Cabinet
Cabinet approves one more semiconductor unit under India Semiconductor Mission (ISM)
Consistent momentum in the development of India’s semiconductor ecosystem
02 SEP 2024 3:32PM by PIB Delhi
With the objective to develop a vibrant semiconductor ecosystem, the Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi approved the proposal of Kaynes Semicon Pvt Ltd to setup a semiconductor unit in Sanand, Gujarat.
The proposed unit will be setup with an investment of Rs 3,300 crore. The capacity of this unit will be 60 Lakh chips per day.
The chips produced in this unit will cater to a wide variety of applications which include segments such as industrial, automotive, electric vehicles, consumer electronics, telecom, mobile phones, etc.
The Programme for Development of Semiconductors and Display Manufacturing Ecosystem in India was notified on 21.12.2021 with a total outlay of Rs. 76,000 crore.
In June, 2023, the Union Cabinet had approved the first proposal for setting up a semiconductor unit in Sanand, Gujarat.
In February, 2024, three more semiconductor units were approved. Tata Electronics is setting up a semiconductor fab in Dholera, Gujarat and one semiconductor unit in Morigaon, Assam. CG Power is setting up one semiconductor unit in Sanand, Gujarat
Construction of all 4 semiconductor units is progressing at a rapid pace and a robust semiconductor ecosystem is emerging near the units. These 4 units will bring an investment of almost Rs 1.5 Lakh crore. The cumulative capacity of these units is about 7 crore chips per day.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা ইন্দিয়া সেমিকন্দক্তর মিসন (ISM)গী মখাদা অহেনবা সেমিকন্দক্তর য়ুনিৎ অমগা লিংখৎপদা অয়াবা পীখ্রে
সেমিকন্দক্তর ইকোসিস্তেম লেপ্পা লৈতনা খোঙজেল য়াঙশিল্লি
02 SEP 2024 3:32PM by PIB Imphal
অচৌবা সেমিকন্দক্তর ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবা পান্দমগা লোয়ননা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা গুজরাতকী সানন্দদা সেমিকন্দক্তর য়ুনিৎ অমা লিংখৎনবা কেনেন্স সেমিকোন প্রাইবেৎ লিমিতেদকী প্রপোজেলদা অয়াবা পীখ্রে।
প্রোপোজ তৌরিবা য়ুনিৎ অসি লুপা করোর 3,300গী ইনভেস্তমেন্ত অমগা লোয়ননা শেমগৎকনি। য়ুনিৎ অসিগী কেপাসিতী অসি নোংমদা চিপ লাখ 60 পুথোকপা ওইগনি।
য়ুনিৎ অসিদা পুথোক্লিবা চিপশিং অসি ইন্দস্ত্রীএল, ওতোমোতিব, ইলেক্ত্রিক ভেহিকলশিং, কঞ্জ্যুমর ইলেক্ত্রোনিক্স, তেলিকোম, মোবাইল ফোনশিং অসিনচিংবা সেগমেন্তশিং য়াওবা তোঙান তোঙানবা এপ্লিকেসনশিংদা শীজিন্নগনি।
ভারত্তা সেমিকন্দক্তরশিং অমসুং দিসপ্লে মেন্যুফেকচরিং ইকোসিস্তেম চাউখৎহন্নবা প্রোগ্রাম অসি লুপা করোর 76,000গী অপুনবা শেনফমগা লোয়ননা 21.12.2021 দা নোতিফাই তৌখি।
জুন, 2023দা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা গুজরাতকী সানন্দদা সেমিকন্দক্তর য়ুনিৎ অমা লিংখৎনবা অহানবা প্রপোজেল অয়াবা পীখি।
2024গী ফেব্রুৱারীদা সেমিকন্দক্তর য়ুনিৎ অহুম হেন্না অয়াবা পীখি। তাত ইলেক্ত্রোনিক্সনা গুজরাতকী ধোলেরাদা সেমিকন্দক্তর ফেব অমা অমসুং আসামগী মোরিগাওন্দা সেমিকন্দক্তর য়ুনিৎ অমা লিংখৎলি। CG পাৱরনা গুজরাতকী সানন্দদা সেমিকন্দক্তর য়ুনিৎ অমা লিংখৎলি।
সেমিকন্দক্তর য়ুনিৎ মরি অসিগী শেমগৎ-শাগৎপা খোঙজেল য়াঙনা চত্থরি অমসুং য়ুনিৎশিং অসিগী মনাক্তা মপাঙ্গল লৈরবা সেমিকন্দক্তর ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎলি। হায়রিবা য়ুনিৎ মরি অসিনা লুপা করোর লাখ 1.5 রোমগী ইনভেস্তমেন্ত লাকহনগনি। হায়রিবা য়ুনিৎশিং অসিগী অপুনবা কেপাসিতী অসি নোংমদা চাউরাক্না চিপ করোর 7 ওইরি।