Ministry of Defence
Military Nursing Service celebrates International Nurses Day, 2024
11 MAY 2024 1:11PM by PIB Delhi
International Nurses Day 2024 was celebrated on 11 May 2024 at Ayurvigyan Auditorium, Army Hospital (R & R). Maj Gen Kanwarjit Singh, Offg Commandant Army Hospital (R&R) attended the occasion as the Chief Guest. Maj Gen Sheena P D. Principal Matron welcomed the gathering.
International Nurses Day is celebrated across the world, every year on the birth anniversary of Florence Nightingale to mark the contributions of nurses towards society.
International Council of Nurses has declared the theme for this year as ‘Our Nurses Our Future, The Economic Power of Care’ and the theme was unveiled by Maj Gen I D Flora, Addl DGMNS. To commemorate the occasion, a debate on ‘Artificial Intelligence in Nursing: Boon or a Bane’ and a panel discussion on the theme was conducted. The eminent panelists discussed various aspects including challenges in the nursing profession, approaches to empower nurses, the leadership role of nurses, nursing education, digitalization in health care, nurse burn out, etc.
The Chief Guest felicitated the panelists and awarded the meritorious Nursing Officers with Appreciation certificates. Capt Deepa Shajan was awarded with the Pushpnaranjan Award. The Chief Guest also addressed the gathering and motivated them to uphold the professional standards and ethos set by Military Nursing Officers. He complimented the MNS Officers for working tirelessly in endless shifts taking care of patients with utmost compassion and empathy.
9JG5.jpeg)
P0Z8.jpeg)

ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ସାମରିକ ନର୍ସିଂ ସେବା ପକ୍ଷରୁ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ନର୍ସ ଦିବସ, ୨୦୨୪ ପାଳିତ
11 MAY 2024 1:11PM by PIB Bhubaneshwar
ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ନର୍ସ ଦିବସ ୨୦୨୪ ମେ ୧୧ ରେ ଆର୍ମି ହସ୍ପିଟାଲ (ଆର ଆଣ୍ଡ ଆର)ର ଆୟୁର୍ବିଜ୍ଞାନ ସଭାଗୃହରେ ପାଳିତ ହୋଇଥିଲା । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଆର୍ମି ହସ୍ପିଟାଲ (ଆର୍ ଆଣ୍ଡ୍ ଆର୍ ଆର୍ଫଜୀ କମାଣ୍ଡାଣ୍ଟ ମେଜର ଜେନେରାଲ କନୱରଜିତ୍ ସିଂହ ମୁଖ୍ୟ ଅତିଥି ଭାବେ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ। ପ୍ରିନ୍ସିପାଲ ମାଟ୍ରୋନ ମେଜର ଜେନେରାଲ ଶିନା ପି ବି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ସଂଚାଳନ କରିଥିଲେ।
ସମାଜ ପ୍ରତି ନର୍ସମାନଙ୍କ ଅବଦାନକୁ ସ୍ମରଣ କରି ପ୍ରତିବର୍ଷ ଫ୍ଲୋରେନ୍ସ ନାଇଟିଙ୍ଗେଲଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ସାରା ବିଶ୍ୱରେ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ନର୍ସ ଦିବସ ପାଳନ କରାଯାଏ ।
ଇଣ୍ଟରନ୍ୟାସନାଲ କାଉନସିଲ ଅଫ୍ ନର୍ସ ଚଳିତ ବର୍ଷର ବିଷୟବସ୍ତୁ 'ଆମ ନର୍ସ ଆମ ଭବିଷ୍ୟତ, ସେବାର ଅର୍ଥନୈତିକ ଶକ୍ତି' ଭାବେ ଘୋଷଣା କରିଥିବା ବେଳେ ଏହି ଥିମ୍ କୁ ଅତିରିକ୍ତ ଡିଜିଏମ୍ଏନ୍ଏସ୍ ମେଜର ଜେନେରାଲ୍ ଆଇଡି ଫ୍ଲୋରା ଉନ୍ମୋଚନ କରିଛନ୍ତି। ଏହି ଅବସରରେ 'ନର୍ସିଂ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସ: ବରଦାନ କିମ୍ବା ଅଭିଶାପ' ଶୀର୍ଷକ ବିତର୍କ ଓ ବିଷୟବସ୍ତୁ ଉପରେ ଏକ ଦଳଗତ ଆଲୋଚନା ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଥିଲା। ନର୍ସିଂ ବୃତ୍ତିରେ ଆହ୍ୱାନ, ନର୍ସମାନଙ୍କୁ ସଶକ୍ତ କରିବାର ଆଭିମୁଖ୍ୟ, ନର୍ସମାନଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱ ଭୂମିକା, ନର୍ସିଂ ଶିକ୍ଷା, ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସେବାରେ ଡିଜିଟାଲାଇଜେସନ୍, ନର୍ସ ପୋଡିବା ଇତ୍ୟାଦି ବିଭିନ୍ନ ଦିଗ ଉପରେ ବହୁ ବିଶିଷ୍ଟ ପ୍ୟାନେଲିଷ୍ଟମାନେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ।
ମୁଖ୍ୟ ଅତିଥି ପ୍ୟାନେଲିଷ୍ଟମାନଙ୍କୁ ସମ୍ବର୍ଦ୍ଧିତ କରିବା ସହ ମେଧାବୀ ନର୍ସିଂ ଅଫିସରମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା ପ୍ରମାଣପତ୍ର ଦେଇ ସମ୍ମାନିତ କରିଥିଲେ। କ୍ୟାପଟେନ୍ ଦୀପା ଶାଜନଙ୍କୁ ପୁଷ୍ପନାରଂଜନ ପୁରସ୍କାରରେ ସମ୍ମାନିତ କରାଯାଇଥିଲା। ମୁଖ୍ୟ ଅତିଥି ଉପସ୍ଥିତ ଲୋକଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବା ସହ ସାମରିକ ନର୍ସିଂ ଅଫିସରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ବୃତ୍ତିଗତ ମାନଦଣ୍ଡ ଓ ଆଦର୍ଶକୁ ବଜାୟ ରଖିବା ପାଇଁ ସେମାନଙ୍କୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଇଥିଲେ। ସେ ଅତ୍ୟଧିକ ଅକ୍ଲାନ୍ତ ପରିଶ୍ରମ କରି ଅତ୍ୟନ୍ତ ସହାନୁଭୂତି ଓ ଶ୍ରଦ୍ଧାର ସହ ରୋଗୀଙ୍କ ଯତ୍ନ ନେଉଥିବାରୁ ସେ ଏମଏନଏସ ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ ।
9JG5.jpeg)
P0Z8.jpeg)