Ministry of Road Transport & Highways
ELECTRIC VEHICLE CHARGING STATIONS ON NATIONAL HIGHWAYS
24 JUL 2024 2:01PM by PIB Delhi
The State-wise details of 5293 Electric Vehicle charging stations established along National Highways is given at Annexure -A. This includes 4729 EV Charging Stations set up under Ministry of Petroleum and Natural Gas at an expenditure of Rs. 178 Crore.
In addition, Ministry of Heavy Industries has set up a target of 5833 EV charging stations along Highways out of total 7432 EV charging stations through three Oil Marketing Companies (OMCs) under Ministry of Petroleum and Natural Gas (MoP&NG). The state wise list of these 5833 EV charging stations is given in Annexure-B. A capital subsidy of Rs. 800 Crore has been provided to these Oil Companies towards establishment of 7432 EV charging stations.
At present, Government has not planned to set up any Power Station alongside National Highways for the aforesaid EV charging stations.
Annexure-A
State/UTs
Number of EV charging Stations on National Highways
Andaman & Nicobar
1
Andhra Pradesh
249
Arunachal Pradesh
30
Assam
147
Bihar
96
Chhattisgarh
116
Delhi
10
Goa
33
Gujarat
259
Haryana
284
Himachal Pradesh
68
Jammu & Kashmir
60
Jharkhand
87
Karnataka
300
Kerala
138
Ladakh
2
Maharashtra
750
Manipur
27
Meghalaya
35
Mizoram
8
Madhya Pradesh
231
Nagaland
13
Odisha
189
Pondicherry
2
Punjab
195
Rajasthan
482
Sikkim
3
Tamil Nadu
369
Telangana
221
Tripura
24
Uttar Pradesh
577
Uttarakhand
79
West Bengal
208
Grand Total
5293
Annexure B
State
Number of Charges on Highway
Andhra Pradesh
319
Arunachal Pradesh
5
Assam
59
Bihar
139
Chandigarh
5
Chhattisgarh
70
Delhi
25
Goa
24
Gujarat
420
Haryana
261
Himachal Pradesh
53
Jammu & Kashmir
72
Jharkhand
105
Karnataka
471
Kerala
189
Madhya Pradesh
231
Maharashtra
659
Manipur
1
Meghalaya
27
Mizoram
7
Nagaland
6
Odisha
190
Pondicherry
16
Punjab
272
Rajasthan
439
Sikkim
1
Tamil Nadu
649
Telangana
244
Tripura
1
Uttar Pradesh
525
Uttarakhand
27
West Bengal
321
Grand Total
5,833
This information was given by the Union Minister for Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari in a written reply in the Rajya Sabha today.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
নেসনেল হায়ৱেজশিংদা লৈরিবা ইলেক্ত্রিক গারি চার্জ তৌফম স্তেসনশিং
24 JUL 2024 2:01PM by PIB Imphal
নেসনেল হায়ৱেজ পরিংদা লৈরিবা ইলেক্ত্রিক গারি চার্জ তৌফম স্তেসন 5293 গী রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা অকুপ্পা মরোলশিং এন্নেক্সর-এ দা পীরে। মসিগী মনুংদা ইলেক্ত্রিক গারি চার্জ তৌফম স্তেসন 4729 লুপা করোর 178 চঙনা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মিনিস্ত্রিনা লিংখৎপনি।
মসিগী মথক্তা, হেভি ইন্দস্ত্রি মিনিস্ত্রিনা হায়ৱেজ পরিংদা ইলেক্ত্রিক গারি চার্জ তৌফম স্তেসন 5833 শেমগৎনবা পান্দম অমা থম্লে, হায়রিবা স্তেসনশিং অসি পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা ওইল মার্কেত্তিং কম্পেনিস অহুমগী খুৎথাংদা লিংখৎকদবনি। হায়রিবা চার্জ তৌফম স্তেসন 5833 গী রাজ্যশিংদা লৈগদবা মশিংগী অকুপ্পা মরোল এন্নেক্সর-বিদা পীরে। চার্জ তৌফম স্তেসন 7432 লিংখৎনবা হায়রিবা ওইল কম্পেনিশিং অসিদা লুপা করোর 800 গী সবসিদি অমা পীরে।
হৌজিক, মথক্তা পনখিবা স্তেসনশিং অসিগীদমক নেসনেল হায়ৱেজ পরিংদা পৱার স্তেসন অমতা লিংখৎনবা সরকারগী থৌরাং লৈতে।
এন্নেক্সর-এ
রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং
নেসনেল হায়ৱেশিংদা লৈরিবা ইলেক্ত্রিক গারি চার্জ তৌফম স্তেসন মশিং
অন্দমান অমসুং নিকোবর
1
অন্ধ্র প্রদেস
249
অরুনাচল প্রদেস
30
অসাম
147
বিহার
96
ছতিসগর
116
দিল্লি
10
গৱা
33
গুজরাত
259
হরিয়ানা
284
হিমাচল প্রদেস
68
জম্মু অমসুং কাস্মির
60
ঝারখন্দ
87
কর্নাতকা
300
কেরলা
138
লাদাখ
2
মহারাস্ত্রা
750
মনিপুর
27
মেঘালয়
35
মিজোরম
8
মধ্য প্রদেস
231
নাগালেন্দ
13
ওরিসা
189
পুদুচেরি
2
পঞ্জাব
195
রাজস্থান
482
সিক্কিম
3
তামিল নাদু
369
তেলঙ্গানা
221
ত্রিপুরা
24
উত্তর প্রদেস
577
উত্তরখন্দ
79
নোংচুপ বেঙ্গল
208
অপুনবা
5293
এন্নেক্সর-বি
রাজ্য
হায়ৱেদা লৈবা চার্জ তৌফম মশিং
অন্ধ্র প্রদেস
319
অরুনাচল প্রদেস
5
অসাম
59
বিহার
139
চান্দিগর
5
ছতিসগর
70
দিল্লি
25
গৱা
24
গুজরাত
420
হরিয়ানা
261
হিমাচল প্রদেস
53
জম্মু অমসুং কাস্মির
72
ঝারখন্দ
105
কর্নাতকা
471
কেরলা
189
মধ্য প্রদেস
231
মহারাস্ত্রা
659
মনিপুর
1
মেঘালয়
27
মিজোরম
7
নাগালেন্দ
6
ওরিসা
190
পুদুচেরি
16
পঞ্জাব
272
রাজস্থান
439
সিক্কিম
1
তামিলনাদু
649
তেলঙ্গানা
244
ত্রিপুরা
1
উত্তরখন্দ
525
উত্তর প্রদেস
27
নোংচুপ বেঙ্গল
321
অপুনবা
5,833
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নিতিন গাদকরিনা ফোঙদোকখিবনি।