Prime Minister's Office
PM inaugurates, dedicates to nation and lays foundation stone for multiple development projects worth more than Rs 56,000 crores in Adilabad, Telangana
Dedicates to nation and lays foundation stone for multiple power projects across the country
Inaugurates 7 projects and also lays foundation stone for 1 project of Power Grid Corporation of India
Dedicates to nation and lays foundation stone for multiple renewable energy projects
Dedicates to nation and lays foundation stone for various rail and road projects
“Central Government is supporting in every way to fulfill the development dreams of people of Telangana”
“We are moving with the mantra of ‘Nation’s development through development of States”
“There is a global buzz around the high growth rate of the Indian economy”
“For us development means the development of the poorest of the poor, development of dalit, tribals, backwards and deprived”
04 MAR 2024 12:28PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated, dedicated to the nation and laid the foundation stone of multiple developmental projects related to power, rail and road sectors worth more than Rs 56,000 crores in Adilabad, Telangana today.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that the land of Adilabad is becoming a witness to development projects related not only to Telangana but to the entire country as more than 30 development projects worth more than Rs 56,000 crores are either being dedicated to the nation or their foundation stones are being laid today. These projects include many projects related to energy, environment sustainability and road connectivity in the state.
The Prime Minister noted that the Central Government and the state of Telangana have both completed almost 10 years and said that the government is providing all possible assistance to the state to realize the dreams of its citizens. Even today, the Prime Minister informed, the 800 MW capacity NTPC Unit 2 has been inaugurated today which will further boost the electricity generation capacity of Telangana. He also mentioned the completion of electrification of Ambari - Adilabad - Pimpalkhuti rail lines and the foundation stone laying for two major National Highway projects in Adilabad, Bela and Mulugu. The Prime Minister underlined that these modern rail and road projects of today will give momentum to the development of Telangana as well as the entire region, while also reducing travel time, encouraging tourism and creating countless employment opportunities.
The Prime Minister reiterated the mantra of nation’s development through the development of the states. He said that with a better economy, trust in the country grows and states also benefit from that as they get investment. He mentioned the global buzz around the high growth rate of the Indian economy as India is the only major economy that has grown by 8.4 percent in the last quarter. “With this speed, India will become the world’s third-largest economy”, said the Prime Minister, which will also mean high growth for the economy of Telangana also, he added.
Recalling the earlier neglect of areas like Telangana, the Prime Minister highlighted the new ways of governance in the last 10 years. Pointing to the more allocation for the development of the state during the last 10 years, the Prime Minister stated, “For us development means the development of the poorest of the poor, development of the dalit, tribals, backwards and deprived.” The Prime Minister said that more than 25 crore people have risen out of poverty and credited the government welfare schemes for the poor. Concluding the address, the Prime Minister stressed that such campaigns will be further amplified in the next 5 years
Governor of Telangana, Dr Tamilisai Soundararajan, Chief Minister of Telangana, Shri Revantha Reddy and Union Minister, Shri G Kishan Reddy were present on the occasion among others
Background
The Prime Minister inaugurated, dedicated to the nation and laid the foundation stone of various projects related to the power sector across the country. The Prime Minister dedicated NTPC’s 800 MW (Unit-2) of Telangana Super Thermal Power Project in Peddapalli, Telangana. Based on Ultra-Supercritical Technology, the project will supply 85% power to Telangana and will have the highest power generation efficiency of approximately 42% among all power stations of NTPC in India. The foundation stone of the project was also laid by the Prime Minister.
The Prime Minister dedicated 660 MW (Unit-2) of North Karanpura Super Thermal Power Project in Chatra, Jharkhand. This is the country's first Supercritical Thermal Power Project conceived with Air Cooled Condenser (ACC) of such large magnitude which reduces water consumption to 1/3rd in comparison to conventional Water-Cooled Condensers. The commencement of work on this project was flagged off by the Prime Minister.
