Ministry of Defence
Raksha Rajya Mantri reviews preparations for Independence Day Celebrations at Red Fort
NCC Cadets & NSS Volunteers involved in the preparations for the ceremony felicitated with mementos
13 AUG 2024 5:39PM by PIB Delhi
Raksha Rajya Mantri Shri Sanjay Seth on August 13, 2024 inspected the preparations for the Independence Day celebrations at the Red Fort and appreciated the efforts of the NCC cadets, NSS volunteers, concerned officials and personnel deployed on duty.
Later addressing the NCC cadets and NSS volunteers who are participating in the 78th Independence Day Celebrations, he said that the warriors who sacrificed their lives for the country will always be a source of inspiration for all of us. He described NCC cadets as the future soldiers who would be a strong pillar for maintaining the unity and integrity of the country. “ You act as force multiplier of change taking many initiatives of social service and community development. You have worked for many National Missions such as National Mission for Clean Ganga, Clean India Campaign, International Yoga Day, making these successful by sheer dedication and hard work. Even now you are working hard for making the Independence Day Celebrations a success ”, he said.
Raksha Rajya Mantri added that the role of NCC cadets will be important in realizing Prime Minister Shri Modiji’s Vision of “Aatmnirbhar Bharat” and “Viksit Bharat”
Shri Sanjay Seth appreciated the enthusiasm and morale of NCC cadets and felicitated them with mementos.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাকশেলগী রাজ্য মন্ত্রীনা লাল কিলাদা নীংতম নুমিৎ পালন তৌনবগীদমক শেম-শারিবশিং য়েংশিনখ্রে
থৌরম অসিগী শেম-শাবদা য়াওখিবা NCC কেদেৎশিং অমসুং NSS ভোল্যুন্তিয়রশিংদা মেমেন্তোশিং পীদুনা পুক্নিং থৌগৎখ্রে
13 AUG 2024 5:39PM by PIB Imphal
ঙাকশেলগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী সঞ্জয় শেথনা ওগস্ত 13, 2024 দা লাল কিল্লাদা নীংতম নুমিৎকী থৌরমগীদমক শেম-শাবশিং অদু য়েংশিনখি অমসুং NCC কেদেৎশিং, NSS ভোল্যুন্তিয়রশিং, মরী লৈনবা ওফিসিএলশিং অমসুং মথৌ তৌরিবা পর্সনেলশিংনা হোৎনখিবশিং অদুগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি।
তুংদা 78শুবা নীংতম নুমিৎকী থৌরমদা শরুক য়ারিবা NCC কেদেৎশিং অমসুং NSSগী ভোল্যুন্তিয়রশিংদা ৱা ঙাংলদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক অসিগীদমক মখোয়গী পুন্সি কৎথোকখিবা লান্মীশিং অসি ঐখোয় পুম্নমক্কীদমক মতম পুম্নমক্তা ইথিলগী হৌরকফম অমা ওইরগনি। মহাক্না NCC কেদেৎশিংবু লৈবাক অসিগী অপুনবা অমসুং ইন্তিগ্রিতীগী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মপাঙ্গল কনবা য়ুম্বী অমা ওইগদবা তুংলমচৎকী লান্মীশিংনি হায়না ফোংদোকখি। “নখোয়না সমাজগী ওইবা থবকশিং অমসুং কম্ম্যুনিতী দিবেলপমেন্তকী ইনিসিএতিব কয়া পায়খৎতুনা অহোংবা পুরক্নবা ফোর্স মলতিপ্লায়র ওইনা থবক তৌরি। নখোয়না নেস্নেল মিসন ফোর ক্লিন গঙ্গা, ক্লিন ইন্দিয়া কেম্পেন, ইন্তর্নেস্নেল য়োগ দে অসিনচিংবা নেস্নেল মিসন কয়াগীদমক থবক তৌরি। হৌজিকসু অদোম্না নীংতম নুমিৎকী থৌরম অসি মায়পাক্নবা কন্না হোৎনরি," হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী মোদীজীগী 'আত্মনির্ভর ভারত' অমসুং 'ভিকসিৎ ভারত'কী মঙলান অদু মংফাওনহনবদা NCC কেদেৎশিংগী থৌদাং য়াম্না মরু ওইগনি হায়না ঙাকশেলগী রাজ্য মন্ত্রীনা মখা তাখি। শ্রী
সঞ্জয় সেথনা NCC কেদেৎশিংগী থৌনা অমসুং মোরেলগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং মখোয়দা মোমেন্তোশিং খুৎশিন্নখি।