Prime Minister's Office
PM addresses Ashwamedha Yagya organized by the Gayatri Parivar through a video message
"The Ashwamedha Yagya organized by the Gayatri Parivar has become a grand social campaign"
"Integration with larger national and global initiatives will keep youth clear of small problems"
“For building a substance-free India, it is imperative for families to be strong as institutions”
“A motivated youth cannot turn towards substance abuse"
25 FEB 2024 9:09AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today addressed Ashwamedha Yagya organized by the Gayatri Parivar through a video message. The Prime MInister started with his dilemma to get associated with a ‘Ashwamedh Yagya’ in the light of upcoming elections as that could be misinterpreted. However, he said, "when I saw the Ashwamedha Yagya to uphold the sentiments of Acharya Shri Ram Sharma and infusing it with new meaning, my doubts melted away"
"The Ashwamedha Yagya organized by the Gayatri Parivar has become a grand social campaign," Prime Minister Modi acknowledged, highlighting its role in steering millions of youth away from addiction and towards nation-building activities. "Youth are the future of our nation," Prime Minister Modi emphasized, recognizing their pivotal role in shaping India's destiny and contributing to its development. He extended heartfelt wishes to the Gayatri Parivar for their commitment to this noble endeavor. Commending their efforts to inspire individuals through the teachings of Acharya Shri Ram Sharma and Mata Bhagwati, the Prime MInister recalled his personal connection with many members of the Gayatri Parivar.
Prime Minister Modi highlighted the imperative to protect the youth from the grip of addiction and provide support to those already affected. "Addiction wreaks havoc on individuals and societies, causing immense damage," Prime Minister Modi underscored, reaffirming the government's commitment to the nationwide initiative for a Drug-Free India launched three to four years ago which engaged more than 11 crore people. The Prime Minister highlighted the extensive outreach efforts including bike rallies, oath-taking ceremonies, and street plays conducted in collaboration with social and religious organizations. The Prime MInister has been underscoring the importance of preventive measures against addiction in his Mann ki Baat also .
"As we integrate our youth with larger national and global initiatives, they will steer clear of small wrongdoings," Prime Minister Modi remarked, highlighting the youth's pivotal role in achieving the goals of a Viksit and Aatmnirbhar Bharat. "The theme of the G-20 summit under India's presidency, 'One Earth, One Family, One Future,' exemplifies our shared human values and aspirations," Prime Minister Modi stated, underscoring the importance of collective efforts in global initiatives such as 'One sun, one world, one grid' and 'One world, one health.' "In such national and global campaigns, the more we involve our youth, the more they will stay away from the wrong path," Prime Minister Modi said.
Speaking on the government's focus on sports and science, the Prime MInister remarked, "the success of Chandrayaan has sparked a new interest for technology among the youth," Prime Minister Modi, emphasized the transformative impact of such initiatives in channeling the energy of the youth in the right direction. He said that initiatives like the Fit India Movement and the Khelo India will motivate the youth and “a motivated youth cannot turn towards substance abuse."
Referring to the new organization ‘Mera Yuva Bharat (MY Bharat)’, the Prime Minister Modi informed that more than 1.5 crore youth have already registered with the portal giving a push to right use of youth power for nation building.
Prime Minister Modi acknowledged the devastating results of substance addiction and stressed the government's commitment to eradicating substance abuse from the grassroots level. PM Modi highlighted the need for strong family support systems to combat substance abuse effectively. "Hence, for building a substance-free India, it is imperative for families to be strong as institutions," Prime Minister Modi affirmed.
