Cabinet
Cabinet approves PM Electric Drive Revolution in Innovative Vehicle Enhancement (PM E-DRIVE) Scheme with an outlay of Rs.10,900 crore over a period of two years
The Scheme now includes e-vouchers, streamlining the EV buying process easier than ever
Scheme paves the way for electric ambulances – crucial step towards integrating EVs in to the health sector
Significant move for greener healthcare solutions
To give extra incentives for purchasing e-truck after scrapping old truck
Scheme aims to enhance vehicle testing infrastructure with dedicating fund of Rs.780 crore for developing testing agencies
Will enhance electric vehicle mobility in India
11 SEP 2024 8:13PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the proposal of Ministry of Heavy Industries (MHI) for implementation of scheme titled ‘PM Electric Drive Revolution in Innovative Vehicle Enhancement (PM E-DRIVE) Scheme' for promotion of electric mobility in the country.
The scheme has an outlay of Rs 10,900 crore over a period of two years.
The major components of the scheme are as under:
Subsidies/Demand incentives worth Rs.3,679 crore have been provided to incentivize e-2Ws, e-3Ws, e-ambulances, e-trucks and other emerging EVs. The scheme will support 24.79 lakh e-2Ws, 3.16 lakh e-3Ws, and 14,028 e-buses.
MHI is introducing e-vouchers for EV buyers to avail demand incentives under the scheme. At the time of purchase of the EV, the scheme portal will generate an Aadhaar authenticated e-Voucher for the buyer. A link to download the e- voucher shall be sent to the registered mobile number of the buyer.
This e-voucher will be signed by the buyer and submitted to the dealer to avail demand incentives under the scheme. Thereafter, the e-Voucher will also be signed by the dealer and uploaded on the PM E-DRIVE portal. The signed e-voucher shall be sent to the buyer and dealer through an SMS. The signed e-voucher will be essential for OEM to claim reimbursement of demand incentives under the scheme.
The scheme allocates Rs.500 crore for the deployment of e-ambulances. This is a new initiative of Govt of India to promote the use of e-ambulance for a comfortable patient transport. The performance and safety standards of e-ambulances will be formulated in consultation with MoHFW, MoRTH and other relevant stakeholders.
A sum of Rs.4,391 crore has been provided for procurement of 14,028 e-buses by STUs/public transport agencies. The demand aggregation will be done by CESL in the nine cities with more than 40 lakh population namely Delhi, Mumbai, Kolkata, Chennai, Ahmedabad, Surat, Bangalore, Pune and Hyderabad. Intercity and Interstate e-buses will also be supported in consultation with states.
While allocating buses to cities/states, first preference shall be given to those number of buses of cities/states, which are being procured after scrapping old STU buses, through authorised scrapping centres (RVSFs) following the MoRTH Vehicle Scrapping Scheme guidelines.
The trucks are a major contributor to air pollution. The scheme will promote the deployment of e-trucks in the country. Rs.500 crore has been allocated for incentivising e-trucks. Incentives will be given to those who have a scrapping certificate from MoRTH approved vehicles scrapping centres (RVSF).
The scheme addresses range anxiety of EV buyers by promoting in a big way the installation of electric vehicle public charging stations (EVPCS). These EVPCS shall be installed in the selected cities with high EV penetration and also on selected highways. The scheme proposes the installation of 22,100 fast chargers for e-4 Ws, 1800 fast chargers for e-buses and 48,400 fast chargers for e-2W/3Ws. The outlay for EV PCS will be Rs.2,000 crore.
In view of the growing EV ecosystem in the country, the test agencies of MHI will be modernized to deal with the new and emerging technologies to promote green mobility. The upgradation of testing agencies with an outlay of Rs.780 crore under the aegis of MHI has been approved.
The scheme promotes mass mobility by supporting means of public transportation. The primary objective of the PM E-DRIVE scheme is to expedite the adoption of EVs by providing upfront incentives for their purchase, as well as by facilitating the establishment of essential charging infrastructure for EVs. The PM E-DRIVE scheme aims to promote EVs to reduce the environmental impact of transportation and improve air quality.
The scheme promotes an efficient, competitive and resilient EV manufacturing industry thereby promoting Aatmanirbhar Bharat. This will be achieved by incorporating phased manufacturing programme (PMP) which encourages domestic manufacturing and strengthening of EV supply chain.
