ইলেক্সন কমিসন
সধারন মীখলগী ফেজ-IIIদা রাজ্য/য়ু.তি. 11দা শান্তি লৈবা মীখল
ভোতর তর্নআউত - 8PM ফাওবদা 61.45%
রাজ্য/য়ু.তি. 20 অমসুং PC 283দা মীখল লোইখ্রে; তংখায় চনখ্রে
অহুমশুবা ফেজদা ইন্তরনেস্নেল দেলিগেত 75না সাখি ওইখি; ভারতকী ইলেক্তোরেল প্রোসেস থাগৎখি
07 MAY 2024 8:43PM by PIB Imphal
সধারন মীখল 2024গী অহুমশুবা ফেজগী ভোত ঙসি অয়ুক পুং 7 হৌখি, PC 93দা নুমিদাং পুং 8 ফাওবদা চাউরাক্না 61.45% ভোত থাদবগী রেকোর্দ তৌখি। নুমিদাং পুং 6 ফাওবা ভোত থাদবগী মতম ওইখি, অদুবু পোলিং স্তেসন কয়াদা ভোতরশিংনা পরেং লেপ্পা উবা ফংখি। রাজ্য/য়ু.তি. 11দগী মফম খরদা ভোতরশিংনা নুংশাগী শাররবা ফাওবা মখোয়গী পোলিং স্তেসনশিংদা ভোত থাদনবা থৱায় য়াওনা শরুক য়াখি। তাঙ্কক অসিগা লোয়ননা ECIনা মরুওইবা তেলেকোম সর্বিস প্রোভাইদরশিংগী তেংবাংগা লোয়ননা ভোতরনা শরুক য়াবা থৌগৎনবা নেস্নেল অমসুং স্তেত আইকোনশিংদগী SMS এলর্তস, WhatsApp মেসেজেস অমসুং ভোইস কোলশিংগী সিস্তেম অমা হৌদোক্লে। অহুমশুবা ফেজ লোইশিনখিবগা লোয়ননা সধারন মীখল 2024গী ওইনা রাজ্য/য়ু.তি. 20 অমসুং PC 283দা ভোত থাদবা লোইশিনখ্রে। তাঙ্কক অসিদা পুন্না কেন্দিদেত 1331না লম্বা তৌনখি।
ImageImageImageImage
পোলিং স্তেসনশিংদা নুপী ভোতরশিং
ইলেক্তর্স দেতা অমসুং ভোতর তর্নআউত:
রাজ্য খুদিংমক্কী ভোত থাদখিবগী / অহুমশুবা ফেজদা ভোত থাদখিবা PC 93 / PC খুদিংমক্তা তারিবা এসেম্ব্লী কন্সতিত্বেন্সী খুদিংমক্কী চাউরাকপা দেতা হান্ননা ভোতর তর্নআউত এপ্লিকেসন (VTR App) লাইবদা ফংলে। মখাগী লিঙ্কশিং অসিদা VTR এপ ফংবীগনি:
https://play.google.com/store/apps/details?id=in.gov.eci.pollturnout&hl=en_IN
https://apps.apple.com/in/app/voter-turnout-app/id1536366882
ভোত থাদখিবা ভোতরশিংগী নুমিদাং পুং 8 ফাওবগী চাউরাকপা মশিং VTR এপতা মখা তানা অপদেত তৌরি মরমদি তোঙান তোঙানবা পোলিং পার্তীশিংনা ফোর্মেল ওইনা মীখল লোইশিনগনি অমসুং পোলিং স্তেসন খুদিংমক্তা কেন্দিদেতশিংগী পোলিং এজেন্তশিংদা ফোর্ম 17 C খুৎশিন্নৈ। ত্রান্সপরেন্সীগী এচেৎপা খোংথাং অমা ওইনা প্রিসাইদিং ওফিসর অমসুং শরুক য়ারিবা পোলিং এজেন্ত পুম্নমক্না খুৎয়েক পীরবা ফোর্ম 17Cগী কোপীশিং শরুক য়ারিবা পোলিং এজেন্ত পুম্নমক্তা শেয়র তৌই। মতৌ অসুম্না বুত বুতকী ওইবা ভোত থাদখিবা বোতরশিংগী চপ চাবা মশিং কেন্দিদেৎশিংনা ফংই, মদু ৱায়েল পথাপকী মথৌতাবা অমনি।
ত্রান্সপরেন্সী হেনগৎহন্নবা মখাতাবা খোংথাং অমা ওইনা অমদি মেদিয়া য়াওনা স্তেকহোল্দর পুম্নক ফংহন্নবা ফেজ 1, ফেজ 2 অমসুং ফেজ 3গী PCশিংগী ওইবা ইলেক্তরস দেতাসু এনেক্সচর A1, A2, অমসুং A3দা মথংশিংৎনা শেয়র তৌরি।
নুমিদাং পুং 8দা রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা চাউরাকপা ভোতর তর্নআউত মখাদা লৈরে:
মথং মনাও
রাজ্য / UT
PC মশিং
চাউরাকপা ভোতর তর্নআউত %
1
অসাম
4
75.26
2
বিহার
5
56.55
3
ছত্তিসগর
7
66.99
4
দাদ্রা & নগর হভেলি অমসুং দামন & দিউ
2
65.23
5
গৱা
2
74.27
6
গুজরাত
25
56.76
7
কর্নাতকা
14
67.76
8
মধ্য প্রদেশ
9
63.09
9
মহারাস্ত্র
11
54.77
10
উত্তর প্রদেশ
10
57.34
11
ৱেস্ত বেঙ্গল
4
73.93
রাজ্য 11 মথক
(93 PCs)
93
61.45
মসিদা দিসপ্লে তৌরিবা দেতা অসি ফিল্দ ওফিসরশিংনা সিস্তেমদা মেন্সিল্লকপা ইনফোর্মেসনগী মতুং ইন্ননি।
মসি চাউরাকপা ত্রেন্দ অমনি, মরমদি পোলিং স্তেসন (PS) খরদগী দেতা ফংবদা মতম চংখিগনি অমসুং ত্রেন্দ অসিদা পোস্তেল বেল্লোত য়াউদে। PS খুদিংমক্কীদমক রেকোর্দ তৌরবা অরোইবা চপ চাবা একাউন্ত ভোত থাদবা লোইবদা পোলিং এজেন্ত পুম্নমক্কা লোয়ননা ফোর্ম 17 Cদা শেয়র তৌই।
ImageImage
ImageImage
পোলিং স্তেসনশিংদা ভোতরশিং
খ্বাইদগী চাউবা মীখল নুমিৎকী হায় রিজোলুসন ফোতো অমসুং লৈমাইদা মরী লৈনবা মীওইবগী লেংথোক লেংশিনগী লোজিস্তিক এক্সরসাইজ, পোলিং পার্তীশিংগী চত্থোক চৎশিন, পোলিং স্তেসনশিং, ভোতরশিংগী ইনোৎ মসিদা ফংবীগনি: https://www.eci.gov.in/ge-2024-photogallery
