Prime Minister's Office
PM marks 5 years of abrogation of Articles 370 and 35(A)
05 AUG 2024 3:27PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today recalled the Parliament's 5-year-old decision to abrogate Articles 370 and 35(A), calling it a watershed moment that led to a beginning of a new era of progress and prosperity in Jammu and Kashmir, and Ladakh.
Shri Modi posted on X:
"Today we mark 5 years since the Parliament of India decided to abrogate Articles 370 and 35(A), a watershed moment in our nation's history. It was the start of a new era of progress and prosperity in Jammu and Kashmir, and Ladakh. It meant that the Constitution of India was implemented in these places in letter and spirit, in line with the vision of the great men and women who made the Constitution. With abrogation came security, dignity and opportunity for the women, youth, backward, tribal and marginalised communities who were deprived of the fruits of development. At the same time, it has ensured that corruption, which plagued J&K for decades, has been kept at bay.
I assure the people of J&K and Ladakh that our Government will keep working for them and fulfil their aspirations in the coming times."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না আর্তিকল 370 অমসুং 35(A) লৌথোকখিবা চহি 5 শুরকপগী কুমওন পাঙথোকখ্রে
05 AUG 2024 3:27PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি পার্লিয়ামেন্তকী আর্তিকল 370 অমসুং 35(A) লৌথোক্নবগী লৌখিবা চহি 5 শুরবা ৱারেপ নীংশিংদুনা মসি জম্মু অমসুং কাশ্মির, অমদি লদাখতা চাউখৎপগী অনৌবা চহিচা অমগী অহৌবা ওইহনখিবা মরু ওইবা মীকুপ অমনি হায়খ্রে।
Xতা শ্রী মোদীনা পোস্ত তৌখি:
"ঙসি অসি ভারতকী পার্লিয়ামেন্তনা আর্তিকল 370 অমসুং 35(A) লৌথোক্নবগী ৱারেপ লৌখিবা চহি 5 শুরে, ঐখোয়গী লৈবাক্কী পুৱারীদা মসি মরু ওইবা মীকুপ অমনি। মসি জম্মু অমসুং কাশ্মির, অমদি লদাখতা চাউখৎপগী অনৌবা চহিচা অমগী অহৌবা ওইহনখি। সম্বিধান শেম্লমখিবা অথোইবা নুপা অমসুং নুপীশিংগী ভিজনগী পরিং মখাদা মপুং ফানা ভারতকী সম্বিধান চৎনহন্নবা মসি পাঙথোকখি। এব্রোগেসন তৌখিবগা লোয়ননা নুপীশিং, নহারোল, শোত্থরবা, ত্রাইবেল অমসুং চাউখৎপগী মহৈশিং ফংদনা লাকখিবা মর্জিনেলাইজ কম্ম্যুনিতীশিংগীদমক ঙাকশেল, ইকাই খুম্নবা অমসুং খুদোংচাবা ফংহনখি। মসিগা ইরোয়ননা মসিনা জম্মু অমসুং কাশ্মিরবু দিকেদ কয়া নাথৈদুনা থমখিবা শেঞ্জা-থুমজা লেপহনবা ঙমখি।
ঐহাক্না J&K অমসুং লদাখকী মীয়ামদা থাজবা পীজরি মদুদি ঐখোয়গী সরকারনা মখোয়গীদমক থবক তৌখিগনি অমসুং লাক্কদৌরিবা মতমশিংদা মখোয়গী অনীংবা-অপাম্বশিং থুংহনগনি।"