Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
Ministry of MSME Successfully Launches “Special Campaign 4.0” for Enhanced Cleanliness and Service Delivery
‘Institutionalizing Swachhata, Minimizing Pendency’
03 OCT 2024 1:34PM by PIB Delhi
Ministry of Micro, Small & Medium Enterprises (MSME), Government of India, commences the “Special Campaign 4.0”, a significant initiative aimed at achieving the goals of institutionalizing Swachhata and minimizing pendency across its offices nationwide from 2nd October to 31st October 2024. This campaign is focused on reinforcing cleanliness and optimizing service delivery across the Ministry’s attached, subordinate and autonomous organizations as well as the field offices.
The “Special Campaign 4.0” comprises of two phases. During the Preparatory Phase carried out from 16th September 2024 to 30th September 2024, the Ministry set specific targets, including the identification of cleanliness campaign sites, planning for space management and office beautification, recognizing scrap and redundant items, and identifying pending references and State-level matters for resolution.
In the Implementation Phase from 2nd October 2024, to 31st October 2024, the Ministry will focus on the execution of the planned activities, ensuring comprehensive coverage of cleanliness efforts and enhancing operational efficiency. The Ministry of MSME has issued necessary directives to all its divisions, statutory bodies, autonomous organizations, and field offices nationwide, to ensure a coordinated effort towards achieving cleanliness of work environment and streamlining service delivery.
As a part of the Campaign, Ministry of MSME has undertaken several key steps to make “Special Campaign 4.0” a success which inter alia, includes the following:
1. Appointment of Nodal Officers: Nodal Officers have been appointed in offices to coordinate and monitor the Campaign’s activities, ensuring smooth and effective implementation.
2. Successful Identification of Key Tasks: Various preparatory tasks, such as, identifying cleanliness campaign sites, implementing office beautification, removing redundant materials, and addressing pending references, were executed, contributing to the Campaign's objectives.
3. Awareness Initiatives: Banners and standees promoting the Campaign have been displayed in Udyog Bhawan and field offices, to raise awareness among employees and stakeholders.
4. Active Utilization of Social Media Platforms: lnformation about the campaign is being disseminated through social media platforms, for widespread awareness and participation.
Ministry of MSME, in collaboration with its attached and field organisations, underlines its unwavering commitment towards achieving the targets set under “Special Campaign 4.0,” making the initiative a notable success and reaffirming the Ministry's dedication for institutionalizing Swachhata and minimizing pendency across its operations.

