Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Paradip Port Authority Sets New Record with 41.12 Million Metric Tons of Cargo Handling in First 100 Days of FY 2024-25
10 JUL 2024 6:21PM by PIB Delhi
Paradip Port Authority (PPA) has marked a momentous achievement in its operational history, clocking an unprecedented 41.12 Million Metric Tons (MMT) cargo handling within the first 100 days of the fiscal year 2024-25. This outstanding performance sets a new record for the port, reflecting a 4.78 per cent growth compared to the 39.25 MMT achieved during the same period in the previous fiscal year, FY 2023-24.
This significant accomplishment underscores the port’s critical role in bolstering India’s maritime infrastructure and its unwavering commitment to enhancing operational efficiency and capacity.
Under the dynamic leadership and visionary guidance of Union Minister for Ports, Shipping and Waterways, Shri Sarbananda Sonowal, PPA has surpassed its previous benchmarks, showcasing notable growth and efficiency in its operations.
PPA Chairman, P.L. Haranadh, expressed his deep gratitude to the Minister, attributing this monumental success to his unwavering support and strategic direction.
This achievement highlights Paradip Port Authority’s ongoing commitment to setting new benchmarks in cargo handling and contributing significantly to the nation’s economic growth. As PPA continues to expand its capabilities and improve its services, it remains dedicated to supporting India’s maritime infrastructure and fostering economic development.

ଜାହାଜ ଚଳାଚଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
୨୦୨୪-୨୫ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷର ପ୍ରଥମ ୧୦୦ ଦିନରେ ୪୧.୧୨ ନିୟୁତ ମେଟ୍ରିକ୍ ଟନ୍ ମାଲ୍‌ ପରିବହନ ସହ ନୂଆ ରେକର୍ଡ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କଲା ପାରାଦୀପ ବନ୍ଦର କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷ
10 JUL 2024 6:21PM by PIB Bhubaneswar
ପାରାଦୀପ ବନ୍ଦର କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷ (ପିପିଏ) ୨୦୨୪-୨୫ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷର ପ୍ରଥମ ୧୦୦ ଦିନ ରେ ୪୧.୧୨ ନିୟୁତ ମେଟ୍ରିକ୍ ଟନ୍ (ଏମଏମଟି) ମାଲ ପରିବହନ କରି ଏହାର ପରିଚାଳନା ଇତିହାସରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସଫଳତା ହାସଲ କରିଛି। ଏହି ଉତ୍କୃଷ୍ଟ ପ୍ରଦର୍ଶନ ବନ୍ଦର ପାଇଁ ଏକ ନୂତନ ରେକର୍ଡ ସୃଷ୍ଟି କରିଛି, ଯାହା ପୂର୍ବ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ, ୨୦୨୩-୨୪ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷର ସମାନ ଅବଧିରେ ହାସଲ ହୋଇଥିବା ୩୯.୨୫ ଏମଏମଟି ମାଲ୍‌ ପରିବହନ ତୁଳନାରେ ୪.୭୮ ପ୍ରତିଶତ ଅଭିବୃଦ୍ଧିକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି ।
ଏହି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସଫଳତା ଭାରତର ସାମୁଦ୍ରିକ ଭିତ୍ତିଭୂମିକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବାରେ ବନ୍ଦରର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଏବଂ ପରିଚାଳନା ଦକ୍ଷତା ଏବଂ ଦକ୍ଷତା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଏହାର ଅତୁଟ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦର୍ଶାଏ ।
କେନ୍ଦ୍ର ବନ୍ଦର, ଜାହାଜ ଚଳାଚଳ ଏବଂ ଜଳପଥ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସର୍ବାନନ୍ଦ ସୋନୋୱାଲଙ୍କ ଗତିଶୀଳ ନେତୃତ୍ୱ ଏବଂ ଦୂରଦୃଷ୍ଟି ସମ୍ପନ୍ନ ମାର୍ଗଦର୍ଶନରେ ପିପିଏ ଏହାର ପୂର୍ବ ମାନଦଣ୍ଡକୁ ଅତିକ୍ରମ କରି ଏହାର କାର୍ଯ୍ୟରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଏବଂ ଦକ୍ଷତା ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଛି ।
ପିପିଏ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ପି.ଏଲ୍ ହରନାଧ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଗଭୀର କୃତଜ୍ଞତା ଜ୍ଞାପନ କରିବା ସହ ଏହି ମହତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସଫଳତା ପାଇଁ ତାଙ୍କ ଅତୁଟ ସମର୍ଥନ ଏବଂ ରଣନୀତିକ ଦିଗ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି ।
ଏହି ସଫଳତା ପାରାଦୀପ ବନ୍ଦର କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷଙ୍କ ମାଲ୍‌ ପରିବହନରେ ନୂତନ ମାନଦଣ୍ଡ ସ୍ଥାପିତ କରିବା ଏବଂ ଦେଶର ଆର୍ଥିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧିରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଯୋଗଦାନ ଦେବା ପାଇଁ ଜାରି ରହିଥିବା ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦର୍ଶାଉଛି। ଯେହେତୁ ପିପିଏ ଏହାର ସାମର୍ଥ୍ୟ ବିସ୍ତାର କରିବା ଏବଂ ଏହାର ସେବାରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବା ଜାରି ରଖିଛି, ଏହା ଭାରତର ସାମୁଦ୍ରିକ ଭିତ୍ତିଭୂମିକୁ ସମର୍ଥନ କରିବା ଏବଂ ଅର୍ଥନୈତିକ ବିକାଶକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ରହିଛି ।