Prime Minister's Office
PM to visit Bihar on 13th November
PM to inaugurate, lay foundation stone and dedicate to the nation multiple development projects around Rs 12,100 crore in Bihar
In a major boost to health infrastructure in the region, PM to lay the foundation stone of AIIMS, Darbhanga
Special focus of projects: road and rail connectivity
PM to lay foundation stone of projects to strengthen the clean energy architecture through provision of Piped Natural Gas
In a unique initiative, PM to dedicate 18 Jan Aushadhi Kendras at railway stations across the country
12 NOV 2024 8:26PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Bihar on 13th November. He will travel to Darbhanga and at around 10:45 AM, he will inaugurate, lay the foundation stone and dedicate to the nation multiple development projects worth around Rs 12,100 crore in Bihar.
In a major boost to health infrastructure in the region, Prime Minister will lay the foundation stone of AIIMS, Darbhanga worth over Rs 1260 crore. It will have a super-specialty hospital/AYUSH block, Medical College, Nursing College, night shelter and residential facilities among others. It will provide tertiary health care facilities to the people of Bihar and nearby regions.
A special focus of projects is boosting connectivity in the region through new projects in both road and rail sectors. Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of multiple National Highway projects worth around Rs 5,070 crore in Bihar.
He will inaugurate the four lane Galgalia-Araria section of NH-327E. This corridor will provide an alternate route from Araria on East-West Corridor (NH-27) to neighbouring state West Bengal at Galgalia. He will also inaugurate two Rail over bridges (RoB) on NH-322 and NH-31. Further Prime Minister will inaugurate a major bridge on NH-110 at Bandhuganj that will connect Jehanabad to Biharsharif.
Prime Minister will lay the foundation stone of eight National Highway projects which include construction of two lane road with paved shoulders from Ramnagar to Rosera, Bihar-West Bengal border to Manihari section of NH-131A, Hajipur to Bachhwara via Mahnar and Mohiuddin Nagar, Sarwan-Chakai section, among others. He will also lay the foundation stone of Raniganj Bypass on NH-327E; Katoria, Lakhpura, Banka and Panjwara bypasses on NH-333A; and four lane link road from NH-82 to NH-33.
Prime Minister will dedicate and lay the foundation stone of railway projects worth over Rs. 1740 crore. He will lay the foundation stone of Sonenagar Bypass Railway line from Chiralapothu to Bagha Bishunpur in Aurangabad district of Bihar worth over Rs 220 crore.
He will also dedicate to the nation, railway projects worth over Rs 1520 crore. These include Gauge conversion of Jhanjharpur-Laukaha Bazar Rail section, Darbhanga Bypass Railway Line which will ease out the railway traffic congestion at Darbhanga Junction, Doubling of Railway Line projects which will facilitate better regional connectivity, among others.
Prime Minister will also flag off train services in the Jhanjharpur-Laukaha Bazar section. Introduction of MEMU train services in the section will facilitate easier access to jobs, education, and healthcare facilities in nearby towns and cities.
Prime Minister will dedicate to the nation 18 Pradhan Mantri Bhartiya Jan Aushadhi Kendras at various railway stations across India. These will ensure availability of affordable medicines at railway stations for the passengers. It will also promote awareness and acceptance of generic medicines thereby reducing the overall expenditure on healthcare.
