Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah chairs a high level meeting with various Heads of Security and Law Enforcement Agencies to review functioning of Multi Agency Centre (MAC) of IB, responsible for tackling security challenges in the country, in New Delhi today
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, MAC framework poised to undergo a major technical and operational revamp to increase its reach and effectiveness
Union Home Minister stresses upon greater synergy between all the agencies to dismantle the terror networks and their supporting eco-system, to address the evolving security threat scenario of the country
Home Minister emphasizes that MAC must continue to work 24X7 as a platform for pro-active and real-time sharing of actionable intelligence, amongst various stakeholders, including last-mile responders
Union Home Minister also stresses on constituting a team of young, technically proficient and passionate officers drawn from all agencies involved in National Security to dismantle the terror ecosystem utilizing Big Data and Al/ML driven analytics and technological advancements
In the face of new and emerging security challenges, we must always be one step ahead in our responses
Home Minister instructs various heads of Security agencies from across the country and other Intelligence and Enforcement agencies to adopt a whole-of-the government approach towards national security
19 JUL 2024 7:27PM by PIB Delhi
Union Home Minister Shri Amit Shah chaired a high Level Meeting with the various Heads of Security and Law Enforcement Agencies to review the functioning of Multi Agency Centre (MAC) of IB, responsible for tackling security challenges in the country, in New Delhi today. Addressing the meeting Home Minister instructed various heads of Security agencies from across the country and other Intelligence and Enforcement agencies to adopt a whole-of-the government approach towards national security. He stressed upon greater synergy between all the agencies to dismantle the terror networks and their supporting eco-system, to address the evolving security threat scenario of the country.
While reviewing the overall internal security situation in the country and the fight against terrorism; Home Minister impressed upon all the participants to increase engagement in the Multi Agency Centre and make it into a cohesive platform that brings together all the law enforcement agencies, anti-drug agencies, cyber security and intelligence agencies, for decisive and prompt action.
Home Minister emphasized that MAC has earned the trust of its constituents and it must continue to work 24X7 as a platform for pro-active and real-time sharing of actionable intelligence, amongst various stakeholders, including last-mile responders.
During the meeting, Union Home Minister also stressed on constituting a team of young, technically proficient and passionate officers drawn from all agencies involved in National Security to dismantle the terror ecosystem utilizing Big Data and Al/ML driven analytics and technological advancements. He reiterated that in the face of new and emerging security challenges, we must always be one step ahead in our responses.
Home Minister also informed that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, the MAC framework was poised to undergo a major technical and operational revamp to increase its reach and effectiveness. He exhorted all the stakeholders to bolster these efforts further through prompt responses and aggressive follow up of shared inputs.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
