Prime Minister's Office
PM inaugurates Bharat Tex 2024 in New Delhi
“Bharat Tex 2024 is an excellent platform to highlight India's exceptional capabilities in the textile industry”
“Thread of Bharat Tex connects the glorious history of Indian tradition with today’s talent; technology with traditions; and is a thread to bring together style, sustainability, scale and skill”
“We are focussing on tradition, technology, talent and training”
“We are working in a very wide ambit to further increase the contribution of Textile Sector in building a developed India”
“Textiles and Khadi have empowered women of India”
“Today technology and modernization can co-exist with uniqueness and authenticity”
“Kasturi Cotton is going to be a big step towards creating India's own identity”
“In PM-MITRA parks, Government strives to establish the entire value chain ecosystem in a single place where modern infrastructure with plug and play facilities are made available”
“Today a people’s movement is going on in the country for 'Vocal for Local and Local to Global’
26 FEB 2024 12:57PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated Bharat Tex 2024, one of the largest-ever global textile events to be organized in the country at Bharat Mandapam in New Delhi today. The Prime Minister also took a walkthrough of the exhibition showcased on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister welcomed everyone to Bharat Tex 2024 and said that today’s occasion is special because the event is taking place in two of the largest exhibition centers in India namely Bharat Mandapam and Yasho Bhoomi. He acknowledged the association of more than 3000 exhibitors and traders from about 100 countries, and around 40,000 visitors as he underlined that Bharat Tex provides a platform to all of them.
The Prime Minister said that today’s event encompasses many dimensions as ‘the thread of Bharat Tex connects the glorious history of Indian tradition with today’s talent; technology with traditions and is a thread to bring together style/sustainability/ scale/skill. He also saw the event as a great example of Ek Bharat Shreshtha Bharat, encompassing myriad textile traditions from all over India. He also praised the exhibition at the venue for displaying the depth, longevity and capability of India’s textile tradition.
Noting the presence of various stakeholders in the textile value chain, the Prime Minister highlighted their intellect towards understanding India’s textile sector as well as being aware of the challenges and aspirations. He also noted the presence of weavers and their generational experience from the ground level who are critical to the value chain. Directing the address towards them, the Prime Minister emphasized the resolve of Viksit Bharat and its four main pillars and highlighted that India’s textile sector is connected to each one namely the poor, youth, farmers and women. Therefore, the Prime Minister said, the significance of an event like Bharat Tex 2024 only grows.
The Prime Minister elaborated on the ambit in which the government is working to expand the role of the textiles sector in the journey of Viksit Bharat. “We are focussing on tradition, technology, talent and training”, he said. He pointed out that the emphasis is on updating traditional designs to the demands of the contemporary world. He reiterated the concept of Five Fs - Farm to Fiber, Fiber to Factory, Factory to Fashion, Fashion to Foreign which is binding all elements of the value chain to a single whole. In order to help the MSME sector, the Prime Minister mentioned the change in the definition of MSME to ensure continued benefits even after growth in size. He also talked about direct sales, exhibitions and online portals that have reduced the distance between the artisans and the market.
The Prime Minister threw light on the government’s expansive plans to create seven PM MITRA Parks in various states and underlined the emphasis on the creation of opportunities for the entire textile sector. “Government strives to establish the entire value chain ecosystem in a single place where modern infrastructure with plug and play facilities are made available”, the Prime Minister remarked. He said that it will not only improve scale and operation but also bring down logistics costs.
Referring to the employment potential and participation of the rural population and women in textiles sectors, the Prime Minister said that 7 out of 10 apparel makers are women and in handloom, the number is even higher. He emphasized that the steps taken in the last 10 years have made Khadi a strong medium of development and jobs. Similarly, welfare schemes and infrastructure push of the last decade have also benefited the textile sector, he said.
Talking about India’s growing profile as a cotton, jute and silk producer, PM Modi said that the government is supporting cotton farmers and is buying cotton from them. He said Kasturi Cotton, launched by the government, will be a big step in creating India’s brand value globally, he said. The Prime Minister mentioned measures for the Jute and silk sector also. He also talked of new sectors like technical textiles and informed about the National Technical Textiles Mission and scope for the startups in the area.
