Prime Minister's Office
PM to present first ever National Creators Award on 8th March
Award is an effort to recognize excellence and impact across domains, including storytelling, social change advocacy, environmental sustainability, education, gaming among others
Award has witnessed immense public engagement; more than 1.5 lakh nominations and around 10 lakh votes were cast
Award to be provided across twenty categories
07 MAR 2024 4:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will present first ever National Creators Award on 8th March 2024 at 10:30 AM at Bharat Mandapam, New Delhi. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
The National Creators Award is an effort to recognize excellence and impact across domains, including storytelling, social change advocacy, environmental sustainability, education, gaming, among others. The award is envisioned as a launchpad for using creativity to drive positive change.
The National Creator Award has witnessed exemplary public engagement. In the first round, more than 1.5 lakh nominations across 20 different categories were received. Subsequently, in the voting round, about 10 lakh votes were cast for digital creators in various award categories. Following this, 23 winners, including three international creators, were decided. This overwhelming public engagement is testimony that the award truly reflects the people's choice.
The award will be provided across twenty categories including the Best Storyteller Award; The Disruptor of the Year; Celebrity Creator of the Year; Green Champion Award; Best Creator For Social Change; Most Impactful Agri creator; Cultural Ambassador of The Year; International Creator award; Best Travel Creator Award; Swachhta Ambassador Award; The New India Champion Award; Tech Creator Award; Heritage Fashion Icon Award; Most Creative Creator (Male & Female); Best Creator in Food Category; Best Creator in Education Category; Best Creator in Gaming Category; Best Micro Creator; Best Nano Creator; Best Health and Fitness Creator.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না মার্চ ৮দা অহানবা নেস্নেল ক্রিএতর্স এৱার্দ লান্থোক্কনি
মনা অসি ৱারী লিবা, খুন্নাইদা অহোংবা পুরক্নবা হোৎনবা, অকোয়বগী ফীভম তুং কোইনা চৎহনবা, মহৈ মশিং, গেমিং অমসুং অতৈ অতৈ য়াওনা দোমেন কয়াদা হৈথোই শিংথোইবা অমসুং পীরিবা শাফুবু মশক খঙনবা থৌরাং অমনি
মনা অসিনা পব্লিক এঙ্গেজমেন্ত চাউনা পুরকখি; নোমিনেসন লাখ ১.৫ হেন্না লাকখি অমসুং ভোত লাখ ১০ হেন্না পীনরকখি
মনা অসি মাঙলুপ কুন্দা পীগনি
07 MAR 2024 4:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মার্চ ৮, ২০২৪গী অয়ুক পুং ১০:৩০ তাবা মতমদা নই দিল্লীগী ভারত মন্দপমদা অহানবা নেস্নেল ক্রিএতর্স এৱার্দ লান্থোক্কনি‍। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরমদুদা তিল্লিবা মীয়ামগী মফমদসু ৱা ঙাংগনি‍।
নেস্নেল ক্রিএতর্স এৱার্দ অসি ৱারী লিবা, খুন্নাইদা অহোংবা পুরক্নবা হোৎনবা, অকোয়বগী ফীভম তুং কোইনা চৎহনবা, মহৈ মশিং, গেমিং অমসুং অতৈ অতৈ য়াওনা দোমেন কয়াদা হৈথোই শিংথোইবা অমসুং পীরিবা শাফুবু মশক খঙনবা থৌরাং অমনি‍। মনা অসি ক্রিএতিবিতীবু অফবা অহোংবা পুরকপদা শীজিন্ননবা লোঞ্চপেদ অমা ওইহন্নবা মীৎয়েঙ থম্লি‍।
নেস্নেল ক্রিএতর এৱার্দ অসিনা পব্লিক এঙ্গেজমেন্ত মশক থোক্না লৈবা উরি‍। অহানবা রাউন্দদা কাঙলুপ ২০দা নোমিনেসন লাখ ১.৫ হেন্না লাকখি‍। মতুং তারকপদা, ভোতিং রাউন্দদা, তোঙান তোঙানবা মনাগী কাঙলুপশিংদা দিজিতেল ক্রিএতরশিংগীদমক ভোত লাখ ১০রোম পীনরকখি‍। মসিগী মখা তারকপদা, মালেমগী ক্রিএতর অহুম য়াওনা অথোইবা ২৩ খনখি‍। য়াম্লবা পব্লিক এঙ্গেজমেন্ত অসিনা মনা অসিদা মীয়ামগী অপাম্বা তশেংনা মমি তারি হায়বগী খুদম ওইরি‍।
মনা অসি বেস্ত স্তোরীতেল্লর এৱার্দ; দি দিসরপ্তর ওফ দি ইয়র; সেলেব্রিতী ক্রিএতর ওফ দি ইয়র; গ্রীন চেম্পিয়ন এৱার্দ, বেস্ত ক্রিএতর ফোর সোসিএল চেঞ্জ; মোস্ত ইম্পেক্তফুল এগ্রি ক্রিএতর; কলচরেল এম্বেসেদর ওফ দি ইয়র; ইন্তরনেস্নেল ক্রিএতর এৱার্দ; বেস্ত ত্রাভেল ক্রিএতর এৱার্দ; স্বচ্ছতা এম্বেসেদর এৱার্দ; দি নিউ ইন্দিয়া চেম্পিয়ন এৱার্দ; তেক ক্রিএতর এৱার্দ; হেরিতেজ ফেসন আইকন এৱার্দ; মোস্ত ক্রিএতিব ক্রিএতর (মেল অমসুং ফিমেল); বেস্ত ক্রিএতর ইন ফুদ কেতেগরী; বেস্ত ক্রিএতর ইন এজুকেসন কেতেগরী; বেস্ত ক্রিএতর ইন গেমিং কেতেগরী; বেস্ত মাইক্রো ক্রিএতর; বেস্ত নেনো ক্রিএতর; বেসস্ত হেল্থ এন্দ ফিতনেস ক্রিএতর য়াওনা কাঙলুপ কুন্দা পীগনি‍।