Prime Minister's Office
PM to visit Jammu and Kashmir on 20th - 21st June
PM to lay foundation stone and inaugurate 84 Major Developmental Projects valued at more than Rs. 1,500 crore in J&K
PM to launch Competitiveness Improvement in Agriculture and Allied Sectors (JKCIP) Project worth Rs. 1800 crore
PM to lead 10th International Yoga Day Celebrations at Srinagar
“Yoga for Self and Society” is the theme of 10th International Day of Yoga
19 JUN 2024 4:26PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Jammu and Kashmir on 20th and 21st June, 2024.
On 20th June, at around 6 PM, Prime Minister will participate in ‘Empowering Youth, Transforming J&K’ event at Sher-i-Kashmir International Conference Centre (SKICC) in Srinagar. Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects in J&K. He will also launch Competitiveness Improvement in Agriculture and Allied Sectors Project (JKCIP).
On 21st June, at around 6.30 AM, Prime Minister will participate in 10th International Day of Yoga event at SKICC in Srinagar. Prime Minister will address the gathering on the occasion and take part in the CYP Yoga session thereafter.
Empowering Youth, Transforming J&K
The event “Empowering Youth, Transforming J&K” is a pivotal moment for the region, showcasing progress and providing inspiration to young achievers. On the occasion, the Prime Minister will inspect stalls and interact with Young Achievers of J&K.
Prime Minister will lay the foundation stone and inaugurate 84 Major developmental projects valued at more than Rs. 1,500 crore. The inaugurations will include projects related to road infrastructure, water supply schemes, and infrastructure in higher education etc. Additionally, Prime Minister will lay the foundation stone for projects like improvement of Chenani-Patnitop-Nashri Section, development of Industrial Estates and construction of 06 Government Degree Colleges.
Prime Minister will also launch the Competitiveness Improvement in Agriculture & Allied Sectors (JKCIP) Project worth Rs. 1,800 crore. The project will be implemented in 90 Blocks across 20 districts of J&K, and will have the project outreach of 300,000 households covering 15 lakh beneficiaries.
Prime Minister will also distribute appointment letters to more than 2000 persons appointed in government service.
The foundation stone laying/inauguration and launch of these projects will empower the youth and upgrade the infrastructure in Jammu and Kashmir.
International Day of Yoga
On the occasion of 10th International Day of Yoga (IDY) on 21st June 2024, Prime Minister will lead the International Yoga Day Celebrations at SKICC, Srinagar. This year's event underscores Yoga's profound impact on young minds and bodies. The celebration aims to unite thousands in the practice of Yoga, promoting health and wellness on a global scale.
Since 2015, Prime Minister has led the International Day of Yoga (IDY) celebrations at various iconic locations, including Kartavya Path in Delhi, Chandigarh, Dehradun, Ranchi, Lucknow, Mysuru and even the United Nations Headquarters in New York.
This year’s theme “Yoga for Self and Society” highlights the dual role in fostering individual and societal well being. The event will encourage grassroots participation and the spread of yoga in rural areas.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী জুন ২০-জুন ২১ দা জম্মু অমসুং কাস্মিরদা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা জম্মু অমসুং কাস্মিরদা লুপা করোর ১,৫০০ হেনবগী মরুওইবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং শঙ্গাগনি
