ফংলগনি। মহাক্না 2014গী মমাংদা রেলৱেদা মীৎয়েং কয়া চংলমখিদবা অদু নীংশিংখি অমসুং রেল লাইনশিং ইলেক্ত্রিফিকেসন অমসুং দব্লিং তৌবা লোয়ননা অনৌবা ত্রেনশিং লমথাবা অমদি পেসেঞ্জরশিংগীদমক খুদোংচাবশিং হেনগৎহল্লিবা অসিগী মতাংদা ফোঙদোকখি। অদুবু 2014গী মতুংদা ত্রেন ত্রেবেল এক্সপরিয়েন্স নৌনা শেমদোক্নবা কেম্পেন অমা হৌদোকখি মসিদা রেলৱে মোদর্নাইজেসন অমসুং অপগ্রেদেসন তৌবদা মীৎয়েংসু থমখি। মহাক্না হায়খি ভন্দে ভারত এক্সপ্রেসগুম্বা মোদর্ন ভোগী 40,000 শাখ্রে অমসুং চহি অসিগী বজেৎকী মখাদা নোর্মেল ত্রেনশিংদা হাপচিনখি মসিনা পেসেঞ্জরশিংদা খুদোংচাবা অমসুং নুংঙাইবা হেনগৎহল্লগনি।
কন্নেক্তিবিতীনা পীরিবা অচৌবা কান্নবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা কন্নেক্তিবিতী ফগৎলকপনা মরম ওইরগা অনৌবা মার্কেৎশিং, তুরিজম পাকথোক চাউথোকহনবা, অনৌবা বিজিনেসশিং অমসুং থবক লাখ কয়া পীখিবগী মতাংদা পনখি। “ইনফ্রাস্ত্রকচরদা তৌবা ইনভেস্তমেন্ত অসিনা চাউখৎ থৌরাং খোঙজেল য়াংশিনহনখি” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা বজেৎতা ইনফ্রাস্ত্রকচরদা ইনভেস্তমেন্ত তৌনবগীদমক লুপা করোর 11 খাকখি হায়না ফোঙদোকখি। অনৌবা রেল, রোদ, এয়রপোর্ত, অমসুং ৱাতরৱেজ প্রোজেক্তশিংনা অনৌবা থবক্কী খুদোংচাবশিং পীরগনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
পেরামিলিতরী ফোর্সশিংদা অনৌবা এপোইন্তমেন্ত কয়া পীখিবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা পেরামিলিতরী ফোর্সশিংগীদমক সেলেক্সন প্রোসেস্তা অওনবা পুরকখিবা অমসুং জনুৱারীদগী পরিক্ষা অসি হিন্দী অমসুং ইংলিশকী মথক্কী ভারতকী লোল 13দা পাঙথোক্লগনি হায়খি। মসিনা কেন্দিদেৎ লাখ কয়াদা চপ মান্নবা খুদোংচাবা পীরগনি। মহাক্না বোর্দর অমসুং এক্সত্রিমিজমনা শোকহল্লবা জিলাশিংগীদমক কোতা হেনগৎহনবগী মতাংদসু ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভিকসিৎ ভারতকী খোঙচৎতা সরকারগী পর্সনেলগী থোদাংগী মতাংদা ফোঙদোকখি। “কর্ময়োগি লাখ অমা হেনবনা ঙসি শরুক য়ারি, মসিনা অনৌবা শক্তি অমসুং খোঙজেল পীরগনি” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। মহাক্না মখোয়দা জাতি শেমগৎপদা নুমিৎ খুদিং কত্থোক্নবা হায়খি। মহাক্না মখোয়দা কর্ময়োগি ভারত পোর্তেলগী মতাংদা ফোঙদোকখি, মসিদা কোর্স 800 হেন্না য়াওরি অমসুং য়ুজর লাখ 30 লৈ অমসুং মখোয়দা মসিগী কান্নবা মপুং ফানা লৌনবা হায়খি।
বেকগ্রাউন্দ
রোজগার মেলা অসি লৈবাক্কী তোঙান-তোঙানবা মফমশিং 47তা পাংথোকখ্রে। থৌরাং অসি শৌগৎতুনা কেন্দ্র সরকারগী দিপার্তমেন্তশিং অমসুং রাজ্য সরকারশিং অমসুং UTশিংনা থবকশিং হাপ্লি। নৌনা থবক খল্লবশিংনা সরকারগী তোঙান-তোঙানবা মিনিস্ত্রিশিং/দিপার্তমেন্তশিং হায়বদি রেভিনিয়ু দিপার্তমেন্ত, হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রি, হয়ার ইজুকেসন দিপার্তমেন্ত, এতোমিক ইনর্জি দিপার্তমেন্ত, ফাইনান্সিএল সর্বিসসেস দিপার্তমেন্ত, হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রি, ত্রাইবেল এফেয়ার্স মিনিস্ত্রি অমসুং রেলৱে মিনিস্ত্রিদা তোঙান-তোঙানবা ফমশিংদা চঙগনি।
রোজগার মেলা অসি লৈবাক অসিদা থবক ফংহন্নবা মরুওইনা লৌরিবা প্রধান মন্ত্রীগী থাজবা থবক ওইনা পাংথোক্নবা মাইকৈদা থাংজিনা খোঙথাং অমনি। রোজগার মেলানা মখা তানা থবক ফংবা হেনগৎহনগনি হায়বগী থাজবা থম্লি অমসুং মখোয় শক্তি ফংনবা অমসুং লৈবাক চাউখৎপগী থবকশিংদা হকথেংননা শরুক য়ানবগী খুদোংচাবা অমা নহারোলশিংদা পীগনি।
নৌনা থবক চঙলবশিং ওনলাইন মোদুল কর্মায়ো পোর্তেল iGOT, কর্মায়োগী প্রারম্ভগী খুৎথাংদা মখোয় মশামক ত্রেনিং তৌজনবগী খুদোংচাবা ফংলে অমসুং মফম অমদগী দিভাইস অমদগী হেক্তা তম্বা য়ারবা ফোর্মেত অসিদা ই-লার্নিং কোর্স 880 হেন্না ফংলি।