Ministry of Finance
Union Government releases tax devolution of ₹1,78,173 crore to State Governments, including one advance instalment of ₹89,086.50 crore in addition to regular instalment due in October, 2024
Advance instalment released in view of upcoming festive season and to enable States to accelerate capital spending and finance their development/ welfare related expenditure
10 OCT 2024 1:25PM by PIB Delhi
The Union Government has released tax devolution of ₹ 1,78,173 crore to State Governments on 10th October, 2024, as against the normal monthly devolution of ₹89,086.50 crore. It includes one advance instalment, in addition to the regular instalment due in October, 2024.
This release is in view of the upcoming festive season and to enable States to accelerate capital spending, and also finance their development/ welfare related expenditure.
State-wise breakup of amounts released is given below in the table:
State-wise distribution of Net Proceeds of Union Taxes and Duties for October, 2024
Sl. No
Name of State
Total (₹ Crore)
1
ANDHRA PRADESH
7,211
2
ARUNACHAL PRADESH
3,131
3
ASSAM
5,573
4
BIHAR
17,921
5
CHHATTISGARH
6,070
6
GOA
688
7
GUJARAT
6,197
8
HARYANA
1,947
9
HIMACHAL PRADESH
1,479
10
JHARKHAND
5,892
11
KARNATAKA
6,498
12
KERALA
3,430
13
MADHYA PRADESH
13,987
14
MAHARASHTRA
11,255
15
MANIPUR
1,276
16
MEGHALAYA
1,367
17
MIZORAM
891
18
NAGALAND
1,014
19
ODISHA
8,068
20
PUNJAB
3,220
21
RAJASTHAN
10,737
22
SIKKIM
691
23
TAMIL NADU
7,268
24
TELANGANA
3,745
25
TRIPURA
1,261
26
UTTAR PRADESH
31,962
27
UTTARAKHAND
1,992
28
WEST BENGAL
13,404

শেল-থুম মন্ত্রালয়
কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য সরকারশিংদা লুপা করোর 1,78,173গী তেক্স দেবোলুসন রিলিজ তৌখ্রে, মদুদা ওক্তোবর 2024দা রেগুলর ইন্তোলমেন্ত দ্যুগী মথক্তা লুপা করোর 89,086.50গী এদভান্স ইন্সতোলমেন্ত অমা য়াওরি
লাক্কদৌরিবা কুহ্মৈশিংগী য়েংদুনা অমদি রাজ্যশিংদা শেল চাদিং তৌবদা খোংজেল য়াংশিন্নবা অমদি মখোয়গী দেবেলপমেন্ত/ৱেলফেয়রগা মরী লৈনবা চাদিং ফাইনান্স তৌবা ঙম্নবা এদভান্স ইন্সতোলমেন্ত রিলিজ তৌরে
10 OCT 2024 1:25PM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য সরকারশিংদা 2024গী ওক্তোবর 10দা লুপা করোর 1,78,173গী তেক্স দেবোলুসন রিলিজ তৌখ্রে, মদু নোর্মেল ওইবা থাগী দেবোলুসনদা লুপা করোর 89,086.50নি। ওক্তোবর 2024দা রেগুলর ইন্তোলমেন্ত দ্যুগী মথক্তা এদভান্স ইন্সতোলমেন্ত অমা য়াওরি।
লাক্কদৌরিবা কুহ্মৈশিংগী য়েংদুনা অমদি রাজ্যশিংদা শেল চাদিং তৌবদা খোংজেল য়াংশিন্নবা অমদি মখোয়গী দেবেলপমেন্ত/ৱেলফেয়রগা মরী লৈনবা চাদিং ফাইনান্স তৌবা ঙম্নবা এদভান্স ইন্সতোলমেন্ত রিলিজ অসি তৌবনি।
মখাগী তেবলদা রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা থাদোকখিবা শেনফমগী ব্রেকঅপ পীরি:
ওক্তোবর, 2024গী ওইনা রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা নেত প্রোসিদস ওফ য়ুনিয়ন তেক্সেস অমসুং দ্যুতিসকী দিস্ত্রিব্যুসন
মথং মনাও
রাজ্যগী মমিং
অপুনবা ( করোর)
1
আন্ধ্র প্রদেশ
7,211
2
অরুনাচল প্রদেশ
3,131
3
অসাম
5,573
4
বিহার
17,921
5
ছত্তিশগর
6,070
6
গৱা
688
7
গুজরাত
6,197
8
হরিয়ানা
1,947
9
হিমাচল প্রদেশ
1,479
10
ঝার্খন্দ
5,892
11
কর্নাতকা
6,498
12
কেরলা
3,430
13
মধ্য প্রদেশ
13,987
14
মহারাস্ত্র
11,255
15
মনিপুর
1,276
16
মেঘলয়া
1,367
17
মিজোরাম
891
18
নগালেন্দ
1,014
19
ওরিশা
8,068
20
পঞ্জাব
3,220
21
রাজস্থান
10,737
22
সিক্কিম
691
23
তমিল নাদু
7,268
24
তেলঙ্গনা
3,745
25
ত্রিপুরা
1,261
26
উত্তর প্রদেশ
31,962
27
উত্তরাখন্দ
1,992
28
ৱেস্ত বেঙ্গল
13,404