মীখলশিং অপনবা য়াওদনা অমসুং শান্তী ওইনা পাংথোকপা
তাঙ্কক অহুমমক্তা রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্তা মীখল অপনবা য়াওদনা অমসুং শান্তী ওইনা লোইশিনখি, মসিদা লৈবাক্কী অৱাং নোংপোক পুম্বা, ছত্তিসগর মহারাস্ত্র অমসুং মধ্য প্রদেশকী LWEনা শোকহল্লবা অমসুং মনুংহুঞ্জিনবা মফমশিং মনুংচল্লি। CEC শ্রী রজিব কুমারনা লুচিংদুনা EC শ্রী গ্যানেশ কুমার অমসুং শ্রী সুখবির সিংহ সান্ধুগা লোয়ননা পোল প্রোসেসকী এস্পেক্ত খুদিংমক চাং নায়না চেকশিন্না য়েংশিল্লি।
ImageImage
মালেমদা ভারতকী দেমোক্রেসী উৎপা
অহুমশুবা ফেজদা, লৈবাক 23দগী ইন্তরনেস্নেল দেলেগেৎ 75না মীখলগী থৌওংশিং সাখি ওইনবগীদমক রাজ্য 6গী পোলিং স্তেসন কয়াদা চৎখি। দেলেগেৎশিংনা পোলিং তিমশিংদা মীখলগী পোৎলমশিং অমসুং মেচিনশিং দিস্পেচ তৌবগী থৌওংশিংসু শাখি ওইখি অমদি মেগনিচুদ, ত্রান্সপরেন্সী অমসুং খ্বাইদগী মরু ওইনা ভোতরশিংগী পুক্নিং চংববু থাগৎখি।
ফিলিপিনস অমসুং শ্রী লঙ্কাদগী দেলেগেৎশিংনা ভোপালগী পোলিং স্তেসনদা চৎপা
গৱাদা ভুতান, মঙ্গোলিয়া অমসুং ইজরেলদগী দেলেগেৎশিং
ভোতরশিংগী খুদোংচানবা শামিয়ানা, থক্নবা ইশিং, মেদিকেল কিতশিং, ফেনশিং ফংহনবা য়াওনা শারবা নুংশাগী মৈশাদগী ঙাকথোক্নবা অখন্নবা থৌরাংশিং পায়খৎলে। কমিসন্না পোলিং স্তেসনশিংবু ত্রাইবেল কলচর অমসুং লোকেল থীমদা লৈতেংবগা লোয়ননা ত্রাইবেল গ্রুপশিংগী মরক্তা ভোত থদবা খুদোং চাহন্নবা অখন্নবা খোংথাংশিং লৌখৎলি।
শিমোগা, কর্নাতকাদা পোলিং বুথ অমসুং বলসার. গুজরাত্তা ইকোফ্রেন্দলী PS
ছত্তিসগরগী পোলিং স্তেসনদা পহারি কোরৱা PVTGs
গুজরাতকী অলিয়াবেত ইথৎতা শিপ্পিং কন্তেনর PS জেনরেসন 5গী বোতরশিংনা পুন্না ভোত থাদবা, সেমলি PS, ছত্তিসগর
ফেজ অসিদা মীখল পাংথোকখিবা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদি গুজরাত, মধ্য প্রদেশ, মহারাস্ত্র, অসাম, ৱেস্ত বেঙ্গল, বিহার, দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি অমদি দামন অমসুং দিউ, কর্নাতকা, উত্তর প্রদেশ, গৱা অমসুং ছত্তিসগরনি। জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী অনন্তনাগ-রাজৌরি PCগী ওইনা মীখল তরুকশুবা তাঙ্ককতা নৌনা মতম লেপখ্রে। মসিদসু নত্তনা লম্বা য়াওদনা মীখল মায় পাকখিবনা মরম ওইদুনা সুরত PCগী ওইনা মীখল পাংথোকখিদে।
মথংগী ফেজ (ফেজ 4)গী মীখল রাজ্য/য়ু.তি. 10দা PC 96দা 2024গী মে 13দা মতম লেপ্লে।
এনেক্সচরশিং – PC শিংগী ওইনা ইলেক্তরশিংগী দেতা
এনেক্সর-A1
ফেজ-1: পার্লিয়ামেন্তরী কন্সতিত্বেন্সীগী ওইনা ইলেক্তরশিংগী মশিং
রাজ্য মমিং
PC মমিং
ইলেক্তরশিং *
অরুনাচল প্রদেশ
অরুনাচল ৱেস্ত
517384
অরুনাচল প্রদেশ
অরুনাচল ইস্ত
375310
অসাম
সোনিতপুর
1633800
অসাম
লখিম্পুর
1577234
অসাম
দিব্রুগর
1659588
অসাম
জোরহাত
1727121
অসাম
কাজিরঙ্গা
2050126
বিহার
ঔরঙ্গবাদ
1871564
বিহার
গয়া
1816815
বিহার
নৱাদা
2006124
বিহার
জামুই
1907126
মধ্য প্রদেশ
সিধি
2028451
মধ্য প্রদেশ
শাহদোল
1777185
মধ্য প্রদেশ
জবলপুর
1896346
মধ্য প্রদেশ
বালাঘাত
1873653
মধ্য প্রদেশ
মন্দলা
2101811
মধ্য প্রদেশ
ছিন্দৱারা
1632190
মহারাস্ত্র
নাগপুর
2223281
মহারাস্ত্র
রামতেক
2049085
মহারাস্ত্র
ভান্দ্রা গোন্দিয়া
1827188
মহারাস্ত্র
গাদচিরোলি-চিমুর
1617207
মহারাস্ত্র
চন্দ্রপুর
1837906
মনিপুর
ইন্নর মনিপুর
991574
মনিপুর
আউতর মনিপুর
553078
মেঘলয়া
শিল্লোং
1400411
মেঘলয়া
তুরা
826156
মিজোরাম
মিজোরাম
856364
নগালেন্দ
নগালেন্দ
1317536
রাজস্থান
গঙ্গানগর
2102002
রাজস্থান
বিকানের
2048399
রাজস্থান
চুরু
2213187
রাজস্থান
ঝুনঝুনু
2068540
রাজস্থান
সিকার
2214900
রাজস্থান
জয়পুর
2287350
রাজস্থান
জয়পুর রুরেল
2184978
রাজস্থান
অলৱার
2059888
রাজস্থান
ভারতপুর
2114916
রাজস্থান
