Prime Minister's Office
Prime Minister lauds India's progress in electronics exports
India’s electronics exports among top 3
05 AUG 2024 3:30PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed immense joy over India's progress in electronics exports. Electronics exports have reached among top 3 position globally. Shri Modi gave this credit to innovative Yuva Shakti. India remains committed to continuing this momentum in the times to come, the Prime Minister further added.
Union Minister for Electronics & Information technology, Shri Ashwini Vaishnaw in a X post informed that Bharat's electronics export now among the top 3. He has also shared a news article of Business Standard newspaper stating that driven by a surge in Apple iPhone exports from India, electronics has surged past gems and jewellery to secure the third spot among India’s top 10 exports by the end of the April-June quarter (Q1) of 2024-25 (FY25).
Responding to the X post of Union Minister, Shri Modi said;
“This is indeed a matter of immense joy. India’s prowess in electronics is powered by our innovative Yuva Shakti. It is also a testament to our emphasis on reforms and boosting @makeinindia.
India remains committed to continuing this momentum in the times to come.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ରପ୍ତାନିରେ ଭାରତର ଅଗ୍ରଗତିକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରଶଂସା
ଭାରତର ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ରପ୍ତାନି ଶୀର୍ଷ ୩ଟି ସ୍ଥାନ ମଧ୍ୟରେ ସାମିଲ
05 AUG 2024 3:30PM by PIB Bhubaneswar
ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ରପ୍ତାନି ଭାରତର ଅଗ୍ରଗତି ନେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଖୁସି ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି । ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ରପ୍ତାନି ବିଶ୍ୱସ୍ତରରେ ଶୀର୍ଷ ୩ଟି ସ୍ଥାନ ମଧ୍ୟରେ ପହଞ୍ଚଛି । ଅଭିନବ ଯୁବ ଶକ୍ତିଙ୍କୁ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏହାର ଶ୍ରେୟ ଦେଇଛନ୍ତି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆହୁରି କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଆଗାମୀ ଦିନରେ ଭାରତ ଏକ ଗତି ଜାରି ରଖିବାକୁ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ ।
କେନ୍ଦ୍ର ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ଏବଂ ସୂଚନାପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନ ବୈଷ୍ଣବ ଏକ ଏକ୍ସ ପୋଷ୍ଟରେ ସୂଚନା ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ, ଭାରତର ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ରପ୍ତାନି ବର୍ତ୍ତମାନ ଶ୍ରେଷ୍ଠ ୩ ମଧ୍ୟରେ ରହିଛି । ସେ ମଧ୍ୟ ବିଜିନେସ୍ ଷ୍ଟାଣ୍ଡାର୍ଡ ଖବରକାଗଜର ଏକ ସମ୍ବାଦ ଅଂଶକୁ ଶେୟାର କରିଛନ୍ତି ଯେଉଁଥିରେ କୁହାଯାଇଛି ଯେ, ଭାରତରୁ ଆପଲ୍ ଆଇଫୋନ୍ ରପ୍ତାନିରେ ହୋଇଥିବା ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଯୋଗୁଁ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ରପ୍ତାନି ରତ୍ନ ଅଳଙ୍କାରକୁ ପଛରେ ପକାଇ ୨୦୨୪-୨୫ (ଆର୍ôଥକ ବର୍ଷ ୨୫)ର ଏପ୍ରିଲ-ଜୁନ୍ ତ୍ରୟମାସିକ (୧ମ ତ୍ରୟମାସିକ) ଶେଷ ସୁଦ୍ଧା ଭାରତର ଶ୍ରେଷ୍ଠ ୧୦ ରପ୍ତାନି ମଧ୍ୟରେ ତୃତୀୟ ସ୍ଥାନ ହାସଲ କରିଛି ।
କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କର ଏକ୍ସ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି;
“ଏହା ବାସ୍ତବରେ ଏକ ବଡ ଆନନ୍ଦର ବିଷୟ । ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସରେ ଭାରତର ପ୍ରବୃତ୍ତି ଆମର ଯୁବ ଶକ୍ତି ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ। ସଂସ୍କାର ଉପରେ ଆମର ଗୁରୁତ୍ୱ ଏବଂ ମେକଇନ୍ଇଣ୍ଡିଆକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ମଧ୍ୟ ଏକ ପ୍ରମାଣ ।
ଭବିଷ୍ୟତରେ ଏହି ଗତି ଜାରି ରଖିବାକୁ ଭାରତ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ ରହିଛି ।”