Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Idea of Sardar Patel for a Strong Bharat Immortalised with Sincere & Renewed effort of Nation Building of PM Narendra Modi Govt: Sarbananda Sonowal
Sarbananda Sonowal took Pledge on ‘Rashtriya Ekta Diwas’ as all Organisations of the Ministry of Ports, Shipping & Waterways Virtually Join in to Preserve the Unity, Integrity & Security
31 OCT 2024 2:27PM by PIB Delhi
The Ministry of Ports, Shipping & Waterways (MoPSW), Shri Sarbananda Sonowal celebrated the ‘Rashtriya Ekta Diwas’ (National Unity Day) as all the organisations virtually took the pledge to preserve the unity, integrity and security after the Union Minister read out the pledge along with thousands of colleagues who virtually joined the programme.
Speaking on the occasion, Shri Sonowal said, “The idea of Sardar Vallabh Bhai Patel for a strong Bharat has been immortalised with sincere and renewed effort of Nation Building by the Narendra Modi led government for more than a decade. PM Modi has worked tirelessly to inspire the national consciousness and to use it to unify the country. The ‘Sabka Sath, Sabka Vikas’ philosophy is akin to Sardar Patel’s effort to bring all the princely states to join force for a strong nation. On this strong foundation laid down by the valiant & selfless efforts of Sardar Patel, the country is moving towards realising the idea of ‘Ek Bharat, Shresth Bharat’. The path laid down by Sardar Patel is the one that PM Narendra Modi ji has taken to lead the country towards creating an inclusive development of the country. I offer my homage to this great persona of Sardar Patel for his invaluable contribution towards building a strong nation.”
The event started when the Union Minister Shri Sonowal did 'Pad Puja’ by offering floral tributes to Sardar Vallabhbhai Patel image at the event.
The event was attended by the Union Minister of State for MoPSW, Shantanu Thakur; the ex-Union Minister of State & MP (Rajya Sabha), Rameswar Teli; the Minister in the Govt of Assam, Jogen Mohan; the Chairman of AIDC & MLA, Dibrugarh, Prasanta Phukan; the MLA of Chabua, Punakan Baruah; the Secretary of MoPWA, T K Ramachandran; the Vice Chancellor of Dibrugarh University, Prof Jiten Hazarika; the Principal, Assam Medical College, Prof Sanjeeb Kakati; the Mayor of Dibrugarh Municipal Corporation (DMC), Dr Saikat Patra; among other dignitaries and people.

শিপ্পিং মন্ত্রালয়
সর্দার পতেলগী অকন্বা ভারতকী ৱাখল্লোন অদু পি.এম. মোদী লৈঙাক্না লৈবাক শেমগৎপদা পুকচেল শেংনা অমসুং অচেৎপা খোঙফমগা লোয়ননা হোৎনবদগী মঙফাওনরে: সর্বনন্দ সোনোৱাল
পোর্ত, সিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ মন্ত্রালয়গী ওর্গনাইজেসন পুম্নমক্না ভর্চুএল ওইনা শরুক য়াদুনা সর্বনন্দ সোনোৱালনা য়ুনিতী, ইন্তেগ্রিতী অমসুং সিক্যুরিতী ঙাক্নবা ৱাশক ‘রাস্ত্রিয় এক্তা দিবস’কী থৌরমদা শকখ্রে
31 OCT 2024 2:27PM by PIB Imphal
পোর্ত, সিপ্পিং, অমসুং ৱাতরৱেজ মন্ত্রায়লগী (MoPSW) কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী সর্বনন্দ সোনোৱালনা ‘রাস্ত্রিয় এক্তা দিবস’ (নেস্নেল য়ুনিতী দে) থৌরম পাঙথোক্তুনা কেন্দ্র মন্ত্রীনা ভর্চুএল ওইনা শরুক য়ারকখিবা মীওই লিশিং কয়াগা লোয়ননা য়ুনিতী, ইন্তেগ্রিতী অমসুং সিক্যুরিতী ঙাক্নবা ৱাশক পাথোকপগা লোয়ননা মন্ত্রালয়গী ওর্গনাইজেসন পুম্নমক্না ভর্চুএল ওইনা শরুক য়াদুনা ৱাশকখি‍।
থৌরমদুদা ৱা ঙাংলদুনা, শ্রী সোনোৱালনা হায়খি, “সর্দার বল্লব ভাই পতেলগী অকন্বা ভারত অমগী মঙলান অদু নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা লৈঙাক অসিনা দেকেদ অমা হেন্না পুকচেল শেংনা অমসুং অনৌবা ইহুলগা লোয়ননা লৈবাক শেমগৎনবা হোৎনরকপগা লোয়ননা মঙফাওনরক্লে‍। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা লৈবাক নুংশিবগী ইহুল লৈহন্নবা চোকথবা নাইদনা হোৎনদুনা লাকখি অমসুং লৈবাক্কী অমত্তা ওইবা শক্তম চেৎশিলহন্নবা শীজিন্নখ‍ি‍। ‘সবকা সাথ, সবকা বিকাস’কী ৱাখল্লোন অসি সর্দার পতেলনা নিংথৌ পান্বা লৈবাক কয়া পুশিন্দুনা মপাঙ্গল কন্বা লৈবাক অমা শেম্নবগীদমক হোৎনরম্বদুগা মান্নৈ‍। সর্দার পতেলগী মথৌনা লৈনা অমসুং ওইজবা থিদনা হোৎনদুনা থোল্লম্বা অকন্বা য়ুম্ফম অসিদা, লৈবাক অসিনা ‘এক ভারত শ্রেস্থ ভারত’কী পান্দম ফংনবা মাঙদা চঙশিল্লি‍। সর্দার পতেলনা য়াৎলম্বা লম্বী অসিদনি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী জীনা লৈবাক অসিবু মপুং ফাবা চাওখৎপা পুরক্নবা লুচিংদুনা চঙশিল্লিবসি‍। ঐহাক্না অথোইবা মীশক অমা ওইরিবা সর্দার পতেলগী মফমদা মপাঙ্গল কন্বা লৈবাক অমা শেম্নবগীদমক মহাক্না লৌরম্বা মমল নাইদ্রবা থৌদাংগীদমক শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎচরি‍‍।”
থৌরম অদু সর্দার বল্লবভাই পতেলগী ফোতোদা লৈ কত্তুনা কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী সোনোৱালনা ‘পদ পুজা’ তৌদুনা হৌদোকখি‍।
থৌরম অদুদা MoPSWগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শান্তনু থাকুর; হান্নগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী অমসুং MP (রাজ্য সভা), রামেস্বর তেলি; অসাম লৈঙাক্কী মন্ত্রী, জোগেন মোহন; AIDC চায়রমেন অমসুং দিব্রুগর MLA, প্রসান্ত হুকন; চাবুৱা MLA, পুনাকন বরুৱা; MoPWA সেক্রেতরী, তি.কে. রামাচন্দ্রন; দিব্রুগর য়ুনিভর্সিতীগী ভাইস চাঞ্ছেলর, প্রোফ জিতেন হজারিকা; সয়াম মেদিকেল কলেজকী প্রিন্সিপাল, প্রোফ সঞ্জীব ককাতি; দিব্রুগর ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসন (DMC) মেয়র, দোক্তর সাইকত পাত্র; অমসুং অতৈ মীথুংশিংনা শরুক য়াখি‍।