Ministry of Rural Development
Ministry of Rural Development Announces Infrastructure Boost for North-Eastern Region with an estimated investment of Rs. 54.75 crore in Nagaland under Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana-III
40 roads of 506.69 km with an estimated investment of Rs. 489.70 crore had already been sanctioned in the State under PMGSY-III
24 OCT 2024 4:37PM by PIB Delhi
In a significant move to strengthen rural connectivity and accelerate economic growth in the North-Eastern region, the Ministry of Rural Development has sanctioned road length of 55.89 km under PMGSY-III, with an estimated investment of Rs. 54.75 crore to the State of Nagaland. Another 40 roads of 506.69 km with an estimated investment of Rs. 489.70 crore had already been sanctioned in the State under PMGSY-III.
This initiative will:
- Improve access to essential services like healthcare, education, and markets
- Enhance connectivity in rural areas, bridging the gap between remote villages and urban centres.
- Foster economic development, trade, and commerce in the region
- Create employment opportunities and stimulate local economies
- Align with the government's vision of a prosperous Northeast and a developed India (Viksit Bharat)
The projects under PMGSY-III will have a transformative impact on the region, contributing to the growth and prosperity of the North-Eastern region and cementing the government's commitment to inclusive development.

খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়না প্রধান মন্ত্রী গ্রাম সরক য়োজনা-IIIগী মখাদা নাগালেন্দদা লুপা করোর 54.75 রোম ওইগদবা ইনভেস্তমেন্ত অমগা লোয়ননা অৱাং নোংপোক লমদমগী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা লাউথোকখ্রে
PMGSY-IIIগী মখাদা রাজ্য অসিদা হান্ননা লুপা করোর 489.70রোম ওইবা ইনভেস্তমেন্ত অমগা লোয়ননা 506.69kmগী লম্বী 40 সেঙ্কসন তৌখ্রে
24 OCT 2024 4:37PM by PIB Imphal
রুরেল কন্নেক্তিবিতী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং অৱাং-নোংপোক লমদমদা ইকনোমিক গ্রোথ খোঙজেল য়াংশিনহন্নবা মরুওইবা খোঙথাং অমা ওইনা, খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়না PMGSY-IIIগী মখাদা নাগালেন্দ রাজ্যদা লুপা করোর 54.75 রোমগী ইনভেস্তমেন্ত অমগা লোয়ননা 55.89 km শাংবা লম্বীগী অয়াবা পীখ্রে। অতোপ্পা 506.69 kmগী লম্বী 40গীদমক চাউরাকপা শেনফম লুপা করোর 489.70 রোমগী ইনভেস্তমেন্তগা লোয়ননা PMGSY-IIIগী মখাদা রাজ্য অসিদা হান্ননা সেঙ্কসন তৌখিবা লৈখ্রে।
থৌশিল অসিনা:
- হেল্থকেয়র, এজুকেসন অমসুং কৈথেলগুম্বা তঙাই ফদবা সর্ভিসশিংগী এক্সেস ফগৎহনবা
- খুঙ্গংগী লমশিংদা কননেক্তিবিতী হেনগৎহনবা, অথাপ্পা খুঙ্গংশিং অমসুং অর্বান সেন্তরশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবা অদু কোকহনবা।
- লমদম অসিদা ইকনোমিক দিবেলপমেন্ত, ললোন-ইতিক অমসুং কম্মর্স ফগৎহনবা
- থবক ফংহন্নবা খুদোংচাবা শেম্বা অমসুং লোকেল ইকনোমীশিংবু পুক্নিং থৌগৎপা
- চাউখৎপা অৱাং-নোংপোক অমসুং চাউখৎলবা ভারত (ভিসকিৎ ভারত)কী সরকারগী মীৎয়েংগা চুনবা
PMGSY-IIIগী মখাদা পায়খৎলিবা প্রোজেক্তশিং অসিনা অৱাং-নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং অমসুং নুংঙাই-য়াইফবদা মতেং পাংদুনা অমসুং ইনক্লুসিব দিবেলপমেন্তকীদমক সরকারগী থৌদাং চেৎশিলহন্দুনা লমদম অসিদা অহোংবা পুরক্লগনি।