The Prime Minister highlighted the need for technology and mechanization on one hand and uniqueness and authenticity on the other and said that India has a place where both these demands can co-exist. Noting the products manufactured by India’s artisans always have a unique feature to it, the Prime Minister said that demand for such talent increases with demand for unique fashion. Therefore, the Prime Minister said, the government is focussing on skill as well as scale with the number of National Institute of Fashion Technology (NIFT) institutes in the country increasing to 19. He said that local weavers and artisans are also being connected to NIFTs with the organization of special training programs about new technology. The Prime Minister also mentioned the Samarth Scheme where more than 2.5 lakh people have received capacity building and skill development training so far. He informed that the majority of women have participated in this scheme where around 1.75 lakh people have already found placement in the industry.
The Prime Minister also dwelled on the dimension of Vocal for Local. He said, “Today a people’s movement is going on in the country for 'Vocal for Local and Local to Global’. He said that the government is creating systems like exhibitions and malls for small artisans.
Commenting on the impact of positive, stable and far-sighted government policies, PM Modi said that the valuation of the Indian textiles market has crossed 12 lakh crore rupees from less than 7 lakh crore in 2014. There is a 25 percent increase in yarn, fabric and apparel production. 380 new BIS standards are ensuring quality control in the sector. This has led to doubling of FDI in the sector in the last 10 years, he informed.
Highlighting the high expectations from India’s textile sector, Prime Minister Modi recalled the efforts of the industry during the Covid Pandemic for the manufacture of PPE Kits and Face Masks. He underlined that the government along with the textile sector streamlined the supply chain and provided a sufficient number of PPE Kits and face masks to the entire world. Looking back at these achievements, the Prime Minister expressed confidence in India becoming a global export hub in the near future. “The Government will stand by you for your every need”, the Prime Minister assured the stakeholders. He also recommended enhancing collaboration among various stakeholders within the textile sector so that a comprehensive resolution can be achieved to further the development of the industry. Observing the proclivity of citizens around the world to ‘Going back to basics’ in every aspect of life including food, healthcare and holistic lifestyle, the Prime Minister said that such is the case in textiles as well and drew attention to the demand for chemical-free coloured threads for garment production. The Prime Minister urged the textile industry to break away from the mentality of only catering to the Indian market and look towards exports. He gave the example of the specific needs of the African market or the needs of the Gypsy communities which present immense possibilities. He asked for the inclusion of chemical segments in the value chain and the need to find natural chemical providers.
He also talked about his effort to break Khadi out of its traditional image and turn it into a fashion statement infusing confidence among the youth. He also asked for more research in modern areas of textiles and to regain the reputation of speciality textiles. Giving the example of India’s diamond industry which now manufactures all equipment related to the industry indigenously, the Prime Minister urged the textile sector to carry out research in the domain of textile equipment manufacturing and also incentivize those with new ideas and results. He also asked the stakeholders to explore new areas like textiles used in the medical field. He asked them to lead and not follow the global fashion trend.
Concluding the address, the Prime Minister underlined that the Government is readily available to function as a catalyst and work towards fulfilling the dreams of the people, as he urged the industries to come forward with a new vision that caters to the world’s needs and diversifies their markets.
Union Minister for Commerce & Industry and Textiles, Shri Piyush Goyal and Union Minister of State for Textiles, Smt. Darshana Jardosh was present on the occasion among others.
Background
Bharat Tex 2024 is being organized from 26-29 February 2024. Drawing inspiration from the 5F Vision of the Prime Minister, the event has a unified farm to foreign via fibre, fabric and fashion focus, covering the entire textiles value chain. It will showcase India’s prowess in the textile sector and reaffirm India’s position as a global textile powerhouse.
Organized by a consortium of 11 Textile Export Promotion Councils and supported by the government, Bharat Tex 2024 is built on the twin pillars of trade and investment, with an overarching focus on sustainability. The four-day event features over 65 knowledge sessions with more than 100 global panelists discussing various issues faced by the sector. It also has dedicated pavilions on sustainability and circularity, an ‘Indi Haat’, fashion presentations on diverse themes such as Indian Textiles Heritage, sustainability, and global designs, as well as interactive fabric testing zones and product demonstrations.