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
MSME মন্ত্রালয়না লুনানবা অমসুং সর্ভিস দেলিভরী হেনগৎহন্নবা “স্পেসিএল কেম্পেন 4.0” মায়পাক্না হৌদোকখ্রে
‘স্বচ্ছতা ইন্সতিত্যুস্নেলাইজ তৌবা, পেন্দেন্সী হন্থহনবা’
03 OCT 2024 1:34PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস (MSME) মন্ত্রালয়না লৈবাক শীনবা থুংনা মাগী ওফিসশিংদা ওক্তোবর 2দগী ওক্তোবর 31 ফাওবা স্বচ্ছতা ইন্সতিত্যুস্নেলাইজ তৌনবা অমসুং পেন্দেন্সী হন্থহন্নবা পান্দমশিং ফংনবা মরুওইবা থৌরাং অমা ওইরিবা স্পেসিএল কেম্পেন 4.0 হৌদোকখ্রে। কেম্পেন অসিনা মন্ত্রালয়দা এতেচ তৌবা, সবওর্দিনেৎ অমসুং ওতোনোমস ওর্গনাইজেসনশিং অমসুং ফিল্দ ওফিসশিংদা লুনানহন্নবা অমসুং সর্ভিস দেলিভরী হেন্না ফগৎহন্নবা মীৎয়েং থম্লি।
“স্পেসিএল কেম্পেন 4.0” অসিদা ফেজ অনি য়াওরি। 2024গী সেপ্তেম্বর 16দগী 2024গী সেপ্তেম্বর 30 ফাওবা পাঙথোকখিবা প্রিপারেতরি ফেজগী মনুংদা, মন্ত্রালয়না স্বচ্ছতা কেম্পেন সাইতশিং মশক খঙদোকপা, স্পেস মেনেজমেন্ত অমসুং ওফিসশিং ফজনা শেমগৎনবা থৌরাং তৌবা, স্ক্রেপ অমসুং রিদন্দেন্সী আইতেমশিং মশক খঙদোকপা, অমসুং রিজোল্যুসন পুরক্নবা পেন্দিং রেফরেন্সশিং অমসুং স্তেত লেবেলগী ৱাফমশিং মশক খঙদোকপা য়াওনা অখন্নবা পান্দমশিং থমখি।
2024গী ওক্তোবর 2দগী 2024গী ওক্তোবর 31 ফাওবগী ইমপ্লিমেন্তেসন ফেজদা, মন্ত্রালয়না থৌরাং তৌরবা থবক থৌরমশিং পাংথোকপদা মীৎয়েং থমগনি। MSME মন্ত্রালয়না লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা মাগী দিভিজনশিং, স্তেচ্যুতোরি বোদীশিং, ওতোনোমস ওর্গনাইজেসনশিং অমসুং ফিল্দ ওফিসশিংদা মথৌ তাবা দাইরেক্তিবশিং থোকখ্রে। মসিনা ৱার্ক এনভাইর্নমেন্ত শেংদোক্নবা অমসুং সর্ভিস দেলিভরীবু স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক পুন্না হোৎনমিন্নবা ঙম্লগনি।
কেম্পেন অসিগী শরুক অমা ওইনা, MSME মন্ত্রালয়না "স্পেসিএল কেম্পেন 4.0" অসি মায় পাক্নবা মরুওইবা খোঙথাং কয়া লৌখৎলে। মসিগী মনুংদা মখাদা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
1. নোদেল ওফিসরশিং খনবা: কেম্পেনগী থবক থৌরমশিং কোওর্দিনেৎ অমসুং মোনিতর তৌনবা , ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা অপনবা লৈতনবা অমসুং ইফেক্তিব ওইনবা ওফিসশিংদা নোদেল ওফিসরশিং খল্লকখ্রে।
2. মরুওইবা থবকশিং মায় পাক্না মশক খঙদোকপা: কেম্পেনগী পান্দমশিং অদু ফংনবগীদমক্তা তোঙান তোঙানবা শেম-শারিবা থবকশিং, খুদম ওইনা, ক্লিনলিনেস কেম্পেনগী মফমশিং মশক খঙদোকপা, ওফিসশিং ফজনা শেমগৎপা, অহেনবা পোৎলমশিং লৌথোকপা অমসুং পেন্দিং রেফরেন্সশিং য়েংশিনবা অসিনচিংবা থবকশিং পাংথোকখি।
3. এৱেরনেস ইনিসিএতিবশিং: এমপ্লোয়ীশিং অমসুং স্তেকহোল্দরশিংগী মরক্তা এৱেরনেস হেনগৎহন্নবা, কেম্পেন অসি প্রমোৎ তৌনবা উদ্যোগ ভবন অমসুং ফিল্দ ওফিসশিংদা বেনর অমসুং স্তেন্দশিং দিস্প্লে তৌখ্রে।
4. সোসিএল মীদিয়া প্লেতফোর্মশিংবু এক্তিব ওইনা শীজিন্নবা: কেম্পেন অসিগী মতাংদা ইনফোর্মেসন অসি সোসিএল মীদিয়া প্লেতফোর্মশিংগী খুত্থাংদা পাক শন্না খঙহন্নবা অমসুং শরুক য়াহন্নবা শন্দোক্লি।
MSME মন্ত্রালয়না মাগী মরী লৈনবা অমসুং লমদম অসিগী ওর্গনাইজেসনশিংগা খুৎশম্নদুনা, "স্পেসিএল কেম্পেন 4.0"গী মখাদা থম্লিবা পান্দমশিং ফংনবগীদমক লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি। মসিনা খোঙথাং অসিবু মশক থোক্না মায় পাকপা অমা ওইহল্লে অমসুং স্বচ্ছতাবু ইন্সতিত্যুস্নেলাইজ তৌনবা অমসুং আগী ওপরেসনশিংদা পেন্দেন্সী হন্থহন্নবা মন্ত্রালয় অসিগী কত্থোকপা অদু অমুক হন্না ফোংদোক্লি।