Ministry of Finance
Loan limit under Pradhan Mantri Mudra Yojana (PMMY) increased to Rs.20 lakh from the current Rs.10 lakh
25 OCT 2024 12:36PM by PIB Delhi
As announced by the Finance Minister on 23rd July, 2024 in the Union Budget 2024-25, the limit of Mudra loans under the Pradhan Mantri Mudra Yojana (PMMY) has been enhanced from current Rs. 10 lakh to Rs. 20 lakh. This increase aspires to further the overall objective of the Mudra Scheme which is Funding the Unfunded. This enhancement is specifically beneficial to upcoming entrepreneurs facilitating their growth and expansion. The move is in alignment with the Governmment’s commitment in fostering a robust entrepreneurial ecosystem.
As per the notification issued in this regard, the new category of Tarun Plus is for Loans above Rs. 10 lakh and upto Rs. 20 lakh and would be available to the entrepreneurs who have availed and successfully repaid previous loans under the Tarun category. The guarantee coverage of PMMY loans upto Rs. 20 lakh will be provided under the Credit Guarantee Fund for Micro Units (CGFMU).
Click here for notification.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী মুদ্র য়োজনা (পি.এম.এম.ৱাই.)গী লোনগী অকক্নবা শেনফম অসি হৌজিক পীরিবা লুপা লাক্ষ 10দগী লুপা লাক্ষ 20দা হেনগৎখ্রে
25 OCT 2024 12:36PM by PIB Imphal
2024গী জুলাই 23দা শেল-থুম মন্ত্রীনা 2024-25কী য়ুনিয়ন বজেৎতা লাউথোকখিবগী মতুং ইন্না প্রধান মন্ত্রী মুদ্রা য়োজনা (পি.এম.এম.ৱাই.) গী মখাদা মুদ্রা লোনগী অকক্নবা শেনফম অসি হৌজিক লৈরিবা লুপা লাক্ষ 10দগী লুপা লাক্ষ 20দা হেনগৎহনখ্রে। হেনগৎলকপা অসিনা মুদ্রা স্কিমগী অপুনবা পান্দম হায়বদি শেল থাদবা ঙমদবশিংদা শেলগী তেংবাং হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্লি। হেনগৎলক্লিবা অসিনা লাক্কদৌরিবা ওন্তোপ্রিনরশিংনা শাহৌ লৌবদা য়াম্না কান্নবা পীগনি। খোঙথাং অসি মপাঙ্গল কনবা এন্ত্রিপ্রেন্যুওরসিপল ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবা সরকারগী অচেৎপা থৌদাংগা চুনৈ।
মসিগী মতাংদা থোকখিবা নোতিফিকেসন অদুগী মতুং ইন্না, তরুন প্লসকী অনৌবা কেতগোরী অসি লুপা লাক্ষ 10গী মথক্তা অমসুং লুপা লাক্ষ 20 ফাওবগী লোনশিংগীদমক্তা ওইগনি অমসুং তরুন কেতগোরীগী মখাদা মমাংগী লোনশিং কান্নবা ফংলবা অমসুং মায় পাক্না শেল শিংখ্রবা ইন্ত্রপ্রিনরশিংদা ফংহনগনি। পি.এম.এম.ৱাই.গী লুপা লাক্ষ 20 ফাওবগী লোনগী গেরেন্তী কোভরেজ অসি মাইক্রো য়ুনিৎশিংগীদমক ক্রেদিৎ গেরেন্তী ফন্দ (সি.জি.এফ.এম.য়ু.)গী মখাদা পীগনি।
নোতিফিকেসন য়েংনবা মফমসিদা নম্বীয়ু