Ministry of Chemicals and Fertilizers
Department of Chemicals and Petrochemicals (DCPC) undertakes Special Campaign 4.0 from 2nd October to 31st October 2024
DCPC along with its organizations participates in the campaign enthusiastically focusing on mainstreaming of swachhta and minimizing pendency in offices
Department reviews all the 4656 e-electronic files opened in the Department since the adoption of e-filing system; closes 880 e-files during the campaign
04 NOV 2024 6:23PM by PIB Delhi
The Department of Chemicals and Petrochemicals (DCPC) under the Ministry of Chemicals and Fertilizers undertakes Special Campaign 4.0 and fully achieves the target it has set.
The Department of Chemicals and Petrochemicals along with its organizations participated in the Special Campaign 4.0 during 2.10.2024 to 31.10.2024 enthusiastically by focusing on mainstreaming of swachhta and minimizing pendency in offices.
Towards mainstreaming of swachhta the department set a target of reviewing all the 2443 physical files, lying in its record room. On completion of the review a total of 1250 files have been weeded out during the campaign. The Department also reviewed all the 4656 e-electronic files that had been opened in the Department since the adoption of the e-filing system and closed 880 e-files during the campaign.
The swachhta campaign also yielded tangible results in the form of freeing 28,128 sq ft of space and earning Rs.15,82,889/- as revenue from disposal of scrap by the Department and its organisations.
During the campaign, the organizations of the Department such as CIPET, IPFT, HOCL and HIL have undertaken the task of spreading swachhta message at places outside office environment. Towards this, cleanliness campaign were taken up at 153 locations in public places such as parks, railway and bus stations, historical sites, educational institutions, markets etc.
Apart from the Public Grievances, the Department has disposed all the references from various MPs and PMO that were pending on 31.9.2024.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
দিপার্তমেন্ত ওফ কেমিকেলস এন্দ পেত্রোকেমিকেলস (দি.সি.পি.সি.)না ২০২৪গী ওক্তোবর ২দগী ওক্তোবর ৩১ ফাওবা স্পিসিয়েল কেম্পেন ৪.০ পাংথোকখি
দি.সি.পি.সি.না মসিগী ওর্গনাইজেসনশিংগা লোয়ননা স্বচ্ছতাবু মেনস্ত্রিমদা পুরকপা অমসুং ওফিসশিংদা পন্দুনা লৈবশিং হন্থহনবদা মীৎয়েং থমদুনা কেম্পেনদা থৱাই য়াওনা শরুক য়াখি
দিপার্তমেন্তনাকেম্পেন মনুংদা ই-ফাইলিং সিস্তেম এদোপ্ত তৌবদগী হৌরগা দিপার্তমেন্তদা হাংদোকপা ই-ইলেক্ত্রোনিক ফাইল ৪৬৫৬ নৌহৌনা য়েংশিনখি; ই-ফাইল ৮৮০ থিংজিনখি
04 NOV 2024 6:23PM by PIB Imphal
কেমিকেলস অমসুং ফর্তিলাইজর্স মন্ত্রালয়গী মখাদা দিপার্তমেন্ত ওফ কেমিকেলস এন্দ পেত্রোকেমিকেলস (দি.সি.পি.সি.)না স্পিসিয়েল কেম্পেন ৪.০ পাংথোকখি অমসুং মসিদা সেত তৌখিবা পান্দম অদু মপুং ফানা ফংখি।
দিপার্তমেন্ত ওফ কেমিকেলস এন্দ পেত্রোকেমিকেলসনা মসিগী ওর্গনাইজেসনশিংগা লোয়ননা স্বচ্ছতাবু মেনস্ত্রিমদা পুরকপা অমসুং ওফিসশিংদা পন্দুনা লৈবশিং হন্থহনবদা মীৎয়েং থমদুনা ২.১০.২০২৪দগী ৩১.১০.২০২৪ ফাওবা স্পিসিয়েল কেম্পেন ৪.০দা থৱাই য়াওনা শরুক য়াখি।
স্বচ্ছতাবু মেনস্ত্রিমদা পুরকপগী মায়কৈদা বিভাগনা মসিগী রেকোর্দ রুমদা তাদুনা লৈরিবা ফিজিকেল ফাইল ২৪৪৩ পুম্নমকপু নৌহৌনা য়েংশিন্নবা পান্দম থমখি। কেম্পেন মনুংদা নৌহৌনা য়েংশিল্লবা মতুং অপুনবা ফাইল ১২৫০ মাংহনখি। দিপার্তমেন্তনা কেম্পেন মনুংদা ই-ফাইলিং সিস্তেম এদোপ্ত তৌবদগী হৌরগা দিপার্তমেন্তদা হাংদোকপা ই-ইলেক্ত্রোনিক ফাইল ৪৬৫৬ নৌহৌনা য়েংশিনখি অমসুং ই-ফাইল ৮৮০ থিংজিনখি।
স্বচছতা কেম্পেনগী মখাদা বিভাগ অমসুং মসিগী ওর্গনাইজেসনশিংনা স্ব্যার ফীত ২৮,১২৮গী মফম হাংহনবা ঙমখি অমদি স্ক্রেপ দিস্পোজ তৌদুনা লুপা ১৫,৮২,৮৮৯ রেভেন্যু ওইনা খোমগৎখি।
কেম্পেন মনুংদা সি.আই.পি.ই.তি., আই.পি.এফ.তি., ঐচ.ও.সি.এল. অমসুং ঐচ.আই.এল. অসিনচিংবা বিভাগকী ওর্গনাইজেসনশিংনা ওফিস এনভাইরনমেন্তকী ৱাংমগী মফমশিংদা স্বচ্ছতাগী পাউজেল শন্দোকপগী থবকশিং পাংথোকখি। মসিগী মনুং চন্না পার্কশিং, রেলৱে অমসুং বস স্তেসনশিং, হিস্তোরিকেল সাইতশিং, এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসনশিং, কৈথেলশিং অসিনচিংবা মীয়ম তিনফম মফম ১৫৩দা স্বচ্ছতা কেম্পেন চত্থখি।
বিভাগনা মীয়ামগী ৱাকৎশিংদা নত্তনা ৩১.৯.২০২৪দা পন্দুনা লৈরম্বা তোঙান তোঙানবা এম.পি.শিং অমসুং পি.এম.ও.দগী রিফরেন্স পুম্নমক দিস্পোজ তৌখি।