The Prime Minister also dedicated the Fly Ash Based Light Weight Aggregate Plant at Sipat, Bilaspur in Chhattisgarh; STP Water to Green Hydrogen Plant at Greater Noida in Uttar Pradesh.
Further, the Prime Minister laid the foundation stone of Singrauli Super Thermal Power Project, Stage-III (2x800 MW) in Sonbhadra, Uttar Pradesh; Flue Gas CO2 to 4G Ethanol Plant at Lara, Raigarh in Chhattisgarh; Sea Water to Green Hydrogen plant at Simhadri, Visakhapatnam in Andhra Pradesh; and Fly Ash Based FALG Aggregate Plant at Korba in Chhattisgarh.
The Prime Minister inaugurated seven projects and also laid the foundation stone of one project of Power Grid Corporation of India. These projects will play a crucial role in strengthening the National Grid.
The Prime Minister inaugurated National Hydroelectric Power Corporation’s (NHPC’s) 380 MW Solar Project at Jaisalmer, Rajasthan. Around 792 million units of green power will be generated each year from the project.
The Prime Minister laid the foundation of Bundelkhand Saur Urja Limited’s (BSUL’s) 1200 MW Jalaun Ultra Mega Renewable Energy Power Park in Jalaun, Uttar Pradesh. The park will generate about 2400 million units of electricity every year.
The Prime Minister inaugurated three solar power projects of Satluj Jal Vidyut Nigam (SJVN) in Jalaun and Kanpur Dehat in Uttar Pradesh. These projects have a total capacity of 200 MW. The foundation stone of these projects was also laid by the Prime Minister. The Prime Minister inaugurated Naitwar Mori Hydro Power station along with associated transmission line in Uttarkashi, Uttarakhand. The Prime Minister also laid the foundation stone of two solar projects of SJVN in Bilaspur, Himachal Pradesh & Dhubri, Assam; and also of 382 MW Sunni Dam Hydro Electric Project in Himachal Pradesh.
The Prime Minister laid the foundation of TUSCO's 600 MW Lalitpur Solar Power Project in Lalitpur district of UP. The project envisages generating 1200 million units of green power per year.
The Prime Minister inaugurated ReNew's Koppal-Narendra Transmission Scheme for evacuation of 2500 MW power from Renewable Energy. This inter-state transmission scheme is located in Koppal district of Karnataka. Other power sector-related projects of Damodar Valley Corporation and IndiGrid will also be inaugurated by the Prime Minister.
In addition to the power sector, projects in the road and rail sector were also taken up during the visit. The Prime Minister dedicated the newly electrified Ambari - Adilabad - Pimpalkhuti rail line to the nation. He also laid the foundation for two major National Highway projects connecting Telangana with Maharashtra and Telangana with Chhattisgarh through NH-353B and NH-163.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা তেলঙ্গানাগী অদিলাবাদতা লুপা করোর ৫৬,০০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে, মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
