Ministry of Home Affairs
A Memorandum of Settlement was signed between the Govt. of India, Govt. of Tripura, NLFT and ATTF in the presence of Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah in New Delhi
The agreement is a milestone towards PM Shri Narendra Modi's vision of a peaceful, prosperous and insurgency-free Northeast
Exuding confidence in the Modi government, NLFT and ATTF reaffirmed their commitment towards the development of Tripura by ending 35-year-long conflict in the state
Modi govt. is committed to the development of entire North-East while preserving the culture, language, identity of people of North-East
Modi govt implemented all peace agreements with heart and letter and spirit
PM Modi not only bridged the distance between North-East and Delhi through roads, railways and planes but also bridged the differences in their hearts
Due to 12 agreements made by the Modi government in North-East, 10 thousand militants left their arms and joined the mainstream
Under this agreement, a special package of Rs 250 crore was approved
NLFT and ATTF agree to shun violence, surrender all their arms and ammunition and disband their armed organizations
Armed cadres of NLFT and ATTF also agree to engage in the peaceful democratic process established by law and maintain the integrity of the country
04 SEP 2024 7:22PM by PIB Delhi
A Memorandum of Settlement was signed, in the presence of Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, between Government of India, Government of Tripura and National Liberation Front of Tripura (NLFT) and All Tripura Tiger Force (ATTF), in New Delhi, today. The Agreement is a significant milestone to fulfil Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of a peaceful, prosperous and insurgency-free Northeast. Chief Minister of Tripura, Prof. (Dr.) Manik Saha and senior officials of the Ministry of Home Affairs and Government of Tripura were also present during the signing of the Memorandum of Settlement.
On this occasion, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that today is a very important day for the entire country and Tripura. Exuding confidence in the Modi government, NLFT and ATTF reaffirmed their commitment towards the development of Tripura by ending 35-year-long conflict in the state.
Shri Amit Shah said that since Shri Narendra Modi became the Prime Minister of the country, he has put forth the vision of a capable and developed Northeast through peace and dialogue. Shri Shah added that Prime Minister Modi has not only bridged the distances between New Delhi and the Northeast through road, rail and flight connectivity, but also bridged the differences in their hearts. He said that the Government of India has resolved to develop the entire Northeast including Tripura by combining the concepts of ‘Ashtalakshmi’ and ‘Purvodaya’, in which today's agreement will prove to be a milestone.
Union Home Minister underlined that today's Memorandum of Settlement is the 12th agreement for the Northeast and the third agreement related to Tripura. He added that, through these agreements, about 10 thousand insurgents have joined the mainstream by giving up arms. He said that these 12 agreements have been majorly instrumental in preventing loss of thousands of innocent lives.
Shri Amit Shah said that under the agreement signed today with NLFT and ATTF, more than 328 armed cadres will give up violence and join the mainstream of society and contribute not only in building a developed Tripura but also in building a developed India. He said that those giving up violence will be able to contribute towards creation of a developed Tripura as proud citizens of the country. Shri Shah said that the Government of India is making wholehearted efforts with due consideration to all sensitivities in implementation of all the agreements to ensure development of the area and eliminate the reasons responsible for people to take up arms. He said that the Centre has approved a special package of Rs 250 crore for the overall development of the tribal population of Tripura.
Union Home Minister said that the Modi government has implemented all agreements in letter and spirit. He said that it is the legacy of Modi government to have implemented every agreement with heart & soul and in letter and spirit. He added that after the signing of Bru-Reang agreement, today thousands of Bru-Reang brethren are living in their homes. Their children are studying in good schools, their employment is being taken care of and they are getting full benefits of all the public welfare schemes of the Government of India and the State government. Home Minister said that the government will also fully abide by this agreement and the Ministry of Home Affairs will make every effort to meet everyone's expectations. He said that all of us will work together towards building an empowered Tripura.
