Ministry of Health and Family Welfare
ICMR and Panacea Biotec initiate the First Dengue Vaccine Phase 3 Clinical Trial in India with Indigenous Dengue Vaccine, DengiAll
The initiation of this Phase 3 clinical trial for India's first indigenous dengue vaccine marks a critical advancement in our fight against dengue: Shri J P Nadda
“Through this collaboration between ICMR and Panacea Biotec, we are not only taking a step towards ensuring the health and well-being of our people but also reinforcing our vision of Atmanirbhar Bharat in the healthcare sector”
14 AUG 2024 12:10PM by PIB Delhi
The Indian Council of Medical Research (ICMR) and Panacea Biotec have announced the initiation of the first-ever Phase 3 clinical trial for a dengue vaccine in India. This landmark trial will evaluate the efficacy of India’s indigenous tetravalent dengue vaccine, DengiAll, developed by Panacea Biotec. The first participant in this trial was vaccinated today at Pandit Bhagwat Dayal Sharma Post Graduate Institute of Medical Sciences (PGIMS), Rohtak.
Commenting on this milestone, Union Minister of Health & Family Welfare, Shri J.P. Nadda, said, “The initiation of this Phase 3 clinical trial for India's first indigenous dengue vaccine marks a critical advancement in our fight against dengue. It reflects our commitment to protecting our citizens from this pervasive disease and underscores India's capabilities in vaccine research and development. Through this collaboration between ICMR and Panacea Biotec, we are not only taking a step towards ensuring the health and well-being of our people but also reinforcing our vision of Atmanirbhar Bharat in the healthcare sector.”
Currently, there is no antiviral treatment or licensed vaccine against dengue in India. The development of an effective vaccine is complex due to the need to achieve good efficacy for all four serotypes. In India, all four serotypes of Dengue virus are known to circulate or co-circulate in many regions.
The tetravalent dengue vaccine strain (TV003/TV005), originally developed by the National Institutes of Health (NIH), USA, has shown promising results in preclinical and clinical trials worldwide. Panacea Biotec, one of three Indian companies to receive the strain, is at the most advanced stage of development. The company has worked extensively on these strains to develop a full-fledged vaccine formulation and holds a process patent for this work. Phase 1 and 2 clinical trials of the Indian vaccine formulation were completed in 2018-19, yielding promising results.