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১৮০০ রোমগী কম্পিতিতিপনেস ইমপ্রুপমেন্ত ইন এগ্রিকলচর এন্দ এল্লাইদ সেক্তরস(জে কে সি আই পি) হৌদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা শ্রীনগরদা ১০শুবা মালেমগী য়োগ নুমিৎ থৌরম লমজিংগনি
“ইশাগী অমসুং খুন্নাইগীদমক য়োগ” হায়বসি ১০শুবা মালেমগী য়োগ নুমিৎকী পান্দমনি
19 JUN 2024 4:26PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী জুন ২০ অমসুং জুন ২১,২০২৪ দা জম্মু অমসুং কাস্মিরদা চৎকনি।
জুন ২০গী নুংথিল পুং ৬ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা শ্রীনগরগী সের-ই-কাস্মির ইন্তরনেসনেল কনফরেন্স সেন্তর(এস কে আই সি সি)দা পাংথোকপা ‘নহারোলশিংদা শক্তি পীবা, জে অমসুং কে অওনবা পুরকপা’ থৌরম শরুক য়াগনি। প্রধান মন্ত্রীনা জম্মু অমসুং কাস্মিরদা তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং শঙ্গাগনি। মহাক্না কম্পিতিতিপনেস ইমপ্রুপমেন্ত ইন এগ্রিকলচর এন্দ এল্লাইদ সেক্তরস(জে কে সি আই পি) হৌদোক্কনি।
জুন ২১গী নুংথিল পুং ৬:৩০ তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা শ্রীনগরগী সের-ই-কাস্মির ইন্তরনেসনেল কনফরেন্স সেন্তর(এস কে আই সি সি)দা ১০শুবা মালেমগী য়োগ নুমিৎ থৌরম শরুক য়াগনি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অদুদা মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি অমসুং তুংদা সি.ৱাই.পি য়োগ সেসন শরুক য়াগনি।
নহারোলশিং শক্তি পীবা, জম্মু অমসুং কাস্মির অওনবা পুরকপা
“নহারোলশিং শক্তি পীবা, জম্মু অমসুং কাস্মির অওনবা পুরকপা” হায়রিবা থৌরম অসি চাউখৎনবা উৎনবা অমসুং নহারোলশিংদা ইথিল পীনবা লমদম অসিগী মরুওইবা তাঞ্জা অমনি। থৌরম অসিদা, প্রধান মন্ত্রীনা স্তোলশিং য়েংগনি অমসুং জম্মু অমসুং কাস্মিরগী মাইপাক্লবা নহারোলশিংগা ৱারি শানগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১,৫০০ হেনবগী মরুওইবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক ৮৪ উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং শঙ্গাগনি। শঙ্গাগদবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা লম্বী-থোং, থক্নবা ঈশিং পীনবা স্কিমশিং অমসুং অৱাংবা থাক্কী মহৈ-মশিংগী ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং য়াওরি। মসিগী মথক্তা, প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগদবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা চেনানি-পাতনিতোপ-নসারি সেক্সন ফগৎহন্নবা প্রোজেক, ইন্দস্ত্রিএল স্তেৎশিং চাউখৎহনবা অমসুং সরকারগী দিগ্রি কলেজ ৬ শাবা য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১৮০০ রোমগী কম্পিতিতিপনেস ইমপ্রুপমেন্ত ইন এগ্রিকলচর এন্দ এল্লাইদ সেক্তরস(জে কে সি আই পি) হৌদোক্কনি। প্রোজেক অসি জম্মু অমসুং কাস্মিরগী জিলা ২০গী ব্লোক ৯০দা পায়খৎকনি অমসুং বেনিফিসরি লাখ ১৫ কোনশিন্দুনা য়ুমথোং ৩০০,০০০ প্রোজেক অসিগী কান্নবা ফংহনগনি।
প্রধান মন্ত্রী সরকারগী থবক ফংলবা মীওই ২০০০ হেনবদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং য়েন্থোক্কনি।
উরেপ-উয়ুং তমগদৌরিবা অমসুং শঙ্গাগদৌরিবা প্রোজেকশিং অসিনা নহারোলশিংদা শক্তি পীরগনি অমসুং জম্মু অমসুং কাস্মিরগী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহল্লগনি।
মালেমগী য়োগ নুমিৎ
জুন ২১,২০২৪, ১০শুবা মালেমগী য়োগ নুমিত্তা প্রধান মন্ত্রীনা শ্রীনগরগী সের-ই-কাস্মির ইন্তরনেসনেল কনফরেন্স সেন্তর(এস কে আই সি সি)দা পাংথোকপা মালেমগী য়োগ নুমিৎ থৌরম লমজিংগনি। য়োগনা নহারোলশিংগী পুক্নিং অমসুং হকচাংদা পীরিবা কান্নবশিংগী মরুওইবা অদু চহি অসিগী থৌরম অসিদা পান্দম থম্লি। থৌরম অসিদা নহারোল লিশিং কয়া য়োগা পাংথোক্নবা অমসুং মালেমগী থাক্তা হকচাং ফবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা পুক্নিং থৌগৎনবা পান্দম থম্লি।
২০১৫ দগী, প্রধান মন্ত্রীনা লমজিংদুনা তোঙান-তোঙানবা মমিং লৈরবা মফমশিং হায়বদি দিল্লিগী কর্তভ্য পথ, চান্দিগর, দেহরাদুন, রাঞ্চি, লাখনৌ, মাইসুরু অমসুং নিউ য়োর্ককী য়ুনাইতেদ নেসন্স হেদক্বাতরসতা মালেমগী য়োগ নুমিৎ পাংথোক্তুনা লাক্লি।
চহি অসিগী থিম “ইশাগী অমসুং খুন্নাইগীদমক য়োগ” হায়বসিনা লনাই মীওই অমসুং খুন্নাই চাউখৎহনবদা য়োগনা লৌরিবা থৌদাং অনি অদু ফোঙদোক্লি। মীয়াম শরুক য়ানবা অমসুং খুঙ্গংগী লমদমশিংদা য়োগ শন্দোক্নবা থৌরম অসিনা পুক্নিং থৌগৎকনি।