Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Minimum Support Prices (MSP) for Rabi Crops for Marketing Season 2025-26
16 OCT 2024 3:12PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the increase in the Minimum Support Prices (MSP) for all mandated Rabi Crops for Marketing Season 2025-26.
Government has increased the MSP of Rabi Crops for Marketing Season 2025-26, to ensure remunerative prices to the growers for their produce. The absolute highest increase in MSP has been announced for Rapeseed & Mustard at Rs.300 per quintal followed by Lentil (Masur) at Rs.275 per quintal. For gram, wheat, safflower and barley, there is an increase of Rs.210 per quintal, Rs.150 per quintal, Rs.140 per quintal and Rs.130 per quintal respectively.
Minimum Support Prices for all Rabi crops for Marketing Season 2025-26
(Rs. per quintal)
S. No.
Crops
MSP RMS 2025-26
Cost*of Production RMS 2025-26
Margin over cost
(in percent)
MSP RMS 2024-25
Increase in MSP
(Absolute)
1
Wheat
2425
1182
105
2275
150
2
Barley
1980
1239
60
1850
130
3
Gram
5650
3527
60
5440
210
4
Lentil (Masur)
6700
3537
89
6425
275
5
Rapeseed & Mustard
5950
3011
98
5650
300
6
Safflower
5940
3960
50
5800
140
*Refers to cost which includes all paid out costs such as those incurred on account of hired human labour, bullock labour/machine labour, rent paid for leased in land, expenses incurred on use of material inputs like seeds, fertilizers, manures, irrigation charges, depreciation on implements and farm buildings, interest on working capital, diesel/electricity for operation of pump sets etc., miscellaneous expenses and imputed value of family labour.
The increase in MSP for mandated Rabi Crops for Marketing Season 2025-26 is in line with the Union Budget 2018-19 announcement of fixing the MSP at a level of at least 1.5 times of the All-India weighted average Cost of Production. The expected margin over All-India weighted average cost of production is 105 percent for wheat, followed by 98 percent for rapeseed & mustard; 89 per cent for lentil; 60 per cent for gram; 60 percent for barley; and 50 percent for safflower. This increased MSP of rabi crops will ensure remunerative prices to the farmers and incentivise crop diversification.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী-মন্দলনা মার্কেতিং সিজন 2025-26কীদমক রবি মহৈ-মরোংগী মিনিমম সপ্পোর্ত প্রাইজেস (MSP) অয়াবা পীখ্রে
16 OCT 2024 3:12PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফম্বা কেবিনেৎ কম্মিতি ওন ইকনোমিক এফিয়র্স (CCEA)না মার্কেতিং সিজন 2025-26কীদমক মেন্দেৎ ওইবা রবি মহৈ-মরোংগী মিনিমম সপ্পোর্ত প্রাইজেস (MSP) হেনগৎহনবদা অয়াবা পীখ্রে।
সরকারনা মখোয়গী পোত্থোককীদমক মসিবু থারিবশিংদা রিম্যুনরেতিব প্রাইসশিং ফংহন্নবা মার্কেতিং সিজন 2025-26কীদমক রবি মহৈ-মরোংশিংগী MSP হেনগৎহনখি। MSPদা খ্বাইদগী ৱাংনা হেনগৎপা অসি রেপসীদ অমসুং হঙ্গামগী ওইনা ক্বিন্তল অমদা লুপা 300 ওইখি মসিগী মতুংদা লেন্তিল (মসুর)না ক্বিন্তলদা লুপা 275 ওইখি। চনা, গেহু, সেফফ্লাৱর অমসুং বার্লিগী ওইনা মথং শিৎনা ক্বিন্তল অমদা লুপা 210, লুপা 150, লুপা 140 অমসুং লুপা 130 হেনগৎখি।
মার্কেতিং সিজন 2025-26গী ওইনা রবি মহৈ-মরোংশিংগী মিনিমম সপ্পোর্ত প্রাইসশিং
(ক্বিন্তল অমদা লুপা)
সিরিএল মশিং
মহৈ-মরোং
MSP RMS 2025-26
RMS 2025-26গী প্রদক্সনদা চংবা শেনফম*
অচংবা মমলদা লাংবা মর্জিন
(চাদা)
MSP RMS 2024-25
MSPদা হেনগৎলকপা
(এবসল্যুত)
1
গেহু
2425
1182
105
2275
150
2
বার্লি
1980
1239
60
1850
130
3
চনা
5650
3527
60
5440
210
4
লেন্তিল (মসুর)
6700
3537
89
6425
275
5
রেপসীদ অমসুং হঙ্গাম
5950
3011
98
5650
300
6
সেফফ্লাৱর
5940
3960
50
5800
140
*মী নেকপা, শন গারি/মেছিনগী মমল, লম লীজ তৌবদা পীবা শেনফম, মরু, হার, মেন্যুর, ইরিগেসনগী চংবা মমলশিংগুম্বা মেতরিএল ইনপুৎশিং শীজিন্নবদা তৌবা চাদিং, ইমপ্লিমেন্ত অমসুং ফার্ম বিল্দিংশিংগী দিপ্রিসিএসন, ৱার্কিং কেপিতেলগী শেন্দোই, পম্পনচিংবা শীজিন্নবগী দিজল/ইলেক্ত্রিসিতীগী মমল, অতৈ চাদিংশিং অমসুং ফেমিলি লেবরগী ইম্প্যুতেদ ভেল্যু পুম্নমক অসিদা চংখিবা শেনফমশিং
মার্কেতিং সিজন 2025-26গীদমক মেন্দেৎ তৌরবা রবি মহৈ-মরোংগী MSPগী হেনগৎলকপা অসি য়ুনিয়ন বজেৎ 2018-19দা ওল-ইন্দিয়া ৱেতেদ এভরেজ কোস্ত ওফ প্রদক্সনগী য়ামদ্রবদা শরুক 1.5কী চাংদা MSP অসি লাউথোকখি। ওল-ইন্দিয়া ৱেতেদ এভরেজ কোস্ত ওফ প্রদক্সনগী মথক্তা অপীবা মার্জিন অসি গেহুগী ওইনা চাদা 105 ওইগনি, মদুগী মতুংদা রেপসীদ অমসুং হঙ্গামগী ওইনা চাদা 98 ওইগনি; লেন্তিলগী ওইনা চাদা 89 ওইগনি; চনাগী ওইনা চাদা 60 ওইগনি; বার্লিগী ওইনা চাদা 60 ওইগনি; অমসুং সেফফ্লাৱরগী ওইগনি চাদা 50 ওইগনি। রবি মহৈ-মরোংশিংগী MSP হেনগৎলকপনা লৌমীশিংদা রিম্যুনরেতিব প্রাইসশিং ফংহল্লগনি অমসুং ক্রোপ দাইভর্সিফিকেসন ইনসেন্তিভাইজ তৌবা ঙমহনগনি।