In collaboration with ICMR, Panacea Biotec will conduct the Phase 3 clinical trial across 19 sites in 18 States and Union Territories of India, involving more than 10,335 healthy adult participants. The trial, primarily funded by ICMR with partial support from Panacea Biotec, is set to follow up with participants for two years. This initiative represents a significant step towards developing an indigenous vaccine for one of India’s most pressing public health challenges and exemplifies the nation’s commitment to Atmanirbhar Bharat.
Background:
Dengue is a major public health concern in India, ranking among the top 30 countries with the highest incidence of the disease. The global incidence of dengue has been steadily increasing over the past two decades, with more than 129 countries reporting dengue viral disease by the end of 2023, according to the World Health Organization (WHO). In India, approximately 75-80% of infections are asymptomatic, yet these individuals can still transmit the infection through the bite of Aedes mosquitoes. Among the 20-25% of cases where symptoms are clinically apparent, children are at a significantly higher risk of hospitalization and mortality. In adults, the disease can escalate into severe conditions like dengue hemorrhagic fever and dengue shock syndrome. The dengue virus has four serotypes, 1-4, with low cross-protection against each other, meaning individuals can experience repeated infections.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ICMR অমসুং পেনেসিয়া বাইওতেক্না ইন্দিজিনস দেঙ্গি ভেক্সিন, দেঙ্গিওলগা লোয়ননা ভারত্তা অহানবা দেঙ্গি ভেক্সিন ফেস 3 ক্লিনিকেল ত্রাইএল হৌখ্রে
ভারতকী অহানবা ইন্দিজিনস দেঙ্গি ভেক্সিনগী ফেস 3 ক্লিনিকেল ত্রাইএল হৌবা অসিনা দেঙ্গিগী মায়োক্তা ঐখোয়গী লান্থেং অসিদা মরু ওইবা মায়পাকপা অমা ওইরি: শ্রী জে.পি. নদ্দা
“ICMR অমসুং পেনেসিয়া বাইওতেক্কী মরক্তা চুংশিন্নবা অসিগী খুত্থাংদা ঐখোয়গী মীয়ামগী হকশেল অমসুং মশা-মউ ফনা থম্নবা মাইকৈদা ঐখোয়না খোঙথাং অমা লৌখৎপা খক্তা নত্তনা হেল্থকিয়র সেক্তরদা আত্মনির্ভর ভারত ওইনবা ঐখোয়গী মঙলান হেন্না চেৎশিনহল্লি”
14 AUG 2024 12:10PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ মেদিকেল রিসর্চ (ICMR) অমসুং পেনেসিয়া বাইওতেক্না ভারত্তা দেঙ্গি ভেক্সিন অমগী ইহান হানবা ফেস 3 ক্লিনিকেল ত্রাইএল হৌরে হায়না লাউথোকখ্রে। মরু ওইবা ত্রাইএল অসিনা পেনেসিয়া বাইওতেক্না পুথোকপা ভারতকী ইন্দিজিনস তেত্রাভেলেন্ত দেঙ্গি ভেক্সিন, দেঙ্গিওলগী ইসিকেসী চাংয়েং তৌরগনি। রোহতাক্কী পন্দিৎ ভগৱাত দয়াল শর্ম পোস্ত গ্রেজুএৎ ইন্সতিত্যুত ওফ মেদিকেল সাইন্সেস (PGIMS)তা ঙসি ত্রাইএল অসিগী অহানবা পার্তিসিপেন্তদা ভেক্সিন কাপখি।