Over 3,500 exhibitors, over 3,000 buyers from over 100 countries, and more than 40,000 business visitors, besides textiles students, weavers, artisans and textile workers are expected to take part in Bharat Tex 2024 along with policymakers and global CEOs. With more than 50 announcements and MoUs expected to be signed during the event, it is envisaged to provide further impetus to investment and trade in the textile sector and help push up exports. It is another key step in furthering the Prime Minister’s vision of Aatmanirbhar Bharat and Viksit Bharat.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভারত তেক্স ২০২৪ হৌদোকখ্রে
“ভারত তেক্স ২০২৪ অসি তেক্সতাইল ইন্দস্ত্রিদা ভারতকী থোইদোক-হেন্দোকপা তৌবা ঙম্বশিং উৎথোক্নবা অফবা মফম অমনি”
“ভারত তেক্সকী লংলানা ভারতকী হৌখ্রবা পুৱারিগা ঙসিগী লৌশিংগা শম্নহল্লে; তেক্নোলোজিগী লোয়ননা চৎনবীশিং অমসুং স্তাইল, স্তেনেবিলিতি, স্কেল অমসুং স্কিল লংলা অমনা অমতা ওইনা পুনশিল্লে”
“ঐখোয়না ত্রেদিসন, তেক্নোলোজি, তেলেন্ত অমসুং ত্রেনিংদা মীৎয়েং চঙলে”
“চাউখৎলবা ভারত অমা শেমগৎপদা তেক্সতাইল সেক্তরগী থৌদাং মখা তানা হেনগৎহন্নবা ঐখোয় খর হেন্না পাক-চাউনা থবক তৌরে”
“তেক্সতাইলশিং অমসুং নুপীশিংনা ভারতকী নুপীশিং শক্তি পীরে”
“ঙসিগী তেক্নোলোজি অমসুং অনৌবা থবকশিং তোপ-তোপ্পা অমসুং অশেংবা মশক্কা লোয়ননা পুন্না হিংমিন্নবা য়াগনি”
“ভারত মশাগী মশক তাকপগী মাইকৈদা কাসতুরি লশিংনা অচৌবা খোঙথাং অমা থাংজিল্লগনি”
“পি.এম-মিত্রা পার্কশিংদা, অনৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিংগা লোয়ননা প্লগ অমসুং প্লেগী খুদোংচাবশিং মফম অমদা পুন্না ফংবা ভেলু চেন ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবা সরকারনা থবক পায়খৎলে”
“ঙসি লৈবাক অসিদা ‘ভোকেল ফোর লোকেল অমসুং লোকেল তু গ্লোবেল’গী মীয়ামগী খোঙজং অমা চৎথরি”
26 FEB 2024 12:57PM by PIB Imphal
ঙসি নিউ দিল্লিগী ভারত মন্দপামদা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক অসিদা পাংথোকপা খ্বাইদগী চাউবা মালেমগী তেক্সতাইলগী থৌরম অমা ওইরিবা ভারত তেক্স ২০২৪ হৌদোকখ্রে। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা একজিবিসন অমা য়েংখি।
থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা একজিবিসন সেন্তর অনি হায়বদি ভারত মন্দপাম অমসুং যাসো ভুমিদা পাংথোকপা মরম্না ঙসিগী থৌরম অসি অখন্নবনি। থৌরম অসিদা থৌশিল শেম্বশিং অমসুং মালেমগী সি.ই.