অকোইবগী ফিভম অমসুং ঊমংগী মন্ত্রালয়
নেসনেল মিসন ফোর এ গ্রীন ইন্দিয়াগী মরুওইবা পান্দম
08 AUG 2024 1:22PM by PIB Imphal
নেসনেল মিসন ফোর এ গ্রীন ইন্দিয়া(জি আই এম) অসি নেসনেল এক্সন প্লান ওন ক্লাইমেত চেঞ্জগী মখাদা পায়খৎপা মিসন নিপালগী মনুংদা অমনি। মসিনা ভারতকী উমংগী শরুক ঙাক-শেন্নবা, হান্নগুম উমং শেমগৎনবা অমসুং উমং পাকথোক-চাউথোক্নবা পান্দম থম্লি অমসুং জোইন্ত ফোরেস্ত মেনেজমেন্ত কম্মিতিশিংগী খুৎথাংদা উমং অমসুং উমং নত্তবা শরুকশিংদা মহৌশাগী ফিবম অমুক হঞ্জিন্নবা থবকশিং পায়খৎলি। মিসন অসিগী থবকশিং শেনবা চহি 2015-16 দগী থবকশিং পায়খৎপা হৌখি। হৌজিক ফাওবদা লম হেক্তর 155130 দা উ থানবা রাজ্য/য়ু.তি ১৭ দা লুপা করোর 909.82 কাইথোকখ্রে।
হৌখিবা চহি (2019-20 দগী 2023-24) দা রাজ্যশিংদা থাদোকখিবা শেনফমশিং অমসুং পাংথোকখিবা থবকশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং এন্নেক্সর-1 দা পীরি।
এন্নেক্সর-1
মিসন অসিগী মখাদা হৌখিবা চহি (2019-20 দগী 2023-24) দা রাজ্যশিংদা থাদোকখিবা শেনফমশিং অমসুং পাংথোকখিবা থবকশিং
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
থাদোখিবা শেনফম
(লুপা করোর)
মাইপাকপশিং (লম হেক্তর)
এদভান্স ৱার্ক
ক্রিয়েসন ৱার্ক
মেন্তেনেন্স
1.
অন্ধ্র প্রদেস
2.02
899
899
11
2.
অরুনাচল প্রদেস
34.71
8492
0
0
3.
ছতিসগর
12.91
2270
0
19128
4.
হরিয়ানা
17.15
1301
1301
0
5.
হিমাচল প্রদেস
17.09
1186
0
0
6.
জম্মু অমসুং কাস্মির
32.22
1066
1066
0
7.
কর্নাতকা
14.27
1362
1362
1357
8.
কেরলা
16.32
3282
3282
4159
9.
মধ্য প্রদেস
75.49
23357
16043
10193
10.
মহারাস্ত্রা
0.00
0
0
0
11.
মনিপুর
35.19
5634
5634
8798
12.
মিজোরম
107.96
1000
0
21544
13.
ওরিসা
79.00
11526
11526
5537
14.
পঞ্জাব
14.62
3550
3550
0
15.
সিক্কিম
27.16
5058
5058
30
16.
উত্তরখন্দ
122.22
7383
7353
0
17.
নোংচুপ বেঙ্গল
10.95
2606
2606
0
18.
উত্তর প্রদেস
5.43
0
0
0
অপুনবা
624.71
79972
59680
70757
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা ইনভাইরোনমেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেত চেঞ্জগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী কিরতি ভর্ধন সিংহনা ফোঙদোকখিবনি।