কারৌলি-ধোলপুর
1975352
রাজস্থান
দৌসা
1899304
রাজস্থান
নাগৌর
2146725
সিক্কিম
সিক্কিম
464140
তমিল নাদু
তিরুভালুর
2085991
তমিল নাদু
চেন্নাই নোর্থ
1496224
তমিল নাদু
চেন্নাই সেন্ত্রেল
1350161
তমিল নাদু
চেন্নাই সাউথ
2023133
তমিল নাদু
শ্রিপেরুমবুদুর
2382119
তমিল নাদু
কাঞ্চিপুরম
1748866
তমিল নাদু
অরাক্কোনম
1562871
তমিল নাদু
ভেল্লোর
1528273
তমিল নাদু
কৃষ্ণগিরী
1623179
তমিল নাদু
তিরুভানামালাই
1533099
তমিল নাদু
অরানি
1496118
তমিল নাদু
ভিলুপুরম
1503115
তমিল নাদু
কল্লাকুরিচি
1568681
তমিল নাদু
ধর্মপুরি
1524896
তমিল নাদু
সলেম
1658681
তমিল নাদু
নমক্কাল
1452562
তমিল নাদু
ইরোদ
1538778
তমিল নাদু
নিলগিরিশ
1428387
তমিল নাদু
তিরুপ্পুর
1608521
তমিল নাদু
কোয়ম্বতোর
2106124
তমিল নাদু
পোল্লাচি
1597467
তমিল নাদু
দিন্দিগুল
1607051
তমিল নাদু
পেরাম্বালুর
1446352
তমিল নাদু
কুদ্দালোর
1412746
তমিল নাদু
চিদম্বরম
1519847
তমিল নাদু
নাগপত্তিনম
1345120
তমিল নাদু
মায়ুলাদুথুরাই
1545568
তমিল নাদু
তাঞ্জাবোর
1501226
তমিল নাদু
কারুর
1429790
তমিল নাদু
তিরুচিরাপ্পলি
1553985
তমিল নাদু
সিবগঙ্গা
1633857
তমিল নাদু
মদুরাই
1582271
তমিল নাদু
থেনি
1622949
তমিল নাদু
ভিরুধুনগর
1501942
তমিল নাদু
রামানাথপুরম
1617688
তমিল নাদু
থুথুক্কুদি
1458430
তমিল নাদু
তেনকাসি
1525439
তমিল নাদু
তিরুনেলভেলি
1654503
তমিল নাদু
কন্যাকুমারী
1557915
ত্রিপুরা
ত্রিপুরা ৱেস্ত
1463526
উত্তর প্রদেশ
কাইরানা
1722432
উত্তর প্রদেশ
সাহারনপুর
1855310
উত্তর প্রদেশ
বিনোজ
1738307
উত্তর প্রদেশ
নাগিনা
1644909
উত্তর প্রদেশ
মোরাদাবাদ
2059578
উত্তর প্রদেশ
রামপুর
1731836
উত্তর প্রদেশ
মুজফরনগর
1817472
উত্তর প্রদেশ
পিলিভিত
1831699
ৱেস্ত বেঙ্গল
কুচবেহার
1966893
ৱেস্ত বেঙ্গল
অলিপুরদ্বার
1773252
ৱেস্ত বেঙ্গল
জলপাইগুরি
1885963
ছত্তিসগর
বস্তার
1472207
উত্তরাখন্দ
তেহরি গরৱাল
1577664
উত্তরাখন্দ
হরিদ্বার
2035726
উত্তরাখন্দ
অলমোরা
1339327
উত্তরাখন্দ
গরৱাল
1369388
উত্তরাখন্দ
নৈনিতাল-উধমসিংহ নগর
2015809
অন্দমান & নিকোবার ইথৎশিং
অন্দমান & নিকোবার ইথৎশিং
315148
লক্ষদ্বীপ
লক্ষদ্বীপ
57784
পুদুচেরী
পুদুচেরী
1023699
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
উধম্পুর
1623195
* * ইলেক্তরশিংগী মশিংদা সর্বিস ইলেক্তরশিংগী মশিং য়াওদে
এনেক্সর-A2
ফেজ-2: পার্লিয়ামেন্তরী কন্সতিত্বেন্সীগী ওইবা ইলেক্তরশিংগী মশিং
রাজ্য মমিং
PC মমিং
ইলেক্তরশিং *
অসাম
দারং-উদলগুরী
2209314
অসাম
নগাওন
1817204
অসাম
দিফু
901032
অসাম
সিলচর
1369578
অসাম
করিমগঞ্জ
1412148
বিহার
কিসনগঞ্জ
1829994
বিহার
কতিহার
1833009
বিহার
পুর্নিয়া
1893698
বিহার
ভাগলপুর
1983031
বিহার
বনকা
1856566
কর্নাতকা
উদুপি চিকমাগালুর
1585162
কর্নাতকা
চিত্রদুর্গা
1856876
কর্নাতকা
তুমকুর
1661309
কর্নাতকা
কোলর
1726914
কর্নাতকা
বেঙ্গলোর নোর্থ
3214496
কর্নাতকা
বেঙ্গলোর সেন্ত্রেল
2433751
কর্নাতকা
বেঙ্গলোর সাউথ
2341759
কর্নাতকা
চিক্কবল্লাপুর
1981347
কর্নাতকা
বেঙ্গলোর রুরেল
2802580
কর্নাতকা
হাসন
1736610
কর্নাতকা
দক্ষিন কনাদা
1817603
কর্নাতকা
মনদ্যা
1779243
কর্নাতকা
মেসুর
2092222
কর্নাতকা
চমরাজনগর
1778310
কেরলা
কসরাগোদ
1452230
কেরলা
কন্নুর
1358368
কেরলা
ভাদাকারা
1421883
কেরলা
কোঝিকোদে
1429631
কেরলা
ৱায়ানন্দ
1462423
কেরলা
মালাপুরম
1479921
কেরলা
পোনানি
1470804
কেরলা
পালাকাদ
1398143
কেরলা
অলাথুর
1337496
কেরলা
থ্রিসুর
1483055
কেরলা
ইর্নাকুলম
1324047
কেরলা
চালাকুদি
1310529
কেরলা
ইদুক্কি
1250157
কেরলা
কোত্তায়ম
1254823
কেরলা
পথানামথিত্তা
1429700
কেরলা
অলাপ্পুঝা
1400083
কেরলা
মাভেলিকারা
1331880
কেরলা
কোলাম
1326648
কেরলা
অতিনগাল
1396807
কেরলা
থিরুভনান্থাপুরম
1430531
মধ্য প্রদেশ
তিকামগর
1826585
মধ্য প্রদেশ
দামোহ
1925314