ওশিং, একজিবিতর ৩,৫০০ হেনবা, লৈবাক ১০০ হেনবগী বয়র ৩০০০ হেনবা অমসুং বিজিনেস ভিজিতর ৪০,০০০ হেনবা, তেক্সতাইলগী মহৈরোয়শিং, ফিশাবীশিং, খুৎহৈবশিং অমসুং তেক্সতাইলগী শিন্মীশিং শরুক য়ারি অমসুং ভারত তেক্স ২০২৪না মখোয়গী মফম অমা পীরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারত তেক্সকী লংলানা ভারতকী হৌখ্রবা পুৱারিগা ঙসিগী লৌশিংগা শম্নহল্লে; তেক্নোলোজিগী লোয়ননা চৎনবীশিং অমসুং স্তাইল, স্তেনেবিলিতি, স্কেল অমসুং স্কিল লংলা অমনা অমতা ওইনা পুনশিল্লে। মসিদা ভারত শীনবা থুংবগী তেক্সতাইলগী চৎনবীশিং শরুক য়াদুনা এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী অচৌবা খুদম অমা ওইরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অখঙ-অহৈশিংনা ভারতকী তেক্সতাইল সেক্তরগী খুদোংচাদবশিং অমসুং অপাম্বশিং খঙলে। ফিশাবা মীওইশিং অমসুং মখোয়গী লৌশিং অসি ভেলু চেনগী য়াম্না মরুওই। খুদোংচাদবশিং অসি কোকহন্নবা হোৎনগদবনি। ভারতকী তেক্সতাইল সেক্তর অসি লায়রবা, নহারোল, লৌমীশিং অমসুং নুপীশিংগা শম্ননরি। মরম অদুনা ভারত তেক্স ২০২৪গুম্বা থৌরমগী মরুওইবা হেনগৎলক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি চাউখৎলবা ভারত অমা শেমগৎপদা তেক্সতাইল সেক্তরগী থৌদাং মখা তানা হেনগৎহন্নবা ঐখোয় খর হেন্না পাক-চাউনা থবক তৌরে। ঐখোয়না ত্রেদিসন, তেক্নোলোজি, তেলেন্ত অমসুং ত্রেনিংদা মীৎয়েং চঙলে। অরিবা দিজাইনশিং হৌজিক্কী মালেম অসিদা পাম্নহন্নবা নৌথোকহল্লে। ফাইব এফ হায়বদি-ফার্ম, ফোরেন, ফাইবর, ফেব্রিক, ফেসন অমসুং তেক্সতাইলগী ভেলু চেনশিং অসিনা অপুনবা ভেলু চেন অমা শেমগনি। দাইরেক্ত সেলস, একজিবিসনশিং অমসুং ওনলাইন পোর্তেলশিংনা খুৎহৈবশিং অমসুং কৈথেলগী মরক্তা লৈনবা অরাপ্পা হন্থহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংদা পি.এম-মিত্রা পার্ক ৭ শেমগৎনবা থৌরাং লৈরে। পি.এম-মিত্রা পার্কশিংদা, অনৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিংগা লোয়ননা প্লগ অমসুং প্লেগী খুদোংচাবশিং মফম অমদা পুন্না ফংবা ভেলু চেন ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবা সরকারনা থবক পায়খৎলে। মসিনা পাক-চাউবা হেনগৎহনবতা নত্তনা পুথোক-পুশিনগী চাদিংশু হন্থহনগনি।
তেক্সতাইল সেক্তরদা নুপীশিং অমসুং খুঙ্গংগী মীয়াম শরুক য়াবা অমসুং থবক ফংবগী খুদোংচাবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি এপ্পারেল শাবা মীওই ১০গী মনুংদা ৭ তি নুপীশিংনি অমসুং হেন্দলুমদা থবক শুবা মশিংনা হেন্না য়াম্লি। খাদি অসি চাউখৎনবা অমসুং থবক পীনবা অকনবা পাম্বৈ অমা ওইনা হৌখিবা চহি ১০ অসি থবক কয়া পায়খৎলে। হৌখিবা চহি ১০দা পায়খৎখিবা স্কিমশিং অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহনবা অসিনা তেক্সতাইল সেক্তরদা কান্নবা পীরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি সরকারনা লশিং থাবা লৌমীশিং শৌগৎলি অমসুং মখোয়দগী লশিং লৈরি। সরকারনা হৌদোকখিবা কাসতুরি লিশিংনা মালেমদা ভারতকী ব্রান্দশিং মশক তাকপদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌরে। লিমোন অমসং সিল্ক সেক্তর চাউখৎনবা সরকারনা থবক কয়া পায়খৎলে। তেক্নিকেল তেক্সতাইলগুম্বা অনৌবা সেক্তরশিং লৈরে আমসুং নেসনেল তেক্সাতাইল