Ministry of Defence
INDIAN ARMY CONTINGENT DEPARTS FOR INDIA- THAILAND JOINT MILITARY EXERCISE MAITREE
02 JUL 2024 10:32AM by PIB Delhi
The Indian Army contingent departed yesterday for the 13th edition of India- Thailand joint military Exercise MAITREE. The exercise is scheduled to be conducted from 1st to 15th July 2024 at Fort Vachiraprakan in Tak Province of Thailand. Last edition of the same exercise was conducted at Umroi, Meghalaya in September 2019.
The Indian Army contingent comprising 76 personnel is being represented mainly by a Battalion of the LADAKH SCOUTS along with personnel from other arms and services. The Royal Thailand Army contingent also comprises 76 personnel mainly from 1st Battalion, 14 Infantry Regiment of 4 Division.
Aim of Exercise MAITREE is to foster Military Cooperation between India and Thailand. The Exercise will enhance combined capabilities in executing Joint Counter Insurgency/ Terrorist Operations in Jungle and Urban Environment under Chapter VII of United Nations Charter. The Exercise will focus on high degree of physical fitness, joint planning and joint tactical drills.
Tactical Drills to be practiced during the exercise will include Creation of a Joint Operation Centre, establishing an Intelligence & Surveillance Centre, employment of Drones and Counter Drone Systems, Securing of a Landing Site, Small Team Insertion & Extraction, Special Heliborne Operations, Cordon and Search Operations, Room Intervention Drills and Demolition of Illegal Structures.
Exercise MAITREE will enable the two sides to share their best practices in Tactics, Techniques and Procedures for conduct of joint operations. The Exercise will facilitate developing inter-operability, bonhomie and camaraderie between soldiers of both the countries.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন আর্মীগী কন্তিঞ্জেন্তনা ইন্দিয়া-থাইলেন্দ জোইন্ত মিলিতরী এক্সর্সাইস মাইত্রীগীদমক থাদোকখ্রে
02 JUL 2024 10:32AM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন আর্মীগী কন্তিঞ্জেন্ত অমা ঙরাং ১৩শুবা ইন্দিয়া-থাইলেন্দ জোইন্ত মিলিতরী এক্সর্সাইস মাইত্রীগীদমক থাদোকখ্রে। এক্সর্সাইস অসি জুলাই ১ দগী ১৫, ২০২৪ ফাওবা থাইলেন্দগী তক প্রোভিন্সতা লৈবা ফোর্ত ভচিরাপ্রকানদা পাঙথোক্কদবনি। হায়রিবা এক্সর্সাইস অসিগী মমাংগী ইদিসন্না সেপ্তেম্বর ২০১৯ দা মেঘালয়গী উমরোইদা পাঙথোকখি।
পার্সনেল ৭৬না শাবা ইন্দিয়ন আর্মীগী কন্তিঞ্জেন্ত অসিদা বতালিয়ন ওব লদাখ স্কাউতকা লোইননা অতোপ্পা আর্মস অমসুং সর্ভিসশিংদগী পার্সনেলশিংনা শরুক য়ারি। রোয়েল থাইলেন্দ আর্মী কন্তিঞ্জেন্ত অসিদনা ১বা বতালিয়ন, ৪দিভিজনগী ১৪শুবা ইনফেন্ত্রী রেজিমেন্ততগী পার্সনেল ৭৬না শরুক য়ারি।
এক্সর্সাইস মাইত্রীগী পান্দম অসি লানগী ওইবা মতেং ভারত অমসুং থাইলেন্দগী মরক্তা পীননবগীদমকনি। এক্সর্সাইস অসিনা জোইন্ত কাউন্তর ইন্সর্জেসী/তেরোরিস্ত ওপরেসনশিং য়ুনাইতেদ নেসন্স চার্তরগী চেপ্তর VII গী মখাদা লৈবা জঙ্গল অমসুং অর্বান ওইবা মফমশিংদা চত্থমিন্নবদা মতেং ওইগনি। এক্সর্সাইস অসিনা অৱাংবা থাক্কী হকচাং ফনা লৈবা, অপুনবা প্লান্নিং অমসুং অপুনবা তেক্তিকেল ওইবা দ্রিলশিংদা মীৎয়েং থম্লি।
এক্সর্সাইস অসিগী মখাদা য়াওরিবা তেক্তিকেল দ্রিলশিংদা জোইন্ত ওপরেসন সেন্তর অমা শেমগৎপা, ইন্তেলিজেন্স অমসুং সর্ভিলেন্স সেন্তর লিংখৎপা, দ্রোন অমসুং কাউন্তর দ্রোন সিস্তেম থাদোকপা, লেন্দিং সাইতশিং ঙাকপা, অপীকপা কাংবু থাজিনবা অমসুং লৌথোকপা, অখন্নবা হেলিবোর্ন ওপরেসন, কোর্দোন অমসুং সর্চ ওপরেসন, রুম ইন্তর্ভেন্সন দ্রিল অমসুং আইন্না য়াদবা স্ত্রকচরশিং থুগাইবনি।
এক্সর্সাইস মাইত্রীনা নাকল অনিবু তেক্তিক্স, তেক্নিক অমসুং প্রোসিজ্যুরদা খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিসশিং জোইন্ত ওপরেসন চত্থনবগীদমক লান্নগনি। এক্সর্সাইস অসিনা লৈবাক অনিগী লান্মীশিংগী মরক্তা ইন্তর-ওপরেবিলিতী, বোনহোমি, মসুং কমরাদেরি শাগৎপদা মতেং ওইগনি।