Ministry of Coal
Coal Ministry Committed to Ensure Adequate and Cheaper Availability of Coal
Coal Production Shows Robust YoY Growth of 10.70%
24 JUL 2024 11:24AM by PIB Delhi
In line with the guiding principles laid down by the Hon’ble Prime Minister for "Working with the nation as a whole approach and breaking silos," the Ministry of Coal, in coordination with the Ministry of Railways, Ministry of Power, and other relevant departments, is committed to ensuring an adequate supply of coal at notified prices for the Power and Fertilizer sectors. This initiative also extends to non-regulated sectors, including Steel, Cement, Paper, and Sponge Iron, which are vital for the country’s economic growth.
For the fiscal year 2024-25, the Ministry has set an ambitious coal production target of 1,080 MT. As of 19.07.24, coal production has reached 294.20 MT, reflecting a robust growth rate of 10.70% compared to the same period last year, which was 265.77 MT. This positive trend underscores the Ministry’s commitment to meeting the energy demands of various sectors while maintaining a focus on sustainable economic development.
In terms of coal dispatch, as of 19.07.24, the Ministry has successfully dispatched 311.48 MT of coal, achieving a growth of 8.49% over the previous year, which was 287.12 MT. This increase in dispatch not only supports the operational needs of key industries but also contributes to the overall stability of the energy market. The Ministry of Coal remains dedicated to ensuring that coal remains an affordable and accessible resource for all sectors of the economy, thereby reinforcing the nation’s commitment to growth and development.
By maintaining a steady and reliable supply, the Ministry aims to strengthen the country's energy security and support key economic sectors. Through these strategic initiatives, the Ministry of Coal is poised to play a pivotal role in driving India’s economic progress, ensuring that the coal supply remains both adequate and cost-effective for reliant industries.

কোইলা মন্ত্রালয়
কোইলা মন্ত্রালয়না কোইলা মরাং কাইনা অমসুং হোংনা ফংহন্নবা ফিরেপ লৌখ্রে
কোইলা পুথোকপা অসি ১০.৭০%গী মপাঙ্গল কনবা YoY গ্রোথ লৈ উৎখ্রে
24 JUL 2024 11:24AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা থমখিবা "জাতিগা লোয়ননা পুন্না থবক তৌমিন্নবা অমসুং সিলোশিং থুগাইবা"গী লমজিং-লমতাক্কী মতুং ইন্না, রেলৱেজ মন্ত্রালয়, পাৱর মন্ত্রালয় অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবা দিপার্তমেন্তশিংগা খুৎশম্নদুনা পাৱর অমসুং ফর্তিলাইজর সেক্তরশিংগীদমক নোতিফাই তৌরবা মমলদা কোইলা মরাং কায়না সপ্লাই তৌনবা হোৎনরি। লৈবাক অসিগী শেন্মিৎলোন চাউখৎনবগীদমক মরুওইবা ওইরিবা স্তীল, সিমেন্ত, পেপর অমসুং স্পোঞ্জ আইরন য়াওনা রেগুলেত তৌদবা সেক্তরশিংদসু খোঙথাং অসি পাক শন্না পায়খৎলি।
2024-25গী শেনবা চহিগী ওইনা, মন্ত্রালয় অসিনা কোইলা পুথোকপগী পান্দম 1,080 MT ওইখি। 19.07.24 ফাওবদা, কোইলা পুথোকপা অসি 294.20 MT য়ৌখি, মসিনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমদা ওইখিবা 265.77 MTগা চাংদম্নবদা চাদা 10.70 হেনগৎলকপা উৎলি। পোজিতিব ওইবা মওং অসিনা মন্ত্রালয়না তুংকোইনা চৎনগদবা শেন্মিৎলোনগী চাউখৎ থৌরাংদা মীৎয়েং থম্লগা তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংগী ইনর্জীগী মথৌ তাবশিং ফংনবা হোৎনবগী ফিরেপ অদু উৎলি।
কোইলা থাদোকপগী মতাংদদি, 19.07.24 ফাওবদা, মন্ত্রালয়না মমাং চহিগী 287.12 MT গা চাংদম্নবদা চাদা 8.49গী গ্রোথ অমা ফংদুনা কোইলা 311.48 MT মায় পাক্না থাদোকখ্রে। দিস্পেচ তৌবগী চাং হেনগৎলকপনা মরুওইবা ইন্দস্ত্রীশিংগী ওপরেস্নেল মথৌ তাবশিং শৌগৎপতা নত্তনা ইনর্জী মার্কেতকী ‌ওভরওল স্তেবিলিতী হেনগৎহনবদা মতেং পাংই। শেন্মিৎলোনগী সেক্তর পুম্নমক্তা কোইলা অসি অহোংবা অমসুং এক্সেসিবল ওইবা রিসোর্স অমা ওইহন্নবা কোইলা মন্ত্রালয়না হোৎনরি। মসিনা লৈবাক অসিগী গ্রোথ অমসুং চাউখৎপগী অচেৎপা ফিরেপ অদু মপাঙ্গল কনখৎহল্লি।
লেপ্পা লৈতবা অমসুং থাজবা য়াবা সপ্লাই অমা ঙাক্তুনা থম্লগা মন্ত্রালয় অসিনা লৈবাক অসিগী ইনর্জী সেক্যুরিতী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং মরুওইবা ইকনোমিক সেক্তরশিংদা মতেং পাংনবা পান্দম থম্লি। মসিগী স্ত্রেতেজিক ইনিসিএতিবশিং অসিগী খুত্থাংদা, কোইলা মন্ত্রালয়না ভারতকী শেন্মিৎলোনগী খুমাং চাওশিল্লকপদা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌনবা শেম-শারি। মসিনা মশাগী ইন্দস্ত্রীশিংগীদমক্তা মতিক চাবা অমসুং শেল চঙদবা কোইলা সপ্লাই লৈহন্নবা হোৎনগনি।