মিসন পায়খৎতুনা সেক্তর অসি হেন্না চাউখৎহন্নবা হোৎনরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসিগী তেক্নোলোজি অমসুং অনৌবা থবকশিং তোপ-তোপ্পা অমসুং অশেংবা মশক্কা লোয়ননা পুন্না হিংমিন্নবা য়াগনি। হায়রিবা অনিমক অসি পুন্না লৈমিন্নবা য়াবা লৈবাক অমনি ভারত। ভারতকী খুৎহৈবশিংনা পুথোকপা পোৎথোকশিংদা মতম চুপ্পদা অঙকপা শক্তম অমা য়াওরি। য়ুনিক ফেসন পাম্নবা হেনগৎলকপগা লোয়ননা অসিগুম্বা হৈথোই-শিংথোইবা পাম্নবা হেনগৎলক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক অসিদা নেসনেল ইন্সতিতুৎ ওফ ফেসন তেক্নোলোজি মশিং ১৯ য়ৌরে। লমদম অমগী ফিশাবাশিং অমসুং খুৎহৈবশিং নিফগা পুন্না থবক তৌমিন্নরি অমসুং অনৌবা তেক্নোলোজিগী মরমদা অখন্নবা ত্রেনিং কয়া পাংথোক্লে। সামার্থ স্কিমগী মখাদা মীওই লাখ ২.৫ হেন্না স্কিল লৈহন্নবা ত্রেনিং পীখ্রে। স্কিম অসিদা নুপীশিংনা হেন্না মশিং য়াম্না শরুক য়ারি অমসুং চাউরাক্না মীওই লাখ ১.৭৫ রোম ইন্দস্ত্রি অসিদা প্লেসমেন্ত ফংখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি লৈবাক অসিদা ‘ভোকেল ফোর লোকেল অমসুং লোকেল তু গ্লোবেল’গী মীয়ামগী খোঙজং অমা চৎথরি। অপীকপা খুৎহৈবশিংগীদমক সরকারনা একজিবিসনশিং অমসুং মোলশিং শেমগৎলে। অফবা, মরা চেৎপা অমসুং তুংগী উবা সরকার অমা লৈবদগী ভারতকী তেক্সতাইলশিংগী কৈথেল লুপা করোর লাখ ১২ হেল্লে, মসি ২০১৪গী মমাঙদা লুপা লাখ করোর ৭ গী মখাদা লৈরম্বনি। লং, ফি অমসুং ফিরোল পুথোকপা চাদা ২৫ হেনগৎলে। সেক্তর অসিদা ক্বালিতি কন্ত্রোল তৌনবা অনৌবা বি.এস.আই স্তেন্দার্দ ৩৮০ লৈরে। মসিনা হৌখিবা চহি ১০দা সেক্তর অসিদা এফ.দি.আই শরুক অনি হেনগৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতকী তেক্সতাইল সেক্তরদা থাজবা য়াম্না ৱাংনা থম্লি। কোবিদ লাইচৎ মনুংদা পি.পি.ই কিতশিং অমসুং মাক্স শাবদা ইন্দস্ত্রি অসিনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌখি। তেক্সতাইল সেক্তরগী সপ্লাই চেন ফজনা মথৌ পাংথোকহন্দুনা মালেম শীনবা থুংনা পি.পি.ই কিতশিং অমসুং মাক্স ফংহনখি। তুংদা ভারত মালেমগী এক্সপোর্তকী মফম অমা ওইরকপা য়ারে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অদোমগী দরকার ওইবা খুদিংমক পীনবা সরকার লৈরি। সেক্তর অসিদা মরী লৈনবা খুদিংমক মতেং পাংনদুনা উদোগ অসি মখা তানা চাউখৎনবা হোৎনগদবনি। চীঞ্জাক, হকশেল, পুন্সি মহিং য়াওনা পুন্সিগী থবক খুদিংমক ‘তঙাইফদবশিংদা অমুক হঞ্জিল্লকপা’ হায়বা থবক অসি মালেমগী মীয়াম্না খন্না খন্নরে। তেক্সতাইলশিংগী ওইনা ফিরোল পুথোকপদা কেমিকেল য়াওদবা লং শীজিন্নবা পাম্নবা হেনগৎলক্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি তেক্সতাইল উদোগনা ভারতকী কৈথেল খক্তা য়েংবগী ৱাখল থাদোক্কদবনি অমসুং মপান্দা থাদোক্নবা মীৎয়েং চঙগদবনি। অফ্রিকাগী কৈথেলশিংদা পাম্নবশিং নত্ত্রগা জিবসি কাংলুপনা পাম্লিবশিং খঙগদবনি। ভেলু চেন অসিদা কেমিকেল সেগমেন্তশিং য়াওহনবা দরকার ওইরে অমসুং মহৌশাগী ওইনা কেমিকেলশিং পুথোকপা ঙম্বশিং থিদোকপা দরকার ওইরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি খাদিগী হান্নগী মমি অদু থুগাইদুনা নহারোলশিংগী মরক্তা ফেসনগী মমি অমা তাহন্নবা মহাক্না হোৎনরি। তেক্সতাইলশিংগী অনৌবা হিরমশিংদা হেন্না থিজিনবা দরকার ওইরে। তেক্সতাইল সেক্তরনা তেক্সতাইল ইকুইপমেন্ত শাবগী মতাংদা রিছার্স তৌগদবনি অমসুং অনৌবা ৱাখলশিং পুথোক্কদবনি। মেদিকেলগী লমদা শীজিন্নরিবা তেক্সতাইলশিংগী লমদা অনৌবা হিরমশিং খঙদোক্নবা হোৎনগদবনি। মরী লৈনবশিংনা মালেমগী ফেসনগী চৎনবীশিং তুং ইন্নবগী মহুত্তা মাঙজিল থানবা হোৎনগদবনি।
লোইশিল্লকপদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মীয়ামগী অনিংবশিং থুংহন্নবা অমসুং কেতালিস্ত অমা ওইনা থবক তৌনবা সরকার শেম-শাদুনা লৈরি অমসুং মালেমগী দরকার ওইবশিং অমসুং মখোয়গী কৈথেলশিংদা মখল কয়াগী পোৎথোকশিং ফংহন্নবা ইন্দস্ত্রিনা মাঙলোমদা চঙশিনগদবনি।
থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবশিংগী মনুংদা কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি অমসুং তেক্সতাইলগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী পিয়ুস গোয়াল অমসুং তেক্সতাইলগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রীমতি দরসনা জরদোস য়াওখি।
নুঙগীৱারোল
ভারত তেক্স ২০২৪ ফেব্রুৱারি ২৬-২৯ ফাওবা পাংথোক্কনি। প্রধান মন্ত্রীগী ফাইব এফ ভিজন্দগী ইথিল ফংদুনা, ভারত তেক্স ২০২৪ অসি ফার্ম, ফোরেন, ফাইবর, ফেব্রিক, ফেসন অমসুং তেক্সতাইলগী ভেলু চেনশিং কোনশিনবা অপুনবা থৌরম অমনি। মসিদা তেক্সতাইল সেক্তরদা ভারতকী থৌনা উৎকনি অমসুং মালেমগী তেক্সতাইলগী পৱারহাওস অমা ওইনা ভারতকী ফিবম অমুক হন্না চেৎশিনহনগনি।
তেক্সতাইল এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিলগী অপুনবা কাংবু অমনা শীনবা অমসুং সরকারনা শৌগৎলিবা প্রধান মন্ত্রীগী ফাইব এফ ভিজন্দগী ইথিল ফংদুনা, ভারত তেক্স ২০২৪ অসি ললোন-ইতিক অমসুং শেন থাদবগী য়ুম্বী অনিদা শেমগৎপনি। নুমিৎ মরিনিগী থৌরম অসিদা নোলেজ সেসন ৬৫ দা মালেমগী পেনেলিস্ত ১০০ হেনবনা সেক্তর অসিগা মরী লৈনবা তোঙান-তোঙানবা হিরমশিং খন্নগনি। মসিদা ইন্দি হত অমা হাংদোক্তুনা ভারতনা তেক্সতাইল হেরিতেচগী থিমশিংগী ফেসনশিং, মালেমগী দিজাইনশিং অমসুং ফেব্রিক তেস্তিং জোনশিং অমসুং পোৎথোক উৎফমশিং লৈগনি।
ভারত তেক্স ২০২৪ তা থৌশিল শেম্বশিং অমসুং মালেমগী সি.ই.ওশিং, একজিবিতর ৩,৫০০ হেনবা, লৈবাক ১০০ হেনবগী বয়র ৩০০০ হেনবা অমসুং বিজিনেস ভিজিতর ৪০,০০০ হেনবা, তেক্সতাইলগী মহৈরোয়শিং, ফিশাবীশিং, খুৎহৈবশিং অমসুং তেক্সতাইলগী শিন্মীশিং শরুক য়ারবা য়াই। থৌরম মনুংদা লাউথোকপা ৫০ অমসুং এম.ও.য়ুশিং খুৎয়েক পীনরবা য়াই। মসি প্রধান মন্ত্রীগী অত্মানির্ভর ভারত অমসুং বিকসিত ভারতকী পান্দম ফংনবা মাইকৈদা থাংজিনবা অতোপ্পা মরুওইবা খোঙথাং অমা ওইগনি।