This initiative of Govt. of India is poised to address concerns regarding environmental pollution and fuel security as well as to make significant progress in promoting sustainable transportation solutions. This scheme along with its PMP, shall spur investment in the EV sector and associated supply chain. The scheme shall create significant employment opportunities along the value chain. There will also be employment generation through manufacturing and establishment of charging infrastructure.

মন্ত্রীমন্দল
কেবিনেতনা চহি অনিগী মতমগী মনুংদা লুপা করোর 10,900গী শেন্থং কাইথোক্তুনা পি.এম. ইলেক্ত্রিক রিভোল্যুশন ইন ইনোভেতিব ভেহিকল এনহান্সমেন্ত (PM E-DRIVE) স্কীম অয়াবা পীখ্রে
স্কীম অসি হোজিক্তি ই-ভৌচরশিং য়াওরে, মসিনা EV লৈবগী থৌওং অদু হান্নদগী অমক্কশু হেন্না কোমহল্লে
স্কিম অসিনা ইলেক্ত্রিক এম্বুলেন্সশিংগীদমক্তা লম্বি য়াৎলি- হেল্থ সেক্তরদা EVশিং হাপচিন্নবগী মাইকৈদদা য়াম্না মরু ওইবা খোংথাং অমা
হেন্না গ্রীন ওইবা হেল্থকিয়র সোল্যুশনশিংগীদমক্তা য়াম্না মরু ওইবা খোংথাং
অরিবা ত্রক স্ক্রেপতা থাজিল্লবা মতুংদা ই-ত্রক লৈনবগীদমক্তা অহেনবা ইন্সেন্তিবশিং পীরগনি
স্কীম অসিনা তেস্তিং এজেন্সীশিং শেমগৎনবগীদমক্তা লুপা করোর 780গী অখন্নবা ফন্দগা লোইননা ভেহিকল তেস্তিং ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা পান্দম থম্লি
ভারত্তা ইলেক্ত্রিক্কী গারিশিংগী শিজিন্নবা হেনগৎহল্লগনি
11 SEP 2024 8:13PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী কেবিনেতনা লৈবাক অসিদা ইলেক্ত্রিক্কী গারি শিজিন্নবা প্রোমোত তৌনবগীদমক্তা ‘পি.এম. ইলেক্ত্রিক রিভোল্যুশন ইন ইনোভেতিব ভেহিকল এনহান্সমেন্ত (PM E-DRIVE) স্কীম’ হায়না মীংথোনবা স্কীমগী ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক্তা হেভী ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয় (MHI)গী প্রোপোজল অদুবু অয়াবা পীখ্রে।
স্কীম অসিদা চহি অনিগী মতমগী মনুংদা লুপা করোর 10,900গী শেন্থং কাইথরগনি।
স্কীম অসিগী মরু ওইবা মচংশিং অদু মখাদা পীরি:
e-2Wশিং, e-3Wশিং, e-এম্বুলেন্সশিংs, e-ত্রকশিং অমসুং অতোপ্পা থোরক্লিবা EVশিংদা ইন্সেন্তিব পীনবগিদমক্তা লুপা করোর 3,679গী ওইগদবা সবসিদীশিং/দিমান্দ ইন্সেন্তিবশিং পীখ্রে।
