Ministry of Skill Development and Entrepreneurship
Under Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana, skill development training has been imparted through Short-Term Training and up-skilling and re-skilling through Recognition of Prior Learning
05 AUG 2024 1:03PM by PIB Delhi
Ministry of Skill Development and Entrepreneurship (MSDE) is implementing its flagship scheme Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana (PMKVY), since 2015, with an objective to enable Indian youth to take up industry-relevant skill training for a better livelihood through self-employment and wage employment. Under PMKVY, skill development training has been imparted through Short-Term Training (STT) and up-skilling and re-skilling through Recognition of Prior Learning (RPL).
Placements were tracked in the Short-Term Training (STT) component in the first three versions of the Scheme which is PMKVY 1.0, PMKVY 2.0 and PMKVY 3.0 implemented from FY 2015-16 to FY 2021-22. Under PMKVY 4.0, placement component has been delinked. Under PMKVY (1.0 to 3.0), as on 30.06.2024, 24.38 lakh candidates have been reported placed which includes both self-employed and wage employed.
The district wise details of candidates trained under PMKVY during the last three year (2021-22 to 2023-24) in the State of Tamil Nadu are given at Annexure. Further, details of enterprises created by them is not available with this Ministry.
Annexure
District wise details of candidates trained under PMKVY during the last three year (2021-22 to 20234-24) in the State of Tamil Nadu.
S.No.
District
2021-22
2022-23
2023-24
Candidates Trained
Candidates Trained
Candidates Trained
1
Ariyalur
805
0
480
2
Chengalpattu
1
0
140
3
Chennai
3591
1427
3680
4
Coimbatore
1628
574
2922
5
Cuddalore
1141
288
937
6
Dharmapuri
271
240
502
7
Dindigul
1451
285
625
8
Erode
1065
260
1215
9
Kallakurichi
0
20
0
10
Kanchipuram
2634
35
1204
11
Kanniyakumari
21
40
727
12
Karur
670
210
456
13
Krishnagiri
270
270
1131
14
Madurai
524
560
840
15
Nagapattinam
297
467
880
16
Namakkal
674
261
1800
17
Perambalur
376
0
748
18
Pudukkottai
100
0
341
19
Ramanathapuram
1015
351
0
20
Ranipet
59
0
517
21
Salem
490
0
613
22
Sivaganga
941
200
397
23
Tenkasi
0
0
25
24
Thanjavur
714
0
779
25
The Nilgiris
543
240
1220
26
Theni
73
0
236
27
Thiruvallur
3013
396
2648
28
Thiruvarur
881
245
693
29
Tiruchirappalli
675
172
1552
30
Tirunelveli
326
0
812
31
Tirupathur
270
70
443
32
Tiruppur
393
270
50
33
Tiruvannamalai
948
132
2936
34
Tuticorin
214
0
386
35
Vellore
1745
615
1422
36
Villupuram
856
249
566
37
Virudhunagar
382
152
598
Grand Total
29057
8029
34521
This information was given by the Minister of State (Independent Charge), Ministry of Skill Development and Entrepreneurship (MSDE), Shri Jayant Chaudhary in a written reply in the Lok Sabha today.