Shri Amit Shah said that the Modi government has lifted the Armed Forces Special Powers Act (AFSPA) from Tripura in 2015 itself and it has also been withdrawn from many parts of Northeast. He said that instead of deployment of armed forces, Modi government is committed to the development of the entire Northeast by preservation and development of the culture, languages, identity of Northeast, especially the tribal groups.
Under today’s agreement, NLFT & ATTF have agreed to abjure path of violence, lay down all their arms and ammunition and disband their armed organisations. Apart from this, armed cadre of NLFT & ATTF have also agreed to participate in peaceful democratic process established by the law and maintain the integrity of the country.
On this occasion, Chief Minister of Tripura, Dr. Manik Saha expressed gratitude to Prime Minister Shri Narendra Modi and Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah for establishing lasting peace, prosperity and goodwill in the entire Northeast.

ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଓ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହଙ୍କ ଉପସ୍ଥିତିରେ ଭାରତ ସରକାର, ତ୍ରିପୁରା ସରକାର, ଏନ୍.ଏଲ୍.ଏଫ୍ ଟି. ଏବଂ ଏ.ଟି.ଟି.ଏଫ୍. ମଧ୍ୟରେ ଏକ ଶାନ୍ତି ବୁଝାମଣାପତ୍ର ସ୍ୱାକ୍ଷରିତ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଏକ ଶାନ୍ତିପୂର୍ଣ୍ଣ, ସମୃଦ୍ଧ ଏବଂ ଉଗ୍ରବାଦ ମୁକ୍ତ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ଲକ୍ଷ୍ୟ ପୂରଣ ଦିଗରେ ଏହି ବୁଝାମଣା ଏକ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ
ମୋଦୀ ସରକାରଙ୍କ ଉପରେ ବିଶ୍ୱାସ ପ୍ରକଟ କରି ରାଜ୍ୟରେ ୩୫ବର୍ଷ ଧରି ଚାଲିଥିବା ସଂଘର୍ଷର ସମାପ୍ତି ଘଟାଇ ତ୍ରିପୁରାର ବିକାଶ ପ୍ରତି ସେମାନଙ୍କର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇଲେ ଏନ୍.ଏଲ୍.ଏଫ୍.ଟି. ଏବଂ ଏ.ଟି.ଟି.ଏଫ୍.
ମୋଦୀ ସରକାର ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ଲୋକଙ୍କ ସଂସ୍କୃତି, ଭାଷା, ପରିଚୟ ଇତ୍ୟାଦି ସଂରକ୍ଷଣ କରିବା ସହିତ ସମଗ୍ର ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ବିକାଶ ପାଇଁ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ
ମୋଦୀ ସରକାର ସମସ୍ତ ଶାନ୍ତି ରାଜିନାମା ଗୁଡ଼ିକୁ ହାର୍ଦ୍ଦିକ ଭାବେ ଏବଂ ଅକ୍ଷର ଅକ୍ଷରେ ବାସ୍ତବ ରୂପ ଦେଇଛନ୍ତି
ସଡ଼କ, ରେଳ ଏବଂ ବିମାନ ଦ୍ୱାରା ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କେବଳ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀ ମଧ୍ୟରେ ଦୂରତା ହ୍ରାସ କରିନାହାନ୍ତି, ବରଂ ହୃଦୟ ମଧ୍ୟରେ ଦୂରତା ମଧ୍ୟ ଦୂରେଇ ଦେଇଛନ୍ତି
ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବରେ ମୋଦୀ ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ସ୍ୱାକ୍ଷରିତ ହୋଇଥିବା ୧୨ଟି ରାଜିନାମାର ଫଳସ୍ୱରୂପ ୧୦ ହଜାର ଆତଙ୍କବାଦୀ ଅସ୍ତ୍ର ତ୍ୟାଗ କରି ମୁଖ୍ୟଧାରାରେ ସାମିଲ ହୋଇଛନ୍ତି
ଏହି ରାଜିନାମା ଅଧୀନରେ ୨୫୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ପ୍ୟାକେଜକୁ ମଞ୍ଜୁରି ଦିଆଯାଇଛି
ହିଂସା ପରିତ୍ୟାଗ କରି, ସେମାନଙ୍କ ସମସ୍ତ ଅସ୍ତ୍ରଶସ୍ତ୍ର ଓ ଗୋଳାବାରୁଦ ସମର୍ପଣ କରିବା ଏବଂ ସ
04 SEP 2024 7:22PM by PIB Bhubaneswar
ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ଏବଂ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହଙ୍କ ଉପସ୍ଥିତିରେ ଭାରତ ସରକାର, ତ୍ରିପୁରା ସରକାର, ଏନ୍.ଏଲ୍.ଏଫ୍ ଟି. ଏବଂ ଏ.ଟି.ଟି.ଏଫ୍. ମଧ୍ୟରେ ଏକ ଶାନ୍ତି ବୁଝାମଣାପତ୍ର ସ୍ୱାକ୍ଷରିତ ହୋଇଛି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଏକ ଶାନ୍ତିପୂର୍ଣ୍ଣ, ସମୃଦ୍ଧ ଏବଂ ଉଗ୍ରବାଦ ମୁକ୍ତ ଉତ୍ତର-ପୂବାଞ୍ଚଳ ଲକ୍ଷ୍ୟ ପୂରଣ ଦିଗରେ ଏହି ବୁଝାମଣା ଏକ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ତ୍ରିପୁରା ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରଫେସର ଡକ୍ଟର ମାଣିକ ଶାହା ଏବଂ ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଓ ତ୍ରିପୁରା ସରକାରଙ୍କ ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀମାନେ ଶାନ୍ତି ବୁଝାମଣାପତ୍ର ସ୍ୱାକ୍ଷର ଅବସରରେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।
ଏହି ଅବସରରେ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ଓ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଆଜି ସମଗ୍ର ଦେଶ ତଥା ତ୍ରିପୁରା ପାଇଁ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଦିନ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ନେସନାଲ ଲିବରେସନ୍ ଫ୍ରଣ୍ଟ ଅଫ୍ ତ୍ରିପୁରା (ଏନ୍.ଏଲ୍.ଏଫ୍.ଟି.) ଏବଂ ଅଲ୍ ତ୍ରିପୁରା ଟାଇଗର ଫୋର୍ସ (ଏ.ଟି.ଟି.ଏଫ୍.) ଅସ୍ତ୍ର ତ୍ୟାଗ କରି ମୁଖ୍ୟଧାରାରେ ସାମିଲ ହୋଇ ସମଗ୍ର ତ୍ରିପୁରାର ବିକାଶ ନିମନ୍ତେ ଏହି ରାଜ୍ୟରେ ୩୫ ବର୍ଷ ଧରି ଚାଲିଥିବା ସଂଘର୍ଷର ଅବସାନ ଘଟାଇବା ଲାଗି ନିଜର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଦେଶର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ହେବା ପରଠାରୁ ସେ ଶାନ୍ତି ଏବଂ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ ମାଧ୍ୟମରେ ଏକ ସକ୍ଷମ ଏବଂ ବିକଶିତ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ଉପସ୍ଥାପନ କରିଛନ୍ତି। ସଡ଼କ, ରେଳ ଏବଂ ବିମାନ ଦ୍ୱାରା ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କେବଳ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀ ମଧ୍ୟରେ ଦୂରତା ହ୍ରାସ କରିନାହାନ୍ତି, ବରଂ ହୃଦୟ ମଧ୍ୟରେ ଦୂରତା ମଧ୍ୟ ଦୂରେଇ ଦେଇଛନ୍ତି ବୋଲି ସେ କହିଥିଲେ । ଶ୍ରୀ ଶାହ ଆହୁରି କହିଥିଲେ, ଭାରତ ସରକାର ଅଷ୍ଟଲକ୍ଷ୍ମୀ ଅବଧାରଣା ଏବଂ ପୂର୍ବୋଦୟକୁ ମିଶାଇ ତ୍ରିପୁରା ସମେତ ସମଗ୍ର ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ବିକାଶ ପାଇଁ ସଂକଳ୍ପ ନେଇଛନ୍ତି, ଯେଉଁଥିରେ ଆଜିର ରାଜିନାମା ଏକ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ସାବ୍ୟସ୍ତ ହେବ।
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଆଜିର ରାଜିନାମା ହେଉଛି ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ପାଇଁ ଦ୍ୱାଦଶ ରାଜିନାମା ଏବଂ ତ୍ରିପୁରା ସହ ଜଡ଼ିତ ତୃତୀୟ ରାଜିନାମା। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହିସବୁ ରାଜିନାମା ମାଧ୍ୟମରେ ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ପ୍ରାୟ ୧୦ ହଜାର ଆତଙ୍କବାଦୀ ଅସ୍ତ୍ରଶସ୍ତ୍ର ତ୍ୟାଗ କରି ମୁଖ୍ୟଧାରାକୁ ଆସିଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହି ୧୨ଟି ରାଜିନାମା ଜରିଆରେ ଉଭୟ ପକ୍ଷର ହଜାର ହଜାର ଲୋକଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁର କାରଣକୁ ରୋକିବା ପାଇଁ ଏକ ବଡ଼ ପଦକ୍ଷେପ ନିଆଯାଇଛି।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଆଜିର ରାଜିନାମା ଅନୁଯାୟୀ ୩୨୮ରୁ ଅଧିକ ସଶସ୍ତ୍ର କ୍ୟାଡର ହିଂସା ପରିତ୍ୟାଗ କରି ସମାଜର ମୁଖ୍ୟଧାରାରେ ସାମିଲ ହୋଇ କେବଳ ବିକଶିତ ତ୍ରିପୁରା ନୁହେଁ, ବରଂ ବିକଶିତ ଭାରତରେ ମଧ୍ୟ ଯୋଗଦାନ କରିପାରିବେ। ଶ୍ରୀ ଶାହା କହିଥିଲେ ଯେ ଭାରତ ସରକାର ସେହି ଅଞ୍ଚଳର ବିକାଶ ତଥା ସେମାନଙ୍କ ଅସ୍ତ୍ରଶସ୍ତ୍ର ଉଠାଇବାର କାରଣକୁ ଦୂର କରିବା ଲାଗି ସମସ୍ତ ରାଜିନାମାକୁ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିବା ପାଇଁ ଆନ୍ତରିକ ଏବଂ ସମ୍ବେଦନଶୀଳ ପ୍ରୟାସ କରିଆସୁଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ତ୍ରିପୁରାର ଆଦିବାସୀ ଜନସଂଖ୍ୟାର ସାମଗ୍ରିକ ବିକାଶ ପାଇଁ ୨୫୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ପ୍ୟାକେଜକୁ ମଞ୍ଜୁରି ଦେଇଛନ୍ତି।
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ମୋଦୀ ସରକାର ସମସ୍ତ ରାଜିନାମା ଗୁଡ଼ିକୁ ଅକ୍ଷରେ ଅକ୍ଷରେ ତୃଣମୂଳସ୍ତରରେ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଇତିହାସ ସାକ୍ଷୀ ରହିଛି ଯେ ମୋଦୀ ସରକାର ପ୍ରତ୍ୟେକ ଶାନ୍ତି ରାଜିନାମାକୁ ଆନ୍ତରିକ ଓ ବାସ୍ତବ ଭାବନା ନେଇ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ବ୍ରୁ-ରିଆଙ୍ଗ ରାଜିନାମା ପରେ ଆଜି ହଜାର ହଜାର ବ୍ରୁ-ରିଆଙ୍ଗ ଭାଇ ନିଜ ଘରେ ରହୁଛନ୍ତି, ସେମାନଙ୍କ ପିଲାମାନେ ଭଲ ବିଦ୍ୟାଳୟରେ ପଢ଼ୁଛନ୍ତି, ସେମାନଙ୍କ ରୋଜଗାରର ବ୍ୟବସ୍ଥା କରାଯାଉଛି ଏବଂ ସେମାନଙ୍କୁ ଭାରତ ସରକାର ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ସମସ୍ତ ଜନକଲ୍ୟାଣ ଯୋଜନାର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଲାଭ ମିଳୁଛି। ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ସରକାର ମଧ୍ୟ ଏହି ରାଜିନାମାକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବେ ପାଳନ କରିବେ ଏବଂ ସମସ୍ତଙ୍କ ଆଶା ପୂରଣ କରିବା ଲାଗି ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ସମସ୍ତ ପ୍ରୟାସ କରିବ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଏକ ସୁଦୃଢ଼ ତ୍ରିପୁରା ଗଠନ ଦିଗରେ ଆମେ ସମସ୍ତେ ମିଳିତ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବୁ।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ମୋଦୀ ସରକାର ୨୦୧୫ରେ ତ୍ରିପୁରାରୁ ଏ.ଏଫ୍.ଏସ୍.ପି.ଏ. ହଟାଇ ଦେଇଥିଲେ, ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବର ଅଧିକାଂଶ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଏ.ଏଫ୍.ଏସ୍.ପି.ଏ. ମଧ୍ୟ ହଟାଇ ଦିଆଯାଇଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ମୋଦୀ ସରକାର ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀ ପରିବର୍ତ୍ତେ ବିକାଶ ମାଧ୍ୟମରେ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ଲୋକମାନଙ୍କ, ବିଶେଷ କରି ଆଦିବାସୀ ଗୋଷ୍ଠୀଗୁଡ଼ିକର ସଂସ୍କୃତି, ଭାଷା, ପରିଚୟ ଇତ୍ୟାଦି ସଂରକ୍ଷଣ କରି ସମଗ୍ର ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ବିକାଶ ପାଇଁ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ।
ଏହି ରାଜିମାନା ଅଧୀନରେ ଏନ୍.ଏଲ୍.ଏଫ୍.ଟି. ଏବଂ ଏ.ଟି.ଟି.ଏଫ୍. ହିଂସା ପରିତ୍ୟାଗ କରି, ସେମାନଙ୍କ ସମସ୍ତ ଅସ୍ତ୍ରଶସ୍ତ୍ର ଓ ଗୋଳାବାରୁଦ ସମର୍ପଣ କରିବା ସହିତ ସେମାନଙ୍କ ସଶସ୍ତ୍ର ସଙ୍ଗଠନଗୁଡ଼ିକୁ ଭାଙ୍ଗିବା ପାଇଁ ରାଜି ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହାବ୍ୟତୀତ ଏନ୍.ଏଲ୍.ଏଫ୍.ଟି. ଏବଂ ଏ.ଟି.ଟି.ଏଫ୍.ର ସଶସ୍ତ୍ର କ୍ୟାଡରମାନେ ମଧ୍ୟ ଆଇନ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ଶାନ୍ତିପୂର୍ଣ୍ଣ ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଯୋଗଦେବାକୁ ଏବଂ ଦେଶର ଅଖଣ୍ଡତା ବଜାୟ ରଖିବାକୁ ରାଜି ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଏହି ଅବସରରେ ତ୍ରିପୁରା ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ମାଣିକ ସାହା ସମଗ୍ର ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବରେ ଶାନ୍ତି, ସମୃଦ୍ଧି ଏବଂ ସଦ୍ଭାବନା ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରିଥିବାରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ଓ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହାଙ୍କୁ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଇଥିଲେ।