Prime Minister's Office
PM to visit Maharashtra on 20 September
PM to participate in National PM Vishwakarma Programme
PM to lay foundation stone of PM MITRA Park in Amravati
PM to launch Acharya Chanakya Kaushalya Vikas Scheme and Punyashlok Ahilyabai Holkar Women Start-Up Scheme
18 SEP 2024 7:59PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Wardha, Maharashtra on 20th September. At around 11:30 AM, he will participate in the National 'PM Vishwakarma' Programme, marking one year of progress under PM Vishwakarma.
During the programme, Prime Minister will release certificates and loans to PM Vishwakarma beneficiaries. Symbolizing the tangible support extended to artisans under this Scheme, he will also distribute credit under PM Vishwakarma to 18 beneficiaries under 18 trades. As a tribute to their legacy and enduring contribution to society, he will release a commemorative stamp dedicated to mark one year of progress under PM Vishwakarma.
Prime Minister will lay the foundation stone of PM Mega Integrated Textile Regions and Apparel (PM MITRA) Park at Amravati, Maharashtra. The 1000 acre park is being developed by Maharashtra Industrial Development Corporation (MIDC) as the State Implementation Agency. Government of India had approved setting up of 7 PM MITRA Parks for the Textile industry. PM MITRA Parks are a major step forward in realising the vision of making India a global hub for textile manufacturing and exports. It will help in creating world-class industrial infrastructure that would attract large scale investment including foreign direct investment (FDI) and encourage innovation and job creation within the sector.
Prime Minister will launch the "Acharya Chanakya Skill Development Center" scheme of Government of Maharashtra. Skill development training centres will be established in renowned colleges across the state to provide training to youth aged 15 to 45, enabling them to become self-reliant and access various employment opportunities. Around 1,50,000 youths across the state will receive free skill development training each year.
Prime Minister will also launch "Punyashlok Ahilyadevi Holkar Women Startup Scheme". Under the scheme, early-stage support will be given to women-led startups in Maharashtra. Financial assistance up to ₹25 lakh will be provided. 25% of the total provisions under this scheme will be reserved for women from backward classes and economically weaker sections as specified by the government. It will help women-led startups become self-reliant and independent.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী সেপ্তেম্বর ২০ দা মহারাস্ত্রাদা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা নেসনেল পি.এম বিশ্বকর্মা প্রোগ্রাম শরুক য়াগনি
প্রধান মন্ত্রীনা অমরাবতিদা পি.এম মিত্রা পার্ক উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা অচার্য়া চানক্যা কৌশল্য বিকাস স্কিম অমসুং পুন্যস্লোক অহল্যবাই হোলকার ৱুমেন স্তার্দ-অপ স্কিম হৌদোক্কনি
18 SEP 2024 7:59PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী সেপ্তেম্বর ২০ দা মহারাস্ত্রাগী ৱার্ধাদা চৎকনি। মহাক্না অয়ুক পুং ১১:৩০ রোম তাবদা, পি.এম বিশ্বকর্মাগী মখাদা চহি অমা মাইপাক্না থবক পায়খৎলকপগী নেসনেল পি.এম বিশ্বকর্মা প্রোগ্রাম শরুক য়াগনি।
থৌরম মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম বিশ্বকর্মা বেনিফিসরিশিংদা শক্তাকচেশিং অমসুং লোনশিং য়েন্থোক্কনি। স্কিম অসিগী মখাদা খুৎহৈবশিংদা মতেং পাংবগী খুদম ওইনা, ত্রেদ ১৮গী মখাদা বেনিফিসরি ১৮ দা পি.এম বিশ্বকর্মাগী মখাদা প্রধান মন্ত্রীনা শেন্থং য়েন্থোক্কনি। মখোয়গী থবক অমসুং মখোয়না খুন্নাইগীদমক পাংথোক্লিবা থবকশিং ইকায়খুম্নবা উৎপা ওইনা, পি.এম বিশ্বকর্মাগী মখাদা চহি অমা মাইপাক্না থবক তৌরকপগী শরুক অমা ওইনা কম্মেমোরেতিপ স্তাম্প অমা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহারাস্ত্রাগী অমরাবতিদা পি.এম মেগা ইন্তেগ্রেতেদ তেক্সতাইল রিজন্স এন্দ এপ্পারেল (পি এম মিত্রা) পার্ক শানবা উরেপ-উয়ুং তমগনি। একর ১০০০গী পার্ক অসি মহারাস্ত্রা ইন্দস্ত্রিএল দিবলপমেন্ত কোর্পোরেসন(এম আই দি সি)না স্তেৎ ইমপ্লিমেন্তেসন এজেন্সি ওইনা শেমগৎকনি। তেক্সতাইল উদ্যোগকীদমক পি.এম মিত্রা পার্ক ৭ শেমগৎনবা ভারত সরকারনা অয়াবা পীরে। পি.এম মিত্রা পার্কশিং অসি তেক্সতাইল মেনুফেকচরিং অমসুং মপান্দা থাদোকপদা ভারত মালেমগী মফম অমা ওইহন্নবা মঙলান মঙফাওন্নবা মাইকৈদা থাংজিনবা অচৌবা খোঙথাং অমনি। ফোরেন দাইরেক্ত ইনভেস্তমেন্ত(এফ দি আই) য়াওনা য়াম্লবা শেনফমশিং থাদনিংনবা অমসুং হিরম অসিদা অনৌবা থবক পায়খৎপা অমসুং থবক ফংহনবা পুক্নিং থৌগৎনবা মালেম থাক্কী ইন্দস্ত্রিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপদা মসিনা মতেং পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহারাস্ত্রা সরকারগী “অচার্য়া চানক্যা স্কিল দিবলপমেন্ত সেন্তর” স্কিম হৌদোক্কনি। নহারোলশিং মশা মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা অমসুং থবক ফংনবগী তোঙান-তোঙানবা খুদোংচাবশিং ফংনবা, চহি ১৫ দগী চহি ৪৫ ফাওবগী মনুংদা লৈবা নহারোলশিং ত্রেনিং পীনবা রাজ্য শীনবা থুংবগী মমিং লৈরবা কলেজশিংদা স্কিল দিবলপমেন্ত ত্রেনিং সেন্তরশিং লিংখৎকনি। চহি অমদা রাজ্য অসিগী নহারোল ১,৫০,০০০ রোম লেম্না স্কিল দিবলপমেন্ত ত্রেনিং পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা পুন্যস্লোক অহল্যবাই হোলকার ৱুমেন স্তার্দ-অপ স্কিম হৌদোক্কনি। স্কিম অসিগী মখাদা, মহারাস্ত্রাদা নুপীশিংনা লুচিংবা স্তার্দ-অপশিংদা মতেং পাংগনি। লুপা লাখ ২৫ ফাওবগী মতেং পীগনি। স্কিম অসিগী মখাদা অপুনবা খুদোংচাবশিংগী চাদা ২৫ সরকারনা মশক খঙদোক্লবা শেন-থুমগী ফিবম ফত্তবা অমসুং চাউখৎত্রিবা কাংলুপকী নুপীশিংগী খাক্তুনা থমগনি। মসিনা নুপীশিংনা লুচিংবা ওইবা স্তার্দ-অপশিং মশা-মরোমদোম লেপচবা ঙমগনি অমসুং মনিংতমগনি।