"During the Pran Pratishtha Samaroh of the Ram Mandir, I stated that a new journey of a thousand years is beginning for India," Prime Minister Modi remembered, expressing confidence in the nation's trajectory towards a glorious future. "In this Amrit Kaal, we are witnessing the dawn of this new era," Prime Minister Modi said, expressing optimism about India's journey towards becoming a global leader through national development through the endeavors of individual development.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভিদিও মেসেজ অমগী খুৎথাংদা গায়ত্রী পরিবারনা শীনবা অশ্বমেধ যজ্ঞদা ৱা ঙাংখ্রে
“গায়ত্রী পরিবারনা শীনবা অশ্বমেধ যজ্ঞ অচৌবা খুন্নাইগী খোঙজং অমা ওইরে”
“লৈবাক্কী অমসুং মালেমগী অচৌবা থবকশিং পুনশিনবনা নহারোলশিংনা অপীকপা খুদোংচাদবশিং কোকহনগনি”
“সবষ্টেন্স-ফ্রি ভারত অমা শেমগৎনবা, ইন্সতিতুসনশিংগুম্না ইমুংশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবা মরুওই”
“থৌনা লৈবা নহারোল অমনা সবষ্টেন্স লান্না শীজিন্নরোই”
25 FEB 2024 9:09AM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও মেসেজ অমগী খুৎথাংদা গায়ত্রী পরিবারনা শীনবা অশ্বমেধ যজ্ঞদা ৱা ঙাংখ্রে। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লান্না শন্দোক্কবা লৈবনা মীখল পাংথোক্কদবা মতম লাকপদা অশ্বমেধ যজ্ঞ অমা শরুক য়াবদা মহাক্না লাংতক্নবা অমা লৈরি। অশ্বমেধ যজ্ঞনা অচার্য়া শ্রী রাম শর্মাগী ৱাখল্লোনশিং য়োকখৎকনি অমসুং মসিনা অনৌবা ৱাহন্থোক পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি গায়ত্রী পরিবারনা শীনবা অশ্বমেধ যজ্ঞ অচৌবা খুন্নাইগী খোঙজং অমা ওইরে। নহারোলশিং নিষাদা লাইচুবদগী কন্নবা অমসুং লৈবাক শেমগৎপগী থবকশিংদা শরুক য়ানবা অশ্বমেধ যজ্ঞনা নহারোল লাখ কয়া লমজিংলি। নহারোলশিং ঐখোয়গী লৈবাক্কী তুংগী য়ুম্বীনি। ভারতকী মরাইবক লেপ্পা অমসুং লৈবাক অসি চাউখৎহন্নবা নহারোলশিংগী মরুওইবা থৌদাং লৈরি। অনৌবা থবক অসিগীদমক গায়ত্রী বরিবার থাগৎপা ফোঙদোকচরি। অচার্য়া শ্রী রাম শর্মা অমসুং মাতা ভাগৱাতিগী পাউতাকশিংগী খুৎথাংদা লনাই মীওই কয়া ইথিল পীবা মখোয়গী থবকশিংগীদমক থাগৎচরি। মহাক্না গায়ত্রী পরিবারগী মেম্বর কয়াদা মরী লৈনদুনা লাক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক অসিগী নহারোলশিং লাইচুবদগী কনবা অমসুং মাঙজৌননা লাইচুখ্রবশিংদা মতেং পাংবা হায়বসি য়াম্না মরুওই। নিশাদা লাইচুবনা লনাই মীওইশিং অমসুং খুন্নাইশিং মাঙহল্লি। মীওই করোর ১১ হেন্না শরুক য়াদুনা চহি ৩-৪ গী মমাঙদা দ্রগ শীজিন্নদবা ভারত অমা ওইহন্নবা লৈবাক শীনবা থুংনা সরকারনা থবক পায়খৎখ্রে। মীয়াম ৱাখল তাহন্নবা বাইক রেল্লিশিং, ৱাশক