স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্ত্রপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী কৌশল বিকাস য়োজনাগী মখাদা শোর্ত-তর্ম ত্রেনিংগী খুত্থাংদা স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং রিকগনিসন ওফ প্রায়র লর্নিংগী খুত্থাংদা অপ-স্কিল্লিং অমসুং রি-স্কিল্লিং তৌরি
05 AUG 2024 1:03PM by PIB Imphal
স্কিল দিবেলপমেন্ত এন্দ ওন্তপ্রিনোর্শিপ মন্ত্রালয় (MSDE) না ভারতকী নহারোলশিংদা সেল্ফ-ইমপ্লোয়মেন্ত অমসুং খুৎশুমল ফংবা থবক পীবগী খুত্থাংদা হেন্না ফবা পুন্সি মহিং অমগীদমক ইন্দস্ত্রীগা মরী লৈনবা স্কিল ত্রেনিং লৌবা ঙমহন্নবা পান্দমগা লোয়ননা 2015দগী মসিগী মরুওইবা স্কিম, প্রধান মন্ত্রী কৌশল বিকাস য়োজনা (PMKVY) অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌরি। PMKVY গী মখাদা, স্কিল দিবেলপমেন্ত ত্রেনিং অসি শোর্ত-তর্ম ত্রেনিং (STT) অমসুং রিকগনিসন ওফ প্রায়র লর্নিং (RPL) গী খুত্থাংদা অপ-স্কিল্লিং অমসুং রি-স্কিল্লিং তৌরি।
FY 2015-16 দগী FY 2021-22.ফাওবদা ইমপ্লিমেন্ত তৌখিবা স্কিম অসিগী অহানবা ভর্জন অহুম PMKVY 1.0, PMKVY 2.0 অমসুং PMKVY 3.0 অসি শোর্ত-তর্ম ত্রেনিং (STT) দা প্লেসমেন্তশিং ত্রেক তৌখি। PMKVY 4.0গী মখাদা প্লেসমেন্ত কম্পোনেন্ত অসি দিলিঙ্ক তৌখ্রে। PMKVY (1.0দগী 3.0) গী মখাদা, 30.06.2024 ফাওবদা, সেল্ফ-ইম্প্লোয়িজ অমসুং খুৎশুমল ফংবা থবক শুবা অনিমক য়াওনা কেন্দিদেৎ লাখ 24.38 থবক পীখ্রে।
তামিল নাদুগী রাজ্য অসিদা হৌখিবা চহি অহুম অসিদা (2021-22দগী 2023-24) PMKVY গী মখাদা ত্রেনিং ফংলবা কেন্দিদেৎশিংগী দিস্ত্রিক্তকী ওইবা অকুপ্পা মরোল অসি এনেক্সরদা পীরি। মসিগী মথক্তা, মখোয়না শেমখিবা ইন্তর্প্রাইজশিংগী অকুপ্পা মরোলদি মন্ত্রালয় অসিদা ফংদে।
এনেক্সর
তামিল নাদু রাজ্যদা হৌখিবা চহি অহুম (2021-22দগী 20234-24) অসিদা MKVYগী মখাদা ত্রেনিং ফংলবা কেন্দিদেৎশিংগী দিস্ত্রিক্তকী ওইবা অকুপ্পা ৱারোল।
সিরিএল মশিং
দিস্ত্রিক্ত
2021-22
2022-23
2023-24
ত্রেন তৌখিবা কেন্দিদেৎশিং
ত্রেন তৌখিবা কেন্দিদেৎশিং
ত্রেন তৌখিবা কেন্দিদেৎশিং
1
অরিয়ালুর
805
0
480
2
চেঙ্গপত্তু
1
0
140
3
চেন্নাই
3591
1427
3680
4
কোইম্বতুর
1628
574
2922
5
কুদ্দলুর
1141
288
937
6
ধর্মপুরি
271
240
502
7
দন্দিগুল
1451
285
625
8
ইরোদ
1065
260
1215
9
কল্লাকুরিচি
0
20
0
10
কঞ্চিপুরম
2634
35
1204
11
কন্যাকুমারি
21
40
727
12
করুর
670
210
456
13
কৃষ্ণগিরি
270
270
1131
14
মদুরাই
524
560
840
15
নাগাপত্তিনম
297
467
880
16
নমক্কল
674
261
1800
17
পরমবুলর
376
0
748
18
পুদুক্কোতৈ
100
0
341
19
রামানাথপুরম
1015
351
0
20
রানিপেৎ
59
0
517
21
সেলম
490
0
613
22
সিভাগঙ্গা
941
200
397
23
তেনকাসি
0
0
25
24
তাঞ্জাভুর
714
0
779
25
দি নিলগ্রিস
543
240
1220
26
থেনি
73
0
236
27
তিরুভল্লুর
3013
396
2648
28
তিরুভরুর
881
245
693
29
তিরুচিরাপ্পলি
675
172
1552
30
তিরুনেলভেলি
326
0
812
31
তিরুপতুর
270
70
443
32
তিরুপ্পুর
393
270
50
33
তিরুভন্নমলৈ
948
132
2936
34
তুতিকোরিন
214
0
386
35
ভেল্লোর
1745
615
1422
36
বিল্লুপরম
856
249
566
37
বিরুধুনগর
382
152
598
অপুনবা
29057
8029
34521
ই-পাউ অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম অমদা স্কিল দিবেলপমেন্ত এন্দ ওন্তপ্রিনোর্শিপ মন্ত্রালয় (MSDE)গী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ), শ্রী জয়ন্ত চৌধরীনা ফোঙদোকখিবনি।