মধ্য প্রদেশ
সতনা
1705260
মধ্য প্রদেশ
রেৱা
1852126
মধ্য প্রদেশ
খুজরাও
1997483
মধ্য প্রদেশ
হোসনগাবাদ
1855692
মহারাস্ত্র
বুলধানা
1782700
মহারাস্ত্র
অকোলা
1890814
মহারাস্ত্র
অমরাবাতি
1836078
মহারাস্ত্র
ৱার্ধা
1682771
মহারাস্ত্র
য়াবতমাল-ৱাশিম
1940916
মহারাস্ত্র
নন্দেদ
1851843
মহারাস্ত্র
হিনগোলি
1817734
মহারাস্ত্র
পর্ভানি
2123056
মনিপুর
আউত্তর মনিপুর
484949
রাজস্থান
তোঙ্ক-সৱাই মাধোপুর
2148128
রাজস্থান
অজমের
1995699
রাজস্থান
পালি
2343232
রাজস্থান
জোধপুর
2132713
রাজস্থান
বরমের
2206237
রাজস্থান
জালোর
2297328
রাজস্থান
উদয়পুর
2230971
রাজস্থান
বন্সৱারা
2200438
রাজস্থান
চিত্তোরগর
2170167
রাজস্থান
রাজসমান্দ
2060942
রাজস্থান
ভিলৱারা
2147159
রাজস্থান
কোতা
2088023
রাজস্থান
ঝালাৱার-বারান
2030525
ত্রিপুরা
ত্রিপুরা ইস্ত
1396761
উত্তর প্রদেশ
মীরুত
2000530
উত্তর প্রদেশ
বাঘপাত
1653146
উত্তর প্রদেশ
গাজিয়াবাদ
2945487
উত্তর প্রদেশ
অমরোহা
1716641
উত্তর প্রদেশ
গৌতম বুদ্ধ নগর
2675148
উত্তর প্রদেশ
বুলন্দসহর
1859462
উত্তর প্রদেশ
অলিগর
1997234
উত্তর প্রদেশ
মথুরা
1929550
ৱেস্ত বেঙ্গল
দার্জলিং
1765744
ৱেস্ত বেঙ্গল
রাইগঞ্জ
1790245
ৱেস্ত বেঙ্গল
বালুরঘাত
1561966
ছত্তিসগর
মহাসামুন্দ
1762477
ছত্তিসগর
রাজনন্দগাও
1868021
ছত্তিসগর
কনকের
1654440
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
জম্মু
1781545
* ইলেক্তরশিংগী মশিংদা সর্বিস ইলেক্তরশিংগী মশিং য়াওদে
এনেক্সর-A3
ফেজ-3: পার্লিয়ামেন্তরী কন্সতিত্বেন্সীশিংদা ইলেক্তরশিংগী মশিং
রাজ্য মমিং
PC মমিং
ইলেক্তরশিং *
অসাম
কোক্রাঝার
1484571
অসাম
ধুব্রি
2660827
অসাম
বর্পেতা
1966847
অসাম
গুৱাহাতি
2036846
বিহার
ঝানঝারপুর
2003040
বিহার
সুপৌল
1927207
বিহার
অরারিয়া
2018767
বিহার
মাধেপুরা
2071166
বিহার
খাগরিয়া
1840217
ছত্তিসগর
সুরগুজা
1819347
ছত্তিসগর
রাইগর
1838547
ছত্তিসগর
জঞ্জগির-চম্পা
2056047
ছত্তিসগর
কোরবা
1618864
ছত্তিসগর
বিলাসপুর
2102687
ছত্তিসগর
দুর্গ
2090414
ছত্তিসগর
রাইপুর
2375379
দাদ্রা & নগর হভেলি অমসুং দামন & দিউ
দামন & দিউ
134189
দাদ্রা & নগর হভেলি অমসুং দামন & দিউ
দাদ্রা & নগর হভেলি
283024
গৱা
নোর্থ গৱা
580577
গৱা
সাউথ গৱা
598767
গুজরাত
কচ্ছ
1943136
গুজরাত
বনসকান্তা
1961924
গুজরাত
পাতন
2019916
গুজরাত
মহেসনা
1770617
গুজরাত
সাবরকান্তা
1976349
গুজরাত
গান্ধিনগর
2182736
গুজরাত
অহমেদবাদ ইস্ত
2038162
গুজরাত
অহমেদবাদ ৱেস্ত
1726987
গুজরাত
সুরেন্দ্রনগর
2033419
গুজরাত
রাজকোত
2112273
গুজরাত
পোর্বন্দর
1768212
গুজরাত
জামনগর
1817864
গুজরাত
জুনাগর
1795110
গুজরাত
অমরেলি
1732810
গুজরাত
ভাবনগর
1916900
গুজরাত
অনন্দ
1780182
গুজরাত
খেদা
2007404
গুজরাত
পঞ্চমহল
1896743
গুজরাত
দাহোদ
1875136
গুজরাত
বাদোদ্রা
1949573
গুজরাত
ছোতা উদয়পুর
1821708
গুজরাত
ভারুচ
1723353
গুজরাত
বার্দোলি
2048408
গুজরাত
নবসারি
2223550
গুজরাত
ভলসার
1859974
কর্নাতকা
চিক্কোদি
1761694
কর্নাতকা
বেলগাম
1923788
কর্নাতকা
বাগলকোত
1806183
কর্নাতকা
বিজাপুর
1946090
কর্নাতকা
গুলবার্গা
2098202
কর্নাতকা
রাইচুর
2010103
কর্নাতকা
বিদার
1892962
কর্নাতকা
কোপ্পাল
1866397
কর্নাতকা
বেল্লরি
1884040
কর্নাতকা
হভেরি
1792774
কর্নাতকা
ধর্ৱাদ
1831975
কর্নাতকা
উত্তরা কনাদা
1641156
কর্নাতকা
দেবনগরী
1709244
কর্নাতকা
শিমোগা
1752885
মধ্য প্রদেশ
মোরেনা
2006730
মধ্য প্রদেশ
ভিন্দ
1900654
মধ্য প্রদেশ
গ্বালিয়র
2154601
মধ্য প্রদেশ
গুনা
1889551
মধ্য প্রদেশ
সাগর
1745690
মধ্য প্রদেশ
ভিদিসা
1945404
মধ্য প্রদেশ
ভোপাল
2339411
মধ্য প্রদেশ
রাজগর
1875211
মধ্য প্রদেশ
বেতুল
1895331
মহারাস্ত্র
রাইগর
1668372
মহারাস্ত্র
বারামতি
2372668
মহারাস্ত্র
ওস্মানাবাদ
1992737
মহারাস্ত্র
লাতুর
1977042
মহারাস্ত্র
সোলাপুর
