Ministry of Statistics & Programme Implementation
Significant progress achieved by Ministry of Statistics and Programme Implementation under Special Campaign 4.0
06 NOV 2024 11:44AM by PIB Delhi
Ministry of Statistics and Programme Implementation, including its Autonomous Body under its administrative control, has initiated efforts and prepared action plans to implement Special Campaign 4.0 for improving Swachhata and disposal of pending references from 2nd October - 31st October, 2024, on the lines of the Special Campaigns held in the preceding 3 years.
The identification of targets such as Cleanliness Campaign sites, Planning for Space management and beautification of offices, identifying Scrap and redundant items and their disposal procedure as per GFR, pending references from MP’s, State Governments, Inter-Ministerial references (Cabinet Notes), PMO, Parliamentary Assurances pending for more than 3 months, Public Grievances and Appeals (CPGRAMS as well as grievances received from other sources), Record Management including review of files/recording and weeding of files/closing of e-files, have been completed during the preparatory phase of the campaign and uploaded on the Special Campaign 4.0 portal.
During the ongoing Implementation Phase of the Campaign (2nd October-31st October, 2024), the Ministry made concerted efforts for disposal of identified targets. The status of disposal of targets under various categories as on 05.11.2024 is detailed below –
Public Grievances - 10, Public Grievance Appeals – 1, Physical Files reviewed – 7102, E-Files reviewed – 933, Cleanliness Campaigns Conducted – 151, Revenue EarnedRs.6,36,537/-
Some of the following best practices have been adopted under Special Campaign 4.0 :
• During the Special Campaign 4.0, significant efforts were made to enhance the overall environment and facilities of the K.L. Bhawan campus. The renovation and cleanliness of the park transformed it into a more inviting space for relaxation and recreation. Upgrading the parking area with improved accessibility ensuring a smoother experience for visitors. Additionally, beautification projects for the exteriors added aesthetic appeal, creating a more welcoming atmosphere. These initiatives not only fostered a cleaner, more attractive campus but also reflected a maintaining a vibrant space for all.
• National Statistical Systems Training Academy (NSSTA), in collaboration with the Government Institute of Medical Sciences (GIMS), organized a health check-up where more than 200 people, especially security guards and sanitation workers, participated, and their health check-ups were carried out.
• Plantation of Saplings at Park of KL Bhawan by senior officers of MoSPI.
• To aware and sensitize the officials to maintain cleanliness within office premises as well as their respective residence and locality.
• To monitor the cleanliness in the office under the supervision of the senior officer.
• Encouraging paperless office i.e. use of E-Office
• Use of E-mail in place of letters.
• Arrangement of Almirahs, Furniture etc. at suitable places to make more
space.
• Making Proper Space for safe keeping of records and important
equipments.

