Prime Minister's Office
PM to participate in ‘India’s Techade: Chips for Viksit Bharat’ and lay the foundation stone of three semiconductor facilities worth about Rs 1.25 lakh crore on 13th March
PM to address the youth across the country on the occasion
With establishment of these three facilities, the semiconductor ecosystem will be strengthened and employment opportunities for the youth will be created
12 MAR 2024 3:44PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in ‘India’s Techade: Chips for Viksit Bharat’ and lay the foundation stone of three semiconductor projects worth about Rs 1.25 lakh crore on 13th March, 2024 at 10:30 AM via video conferencing. Prime Minister will also address the youth across the country on the occasion.
It has been the vision of the Prime Minister to position India as a global hub for semiconductor design, manufacturing and technology development, fostering the creation of employment opportunities for the nation's youth. In line with this vision, foundation stone is being laid for the Semiconductor fabrication facility at the Dholera Special Investment Region (DSIR), Gujarat; Outsourced Semiconductor Assembly and Test (OSAT) facility at Morigaon, Assam; and the Outsourced Semiconductor Assembly and Test (OSAT) facility at Sanand, Gujarat.
The Semiconductor fabrication facility at the Dholera Special Investment Region (DSIR) will be set up by Tata Electronics Private Limited (TEPL) under the Modified Scheme for setting up of Semiconductor Fabs in India. With a total investment of over Rs. 91,000 crore, this will be the first commercial semiconductor fab in the country.
The Outsourced Semiconductor Assembly and Test (OSAT) facility in Morigaon, Assam will be set up by Tata Electronics Private Limited (TEPL) under the Modified Scheme for Semiconductor Assembly, Testing, Marking and Packaging (ATMP), and with total investment of about Rs 27,000 crore.
The Outsourced Semiconductor Assembly and Test (OSAT) facility in Sanand, will be set up by CG Power and Industrial Solutions Limited under the Modified Scheme for Semiconductor Assembly, Testing, Marking and Packaging (ATMP), and with total investment of about Rs 7,500 crore.
Through these facilities, the semiconductor ecosystem will be strengthened and will get a firm footing in India. These units will also provide employment to thousands of youth in the semiconductor industry as well as catalyse employment generation in related sectors like electronics, telecom etc.
The programme will witness massive participation of youngsters including thousands of college students, along with leaders from the Semiconductor Industry.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মার্চ ১৩ দা প্রধান মন্ত্রী ‘ইন্দিয়াস তেক্কেদ: চিপস ফোর বিকসিত ভারত’ শরুক য়াগনি অমসুং লুপা করোর লাখ ১.২৫ রোমগী সেমিকন্দক্তর ফেসিলিতি অহুমগী উরেপ-উয়ুং তমগনি
থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শীনবা থুংবগী নহারোলশিংদা ৱা ঙাংগনি
ফেসিলিতিশিং অসি লিংখৎলকপা মতমদা, সেমিকন্দক্তর ইকোসিস্তেম মপাঙ্গল কনখৎকনি অমসুং নহারোলশিং থবক ফংনবা খুদোংচাবশিং পীগনি
12 MAR 2024 3:44PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মার্চ ১৩,২০২৪গী অয়ুক পুং ১০:৩০ তাবদা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা ‘ইন্দিয়াস তেক্কেদ: চিপস ফোর বিকসিত ভারত’ শরুক য়াগনি অমসুং লুপা করোর লাখ ১.২৫ রোমগী সেমিকন্দক্তর ফেসিলিতি অহুমগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শীনবা থুংবগী নহারোলশিংদা ৱা ঙাংগনি।
ভারত অসি সেমিকন্দক্তর দিজাইন, মেনুফেকচরিং অমসুং তেক্নোলোজি দিবলপমেন্তগী মালেমগী মফম অমা ওইনা শেমগৎপা, লৈবাক অসিগী নহারোলশিং থবক ফংনবা খুদোংচাবশিং হেনগৎহনবা হায়বসি প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমনি। মসিগী পান্দম অসিগা ইরোইননা, গুজরাতকী ধোলেরা স্পিসিএল ইনভেস্তমেন্ত রিজিন(দি এস আই আর) দা সেমিকন্দক্তর ফেব্রিকেসন ফেসিলিতি; অসামগী মোরিগাউন্দা আউতসোর্স সেমিকন্দক্তর এশেমব্লি এন্দ তেস্ত ফেসিলিতি(ও এস এ তি) অমসুং গুজরাতকী সানন্দদা আউতসোর্স সেমিকন্দক্তর এশেমব্লি এন্দ তেস্ত ফেসিলিতি(ও এস এ তি) শানবা উরেপ-উয়ুং তমগনি।
ধোলেরা স্পিসিএল ইনভেস্তমেন্ত রিজিন(দি এস আই আর) গী সেমিকন্দক্তর ফেব্রিকেসন ফেসিলিতি অসি ভারত্তা সেমিকন্দক্তর ফেবশিং লিংখৎনবা মোদিফাইদ স্কিমগী মখাদা তাতা ইলেক্ত্রোনিক্স প্রাইভেদ লিমিতেদ(তি ই পি এল)না লিংখৎকদবনি। মসিদা লুপা করোর ৯১,০০০ হেন্না থাদগনি অমসুং মসি লৈবাক অসিদা অহানবা কম্মর্সিএল সেমিকন্দক্তর ফেব ওইরগনি।
অসামগী মোরিগাউন্দা আউতসোর্স সেমিকন্দক্তর এশেমব্লি এন্দ তেস্ত ফেসিলিতি(ও এস এ তি) অসি লুপা করোর ২৭,০০০ রোম চঙনা সেমিকন্দক্তর এশেমব্লি, তেস্তিং, মার্কেত্তিং অমসুং পেকেজিং(এ তি এম পি)গী মোদিফাইদ স্কিমগী মখাদা তাতা ইলেক্ত্রোনিক্স প্রাইভেদ লিমিতেদ(তি ই পি এল)না লিংখৎকদবনি।
সানন্দদা আউতসোর্স সেমিকন্দক্তর এশেমব্লি এন্দ তেস্ত ফেসিলিতি(ও এস এ তি) অসি লুপা করোর ৭,৫০০ রোম চঙনা সেমিকন্দক্তর এশেমব্লি, তেস্তিং, মার্কেত্তিং অমসুং পেকেজিং(এ তি এম পি)গী মোদিফাইদ স্কিমগী মখাদা সি.জি পৱার এন্দ ইন্দস্ত্রিএল সোলুসন্স লিমিতদনা লিংখৎকদবনি।
হায়রিবা ফেসিলিতিশিং অসিগী খুৎথাংদা, সেমিকন্দক্তর ইকোসিস্তেম মপাঙ্গল কনখৎহনগনি অমসুং ভারত্তা মরা তাগনি। হায়রিবা য়ুনিতশিং অসিনা সেমিকন্দক্তর ইন্দস্ত্রিদা নহারোল লিশিং কয়া থবক ফংহনগনি অমসুং ইলেক্ত্রোনিক্স, তেলিকোম অসিনচিংবা মরী লৈনবা সেক্তরশিংদা থবক ফংবা হেনগৎহনগনি।
থৌরম অসিদা কলেজ মহৈরোয় লিশিং কয়াগা লোয়ননা সেমিকন্দক্তর ইন্দস্ত্রিগী লুচিংবশিং শরুক য়াগনি।