MHIনা স্কীম অসিগী মখাদা দিমান্দ ইন্সেন্তিবশিং লৌনবগীদমক্তা EV লৈরিবশিংগীদমক্তা ই-ভৌচরশিং হৌদোক্লগনি। EV লৈবা মতমদা, স্কীম পোর্তল অদুনা লৈরিবা মীদুগীদমক্তা আধার ওথেন্তিকেত তৌরবা ই-ভৌচর অমা জেনরেত তৌগনি। ই-ভৌচর অদুবু দাউনলোদ তৌনবা লিঙ্ক অঞা লৈরিবা মী অদুগী রেজিস্তর তৌরবা মোবাইল নম্বরদা থারগনি।
মসিগী ই-ভৌচর অসি লৈরিবা মী অদুনা খুৎয়েক পীদুনা অমসুং স্কীম অসিগী মখাদা দিমান্দ ইন্সেন্তিবশিং লৌনবগীদমক্তা দীলর অদুদা পীশিনগনি। মনসিগী মতুংদা, ই-ভৌচর অদু দীলর অদুনশু খুৎয়েক পীগনি অমসুং PM E-DRIVE পোর্তলদা অপলোদ তৌগনি। খুৎয়েক পীরবা ই-ভৌচর অদু লৈরিবা মীঅমসুং দীলর অদুদা SMSকী খুৎথাংদা থারগনি। স্কীম অসিগী মখাদা দিমান্দ ইন্সেন্তিবশিংগী রিইমবর্সমেন্ত ক্লেম তৌনবা OEMগীমদক্তা খুৎয়েক পীরবা ই-ভৌচর অদু য়াম্না মরু ওই।
স্কীম অসিনা ই-এম্বুলেন্সশিং থাদোক্নবগীদমক্তা লুপা করোর 500গী শেন্থং কাইথোকখ্রে। মসিগী স্কীম অসি পেসেন্তশিংগী নুঙাইবা ত্রান্সপোর্ত পীনবগীদমক্তা ই-এম্বুলেন্স শিজিন্নবা প্রোমোত তৌনবা ভারত সরকারনা পাইখৎখিবা অনৌবা থৌরাংনি। ই-এম্বুলেন্সশিংগী পর্ফোর্মেন্স অমসুং সেফতী স্তেন্দার্দশিং অদু MoHFW, MoRTH অমসুং মরি লৈনবা স্তেকহোল্দরশিংগা তাথোক-তাশিন তৌনরবা মতুংদা শেম্লগনি।
STUশিং/পব্লিক ত্রান্সপোর্ত এজেন্সীশিংনা ই-বস 14,028 লৌনবগীদমক্তা লুপা করোর 4,391গী শেনফম অমা পীখ্রে। অপুনবা দিমান্দ অদু CESLনা মীশিং লাখ 40দগী হেনবা সিতী মাপল মিংনা ওইনা পল্লবদা দিল্ল, মুম্বাই, কোলকাতা, চেন্নাই, এহ্মেদাবাদ, সুরত, বেঙ্গলোর, পুনে অমসুং হাইদ্রবাদতা তৌগনি। ইন্তরসিত অমসুং ইন্তরস্তেত ই-বসশিংশু রাজ্যশিংগা তাথো-তাশিন তৌনরবা মতুংদা সপোর্ত তৌগনি।
সিতীশিং/স্তেতশিংদা বসশিং অসি এলোকেত তৌবামতমদা, অহানবা প্রিফরেন্স অদু MoRTH ভেহিকল স্ক্রেপিং স্কীমগী গাইদলাইনশিং ঙাক্না ওথোরাইস তৌরবা স্ক্রেপিং সেন্তরশিং (RVSFশিং)গী খুত্থাংদা STUগী অরিবা বসশিং স্ক্রেপতা থাজিল্লবা মতুংদা বস লৌরিবা সিতীশিং/স্তেতশিংগী বসশিংগী মশিং অদুদা পীগনি।
ত্রকশিংনা এয়র পোল্যুশন থোকহনবদা য়াম্না চাউনা শরুক য়াই। স্কীম অসিনা লৈবাক অসিদা ই-ত্রকশিং থাদোকপদা প্রোমোত তৌগনি। ই-ত্রকশিং ইন্সেন্তিভাইজ তৌনবগীদমক্তা লুপা করোর 500 কাইথোকখ্রে। ইন্সেন্তিবশিং অসি MoRTHনা অয়াবা পীরবা ভেহিকল স্ক্রেপিং সেন্তরশিং (RVSF)দগী স্ক্রেপিং সর্তিফিকেত পাইরবশিংদা পীগনি।