2030119
মহারাস্ত্র
মাধা
1991454
মহারাস্ত্র
সাংলি
1868174
মহারাস্ত্র
সাতারা
1889740
মহারাস্ত্র
রত্নগিরি- সিন্ধুদুর্গ
1451630
মহারাস্ত্র
কোলহাপুর
1936403
মহারাস্ত্র
হাতকাননগালে
1814277
উত্তর প্রদেশ
সমভাল
1898202
উত্তর প্রদেশ
হাথরাস
1938080
উত্তর প্রদেশ
অগ্রা
2072685
উত্তর প্রদেশ
ফতেপুর সিক্রি
1798823
উত্তর প্রদেশ
ফিরোজাবাদ
1890772
উত্তর প্রদেশ
মেনপুরি
1790797
উত্তর প্রদেশ
ইতাহ
1700524
উত্তর প্রদেশ
বদৌন
2008758
উত্তর প্রদেশ
ওনলা
1891713
উত্তর প্রদেশ
বরেল্লী
1924434
ৱেস্ত বেঙ্গল
মালদা উত্তর
1862035
ৱেস্ত বেঙ্গল
মালদা দক্ষিন
1782159
ৱেস্ত বেঙ্গল
জানগিপুর
1805360
ৱেস্ত বেঙ্গল
মুর্সিদাবাদ
1888097
* ইলেক্তরশিংগী মশিংদা সর্বিস ইলেক্তরশিংগী মশিং য়াওদে

Election Commission
Peaceful polling across 11 States/UTs in Phase-III of General Elections
Voter Turnout - 61.45% as of 8PM
Polling over in 20 States/UTs and 283 PCs; crosses halfway mark
75 International delegates witness polling in phase 3; commend India’s electoral processes
07 MAY 2024 8:43PM by PIB Delhi
Polling in the third phase of General Elections 2024 which commenced at 7 am today simultaneously across 93 PCs recorded an approximate voter turnout of 61.45% as of 8 pm. Though polling was till 6 PM, but voters were seen in the queue at many polling stations. Voters from across 11 States/UTs participated enthusiastically to cast their vote at their polling stations, braving hot weather conditions in some areas. Starting with this phase, ECI has commenced a system of SMS alerts, WhatsApp messages, and voice calls from national and state icons, with support from major Telecom Service Providers to encourage voter participation. With the conclusion of Phase-3, polling is now over in 20 States/UTs and 283 PCs for General Elections 2024. A total of 1331 candidates were in the electoral fray in this Phase.
ImageImageImageImage
Women voters at the polling stations
Electors Data and Voter Turnout:
Approximate turnout data for each State / 93 PCs having gone to poll in third phase / each of the Assembly constituency falling in each of the PC, is already available on voter turnout App (VTR App) live. Commission has added a new feature in VTR App to show aggregated phase-wise turnout also in addition to State/PC /AC wise figures for the benefit of media and other stakeholders. The VTR App is available at the following link:
https://play.google.com/store/apps/details?id=in.gov.eci.pollturnout&hl=en_IN
https://apps.apple.com/in/app/voter-turnout-app/id1536366882
The voter turnout figures which are approximate as of 8 pm will continue to be further updated on VTR App on continuous basis as various polling parties formally close the poll and hand over Form 17 C to the polling agents of candidates at each of the polling station. As per statutory requirements, voter turnout is to be recorded at every polling station in absolute numbers in Form 17C, which prevails. As an embedded measure of transparency, the copies of Form 17C, duly signed by Presiding Officer and all present polling agents, are invariably shared with all present polling agents of contesting candidates. Thus, booth wise data of actual number of votes polled is always available with the candidates, which is a statutory requirement.