লৈবাক অসিদা শিংনরকপশিং থেংনবগী থৌদাং লৌরিবা আই.বিগী মল্তি এজেন্সি সেন্তর(এম এ সি)গী থবক হন্না য়েংশিন্নবা সেকুরিতি অমসুং লো ইনফোর্সমেন্ত এজেন্সিশিংগী তোঙান-তোঙানবা লুচিংবশিংগা লোয়ননা ঙসি নিউ দিল্লিদা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা লুচিংদুনা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা পাংথোকখ্রে
লৈবাক ঙাক-শেনবগী থবক্তা সরকারগী অপুনবা থৌরাং অমা পায়খৎনবা লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা সেকুরিতি এজেন্সিশিং অমসুং অতোপ্পা ইন্তিলিজেন্স অমসুং ইনফোর্সমেন্ত এজেন্সিশিংগী তোঙান-তোঙানবা লুচিংবশিংদা য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা পাউতাক পীখ্রে
তেরর নের্তৱাকশিং অমসুং মখোয় শৌগৎলিবশিং থুগায়নবা, লৈবাক অসিগী সেকুরিতিদা শিংনরকপশিং লাকশিন্নবা এজেন্সিশিংগী মরক্তা হেন্না পুন্না থবক তৌমিন্ননবা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা তকশিনখ্রে
হোম মিনিস্তরনা হায়খি খ্বাইদগী থাপ্পা মফমশিংদা লৈরবা এজেন্সিগী মীওইশিং য়াওনা তোঙান-তোঙানবা মরীলৈনবশিংগী মরক্তা অফবা অমসুং থবক ওইনা পাংথোকপা য়ারবা ইন্তিলিজেন্স খুদক্তা পীথোক-পীশিন তৌন্নবা মফম অমা ওইনা এম.এ.সি মখা তানা 24X7 থবক তৌগদবনি
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি বিগ দেতা অমসুং এ.আই/এম.এলগী এনালাইতি ইঅমসুং তেক্নোলোজি শীজিন্নদুনা তেররগী থবকশিং থুগায়নবা নেসনেল সেকুরিতিগী থবক তৌরিবা এজেন্সি পুম্নমক্তগী নহা ওইরিবা, তেক্নিকেলগী মতিক চারবা অমসুং থৱায় য়াওবা ওফিসারশিংগী কাংবু অমা শেমগদবনি
অনৌবা সেকুরিতিগী শিংনবশিং মায়োক্নবা ঙম্নবা, ঐখোয়না মতম পুম্নমক্ত ঐখোয়গী থবকশিং খোঙথাং অমা খুমাংচাউশিনগদবনি
19 JUL 2024 7:27PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা শিংনরকপশিং থেংনবগী থৌদাং লৌরিবা আই.বিগী মল্তি এজেন্সি সেন্তর(এম এ সি)গী থবক হন্না য়েংশিন্নবা সেকুরিতি অমসুং লো ইনফোর্সমেন্ত এজেন্সিশিংগী তোঙান-তোঙানবা লুচিংবশিংগা লোয়ননা ঙসি নিউ দিল্লিদা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা লুচিংদুনা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা পাংথোকখ্রে। মীফম অদুদা ৱা ঙাংবদা লৈবাক ঙাক-শেনবগী থবক্তা সরকারগী অপুনবা থৌরাং অমা পায়খৎনবা লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা সেকুরিতি এজেন্সিশিং অমসুং অতোপ্পা ইন্তিলিজেন্স অমসুং ইনফোর্সমেন্ত এজেন্সিশিংগী তোঙান-তোঙানবা লুচিংবশিংদা য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা পাউতাক পীখ্রে। তেরর নের্তৱাকশিং অমসুং মখোয় শৌগৎলিবশিং থুগায়নবা, লৈবাক অসিগী সেকুরিতিদা শিংনরকপশিং লাকশিন্নবা এজেন্সিশিংগী মরক্তা হেন্না পুন্না থবক তৌমিন্ননবা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা তকশিনখ্রে।
লৈবাক মনুংগী সেকুরিতিগী ফিবম অমসুং তেরোরিজম থেংনরিবা অসিগী ফিবম হন্না য়েংশিল্লদুনা, মলতি এজেন্সি সেন্তরগা থবক তৌমিন্নবা হেনগৎনবা অমসুং লো ইনফোর্সমেন্ত এজেন্সিশিং, এন্তি-দ্রগ এজেন্সিশিং, সাইবর সেকুরিতি অমসুং ইন্তিলিজেন্স এজেন্সিশিং পুন্না থবক তৌমিন্ননবা অপুনবা মফম অমা শেমগৎনবা মীফম শরুক য়াখিবশিংদা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা তকশিনখি।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি এম.এ.সিনা মসিগী লুপশিংগী থাজবা ফংবা ঙম্লে অমসুং খ্বাইদগী থাপ্পা মফমশিংদা লৈরবা এজেন্সিগী মীওইশিং য়াওনা তোঙান-তোঙানবা মরীলৈনবশিংগী মরক্তা অফবা অমসুং থবক ওইনা পাংথোকপা য়ারবা ইন্তিলিজেন্স খুদক্তা পীথোক-পীশিন তৌন্নবা মফম অমা ওইনা এম.এ.সি মখা তানা 24X7 থবক তৌগদবনি।
মীফম অদুদা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি বিগ দেতা অমসুং এ.আই/এম.এলগী এনালাইতি ইঅমসুং তেক্নোলোজি শীজিন্নদুনা তেররগী থবকশিং থুগায়নবা নেসনেল সেকুরিতিগী থবক তৌরিবা এজেন্সি পুম্নমক্তগী নহা ওইরিবা, তেক্নিকেলগী মতিক চারবা অমসুং থৱায় য়াওবা ওফিসারশিংগী কাংবু অমা শেমগদবনি। অনৌবা সেকুরিতিগী শিংনবশিং মায়োক্নবা ঙম্নবা, ঐখোয়না মতম পুম্নমক্ত ঐখোয়গী থবকশিং খোঙথাং অমা খুমাংচাউশিনগদবনি।
হোম মিনিস্তরনা হায়খি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা, মসিগী থবক পাকথোক-চাউথোক্নবা অমসুং ফজনা মথৌ পাংথোকপা হেনগৎনবা এম.এ.সিগী থবকশিং অচৌবা তেক্নিকেল অমসুং ওপরেসনগী থবকশিংদা নৌনা অহোংবা পুরক্কদবনি। মতিক চাবা পাউখুমশিং পীদুনা অমসুং ইনপুতশিং অকনবা মওংদা খোঙ্গুল লীদুনা হায়রিবা থবকশিং অসি মরীলৈনবশিং পাংথোক্কদবনি।