Ministry of Communications
Union Minister Shri Jyotiraditya Scindia holds second meeting of SAC on Telecom Service Providers
Industry leaders proposed systematically aligning research to ‘India’s needs’ and put in place a vibrant “Standards Community”
Targeting a share of 10% of all 6G patents and 1/6th contributions to global standards in the next 3 years
24 AUG 2024 9:48AM by PIB Delhi
The Minister of Communications and Development of North Eastern Region Shri Jyotiraditya Scindia along with Dr Chandra Sekhar Pemmasani, Minister of State for Communications held the second meeting with the recently constituted Stakeholders Advisory Committee (SAC) on Telecom Service Providers (TSPs) on Friday. The initiative by the Department of Telecommunications (DoT) is aimed at engaging all stakeholders in expanding and shaping the future of India's telecommunication ecosystem and fostering inclusive and collaborative policy decision-making.
During the first SAC on TSP, certain focus areas were identified. In today’s meeting, discussions centered about international standards and India’s share in Intellectual Property and Standard Essential Patent (SEP), connectivity gaps in telecom and quality of telecom services.
SAC members emphasised systematically aligning research to ‘India’s needs’ and put in place a vibrant standards community. India has already taken various initiatives like launch of Bhart6G Vision and Bhart6G Alliance, patent and IPR support framework, commissioning of testbeds, etc., and country can aspire for achieving 10% of all 6G patents and 1/6th contributions to global standards promoting India’s needs. SAC proposed a 3-year roadmap for achieving it.
The SAC expressed the view that, for India to become a deep tech leader, penetration of both wireline and intelligent wireless broadband networks, with reliable connectivity, is critical. The TSPs sought supportive policy framework to encourage investments towards the path of 100% broadband coverage in country. Various reasons and possible measures to improve the quality of telecom service were also discussed.
Minister Shri Scindia asked the SAC members to define a critical path to achieve the targets discussed and to define roles they see for different stakeholders, including the government, in achieving the same. He also exhorted TSPs to take all necessary measure to ensure that citizens get good quality of telecom services.
Six distinct Stakeholders Advisory Committees (SACs) have been constituted by Minister Scindia to provide valuable insights to the DoT on various matters pertaining to it. They are aimed at facilitating a consistent two-way dialogue with government on matters related to telecommunication sector. Industry thought leaders, top CEOs, academicians, researchers, entrepreneurs and start-ups are members of six advisory committees (SACs).

কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী জ্যোতিরঅদিত্য সিন্দিয়ানা তেলিকোম সর্ভিস প্রোভাইদরশিংগী ওইবা এস.এ.সি.গী অনিশুবা মীফম পাঙথোকখ্রে
ইন্দস্ত্রী লিদরশিংনা রিসর্চপু 'ভারতকী তঙাইফদবশিং'গা পথাপ নাইনা তুননা চৎমিন্নহন্নবা অমসুং মশক থোকপা "স্তেন্দার্দ কম্ম্যুনিতী" অমা থম্বগী অপাম্বা ফোংদোক্নখি
মথংগী চহি ৩ অসিদা ৬জি পেতেন্তকী ১০%গী শেয়র অমা অমসুং মালেমগী থাক্তা তম্লিবা শরুক্কী চাং ১/৬ ওইহন্নবা পান্দম থম্লি
24 AUG 2024 9:48AM by PIB Imphal
কম্ম্যুনিকেসন অমসুং অৱাং নোংপোক লমদম চাউখৎ থৌরাং মইন্ত্রী শ্রী জ্যোতিরঅদিত্য সিন্দিয়ানা দা. চন্দ্র সেখর পেম্মাসানি, রাজ্যগী কম্ম্যুনিকেসনগী মন্ত্রীগা লোইননা ইরাই নুমিত্তা তেলিকোম সর্ভিস প্রোভাইদর (তি.এস.পি.)শিংগী ওইবা স্তেকহোল্দর্স এদভাইজরী কম্মিতী (এস.এ.সি.)গী অনিশুবা মীফম পাঙথোকখি। দিপার্ত্মেন্ত ওব তেলিকম্ম্যুনিকেসন (দি.ও.তি.)না লৌখৎলিবা খোঙথাং অসিনা স্তেকহোল্দরশিংবু ভারতকী তেলিকম্ম্যুনিকেসন ইকোসিস্তেমগী তুংলমচৎ পাকথোক চাউথোক্নবা অমসুং অপুনবা অমসুং অমগা অমগা মতেং তৌনবা য়াবা পোলিসীগী ৱারেপ লৌনবা হোৎনবদা পান্দম থম্লি।
তি.এস.পি.গী মতাংদা ফমখিবা অহানবা এস.এ.সি.দা, অখন্নবা হীরম খরা খঙদোকখি। ঙসিগী মীফম অসিদনা, অন্তর্জাতিগী থাক অমসুং ভারতকী ওইবা ইন্তেলেকচুএল প্রোপর্তী অমসুং স্তেন্দার্দ ইসেন্সিএল পেতেন্ত (এস.ই.পি.)গী, তেলিকোম অমসুং তেলিকোম সর্ভিসকী ক্বালিতীগী মরক্তা লৈরিবা অহাংবশিংগী মতাংদা খন্নখি।
এস.এ.সি. মেম্বরশিংনা রিসর্চপু 'ভারতকী তঙাইফদবশিং'গা পথাপ নাইনা তুননা চৎমিন্নহন্নবা অমসুং মশক থোকপা "স্তেন্দার্দ কম্ম্যুনিতী" অমা থম্বগী অপাম্বা ফোংদোক্নখি। ভারতনা মাংজৌননা ভারত ৬জি ভিজন অমসুং ভারত৬জি এলাইএন্স, পেতেন্ত অমসুং আই.পি.আর. সপ্পোর্ত ফ্রেমৱার্ক, তেস্তবেদ কম্মিসন তৌবা অসিনচিংবশিংবগুম্বা তোঙান-তোঙানবা থৌরাংশিং পায়খৎখ্রে, অমসুং লৈবাক অসিনা ৬জিগী পেতেন্ত খুদিংমক্কী ১০% অমসুং মালেমগী থাক্তা তম্লিবা শরুক্কী চাং ১/৬ ওইহনবা ঙমগনি হায়না পারি।
এস.এ.সি.না ফোংদোকখি মদুদি ভারতনা দীপ তেক্কী লুচিংবা ওইনবগীদমক, ৱাইয়রলাইন অমসুং ইন্তেলিজেন্ত ৱাইয়রলেস ব্রোদবেন্দ নেৎৱার্কশিং থাজনিংঙাই ওইবা কন্নেক্তিবিতীগা লোইননা পীবা তঙাইফদে। তি.এস.পি.শিংনা লৈবাক অসিদা রোদবেন্দ কভরেজ ১০০% পীবা ঙম্নবগী লম্বীদা সপ্পোর্তিব ওইবা পোলিসী ফ্রেমৱার্ক পীবীনবা ফোংদোকখি। তেলিকোম সর্ভিস ফগৎনবগীদমক তোঙান-তোঙানবা মরমশিং অমসুং পায়খৎপা য়াবা খোঙথাংশিংসু খন্নখি।
মন্ত্রী শ্রী সিন্দিয়ানা এস.এ.সি. মেম্বরশিংদা খন্নখিবা পান্দমশিং ফংনবগীদমক মরুওইবা লম্বীশিং নীংথিনা পুখৎনবা অমসুং লৈঙাক য়াওনা তোঙান-তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিংনা লৌবা য়াবা থৌদাংশিং তাক্নবসু ফোঙদোকখি। মহাক্না তি.এস.পি.শিংদা মীয়াম্না অফবা মখলগী তেলিকোম সর্ভিস ফংহন্নবা তঙাইফদবা খোঙথাংশিং লৌখৎনবা পুক্নিং চিংশিনখি।
অখন্নবা স্তেকহোল্দর এদভাইজরী কম্মিতী (এস.এ.সি.) তরুক মন্ত্রী সিন্দিয়ানা দি.ও.তি.দা তোঙান-তোঙানবা হীরমশিংদা মরুওইবা ৱারোল থম্নবা শেমখি। মখোয়না তেলিকম্ম্যুনিকেসন সেক্তরগা মরী লৈনবা হীরমশিংদা লৈঙাক্কা নাকল অনিদা ৱারী শাননবা পান্দম থম্লি। ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবা, মকোক থোংবা সি.ই.ও., একাদেমিসিয়ন, রিসর্চর, ওন্ত্রপ্রিনর অমসুং স্তার্ত অপশিংনা এদভাইজরী কম্মতি (এস.এ.সি.) তরুক্কী মেম্বরশিং ওইরি।