Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
West Pakistan Refugees (WPR) thanked Prime Minister Narendra Modi and the government for granting them citizenship which was denied to them for 7 decades
West Pakistani Refugees association President Shri Labha Ram Gandhi called on Union Minister Dr. Jitendra Singh
Grand celebration by refugees on the eve of 5th August on completion 5 years to the abrogation Of Article 370 which denied them citizenship and right to vote
18 JUL 2024 6:44PM by PIB Delhi
West Pakistan Refugees thanked Prime Minister Narendra Modi and the government for granting them citizenship which was denied to them for 7 decades during a Call on by the President of ‘West Pakistani refugees (WPR) Association Shri. Labha Ram Gandhi to Union Minister Dr. Jitendra Singh today in New Delhi.
The refugees on meeting Union Minister of State (Independent Charge) for Science and Technology, Minister of State (Independent Charge) for Earth Sciences, MoS PMO, Department of Atomic Energy and Department of Space, MoS Personnel, Public Grievances and Pensions, Dr. Jitendra Singh expressed their heartfelt gratitude to the Government under the leadership of Prime Minister Modi for their unwavering support and assistance during our times of hardship and displacement. They said “We are deeply touched by the kindness and generosity shown towards us, ensuring our well-being and integration into the Indian society.”
Recalling the injustice served to them over 7 decades, the association accused the erstwhile previous governments for turning a deaf ear to their issues and problems. The also were saddened over the fact they were deprived of their right to vote and lawful citizenship for political gains. West Pakistani Refugees (WPRs) are those who migrated from areas in the West Pakistan in the wake of partition in the year 1947 and settled in the erstwhile State of Jammu and Kashmir, mainly in Jammu, Kathua and Rajouri districts of Jammu Division. About 5764 families migrated to Jammu in the wake 1947 aggression by Pakistan.
The refugees called abrogation of article 370 to be a historic move which brought justice to many unheard voices In Jammu and Kashmir. They also shared with minister who also represents Udhampur Lok Sabha Constituency for the 3rd Consecutive term that the refugees will have a grand celebration on the eve of 5th August on completion 5 years to the abrogation Of Article 370 which denied them citizenship and right to vote for so many years.
On the Sidelines, the association requested the Minister to help in expedition of compensation and redressal of other grievances. Dr. Singh Assured them of swift action and time bound redressal of Grievances.
The Association personally thanked Dr. Jitendra Singh for his proactive efforts which have not only alleviated their suffering but have also given them hope for a brighter future. “We pledge to contribute positively to our adopted homeland and strive towards its progress and prosperity. Thank you, Government of India, for embracing us with open arms and granting us a chance to begin anew.” said the refugees.

থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
