Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Development of New Civil Enclave at Bihta, Bihar at an estimated cost of Rs.1413 crore
16 AUG 2024 8:19PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the proposal of Airports Authority of India (AAI) for development of a New Civil Enclave at Bihta, Patna, Bihar at an estimated cost of Rs.1413 crore.
This infrastructure project represents a strategic move to address the anticipated saturation of capacity at Patna Airport. While AAI is already in the process of constructing a new terminal building at Patna Airport, further expansion is constrained by limited land availability.
The proposed New Integrated Terminal Building at Bihta Airport spans 66,000 sqm and is designed to handle 3000 Peak Hour Passengers (PHP) and annually cater to 50 lakh passengers. This will be further expanded by another 50 Lakh whenever it is required and ultimate capacity would be one crore passengers per annum. Key components of the project include the construction of an Apron capable of accommodating 10 parking bays suitable for A-321/B-737-800/A-320 type aircraft, as well as two link taxiways.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী-মন্দলনা লুপা করোর 1413 চংগদবা বিহারগী বিহতাদা অনৌবা সিভিল এনক্লেব অমা শেমগৎপদা অয়াবা পীখ্রে
16 AUG 2024 8:19PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেবিনেৎ কম্মিতি ওন ইকনোমিক এফিয়র্সনা বিহারগী পতনাগী বিহতাদা চাউরাক্না লুপা করোর 1413 চংগদবা অনৌবা সিভিল এনক্লেব অমা শেমগৎনবা এয়রপোর্ত ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (AAI) গী প্রপোজেলদা অয়াবা পীখ্রে।
ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত অসি পতনা এয়রপোর্তকী কেপাসিতীগী এন্তিসিএতেদ সেচুরেসন ফংবা ঙম্নবা স্ত্রেতেজিক ওইবা খোঙথাং অমনি। AAI না পতনা এয়রপোর্ত্তা অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং অমা শাবগী থৌওং হৌখ্রবসু, মখা তানা পাকথোক চাউথোকহনবদা লম মরাং কায়না লৈতবনা অপনবা ওইরি।
বিহতা এয়রপোর্ত্তা শেমগৎলিবা অনৌবা ইন্তিগ্রেতেদ তর্মিনেল বিল্দিং অসি 66,000 sqm পাক-চাউই অমসুং মসি পিক আৱর পেসেঞ্জর (PHP) 3000 হেন্দল তৌবা অমসুং চহি খুদিংগী পেসেঞ্জর লাখ 50 হেন্দল তৌবা ঙম্নবা দিজাইন তৌবনি। মসিনা মখা তানা মথৌ তারকপা মতমদা অতোপ্পা লাখ 50 হেনগৎহল্লগনি অমসুং চহিগী ওইনা পেসেঞ্জর করোর অমগী কেপাসিতী য়ৌবা ঙম্লগনি। প্রোজেক্ত অসিগী মরুওইবা কম্পোনেন্তশিংদা A-321/B-737-800/A-320 মখলগী এয়রক্রাফকীদমক পার্কিং বেজ 10 লৈহন্নবা এপ্রোন অমা শাবগা লোয়ননা লিঙ্ক তেক্সিৱে অনিসু য়াওরি।