লৌবগী থৌরমশিং অমসুং লম্বী মতাইগী লিলা কয়া খুন্নাই অমসুং মীয়ামগী লুপশিংগা খুৎশম্নদুনা পাংথোকখ্রে। মহাক্কী মন কি বাত থৌরমদসু মাঙজৌননা নিশাদা লাইচুবদগী ঙাকথোকপগী মরুওইবগী মতাংদা ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঐখোয়গী নহারোলশিং লৈবাক্কী অমসুং মালেমগী অচৌবা থবকশিং পুনশিনবনা নহারোলশিংনা অপীকপা খুদোংচাদবশিং কোকহনগনি। বিকসিত ভারত অমসুং অত্মনির্ভর ভারতগী পান্দমশিং ফংনবা হোৎনবদা নহারোলশিংগী মরুওইবা থৌদাং লৈরি। ঐখোয়না মালেমদা শরুক য়ারিবা মীওইবগী গুনশিং অমসুং অপাম্বশিং অদু ভারতনা লুচিংখিবা জি-২০ মীফমগী থিম ‘মালেম অমা, ইমুং অমা, তুংলমচৎ’ অমনা হেন্না মশক থোকহনখি। ‘হকশেল অমা, মালেম অমা, গ্রিদ অমা’ অমসুং ‘মালেম অমা, হকশেল অমা’ হায়রিবা মালেমগী থবকশিং অসিনা অপুনবগী থবকশিংগী মরুওইবা অদু মশক তাক্লি। অসিগুম্বা লৈবাক্কী অমসুং মালেমগী খোঙজংশিংদা, ঐখোয়গী নহারোলশিং মশিং হেন্না শরুক য়ারিবমখৈ, মখোয় মশিং হেন্না অরানবা লম্বীদগী লাপ্না লৈগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি শান্নবা অমসুং সাইন্সতা সরকারনা মীৎয়েং চঙলি। চন্দ্রয়ান মাইপাকপা অসিনা নহারোলশিংগী মরক্ত তেক্নোলোজিগী অনৌবা থৱায় য়াওবা লৈহল্লে। অসিগুম্বা থবকশিংনা অফবা ইথিল পীবদগী নহারোলশিংগী থৌনা অচুম্বা মাইকৈদা পুরক্লে। ফিত ইন্দিয়া মুভমেন্ত অমসুং খেলো ইন্দিয়াগুম্বা থবকশিংনা নহারোলশিং পুক্নিং থৌগৎকনি অমসুং পুক্নিং থৌগৎপা নহারোল অমতা নিশা শীজিন্নরোই।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মেরা যুব ভারত (মাই ভারত) কৌবা অনৌবা লুপ অমা শেম্লে অমসুং মসিদা নহারোল করোর ১.৫ হেন্না মিংচল্লে অমসুং লৈবাক শেমগৎনবগীদমক নহারোলশিংগী থৌনা অচুম্বা মওংদা শীজিন্ননবা পোর্তেলনা ইথিল অমা পীরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি পোৎলম কয়া লান্না শীজিন্নবদগী অচৌবা অমাঙবশিং থোকহল্লে অমসুং মখোঙদগী হৌনা পোৎলমশিং লান্না শীজিন্নবা থিংনবা সরকারনা অকনবা থবকশিং পায়খৎলে। পোৎলমশিং লান্না শীজিন্নবা মপুংফানা থিংনবা ইমুং-মনুংগী অকনবা মতেং য়াম্না দরকার ওই। মরম অদুনা, পোৎলম কয়া লান্না শীজিন্নদবা ভারত অমা ওইহন্নবা, ইন্সতিতুসনশিংগুম্না ইমুংশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবা মরুওই।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি রাম মন্দির শঙ্গাবা থৌরম মনুংদা, ঐনা হায়খি মদুদি মসি ভারতকী চহি লিশিং কয়াগী অনৌবা খোঙচৎ অমগী অহৌবা অমনি। হেন্না ফবা মাইকৈ অমদা লৈবাক অসি চঙশিনগনি হায়বগী থাজবা লৈরি। অমৃত কাল অসিদা, অনৌবা যুগ অমা লাকপা ঐখোয়না উরে। লনাই মীওইশিং চাউখৎতুনা অমসুং লৈবাক চাউখৎতুনা মালেমগী লুচিংবা অমা ওইরক্নবা মাইকৈদা ভারতনা চঙশিনগনি হায়বগী থাজবা থম্লি।