Ministry of Defence
Aatmanirbharta in defence: MoD signs Rs 26,000 crore contract with HAL for 240 AL-31FP Aero Engines for Su-30MKI aircraft
09 SEP 2024 2:19PM by PIB Delhi
In a major boost to Aatmanirbhar Bharat, Ministry of Defence (MoD) has signed a contract with Hindustan Aeronautics Limited (HAL) for 240 AL-31FP Aero Engines for Su-30MKI aircraft at a cost of over Rs 26,000 crore. The contract was inked by the senior officials of MoD and HAL in the presence of Defence Secretary Shri Giridhar Aramane, Secretary (Defence Production) Shri Sanjeev Kumar and Chief of the Air Staff Air Chief Marshal VR Chaudhari in New Delhi on September 09, 2024.
These aeroengines will be manufactured by the Koraput Division of HAL and are expected to fulfil the need of the Indian Air Force to sustain the operational capability of the Su-30 fleet for the defence preparedness of the country. HAL would supply 30 aero-engines per annum as per the contractual delivery schedule. The supply of all 240 engines would be completed over the period of next eight years.
During the manufacturing, HAL plans to take support from the country’s defence manufacturing ecosystem, involving MSMEs and public & private industries. By the end of the delivery programme, HAL would enhance the indigenisation content up to 63% to achieve an average of over 54%. This would also help increase the indigenous content of Repair and Overhaul tasks of the aero-engines.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাকশেলদা আত্মনির্ভরতা: সু -30MKI এয়রক্রাফকী AL-31FP এরো ইঞ্জিন 240গীদমক MoDনা HALগা লোয়ননা লুপা করোর 26,000গী কন্ত্রেক্ত খুৎয়েক পীনখ্রে
09 SEP 2024 2:19PM by PIB Imphal
সেপ্তেম্বর 09, 2024দা নই দিল্লীদা দিফেন্স সেক্রেতরী শ্রী গিরিধর অরামানে অমসুং চীফ ওফ এয়র স্তাফকী এয়র চীফ মার্শেল ভি.আর. চৌধরীনা শরুক য়াদুনা আত্মনির্ভর ভারতকী মরুওইবা খোঙথাং অমা ওইনা, ঙাকশেল মন্ত্রালয়না হিন্দুস্তান এরোনেতিক্স লিমিতেদ (HAL) গা লুপা করোর 26,000 হেনবগী মমল ওইবা সু-30MKI এয়রক্রাফকী AL-31FP 240গীদমক MoD অমসুং HALগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংনা কন্ত্রেক্ত অদু খুৎয়েক পীনখি।
এরো-ইঞ্জিনশিং অসি HALগী কোরাপুত দিভিজন্না পুথোক্কনি অমসুং লৈবাক অসিগী ঙাকশেলগী শেম-শারিবা অদুগীদমক সু-30 ফ্লিৎকী ওপরেস্নেল কেপাবিলিতী ঙাক্তুনা থম্নবা ভারতকী এয়র ফোর্সকী মথৌ তাবশিং অদু মপুং ফাহনগনি হায়না পানরি। কন্ত্রেকচুএল দেলিভরী সিস্তেমগী মতুং ইন্না HAL না চহিদা এয়রো-ইঞ্জিন 30 সপ্লাই তৌগনি। ইঞ্জিন 240গী সপ্লাই অসি মথংগী চহি 8গী মনুংদা লোইশিনগনি।
মেনুফেকচরিং তৌরিঙৈদা, MSMEশিং অমসুং পব্লিক অমসুং প্রাইবেৎ ইন্দস্ত্রীশিং য়াওনা লৈবাক অসিগী দিফেন্স মেনুফেকচরিং ইকোসিস্তেমদগী মতেং লৌনবা HAL না থৌরাং তৌরি। দেলিভরী প্রোগ্রাম লোইরকপদা, HALনা ইন্দিজিনাইজেসনগী কন্তেন্ত অসি চাদা 63 ফাওবা হেনগৎহন্দুনা চাংচত্তা চাদা 54 হেনগৎহনগনি। মসিনা এয়র-ইঞ্জিনশিং রিপিয়র অমসুং ওভরহোল তৌবগী থবকশিংদা ইন্দিজিনস কন্তেন্ত হেনগৎহনবদা মতেং পাংগনি।