লৈবাক শীনবা থুংনা তোঙান-তোঙানবা পৱার প্রোজেকশিং লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
প্রোজেক ৭ শঙ্গাখ্রে অমসুং পৱার গ্রিদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়াগী প্রোজেক অমা উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
তোঙান-তোঙানবা রিনিউএবল ইনর্জি প্রোজেকশিং লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
তোঙান-তোঙানবা রেল অমসুং লম্বীগী প্রোজেকশিং লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
“তেলঙ্গানাগী মীয়ামগী চাউখৎপগী মঙলানশিং মঙফাউন্নবা হিরম খুদিংমক্তা কেন্দ্র সরকারনা মতেং পাংলি”
“রাজ্যশিং চাউখৎহন্দুনা লৈবাক চাউখৎহন্নবগী লাইৱাদা ঐখোয়দা চঙশিল্লি”
“ভারতকী ইকোনোমি য়াংনা চাউখৎপগী মতাংদা মালেমগী ওইনা ঙাংনবা অমা লৈরে”
“ঐখোয়গী ওইনা চাউখৎপা হায়বসি লায়রবশিংগী মনুংদা খ্বাইদগী লায়রবশিং চাউখৎহনবা, দলিতশিং,
ত্রাইবেলশিং,তোল্লবশিং অমসুং নৈহৎপীরবশিং চাউখৎহনবনি”
04 MAR 2024 12:28PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তেলঙ্গানাগী অদিলাবাদতা পাংথোকপা মীয়ামগী থৌরম অমদা, পৱার, রেল অমসুং লম্বীগী সেক্তরগা মরী লৈনবা লুপা করোর ৫৬,০০০ হেনবগী প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে, মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে।
তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি তেলঙ্গানা খক নত্তনা লৈবাক শীনবা থুংবগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং অদিলাবাদতা উবা ফংলে। ঙসি লুপা করোর ৫৬,০০০ হেনবগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক ৩০ হেন্না মীয়ামদা কৎথোক্লে নত্ত্রগা উরেপ-উয়ুং তম্লে। হায়রিবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা ইনর্জি, মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম অমসুং রাজ্য অসিগী লম্বী-থোংগা মরী লৈনবা প্রোজেকশিং য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি কেন্দ্র সরকার অমসুং তেলঙ্গানা রাজ্য চহি ১০ মপুংফারে অমসুং তেলঙ্গানাগী মীয়ামগী চাউখৎপগী মঙলানশিং মঙফাউন্নবা হিরম খুদিংমক্তা কেন্দ্র সরকারনা মতেং পাংলি। ঙসি মেগাৱাত ৮০০গী এন.তি.পি.সি য়ুনিত-২ শঙ্গারে অমসুং মসিনা তেলঙ্গানাদা মখা তানা মৈ পুথোকপা হেনগৎহল্লগনি। অম্বারি-অদিলাবাদ-পিমপালখুতি রেল লাইনশিং মৈ ফংহনবগী থবক লোইশিল্লে অমসুং অদিলাবাদ,বেলা অমসুং মুলুগুদা অচৌবা নেসনেল হায়ৱে প্রোজেক অনি উরেপ-উয়ুং তম্লে। ঙসিগী রেল অমসুং লম্বীগী প্রোজেকশিং অসিনা তেলঙ্গানা অমসুং লমদম অসিগী চাউখৎপা য়াংখৎহল্লগনি লোয়ননা চৎথোক-চৎশিনগী মতম হন্থহল্লগনি, তুরিজম চাউখৎহল্লগনি অমসুং থবক ফংনবগী মশিং থিঙমদ্রবা খুদোংচাবশিং পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি রাজ্যশিং চাউখৎহন্দুনা লৈবাক চাউখৎহন্নবগী লাইৱাদা ঐখোয়দা চঙশিল্লি। হেন্না ফবা ইকোনোমি অমদা, লৈবাক অমদা থাজবা হেনগৎলকই অমসুং মখোয়দা শেন থাদরকপা মতমদা রাজ্যশিং কান্নবা ফংলি। ভারতকী ইকোনোমি য়াংনা চাউখৎপগী মতাংদা মালেমগী ওইনা ঙাংনবা অমা লৈরে। অরোইবা ক্বাতরদা চাদা ৮.৪ গ্রোথ লৈবা অচৌবা ইকোনোমি ভারতনা ওইরে। মসিগী খোঙজেল অসিদা, ভারত মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা অহুমশুবা ইকোনোমি ওইরগনি। মসিনা তেলঙ্গানাগী ইকোনোমিশু ৱাংনা চাউখৎকনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি তেলঙ্গানাগুম্বা মফমশিংদা হান্না মীরাইদুনা থম্লমখি। হৌখিবা চহি ১০ অসিদা রাজ্য অসিগী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক অহেনবা শেনফম থাদরে। ঐখোয়গী ওইনা চাউখৎপা হায়বসি লায়রবশিংগী মনুংদা খ্বাইদগী লায়রবশিং চাউখৎহনবা, দলিতশিং, ত্রাইবেলশিং,তোল্লবশিং অমসুং নৈহৎপীরবশিং চাউখৎহনবনি। মীওই করোর ২৫ হেন্না লায়রবা কোক্লে অমসুং মসি সরকারনা লায়রবশিংগী য়াইফ-থৌরাংগী স্কিমশিং পায়খৎপদগী ঙম্বনি। মথং চহি ৫দা অসিগুম্বা কেম্পেনশিং হেন্না কন্না পাংথোক্কনি।
থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবশিংগী মনুংদা তেলঙ্গানাগী রাজ্যপাল দোক্তর তামিলিসাই সাউন্দরারাজন, তেলঙ্গানাগী চীফ মিনিস্তর শ্রী রেবন্থা রেদ্দি অমসুং য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী জি কিসন রেদ্দি য়াওখি।
নুঙগীৱারোল
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শীনবা থুংনা পৱার সেক্তরগা মরী লৈনবা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে অমসুং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা তেলঙ্গানাগী পেদদাপাল্লিদা তেলঙ্গানা সুপর থর্মেল পৱার প্রোজেক্কী এন.তি.পিসিগী মেগাৱাত ৮০০(য়ুনিত-২) মীয়ামদা কৎথোকখ্রে। উলত্রা-সুপরক্রিতিকেল তেক্নোলোজিদা য়ুম্ফম ওইবা প্রোজেক অসিনা তেলঙ্গানাদা মৈ চাদা ৮৫ পীগনি অমসুং ভারত্তা লৈরিবা এন.তি.পি.সিগী পৱার স্তেসন পুম্নমক্কী মরক্তা চাদা ৪২ গী মৈ পুথোক্তুনা মৈ খ্বাইদগী য়াম্না পুথোকপা ওইগনি। প্রধান মন্ত্রীনা প্রোজেক অসিগী উরেপ-উয়ুং তমখিবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঝারখন্দগী চাত্রাদা নোর্থ কারনপুরা সুপর থর্মেল পৱার প্রোজেক্কী মেগাৱাত ৬৬০(য়ুনিত-২) মীয়ামদা কৎথোকখ্রে। মসি হান্নগী ৱাতর-কুল কন্দেন্সরশিংগা চাংদম্নবদা ঈশিং শীজিন্নবা শরুক ১/৩ হন্থবা অসিগুম্বা অচৌবা এয়র কুল কন্দেন্সর(এ সি সি) য়াওরবা লৈবাক অসিগী অহানবা সুপরক্রিতিকেল থর্মেল পৱার প্রোজেক্নি। প্রোজেক অসি থবক হৌদোকপা প্রধান মন্ত্রীনা লমথাখিবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ছতিসগর, বিলাসপুর, সিপাত্তা ফ্লাই এস লাইত ৱেত এগ্রিগেত প্লান্ত লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উত্তর প্রদেসকী নোইদাদা এস.তি.পি ৱাতরদগী গ্রিন হায়দ্রোজেন প্লান্ত মীয়ামদা কৎথোকখ্রে।
