Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
'Doordarshan': In the era of Artificial Intelligence
DD Kisan to launch two AI anchors AI Krish and AI Bhoomi on 26th May 2024
The AI anchors can speak in fifty languages
24 MAY 2024 9:46AM by PIB Delhi
Doordarshan is going to achieve another milestone as after 9 years of immense success, DD Kisan is coming with a new look and a new style among the farmers of India on 26th May 2024, where the presentation of the channel is going to be in a new avtar.
In this era of 'Artificial Intelligence', Doordarshan Kisan is going to become the first government TV channel of the country, where all eyes are going to be on an AI anchor. Doordarshan Kisan is going to launch two AI anchors (AI Krish and AI Bhoomi). These news anchors are a computer, which are exactly like a human, or rather, these can work like a human. They can read news 24 hours and 365 days without stopping or getting tired.
The farmer viewers will be able to see these anchors in all the states of the country from Kashmir to Tamil Nadu and from Gujarat to Arunachal, these AI anchors will provide every necessary information about agricultural research happening in the country and global level, trends in agriculture mandis, changes in the weather or any other information of government schemes. One special thing about these anchors is that they can speak in fifty languages ​​of the country and abroad.
Some special facts included in the objectives of DD Kisan-
DD Kisan is the only TV channel in the country, which has been established by the Government of India and dedicated to the farmers. This channel was established on 26 May 2015.
The objective of establishing DD Kisan Channel was to always keep the farmers informed about the changes in weather, global and local markets etc., so that farmers can make appropriate plans in advance and take right decisions on time. DD Kisan Channel is meeting these standards for the last 9 years.
DD Kisan channel is also working to bring forward the efforts of progressive farmers to all the people, with the aim of serving the agricultural and rural community in the country and working towards creating an environment of holistic development by educating them.
DD Kisan channel is strengthening the three-dimensional concept of agriculture which includes balanced farming, animal husbandry and plantation.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
‘দুরদর্সন’: আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্সগী মতমদা
মে ২৬,২০২৪ দা দিদি কিষান্না এ.আই এনকর অনি এ.আই কৃষ অমসুং এ.আই ভুমি হৌদোক্কনি
এ.আই এনকরনশিংনা লোল ৫০ দা ৱা ঙাংগনি
24 MAY 2024 9:46AM by PIB Imphal
চহি ৯ মাইপাক্না মীয়ামগী থবক তৌরক্লবা মতুংদা দুরদর্সন্না অতোপ্পা মাইপাকপা অমা পাংথোক্লগনি, মে ২৬,২০২৪ দগী ভারতকী লৌমীশিংগী মরক্তা দিদি কিষান অনৌবা শক্তম অমদা উবা ফংলগনি, চেন্নেল অসি অনৌবা শক্লোন অমদা শন্দোক্লগনি।
‘আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স’গী মতম অসিদা, দুরদসর্ন কিষান লৈবাক অসিদা অহানবা এ.আই এনকর শীজিন্নবা সরকারগী তি.ভি চেন্নেল ওইরগনি। দিদি কিষান্না এ.আই এনকর অনি এ.আই কৃষ অমসুং এ.আই ভুমি হৌদোক্লগনি। হায়রিবা অনৌবা এনকরশিং অসি মীওইবা অমগা চপ মান্নবা অমসুং মখোয়না মীওই অমগুম থবক তৌবা ঙম্বা কম্পুতর অমনি। মখোয়না লেপ্তনা নত্ত্রগা চোকথবা লৈতনা পুং ২৪ অমসুং নুমি ৩৬৫ পাউ পাগনি।
লৌমীশিংনা হায়রিবা এনকরশিং অসি লৈবাক অসিগী রাজ্যশিং হায়বদি কাস্মিরদগী তামিল নাদু ফাওবা অমসুং গুজরাত্তগী অরুনাচল প্রদেস ফাওবগী লৌমীশিংনা উবা ফংগনি, হায়রিবা এ.আই এনকরশিংনা লৈবাক অমসুং মালেমগী থাক্তা অসিদা লৈরিবা লৌউ-শিংউগী লমদা থিজিনবশিংগী মরমদা লৌমীশিংদা খঙহনগনি অমসুং লৌউ-শিংউগী মন্দিশিং, নোংজু-নুংশাগী ফিবমশিং নত্ত্রগা সরকারগী স্কিমশিংগী মরমদা খঙহনগনি। এনকরশিং অসিগী অখন্নবা অমা ওইনা মখোয়না লৈবাক অসিগী অমসুং মপানগী লোল ৫০ ঙাংগনি।
দিদি কিষানগী অখন্নবা পান্দম খর :
দিদি কিষান অসি ভারত সরকারনা লিংখৎপা অমসুং লৌমীশিংগী কৎথোক্লবা লৈবাক অমদা অমতা ঙাইরবা তি.ভি চেন্নেলনি। চেন্নেল অসি মে ২৬,২০২৫ দা লিংখৎখিবনি।
দিদি কিষান চেন্নেল লিংখৎপগী পান্দমদি মতম পুম্নমক্তা লৌমীশিংগী নোংজু-নুংশাগী অহোংবশিং, মালেম অমসুং লৈবাক অসিগী কৈথেলগী মতাংদা খঙহনবনি,মসিনা লৌমীশিংনা মাংজৌননা চুনবা থৌরাংশিং পায়খৎপা ঙমগনি অমসুং মতম চানা অচুম্বা খোঙথাং পায়খৎপা ঙমগনি। হৌখিবা চহি ৯ অসিদা দিদি কিষান্না হায়রিবা থবকশিং অসি পাংথোক্তুনা লাক্লি।
লৈবাক অসিগী লৌমীশিং অমসুং খুঙ্গং চাউখৎহন্নবা পান্দমগা লোয়ননা থৱায় য়াওবা অমসুং থবক শুবা-নোম্বা কনবা লৌমীশিং চাউখৎনবা দিদি কিষান্না থবক তৌরি অমসুং মখোয়দা তাকপী-তম্বীদুনা চাউখৎপা পুরক্নবা হোৎনরি।
লৌউ-শিংউ, শা-ষন লোইবা অমসুং উ থাবা য়াওনা লৌউ-শিংউগী মাইকৈ অহুম অসি মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা দিদি কিষান্না হোৎনরি।