মাইলস্তোন অসিগী মতাংদা পল্লদুনা, কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী মন্ত্রী, শ্রী জে.পি.নদ্দানা হায়খি, "ভারতকী অহানবা ইন্দিজিনস দেঙ্গি ভেক্সিনগী ফেস 3 ক্লিনিকেল ত্রাইএল হৌদোকপা অসিনা দেঙ্গিগী মায়োক্তা ঐখোয়গী লান্থেং অসিদা মরুওইবা খোঙথাং অমা ওইরি। মসিনা ঐখোয়গী প্রজাশিং অসি লাইনা-লাইচৎ অসিদগী ঙাকথোক্নবা ঐখোয়গী অচেৎপা ফিরেপ অদু উৎলি অমসুং ভেক্সিনগী রিসর্স অমসুং দিবেলপমেন্তদা ভারতকী তৌবা ঙম্বশিং অদু উৎলি। ICMR অমসুং পেনেসিয়া বাইওতেক্কী মরক্তা চুংশিন্নবা অসিগী খুত্থাংদা ঐখোয়গী মীয়ামগী হকশেল অমসুং মশা-মউ ফনা থম্নবা মাইকৈদা ঐখোয়না খোঙথাং অমা লৌখৎপা খক্তা নত্তনা হেল্থকিয়র সেক্তরদা আত্মনির্ভর ভারত ওইনবা ঐখোয়গী মঙলান হেন্না চেৎশিনহল্লি।"
হৌজিক্কী ওইনা, ভারত্তা এন্তিভাইরেল ত্রীৎমেন্ত নত্ত্রগা দেঙ্গিগী লাইসেন্স লৈরবা ভেক্সিন অমত্তা লৈতে। ইফেক্তিব ভেক্সিন অমা পুথোকপা হায়বসি সেরোতাইপ মরিমক্কীদমক অফবা ইফিকেসী ফংনবগী তঙাইফদবা লৈবনা মরম ওইদুনা কমপ্লেক্স ওই। ভারত্তা, দেঙ্গি ভাইরসকী সেরোতাইপ মরিমক অসি মফম কয়াদা শন্দোরকপা নত্ত্রগা কো-সর্ক্যুলেত তৌবগীদমক খঙনরি।
নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ হেল্থ (NIH), USAনা অহানবদা পুথোকখি তেত্রাভেলেন্ত দেঙ্গি ভেক্সিন স্ত্রেন (TV003/TV005) অসি মালেম শীনবা থুংনা প্রিক্লিনিকেল অমসুং ক্লিনিকেল ত্রাইএলশিংদা অফবা মহৈ ফংখি। স্ত্রেন অসি ফংলবা ভারতকী কম্পনী অহুমগী মনুংদা অমা ওইরিবা পেনেসিয়া বাইওতেক অসি দিবেলপমেন্তকী খ্বাইদগী অৱাংবা থাক্তা লৈরে। কম্পনী অসিনা মপুং ফাবা ভেক্সিন ফোর্ম্যুলেসন অমা শেমগৎনবা স্ত্রেনশিং অসিদা কন্না থবক তৌরি অমসুং মসিগী থবক অসিগীদমক প্রোসেস পেতেন্ত অমা থম্লি। ভারতকী ভেক্সিন ফোর্ম্যুলেসনগী ক্লিনিকেল ত্রাইএল ফেজ 1 অমসুং 2 অসি 2018-19দা লোইশিনখি অমসুং মসিনা অফবা মহৈ ফংহনবা ঙমখি।
ICMR গা খুৎশম্নদুনা পেনেসিয়া বাইওতেক্না ভারতকী রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী 18দা লৈবা মফম 19দা ক্লিনিকেল ত্রাইএল ফেস 3 পাংথোক্কনি। মসিদা মশা ফবা অহল ওইরবা মীওই 10,335 হেন্না শরুক য়াগনি। মরুওইনা Iপেনেসিয়া বাইওতেক্না শরুক খরা তেংবাং পীবা CMRনা মপুং ওইনা শেল থাদবা ত্রাইএল অসিনা শরুক য়ারিবশিংগা লোয়ননা চহি অনি ফোলো-অপ তৌগনি। মসিগী খোঙথাং অসিনা ভারতকী খ্বাইদগী মরু ওইবা পব্লিক হেল্থ চেলেঞ্জশিংগী মরক্তা অমগীদমক লমদমসিগী ওইবা ভেক্সিন অমা পুথোকপগী মায়কৈদা মরুওইবা খোঙথাং অমা উৎলি অমসুং মসিনা আত্মনির্ভর ভারতকীদমক লৈবাক অসিনা লৌরিবা ফিরেপ অদুগী খুদম অমনি।
বেকগ্রাউন্দ:
দেঙ্গি অসি ভারতকী অচৌবা পব্লিক হেল্থকী কনসর্ন অমনি, লাইনা অসিনা খ্বাইদগী নাহনবগা লোয়ননা মকোক থংবা লৈবাক 30গী মনুং চল্লি। ৱর্ল্দ হেল্থ ওর্গনাইজেসন (WHO)গী মতুং ইন্না 2023 লোইরকপদা দেঙ্গি ভাইরেল দিজিজ রিপোর্ত তৌরকপা লৈবাক 129 হেনবগা লোয়ননা মালেমগী ওইনা দেঙ্গি নাবগী ইন্সিদেন্স অসি লেপ্তনা হেনগৎলক্লি। ভারত্তা চাউরাক্না এসিম্পতোমেতিক ইনফেক্সন 75-80% থেংনরবসু মীওইশিং অসিদগী এদিস কাংশিংনা চীক্তুনা ইনফেক্সন শন্দোকপা ঙম্মি। ক্লিনিকেল ওইনা সিম্পতোমশিং উবা ফংবা কেস 20-25%গী মনুংদা অঙাংশিংনা হোস্পিতেলাইজেসন অমসুং মোর্তেলিতীগী রিস্ক য়াম্না ৱাংনা লৈ। অহানশিংদা লাইনা অসিনা দেঙ্গি হেমোর্হেজিক ফিভর অমসুং দেঙ্গি শোক সিন্দ্রোমগুম্বা শাথিবা কন্দিসনশিং ফাওবা ওইহল্লকই। দেঙ্গি ভাইরস অসিগী সেরোতাইপ মরি লৈ, 1-4, অমনা অমদগী লো ক্রোস-প্রোতেক্সন ওই, হায়বদি কনাগুম্বা অমনা হঞ্জিন-হঞ্জিন নাবা ফাওবা য়াই।