মখা তানা, প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেসকী সোনভাদ্রাদা সিংগ্রাউলি সুপর থর্মেল পৱার প্রোজেক, স্তেজ-৩(মেগাৱাত ২x৮০০); ছতিসগরগী রাইগর, লারাদা ফ্লু গ্যাস CO2 দগী 4G ইথানোল প্লান্ত; অন্ধ্র প্রদেসকী বিশাখাপত্নমগী সিমহাদ্রিদা সমুদ্রগী ঈশিংদগী গ্রিন হায়দ্রোজেন প্লান্ত অমসুং ছতিসগরগী কোর্বাদা ফ্লাই এস বেজ এফ.এ.এল.জি এগ্রিগেত প্লান্ত উরেপ-উয়ুং তমখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা পৱার গ্রিদ কোওপরেসন ওফ ইন্দিয়াগী প্রোজেক তরেৎ শঙ্গাখ্রে অমসুং প্রোজেক অমা উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিনা নেসনেল গ্রিদ মপাঙ্গল কনখৎহনবদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা রাজস্থানগী জয়সালমরদা নেসনেল হায়দ্রোইলেক্ত্রিক পৱার কোর্পোরেসন(এন ঐচ পি সি)গী মেগাৱাত ৩৮০ সোলার প্রোজেক শঙ্গাখ্রে। প্রোজেক অসিদগী চহি খুদিংগী গ্রিন পৱার য়ুনিত মিল্লিয়ন ৭৯২ রোম পুথোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেসকী জালাউন্দা বুন্দেলখান্দ সাউর উর্জা লিমিতেদ(বিসুল)গী মেগাৱাত ১২০০ জালাউন অলত্রা মেগা রিনিউএবল ইনর্জি পৱার পার্ক শানবা উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। পার্ক অসিনা চহি খুদিংগী মৈ য়ুনিত মিল্লিয়ন ২৪০০ রোম পুথোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেসকী কানপুর দেহাত অমসুং জালাউন্দা সাতলুজ জল বিদয়ুত নিগম(এস জে ভি এন)গী সোলর পৱার প্রোজেক অহুম শঙ্গাখ্রে। প্রোজেকশিং অসিনা পুন্না মৈ মেগাৱাত ২০০ পুথোক্কনি। প্রধান মন্ত্রীনা প্রোজেকশিং অসিগী উরেপ-উয়ুং তমখিবনি। প্রধান মন্ত্রীনা উত্তরখন্দগী উত্তরকাসিদা মরী লৈনবা ত্রান্সমিসন লাইনগা লোয়ননা নাইতৱার মোরি হায়দ্রো পৱার স্তেসন শঙ্গাখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হিমাচল প্রদেসকী বিলাসপুর অমসুং অসামগী ধুব্রিদা সাতলুজ জল বিদয়ুত নিগম(এস জে ভি এন)গী সোলর পৱার প্রোজেক অনি উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং হিমাচল প্রদেসতা মেগাৱাত ৩৮২ সুন্নি হায়দ্রো ইলেক্ত্রিক প্রোজেক উরেপ-উয়ুং তমখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেসকী লালিতপুরদা তুসকোগী মেগাৱাত ৬০০ লালিতপুর সোলার পৱার প্রোজেক্কী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। প্রোজেক অসিনা চহি অমদা গ্রিন পৱার য়ুনিত মিল্লিয়ন ১২০০ পুথোক্নবা পান্দম থম্লি।
রিনিউএবল ইনর্জিদগী মেগাৱাত ২৫০০ লৌথোক্নবা রিনিউগী কোপ্পাল-নরেন্দ্র ত্রান্সমিসন স্কিম প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাখ্রে। ইন্তর-স্তেৎ ত্রান্সমিসন স্কিম অসি কর্নাতকাগী কোপ্পাল জিলাদা লৈরি। দামোদার ভেল্লি কোর্পোরেসন অমসুং ইন্দিগ্রিদগা মরী লৈনবা অতোপ্পা পৱার সেক্তরগা মরী লৈনবা প্রোজেকশিংশু প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাখ্রে।
পৱার সেক্তরগী মথক্তা, লম্বী অমসুং রেল সেক্তরগী প্রোজেকশিংশু প্রধান মন্ত্রীগী খোঙচৎ মনুংদা হৌদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা নৌনা মৈ ফংহল্লবা অম্বারি-অদিলাবাদ-পিমপালখুতি রেল লাইন লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখ্রে। এন.ঐচ-৩৫৩বি অমসুং এন.ঐচ-১৬৩ ফাউদুনা তেলঙ্গানাগা মহারাস্ত্রাগা শম্নবা অমসুং তেলঙ্গানাগা ছতিসগরগা শম্নবা মরুওইবা নেসনেল হায়ৱে প্রোজেক অনি প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমখ্রে।