স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
স্পেসিএল কেম্পেন 4.0গী মখাদা স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইমপ্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়না শীংথানীংঙাই ওইনা খুমাং চাউশিনবা ঙমখ্রে
06 NOV 2024 11:44AM by PIB Imphal
স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইমপ্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়, মাগী এদমিনিস্ত্রেতিব কন্ত্রোলগী মখাদা লৈবা ওতোনোমস বোদী য়াওনা স্পেসিএল কেম্পেন 4.0 অসি মমাংগী চহি 3দা পাংথোকখিবা স্পেসিএল কেম্পেনশিংগী পরিং মখাদা 2024গী ওক্তোবর 2দগী ওক্তোবর 31 ফাওবদা স্বচ্ছতা হেনগৎনবা অমসুং পেন্দিং রিফরেন্সশিং দিস্পোজেল তৌবগী থবক পায়খৎখ্রে অমসুং এক্সন প্লান শেমখ্রে।
ক্লিনলিনেস কেম্পেন সাইতশিং, স্পেস মেনেজমেন্তকীদমক প্লানিং অমসুং ওফিসশিং ফজনা শেমগৎপা, GFRগী মতুং ইন্না স্ক্রেপ অমসুং রিদন্দেন্ত আইতেমশিং মশক খঙদোকপা অমসুং মখোয়শিং অসি লৌথোকপগী থৌওং, MPশিং, রাজ্য সরকারশিং, ইন্তর-মিনিস্ত্রিএল রিফরেন্সশিং (কেবিনেৎ নোৎশিং), PMOশিং, থা অহুমদগী পন্দুনা লৈরকপা পার্লিয়ামেন্তরী এস্যুরেন্সশিং, পব্লিক গ্রিভান্স অমসুং আপিলশিং (CPGRAMS অমসুং অতোপ্পা সোর্সশিংদগী ফংলকপা গ্রিভান্সশিং), রেকোর্দ মেনেজমেন্ত য়াওনা ফাইলশিং/ রেকোর্দিংশিং রিভিয়ু তৌবা অমসুং ফাইলশিং/ ই-ফাইলশিং ক্লোজ তৌবা অসি কেম্পেন অসিগী প্রিপরেতরী ফেজ মনুংদা লোইশিনখ্রে অমসুং স্পেসিএল কেম্পেন 4.0 পোর্তেলদা অপলোদ তৌখ্রে।
হৌজিক চত্থরিবা কেম্পেন অসিগী ইমপ্লিমেন্তেসন ফেজ (ওক্তোবর 2 -ওক্তোবর 31, 2024) অসিগী মনুংদা, মন্ত্রালয়না মশক খঙদোক্লবা তার্গেৎশিং দিস্পোজ তৌনবা হোৎনখি। 05.11.2024 দা তোঙান তোঙানবা কাংলুপশিংগী মখাদা লৈবা তার্গেৎশিং দিস্পোজ তৌবগী স্তেতস অসি মখাদা পীরি
পব্লিক গ্রিভান্স - 10, পব্লিক গ্রিভান্স এপিলেসন - 1, ফিজিকেল ফাইল রিভিয়ু তৌখিবা - 7102, ই-ফাইল রিভিয়ু তৌখিবা - 933, ক্লিনলিনেস কেম্পেন চত্থখিবা - 151, রেভিন্যু ফংখিবা - লুপা 6,36,537/-
স্পেসিএল কেম্পেন 4.0গী মখাদা পায়খৎখিবা খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিস খরা:
• স্পেসিএল কেম্পেন 4.0গী মনুংদা, কে.এল. ভাবন কেম্পসকী অপুনবা অকোয়বগী ফিভম অমসুং ফেসিলিতীশিং হেনগৎহন্নবগীদমক অচৌবা থবক কয়া পায়খৎখি। পার্ক অদু নৌনা শেমদোকপা অমসুং শেংদোকপা অসিনা মসিদা অৱা পোত্থাবা অমসুং নুংঙাইবা ফাওনবগীদমক্তা হেন্না ফবা মফম অমা শেমগৎলে। পার্কিং এরিয়া অসি ভিজিতরশিংগীদমক্তা হেন্না নুংঙাইবা এক্সপরিয়েন্স অমা লৈহন্নবা হেন্না ফবা এক্সেসিবিলিতিগা লোয়ননা অপগ্রেদ তৌবা। মসিগী মথক্তা, মপান থংবা শরুকশিংবু ফজহন্নবগী প্রোজেক্তশিংনা হেন্না ফজবা মওংদা শেমগৎলকখি, মসিনা হেন্না নুংঙাইবা ফিভম অমা শেমগৎলকখি। মসিগী খোঙথাংশিং অসিনা ক্লিনর, হেন্না পুক্নিং চিংশিনগদবা কেম্পস অমা শেমগৎপতা নত্তনা মীপুম খুদিংমক্কীদমক অচৌবা স্পেস অমা শেমগৎপদসু মীৎয়েং থম্লি।
• নেস্নেল স্তেতিস্তিকল সীস্তেমস ত্রেনিং একাদেমী (NSSTA)না গবর্নমেন্ত ইন্সতিত্যুৎ ওফ মেদিকেল সাইন্স (GIMS)গা খুৎশম্নদুনা মীওই 200 হেনবনা মরুওইনা সেক্যুরিতী গার্দশিং অমসুং সেনিতেসন ৱার্করশিংনা শরুক য়াখিবা হেল্থ চেক-অপ অমা পাংথোকখি।
• MoSPIগী মকোক থোংবা ওফিসরশিংনা কে.এল. ভবনগী পার্কতা পাম্বী থাবা।
• ওফিসকী মফমশিং অমসুং মখোয়গী লৈফম অমসুং লোকেলিতীদা শেংদোকপা ঙম্নবা ওফিসিএলশিংবু খঙহনবা অমসুং সেন্সিতাইজ তৌবা।
• মকোক থোংবা ওফিসরগী য়েংশিন মখাদা ওফিস অদুদা শেংদোক-শেংদোকপা য়েংশিনবা।
• পেপরলেস ওফিস হায়বদি ই-ওফিস শীজিন্নবা পুক্নিং থৌগৎপা।
• চিথীগী মহুৎ ইলেক্ত্রোনিক ই-মেল শীজিন্নবা
• আলমিরাশিং, ফরনিচরশিং অসিনচিংবশিং অসি মতিক চাবা মফমশিংদা অহেনবা স্পেস হাংহনবা।
• রেকোর্দশিং অমসুং মরুওইবা ইক্বিপমেন্তশিং শাফনা থম্বা মতিক চাবা মফম শেম্বা।