As a further measure of enhanced transparency and facilitation of all stakeholders including media, PC wise electors’ data for Phase 1, Phase 2 and Phase 3 is also being shared at Annexure A1, A2, and A3 respectively. This will facilitate calculation of number of voters at regular intervals, when aggregate PC wise turnout figures along with figures for respective assembly segments are updated on VTR App.
The state wise approximate voter turnout at 8pm is as below:
Sl. No.
State / UT
No. PCs
Approximate Voter Turnout %
1
Assam
4
75.26
2
Bihar
5
56.55
3
Chhattisgarh
7
66.99
4
Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu
2
65.23
5
Goa
2
74.27
6
Gujarat
25
56.76
7
Karnataka
14
67.76
8
Madhya Pradesh
9
63.09
9
Maharashtra
11
54.77
10
Uttar Pradesh
10
57.34
11
West Bengal
4
73.93
Above 11 States
(93 PCs)
93
61.45
Data displayed here are as per the information being filled in the systems by the field officer.
This is an approximate trend, as data from some polling stations (PS) takes time and this trend does not include Postal Ballot. Final actual account of votes recorded for each PS is shared in Form 17 C with all Polling agents at close of polls.
In order to further facilitate the stake holders, Commission has decided to update the above table and again release the approximate voter turnout close to 11.30 pm today. Needless to add that same shall continue to be updated by the field level officers as polling parties keep returning and be available PC wise (along with respective AC segments) live at VTR App.
As per the laid down procedure, scrutiny of election papers takes place one day after the polling day in the presence of Candidates or their authorised polling agents. The decision to conduct repoll, if any, is also taken thereafter. Some polling parties return after polling day depending on the geographical/ logistical conditions. Commission will also, after the scrutiny and depending on the number/ schedule of repoll, publish the updated voter turnout along with gender wise breakup by 11.5.2024. In any case VTR App will continue to display updated turn out figures as usual.
ImageImage
ImageImage
Voters at polling stations
High resolution poll day photos of the biggest election and related logistic exercise of movement of man and material on earth, transit of polling parties, polling stations, enthusiasm of voters can be accessed here: https://www.eci.gov.in/ge-2024-photogallery
Smooth and peaceful conduct of elections
The polling was held smoothly and peacefully in all States/UTs across the three phases which covered the entire North eastern part of the country, LWE affected and vulnerable areas in Chhattisgarh, Maharashtra and Madhya Pradesh. The Commission led by CEC Shri Rajiv Kumar along with ECs Shri Gyanesh Kumar and Shri Sukhbir Singh Sandhu kept a regular close watch on each and every aspect of the poll process. Stringent security measures were in place creating a conducive environment for voters to cast their vote without fear or intimidation.
ImageImage
Showcasing India's Democracy to the world
In phase-3, 75 international delegates from 23 countries visited many polling stations in 6 states to witness the poll process. The delegates also witnessed the process of dispatch of polling materials and machines to the polling teams and were appreciative of the magnitude, transparency and most importantly the festive mood of voters.
Delegates from Philippines and Sri Lanka visiting polling station in Bhopal
Delegates from Bhutan, Mongolia and Israel at Goa
Special arrangements were made to mitigate the effects of hot weather conditions including the provision of shamiyana, drinking water, medical kits, fans for convenience of voters. The Commission had made special efforts to facilitate voting amongst the tribal groups with polling stations decorated in tribal culture and local themes. Women tribal voters came out along with children to cast their vote at polling stations. In Chhattisgarh, five generations of a family voted together at a polling station in Sarguja PC in Chhattisgarh.
Polling Booth in Shimoga, Karnataka and ecofriendly PS in Valsad, Gujarat
Pahadi Korwa PVTGs at polling station in Chhattisgarh
Shipping container PS container in Aliabet island, Gujarat 5 generations of voters vote together, Semli PS, Chhattisgarh
Gujarat, Madhya Pradesh, Maharashtra, Assam, West Bengal, Bihar, Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu, Karnataka, Uttar Pradesh, Goa and Chhattisgarh are the States/UTs where polling took place in this phase. Voting in the Anantnag-Rajouri PC in Jammu and Kashmir was rescheduled to Phase-6. Also, Surat PC in Gujarat did not go to polls as the candidate was elected unopposed.
The next phase (phase 4) polling is scheduled on May 13, 2024 in 96 PCs in 10 States/UTs.
