Ministry of Rural Development
Ministry of Rural Development sanctions 42 roads measuring 118.756 km with an estimated investment of Rs. 114.32 crore to the State of Tripura
Ministry of Rural Development announces Major Infrastructure Boost for North-Eastern Region under Pradhan Mantri Janjati Adivasi Nyaya Maha Abhiyan
12 JUL 2024 1:49PM by PIB Delhi
To strengthen rural connectivity and accelerate economic growth in the North-Eastern region, the Ministry of Rural Development has sanctioned 42 roads measuring 118.756 km under Connectivity component of Pradhan Mantri Janjati Adivasi Nyaya Maha Abhiyan (PM-JANMAN), with an estimated investment of Rs. 114.32 crore, to the State of Tripura.
This landmark initiative will:
- Provide all weather road connectivity to 47 PVTG habitations in the State.
- Improve socio-economic condition of the Particularly Vulnerable Tribal Groups (PVTGs) living in the State.
- Enhance connectivity in rural areas, bridging the gap between remote villages and urban centres.
- Foster economic development, trade, and commerce in the region
- Improve access to essential services like healthcare, education, and markets
- Create employment opportunities and stimulate local economies
- Align with the government's vision of a prosperous Northeast and a developed India (Viksit Bharat)
The projects under Pradhan Mantri Janjati Adivasi Nyaya Maha Abhiyan will have a transformative impact on the region, contributing to the growth and prosperity of the Tribal Groups in North-Eastern region and cementing the government's commitment to inclusive development.

খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
ত্রিপুরাদা লুপা করোর ১১৪.৩২গী শেনফম অমা থাদুনা কিমি ১১৮.৭৬৫ শাংবা লম্বী ৪২ শেমগৎনবা রুরেল দিবলপমেন্ত মিনিস্ত্রিনা সেঙ্কসন তৌরে
প্রধান মন্ত্রী জনজাতি অদিবাসি ন্যয়া মহা অভিয়ানগী মখাদা অৱাং-নোংপোক্কী মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং চাউখৎনবা রুরেল দিবলপমেন্ত মিনিস্ত্রিনা লাউথোক্লে
12 JUL 2024 1:49PM by PIB Imphal
অৱাং-নোংপোক লমদমদা খুঙ্গংগী লম্বী-থোং চাউখৎনবা অমসুং শেন-থুমগী ফিবম ফগৎনবা, প্রধান মন্ত্রী জনজাতি অদিবাসি ন্যয়া মহা অভিয়ানগী লম্বী-থোংগী শরুক্কী মখাদা ত্রিপুরাদা লুপা করোর ১১৪.৩২গী শেনফম অমা থাদুনা কিমি ১১৮.৭৬৫ শাংবা লম্বী ৪২ শেমগৎনবা রুরেল দিবলপমেন্ত মিনিস্ত্রিনা সেঙ্কসন তৌরে।
অচৌবা থবক অসিনা পাংথোক্কনি:
- রাজ্য অসিগী পি.ভি.তি.জি খুঙ্গং ৪৭ দা চহি চুপ্পা চৎপা য়াবা লম্বীশিং শেমগৎকনি।
- রাজ্য অসিগী পার্তিকুলারলি ভুলনেরেবল ত্রাইব গ্রুপশিংগী শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহনগনি।
- মনুং-হুঞ্জিনবা খুঙ্গংশিং অমসুং সহরশিংগী মরক্তা লৈরিবা অহোবা মেনগৎতুনা, খুঙ্গংগী লমদা লম্বী-থোংগী খুদোংচাবা হেনগৎহনগনি।
- লমদম অসিদা শেন-থুম, ললোন-ইতিক হেন্না চাউখৎহনগনি।
- অনা-লায়য়েং, লাইরিক-লাইশু অমসুং কৈথেলশিং য়াওনা তঙাইফদবা খুদোংচাবশিং ফংহনগনি।
- থবক ফংবগী খুদোংচাবা পীগনি অমসুং লমদম অসিগী শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহনগনি।
- চাউখৎলবা অৱাং-নোংপোক অমা অমসুং বিকসিত ভারত অমা শেমগৎনবা সরকারগী পান্দমগা লোয়ননা থবক তৌগনি।
প্রধান মন্ত্রী জনজাতি অদিবাসি ন্যয়া মহা অভিয়ানগী মখাদা পায়খৎকদৌরিবা প্রোজেকশিং অসিনা লমদম অসি অওনবা অমা পুরক্কনি, অৱাং-নোংপোক্কী ত্রাইবেলশিং চাউখৎহনবদা মতেং পাংগনি অমসুং পুন্না চাউখৎমিন্নবা হায়বা সরকারগী পান্দম ফংবদা মতেং পাংগনি।