Prime Minister's Office
PM to inaugurate Bharat Tex 2024 on 26th February
Drawing inspiration from PM’s 5F Vision, Bharat Tex 2024 to focus on the entire textiles value chain
With participation from more than 100 countries, it is one of the largest-ever global textile events to be organised in the country
The event is envisaged to boost trade & investment and also help enhance exports in the textile sector
25 FEB 2024 3:31PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate Bharat Tex 2024, one of the largest-ever global textile events to be organised in the country, on 26th February at 10:30 AM at Bharat Mandapam, New Delhi.
Bharat Tex 2024 is being organised from 26-29 February, 2024. Drawing inspiration from the 5F Vision of the Prime Minister, the event has a unified farm to foreign via fibre, fabric and fashion focus, covering the entire textiles value chain. It will showcase India’s prowess in the textile Sector and reaffirm India’s position as a global textile powerhouse.
Organised by a consortium of 11 Textile Export Promotion Councils and supported by the government, Bharat Tex 2024 is built on the twin pillars of trade and investment, with an overarching focus on sustainability. The four days event will feature over 65 knowledge sessions with more than 100 global panelists discussing various issues facing relevant to the sector. It will also have dedicated pavilions on sustainability and circularity, an ‘Indi Haat’, fashion presentations on diverse themes such as Indian Textiles Heritage, sustainability, and global designs, as well as interactive fabric testing zones and product demonstrations.
Bharat Tex 2024 is expected to witness participation of policymakers and global CEOs, over 3,500 exhibitors, over 3,000 buyers from over 100 countries, and more than 40,000 business visitors, besides textiles students, weavers, artisans and textile workers. With more than 50 announcements and MoUs expected to be signed during the event, it is envisaged to provide further impetus to investment and trade in the textile sector and help push up exports. It will be another key step to further the Prime Minister’s vision of Aatmanirbhar Bharat and Viksit Bharat.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফেব্রুৱারি ২৬ তা প্রধান মন্ত্রীনা ভারত তেক্স ২০২৪ হৌদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীগী ফাইব এফ ভিজন্দগী ইথিল ফংদুনা, ভারত তেক্স ২০২৪না তেক্সতাইল ভেলু চেন্দা মীৎয়েং থম্লে
লৈবাক ১০০ হেনবনা শরুক য়াদুনা, মসি লৈবাক অসিদা পাংথোকপা খ্বাইদগী চাউবা মালেমগী তেক্সতাইলগী থৌরম অমা ওইরে
থৌরম অসিনা ললোন-ইতিক অমসুং শেন থাদরকপা হেনগৎহনগনি অমসুং তেক্সতাইল সেক্তরদা মপান্দা থাদোকপা হেনগৎহনবদা মতেং পাংগনি
25 FEB 2024 3:31PM by PIB Imphal
ফেব্রুৱারি ২৬,২০২৪গী অয়ুক পুং ১০:৩০ তাবদা নিউ দিল্লিগী ভারত মন্দপামদা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক অসিদা পাংথোকপা খ্বাইদগী চাউবা মালেমগী তেক্সতাইলগী থৌরম অমা ওইরিবা ভারত তেক্স ২০২৪ হৌদোক্লগনি।
ভারত তেক্স ২০২৪ ফেব্রুৱারি ২৬-২৯ ফাওবা পাংথোক্কনি। প্রধান মন্ত্রীগী ফাইব এফ ভিজন্দগী ইথিল ফংদুনা, ভারত তেক্স ২০২৪ অসি ফার্ম, ফোরেন, ফাইবর, ফেব্রিক, ফেসন অমসুং তেক্সতাইলগী ভেলু চেনশিং কোনশিনবা অপুনবা থৌরম অমনি। মসিদা তেক্সতাইল সেক্তরদা ভারতকী থৌনা উৎকনি অমসুং মালেমগী তেক্সতাইলগী পৱারহাওস অমা ওইনা ভারতকী ফিবম অমুক হন্না চেৎশিনহনগনি।
তেক্সতাইল এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিলগী অপুনবা কাংবু অমনা শীনবা অমসুং সরকারনা শৌগৎলিবা প্রধান মন্ত্রীগী ফাইব এফ ভিজন্দগী ইথিল ফংদুনা, ভারত তেক্স ২০২৪ অসি ললোন-ইতিক অমসুং শেন থাদবগী য়ুম্বী অনিদা শেমগৎপনি। নুমিৎ মরিনিগী থৌরম অসিদা নোলেজ সেসন ৬৫ দা মালেমগী পেনেলিস্ত ১০০ হেনবনা সেক্তর অসিগা মরী লৈনবা তোঙান-তোঙানবা হিরমশিং খন্নগনি। মসিদা ইন্দি হত অমা হাংদোক্তুনা ভারতনা তেক্সতাইল হেরিতেচগী থিমশিংগী ফেসনশিং, মালেমগী দিজাইনশিং অমসুং ফেব্রিক তেস্তিং জোনশিং অমসুং পোৎথোক উৎফমশিং লৈগনি।
ভারত তেক্স ২০২৪ তা থৌশিল শেম্বশিং অমসুং মালেমগী সি.ই.ওশিং, একজিবিতর ৩,৫০০ হেনবা, লৈবাক ১০০ হেনবগী বয়র ৩০০০ হেনবা অমসুং বিজিনেস ভিজিতর ৪০,০০০ হেনবা, তেক্সতাইলগী মহৈরোয়শিং, ফিশাবীশিং, খুৎহৈবশিং অমসুং তেক্সতাইলগী শিন্মীশিং শরুক য়ারবা য়াই। থৌরম মনুংদা লাউথোকপা ৫০ অমসুং এম.ও.য়ুশিং খুৎয়েক পীনরবা য়াই। মসি প্রধান মন্ত্রীগী অত্মানির্ভর ভারত অমসুং বিকসিত ভারতকী পান্দম ফংনবা মাইকৈদা থাংজিনবা অতোপ্পা মরুওইবা খোঙথাং অমা ওইগনি।