Annexures – PC wise electors’ data
Annexure-A1
Phase-1: Parliamentary Constituency wise number of Electors
State Name
PC Name
Electors *
Arunachal Pradesh
Arunachal West
517384
Arunachal Pradesh
Arunachal East
375310
Assam
Sonitpur
1633800
Assam
Lakhimpur
1577234
Assam
Dibrugarh
1659588
Assam
Jorhat
1727121
Assam
Kaziranga
2050126
Bihar
Aurangabad
1871564
Bihar
Gaya
1816815
Bihar
Nawada
2006124
Bihar
Jamui
1907126
Madhya Pradesh
Sidhi
2028451
Madhya Pradesh
Shahdol
1777185
Madhya Pradesh
Jabalpur
1896346
Madhya Pradesh
Balaghat
1873653
Madhya Pradesh
Mandla
2101811
Madhya Pradesh
Chhindwara
1632190
Maharashtra
Nagpur
2223281
Maharashtra
Ramtek
2049085
Maharashtra
Bhandara Gondiya
1827188
Maharashtra
Gadchiroli - Chimur
1617207
Maharashtra
Chandrapur
1837906
Manipur
Inner Manipur
991574
Manipur
Outer Manipur
553078
Meghalaya
Shillong
1400411
Meghalaya
Tura
826156
Mizoram
Mizoram
856364
Nagaland
Nagaland
1317536
Rajasthan
Ganganagar
2102002
Rajasthan
Bikaner
2048399
Rajasthan
Churu
2213187
Rajasthan
Jhunjhunu
2068540
Rajasthan
Sikar
2214900
Rajasthan
Jaipur
2287350
Rajasthan
Jaipur Rural
2184978
Rajasthan
Alwar
2059888
Rajasthan
Bharatpur
2114916
Rajasthan
Karauli-Dholpur
1975352
Rajasthan
Dausa
1899304
Rajasthan
Nagaur
2146725
Sikkim
Sikkim
464140
Tamil Nadu
Tiruvallur
2085991
Tamil Nadu
Chennai North
1496224
Tamil Nadu
Chennai Central
1350161
Tamil Nadu
Chennai South
2023133
Tamil Nadu
Sriperumbudur
2382119
Tamil Nadu
Kancheepuram
1748866
Tamil Nadu
Arakkonam
1562871
Tamil Nadu
Vellore
1528273
Tamil Nadu
Krishnagiri
1623179
Tamil Nadu
Tiruvannamalai
1533099
Tamil Nadu
Arani
1496118
Tamil Nadu
Viluppuram
1503115
Tamil Nadu
Kallakurichi
1568681
Tamil Nadu
Dharmapuri
1524896
Tamil Nadu
Salem
1658681
Tamil Nadu
Namakkal
1452562
Tamil Nadu
Erode
1538778
Tamil Nadu
Nilgiris
1428387
Tamil Nadu
Tiruppur
1608521
Tamil Nadu
Coimbatore
2106124
Tamil Nadu
Pollachi
1597467
Tamil Nadu
Dindigul
1607051
Tamil Nadu
Perambalur
1446352
Tamil Nadu
Cuddalore
1412746
Tamil Nadu
Chidambaram
1519847
Tamil Nadu
Nagapattinam
1345120
Tamil Nadu
Mayiladuthurai
1545568
Tamil Nadu
Thanjavur
1501226
Tamil Nadu
Karur
1429790
Tamil Nadu
Tiruchirappalli
1553985
Tamil Nadu
Sivaganga
1633857
Tamil Nadu
Madurai
1582271
Tamil Nadu
Theni
1622949
Tamil Nadu
Virudhunagar
1501942
Tamil Nadu
Ramanathapuram
1617688
Tamil Nadu
Thoothukkudi
1458430
Tamil Nadu
Tenkasi
1525439
Tamil Nadu
Tirunelveli
1654503
Tamil Nadu
Kanniyakumari
1557915
Tripura
Tripura West
1463526
Uttar Pradesh
Kairana
1722432
Uttar Pradesh
Saharanpur
1855310
Uttar Pradesh
Bijnor
1738307
Uttar Pradesh
Nagina
1644909
Uttar Pradesh
Moradabad
2059578
Uttar Pradesh
Rampur
1731836
Uttar Pradesh
Muzaffarnagar
1817472
Uttar Pradesh
Pilibhit
1831699
West Bengal
Coochbehar
1966893
West Bengal
Alipurduars
1773252
West Bengal
Jalpaiguri
1885963
Chhattisgarh
Bastar
1472207
Uttarakhand
Tehri Garhwal
1577664
Uttarakhand
Haridwar
2035726
Uttarakhand
Almora
1339327
Uttarakhand
Garhwal
1369388
Uttarakhand
Nainital-Udhamsingh Nagar
2015809
Andaman & Nicobar Islands
Andaman & Nicobar Islands
315148
Lakshadweep
Lakshadweep
57784
Puducherry
Puducherry
1023699
Jammu and Kashmir
Udhampur
1623195
* Number of Electors do not include count of Service Electors
Annexure-A2
Phase-2: Parliamentary Constituency wise number of Electors
State Name
PC Name
Electors *
Assam
Darrang-Udalguri
2209314
Assam
Nagaon
1817204
Assam
Diphu
901032
Assam
Silchar
1369578
Assam
Karimganj
1412148
Bihar
Kishanganj
1829994
Bihar
Katihar
1833009
Bihar
Purnia
1893698
Bihar
Bhagalpur
1983031
Bihar
Banka
1856566
Karnataka
Udupi Chikmagalur
1585162
Karnataka
Chitradurga
1856876
Karnataka
Tumkur
1661309
Karnataka
Kolar
1726914
Karnataka
Bangalore North
3214496
Karnataka
Bangalore Central
2433751
Karnataka
Bangalore South
2341759
Karnataka
Chikkballapur
1981347
Karnataka
Bangalore Rural
2802580
Karnataka
Hassan
1736610
Karnataka
Dakshina Kannada
1817603
Karnataka
Mandya
1779243
Karnataka
Mysore
2092222
Karnataka
Chamarajanagar
1778310
Kerala
Kasaragod
1452230
Kerala
Kannur
1358368
Kerala
Vadakara
1421883
Kerala
Kozhikode
1429631
Kerala
Wayanad
1462423
Kerala
Malappuram
1479921
Kerala
Ponnani
1470804
Kerala
Palakkad
1398143
Kerala
Alathur
1337496
Kerala
Thrissur
1483055
Kerala
Ernakulam
1324047
Kerala
Chalakudy
1310529
Kerala
Idukki
1250157
Kerala
Kottayam
1254823
Kerala