স্কীম অসিনা ইলেক্ত্রিক ভেহিকল পব্লিক চার্জিং স্তেসনশিং (EVPCS)শিং জিনস্তোল তৌবদা য়াম্না চাউনা প্রোমোত তৌদুনা EV লৈরিবশিংনা রেঞ্জকী মতাংদা ফাওরিবা লাংতক্নবা অদুবু কোকহল্লি। EVPCSশিং অসি EV খ্বাদিগী হেন্না শিজিন্নবা অখন্নবা সিতীশিং অমসুং অখন্নবা হাইৱেশিংদা ইনস্তোল তৌরগনি। স্কীম অসিনা e-4 Wশিংগীদমক্তা ফাস্ত চার্জর 22,100, ই-বসশিংগীদমক্তা ফাস্ত চার্জর 1800 অমসুং e-2W/3Wগীদমক্তা ফাস্ত চার্জর 48,400 ইনস্তোল তৌনবা প্রোপোস তৌরি। EV PCSকী অপুনবা শেন্থং অদু লুপা করোর 2,000 ওইগনি।
লৈবাক অসিদা চাউখৎলক্লিবা EV ইকোসীস্তেম অসি য়েংলগা, MHIগী তেস্ত এজেন্সীশিংনা গ্রীন মোবিলিতী প্রোমোত তৌনবা অনৌবা অমসুং ফাওগৎলক্লিবা তেক্নোলোজীশিং চৎমিন্নবা ঙম্নবা মোদর্নাইজ তৌরগনি। MHIগী লুচিং মখাদা লুপা করোর 780গী শেন্থং কাইথোক্তুনা তেস্তিং এজেন্সীশিং অপগ্রেদ তৌনবগী অয়াবা পীখ্রে।
স্কীম অসিনা পব্লিক ত্রান্সপোর্তেসনগী পাম্বৈশিংবু সপোর্ত তৌদুনা পাক্তক্ননা শিজিন্নবা প্রোমোত তৌরি। PM E-DRIVE স্কীমগী মরু ওইবা পান্দমদি EVশিং লৈবদা মাংজৌননা ইন্সেন্তিবশিং পীদুনা অমসুং লোইন-লোইননা EVশিং অসিগীদমক্তা তঙাইফদনা মথৌ তাবা চার্জিং ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং থম্বদা মতেং পাংদুনা EVশিং শিজিন্নবগী চাং হেনগৎহনবা অসিনি। PM E-DRIVE স্কীম অসিনা ত্রান্সপোর্তেশন্না অকোইবদা লৈরিবা মহৌশাগী ফিভমদা পীরিবা অকাইবা হন্থহন্নবা অমসুং নুংশিৎকী ক্বালিতী ফগৎহন্নবা EVশিংবু প্রোমোত তৌবনি।
স্কীম অসিনা এফিসিয়েন্ত ওইবা, কমপেতিতিব ওইবা অমসুং রেজিলিয়েন্ত ওইবা EV মেন্যুফেকচরিং ইন্দস্ত্রীবু প্রোমোত তৌদুনা আত্মানির্ভর ভারতপু প্রোমোত তৌরি। হায়রিবশিং অসি ফেজদ মেন্যুফেকচরিং প্রোগ্রাম (PMP) ইনকো্রপোরেত তৌদুনা ফংবা ঙমগদৌরিবনি, মসিনা দোমেস্তিক মেন্যুফেকচরিংবু পুক্নিং থৌগৎলগনি অমসুং EV সপ্লাই চেনবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি।
ভারত সরকারগী অনৌবা থৌরাং অসিনা আকোইবদা লৈরিবা মহৌশাগী ফিভমদা পোল্যুশন থোকহনবা অমসুং ফ্যুএল সেক্যুরিতীগী মতাংদা লৈরিবা অৱাবশিং অদুবু লাকশিন্নবগী মাইকৈদা খোং থাংজিল্লগনি লোইন-লোইন সস্তেনেবল ওইবা ত্রান্সপোর্তেশনগী পাম্বৈশিং প্রোমোত তৌবদা য়াম্না শিংথানিংঙাই ওইবা মওংদা খুমাং চাউশিল্লগনি। স্কীম অসিনা মখোয়গী PMPগা লোইননা, EV সেক্তর অমসুং মসিগা মরি লৈনবা সপ্লাই চেনদা ইনভেস্তমেন্ত হেনগৎহল্লগনি। স্কীম অসিনা ভেল্যু চেনদা থবক্কী খুদোংচাবা কয়া অমশু পীরগনি। মেন্যুফেকচরিং অমসুং চার্জিং ইনফ্রাস্ত্রকচর থমদুনা থবক কয়া অমশু ফংহল্লগনি।