দেকেদ ৭ চুপ্না সিতিজনশিপ পীদদুনা লাক্লবা মতুং সিতিজনশিপ পীবীবগীদমক্তা ৱেস্ত পাকিস্তান রেফ্যুজীশিং (WPR)না প্রধান মন্ত্রী, নারেন্দ্র মোদী অমসুং সরকারবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
ৱেস্ত পাকিস্তান রেফ্যুজীজ এসোসিয়েশন প্রেসিদেন্ত, শ্রী লাভা রাম গান্ধিনা কেন্দ্রগী মন্ত্রী, দা. জিতেন্দ্র সিংগা ৱারি শাখ্রে
রেফ্যুজীশিংদা সিতিজনশিপ অমসুং ভোত থাধবগী হক ফংহনখিদবা আর্তিকল ৩৭০ লৌথোকখিবগী চহি ৫ মপুং ফারকপগা ইরোইননা ওগস্ত ৫গী ইবতা রেফ্যুজীশিংনা য়াম্না চাউনা নুংঙাইবা ফোংদোক্লগনি
18 JUL 2024 6:44PM by PIB Imphal
ৱেস্ত পাকিস্তান রেফ্যুজীশিং (WPR)গী এসোসিয়েশন প্রেসিদেন্ত, শ্রী লাভা রাম গান্ধিনা ঙসি নই দিল্লীদা কেন্দ্রগী মন্ত্রী, দা. জিতেন্দ্র সিংগা ৱারি শানবা মতমদা দেকেদ ৭ চুপ্না সিতিজনশিপ পীদদুনা লাক্লবা মতুং মখোয়দা সিতিজনশিপ পীবীবগীদমক্তা ৱেস্ত পাকিস্তান রেফ্যুজীশিং (WPR)না প্রধান মন্ত্রী, নারেন্দ্র মোদী অমসুং সরকারবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
রেফ্যুজীশিং অদুনা কেন্দ্রগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ), অর্থ সাইন্সেসকী রাজ্য মন্ত্রী (‌ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ), PMO, দিপার্তমেন্ত ওফ এতোমিক ইনর্জী আমসুং দিপার্তমেন্ত ওফ স্পেসকী MoS, পর্সোনেল, পব্লিক গ্রীভান্সেস অমসুং পেন্সন্সকী MoS, দা. জিতেন্দ্র সিংগা উনবা মতমদা প্রধান মন্ত্রী, মোদীগী লুচিং মখাদা লৈরিবা সরকারবু মখোয়না অৱাবা মায়োক্নবা মতমদা অমসুং দিসপ্লেসমেন্ত তৌবা মতমদা নিংহন্নবা লৈতনা মতেং পাংলকখিবা অমসুং তেংবাং পীবীরকখিবগীদমক্তা থমোই শেংনা তৌবীমল খংবা উৎখি। মখোয়না হায়খি, “ঐখোয়বু অশোই-অঙাম য়াওহন্দনা অমসুং ভারতকী খুনাই অসিদা তিলহনবীদুনা, ঐখোয়দা উৎলকখিবা মনুংশিং অমসুং থৌজাল অদুনা থমোইবু য়াম্না পেলহনখি”।
দিকেদ ৭ হেন্না মখোয়দা উৎলকখিবা মীচং-মীখাই নাইবা থৌওং অদুবু নিংশিংলদুনা, এসোসিয়েশন অদুনা মমাংদা পাইরম্বা হান্নগী সরকার অদুনা মখোয়গী ৱাফম অমসুং অৱাবা অসিবু তাশিন্নখিদবগীদমক্তা মরাল শিখি। রাজনিতিগী ওইবা তোংজবা খরগীদমক্তা মখোয়গী ভোত থাধবগী হক অমসুং আইনগী মতুং ইন্না মতিক চারবা নাগ্রিক অমা ওইবগী হক অদুবু ফংহনখিদবনি হায়বসিদা য়াম্না নুংঙাইতবশু ফাওখি। ৱেস্ত পাকিস্তান রেফ্যুজীশিং (WPRশিং) অসি চহি ১৯৪৭দা পার্তিশন তৌবগী মতমদা ৱেস্ত পাকিস্তানগী মফমশিংদগী হোংলক্তুনা অমসুং হান্নগী জম্মু অমসুং কাশ্মির রাজ্য, মরু ওইনাজম্মু দিবিজনগী জম্মু, কাথুৱা অমসুং রাজৌরিজিলাশিংদা খুন্দা লৈতাখি। ১৯৪৭দা পাকিস্তান্না তৌখিবা হিংশা অদুদা জম্মুদা চাউরাক্না ইমুং ৫৭৬৪ চেল্লকখি।
রেফ্যুজীশিং অদুনা আর্তিকল ৩৭০ লৌথোকখিবা অদুবু পুৱারি ওইরবা খোংথাং অমনি হায়না হায়খি, মসিনা জম্মু অমসুং কাশ্মিরদা তাবীখিদ্রবা খোল্লাওশিং অদুদা বিচার পুরকখি। থংন-থংননা অহুমলকশুবা ওইনা উধামপুর লোক সভা কনস্তিত্যুএন্সীগী মীহুৎশু ওইরিবা মন্ত্রী অদুদা মখোয়বু চহি কয়া সিতিজনশীপ অমসুং ভোত থাধবগী হক ফংহল্লকখিদবা আর্তিকল ৩৭০ লৌথোকখিবগী চহি ৫ মপুং ফারকপগী ওগস্ত ৫গী ইবতা য়াম্না চাউনা নুংঙাইবা ফোংদোক্লগনি।
মসিগা ইরোইননা, এসোসিয়েশন অসিনা মন্ত্রী অদুদা কমপেন্সেশন পীবদা অমসুং অতোপ্পা ৱাকৎশিং য়েংশিনবদা মতেং পাংনবা হায়জখি। দা. সিংনা খোংজেল য়াংনা থবক পাইখৎনবা অমসুং মখোয়গী ৱাকৎশিং অদুবু অকক্নবা মতমগী মনুংদা য়েংশিন্নবগী থাজবা পীরকখি।
এসোসিয়েশন অদুনা হকথেংননা দা. জিতেন্দ্র সিংবু মখোয়গী অৱাবশিং কোকহনবদা নত্তনা মখোয়গী হেন্না ফবা তুংলমচৎ অমগীদমক্তা অনৌবা অশা অমা পীবীনবা মহাক্না হকথেংননা হোৎনখিবশিং অদুগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। “ঐখোয়না ঐখোয়বু নাওয়োক-নাওকোনবীরিবা ইমা-লৈবাক অসিগী অফবগীদমক্তা শরুক য়াগনি অমসুং মসিগী চাউখৎ-থৌরাং অমসুং নুংঙাই-য়াইফবগী মাইকৈদা হোৎনগনি হায়না ৱাশক্লি। ঐখোয়বু খুৎ লাওনা কোনশিনবীবগীদমক্তা অমসুং ঐখোয়বু নৌহৌননা অমুক অনৌবা ময়োন অমদা হৌনবগী তাঞ্জা অমা পীবীবগীদমক্তা ভারত সরকারবু থাগৎচরি।”