Pathanamthitta
1429700
Kerala
Alappuzha
1400083
Kerala
Mavelikkara
1331880
Kerala
Kollam
1326648
Kerala
Attingal
1396807
Kerala
Thiruvananthapuram
1430531
Madhya Pradesh
Tikamgarh
1826585
Madhya Pradesh
Damoh
1925314
Madhya Pradesh
Satna
1705260
Madhya Pradesh
Rewa
1852126
Madhya Pradesh
Khajuraho
1997483
Madhya Pradesh
Hoshangabad
1855692
Maharashtra
Buldhana
1782700
Maharashtra
Akola
1890814
Maharashtra
Amravati
1836078
Maharashtra
Wardha
1682771
Maharashtra
Yavatmal- Washim
1940916
Maharashtra
Nanded
1851843
Maharashtra
Hingoli
1817734
Maharashtra
Parbhani
2123056
Manipur
Outer Manipur
484949
Rajasthan
Tonk-Sawai Madhopur
2148128
Rajasthan
Ajmer
1995699
Rajasthan
Pali
2343232
Rajasthan
Jodhpur
2132713
Rajasthan
Barmer
2206237
Rajasthan
Jalore
2297328
Rajasthan
Udaipur
2230971
Rajasthan
Banswara
2200438
Rajasthan
Chittorgarh
2170167
Rajasthan
Rajsamand
2060942
Rajasthan
Bhilwara
2147159
Rajasthan
Kota
2088023
Rajasthan
Jhalawar-Baran
2030525
Tripura
Tripura East
1396761
Uttar Pradesh
Meerut
2000530
Uttar Pradesh
Baghpat
1653146
Uttar Pradesh
Ghaziabad
2945487
Uttar Pradesh
Amroha
1716641
Uttar Pradesh
Gautam Buddha Nagar
2675148
Uttar Pradesh
Bulandshahr
1859462
Uttar Pradesh
Aligarh
1997234
Uttar Pradesh
Mathura
1929550
West Bengal
Darjeeling
1765744
West Bengal
Raiganj
1790245
West Bengal
Balurghat
1561966
Chhattisgarh
Mahasamund
1762477
Chhattisgarh
Rajnandgaon
1868021
Chhattisgarh
Kanker
1654440
Jammu and Kashmir
Jammu
1781545
* Number of Electors do not include count of Service Electors
Annexure-A3
Phase-3: Parliamentary Constituency wise number of Electors
State Name
PC Name
Electors *
Assam
Kokrajhar
1484571
Assam
Dhubri
2660827
Assam
Barpeta
1966847
Assam
Guwahati
2036846
Bihar
Jhanjharpur
2003040
Bihar
Supaul
1927207
Bihar
Araria
2018767
Bihar
Madhepura
2071166
Bihar
Khagaria
1840217
Chhattisgarh
Surguja
1819347
Chhattisgarh
Raigarh
1838547
Chhattisgarh
Janjgir-Champa
2056047
Chhattisgarh
Korba
1618864
Chhattisgarh
Bilaspur
2102687
Chhattisgarh
Durg
2090414
Chhattisgarh
Raipur
2375379
Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu
Daman & Diu
134189
Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu
Dadar & Nagar Haveli
283024
Goa
North Goa
580577
Goa
South Goa
598767
Gujarat
Kachchh
1943136
Gujarat
Banaskantha
1961924
Gujarat
Patan
2019916
Gujarat
Mahesana
1770617
Gujarat
Sabarkantha
1976349
Gujarat
Gandhinagar
2182736
Gujarat
Ahmedabad East
2038162
Gujarat
Ahmedabad West
1726987
Gujarat
Surendranagar
2033419
Gujarat
Rajkot
2112273
Gujarat
Porbandar
1768212
Gujarat
Jamnagar
1817864
Gujarat
Junagadh
1795110
Gujarat
Amreli
1732810
Gujarat
Bhavnagar
1916900
Gujarat
Anand
1780182
Gujarat
Kheda
2007404
Gujarat
Panchmahal
1896743
Gujarat
Dahod
1875136
Gujarat
Vadodara
1949573
Gujarat
Chhota Udaipur
1821708
Gujarat
Bharuch
1723353
Gujarat
Bardoli
2048408
Gujarat
Navsari
2223550
Gujarat
Valsad
1859974
Karnataka
Chikkodi
1761694
Karnataka
Belgaum
1923788
Karnataka
Bagalkot
1806183
Karnataka
Bijapur
1946090
Karnataka
Gulbarga
2098202
Karnataka
Raichur
2010103
Karnataka
Bidar
1892962
Karnataka
Koppal
1866397
Karnataka
Bellary
1884040
Karnataka
Haveri
1792774
Karnataka
Dharwad
1831975
Karnataka
Uttara Kannada
1641156
Karnataka
Davanagere
1709244
Karnataka
Shimoga
1752885
Madhya Pradesh
Morena
2006730
Madhya Pradesh
Bhind
1900654
Madhya Pradesh
Gwalior
2154601
Madhya Pradesh
Guna
1889551
Madhya Pradesh
Sagar
1745690
Madhya Pradesh
Vidisha
1945404
Madhya Pradesh
Bhopal
2339411
Madhya Pradesh
Rajgarh
1875211
Madhya Pradesh
Betul
1895331
Maharashtra
Raigad
1668372
Maharashtra
Baramati
2372668
Maharashtra
Osmanabad
1992737
Maharashtra
Latur
1977042
Maharashtra
Solapur
2030119
Maharashtra
Madha
1991454
Maharashtra
Sangli
1868174
Maharashtra
Satara
1889740
Maharashtra
Ratnagiri- Sindhudurg
1451630
Maharashtra
Kolhapur
1936403
Maharashtra
Hatkanangale
1814277
Uttar Pradesh
Sambhal
1898202
Uttar Pradesh
Hathras
1938080
Uttar Pradesh
Agra
2072685
Uttar Pradesh
Fatehpur Sikri
1798823
Uttar Pradesh
Firozabad
1890772
Uttar Pradesh
Mainpuri
1790797
Uttar Pradesh
Etah
1700524
Uttar Pradesh
Badaun
2008758
Uttar Pradesh
Aonla
1891713
Uttar Pradesh
Bareilly
1924434
West Bengal
Maldaha Uttar
1862035
West Bengal
Maldaha Dakshin
1782159
West Bengal
Jangipur
1805360
West Bengal
Murshidabad
1888097
* Number of Electors do not include count of Service Electors