Prime Minister will lay the foundation stone of multiple initiatives in the petroleum and natural gas sector worth over Rs 4,020 crore. In line with the vision of bringing Piped Natural Gas (PNG) to households and providing clean energy options to commercial and industrial sectors, Prime Minister will lay the foundation stone for development of City Gas Distribution (CGD) network in five major districts of Bihar at Darbhanga, Madhubani, Supaul, Sitamarhi and Sheohar by Bharat Petroleum Corporation Limited. He will also lay the foundation stone for a Bitumen manufacturing unit of Barauni Refinery of Indian Oil Corporation Limited that will produce bitumen domestically helping reduce reliance on imported bitumen.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী নবেম্বর ১৩ দা বিহারদা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা বিহারদা লুপা করোর ১২,১০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি, উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি
লমদম অসিদা হকশেলগী মচাক-মথুমশিং য়াম্না চাউনা ফগৎলকপা অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা এ.আই.আই.এম.এস, দরভঙ্গাগী উরেপ-উয়ুং তমগনি
অখন্নবা মীৎয়েং চঙলিবা প্রোজেকশিং: লম্বী অমসুং রেল
পাইপতা নেচরেল গ্যাস ফংহন্দুনা মৈখু চেন্দবা ইনর্জি ফংহনবগী থবক ফগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি
অঙকপা থবক অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শীনবা থুংবগী রেলৱে স্তেসনশিংদা জন ঔসাধি কেন্দ্র ১৮ কৎথোক্কনি
12 NOV 2024 8:26PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী নবেম্বর ১৩ দা বিহারদা চৎকনি। মহাক দরভঙ্গাদা চৎকনি অমসুং অয়ুক পুং ১০:৪৫ রোম তাবদা, বিহারদা মহাক্না লুপা করোর ১২,১০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি, উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি।
লমদম অসিদা হকশেলগী মচাক-মথুমশিং য়াম্না চাউনা ফগৎলকপা অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১২৬০ রোম চঙনা এ.আই.আই.এম.এস, দরভঙ্গা শানবা উরেপ-উয়ুং তমগনি। মসিদা সুপর-স্পিলিএলিতি হোস্পিতাল অমা/অয়ুস ব্লোক, মেদিকেল কলেজ, নর্শিং কলেজ, অহিং লেকফম অমসুং লৈফমশিং য়াওগনি। মসিনা বিহার অমসুং মসিগা নক্নবা মফমশিংদা অৱাংবা থাক্কী অনা-লায়েংগী খুদোংচাবশিং পীগনি।
লমদম অসিদা লম্বী অমসুং রেলগী অনৌবা প্রোজেকশিং পায়খৎতুনা চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা হেনগৎহন্নবা প্রোজেকশিংদা অখন্নবা মীৎয়েং অমা চঙলে। প্রধান মন্ত্রীনা বিহারদা লুপা করোর ৫,০৭০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা নেসনেল হায়ৱে প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
মহাক্না নেসনেল হায়ৱে-৩২৭ই গী গালগালিয়া-অরারিয়া সেক্সনগী লেন-৪ শঙ্গাগনি। কোরিদোর অসিনা গালগালিয়াদা ইস্ত-ৱেস্ত কোরিদোর (এন.ঐচ-২৭) দা অরারিয়াদগী য়ুম্লোন্নরিবা রাজ্য নোংচুপ বেঙ্গলদা চৎনবা অতোপ্পা লম্বী অমা পীগনি। মহাক্না নেসনেল হায়ৱে-৩২২ অমসুং নেসনেল হায়ৱে-৩১ দা রেল ওভর ব্রিজ (আর ও বি) অনিশু শঙ্গাগনি। মখা তানা প্রধান মন্ত্রীনা নেসনেল হায়ৱে-১১০ দা বন্ধুগঞ্জদা জেহনাবাদ অমসুং বিহারসরিফ শম্নগদবা অচৌবা থোং অমা শঙ্গাগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা নেসনেল হায়ৱে প্রোজেক ৮ উরেপ-উয়ুং তমগনি, উরেপ-উয়ুং তমদবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা রামনগরদগী রোসেরা ফাওবা পেপ সোলজরগা লোয়ননা লেন অনিগী লম্বী শেমগৎপা, নেসনেল হায়ৱে-১৩১এ গী বিহার-নোংচুপ বেঙ্গল ঙমখৈদগী মনিহারি সেক্সন, মাহনার অমসুং মোহিউদ্দিন ফাওরগা হাজিপুরদগী বাছৱারা ফাওবা, সরৱান-চাকাই সেক্সন য়াওরি। মহাক্না নেসনেল হায়ৱে-৩২৭ই দা রানিগঞ্জ বাইপাস; নেসনেল হায়ৱে-৩৩৩এ দা কাতোরিয়া, লাখপুরা, বঙ্কা অমসুং পঞ্জৱারা বাইপাস অমসুং নেসনেল হায়ৱে-৮২ দগী নেসনেল হায়ৱে-৩৩ দা লেন মরিগী লিঙ্ক রোদকী উরেপ-উয়ুং তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১৭৪০ রোমগী রেলৱে প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। মহাক্না বিহারগী ঔরাঙ্গবাদ জিলাদা লুপা করোর ২২০ রোমগী চিরালাপোতুদগী বাঘ বিষ্ণুপুর ফাওবা সোনেনগর বাইপাস রেলৱে লাইনগী উরেপ-উয়ুং তমগনি।
মহাক্না লুপা করোর ১৫২০ হেনবগী রেলৱে প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোক্কনি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিগী মনুংদা ঝানঝারপুর-লাউকাহা বাজার রেল সেক্সনগী গেজ ওনখৎপা, দরভঙ্গা জঙ্কসন্দা রেলৱে ত্রাফিক চিনবা ফনবা দরভঙ্গা বাইপাস রেলৱে লাইন, লমদম অসিদা চৎথোক-চৎশিন হেন্না নুংঙাইনবা রেলৱে লাইন প্রোজেকশিং দবল ওইহনবা য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঝানঝারপু-লাউকাহা বাজার সেক্সনদা ত্রেনশিংশু লমথাগনি। সেক্সন অসিদা মেমু ত্রেনশিং চেনবা হৌদোকপা অসিনা অনকপদা লৈরিবা তাউনশিং অমসুং সহরশিংদা থবক ফংবা, লাইরিক-লাইশু তম্বা অমসুং অনা-লায়েংগী খুদোংচাবশিং লাইনা ফংহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শীনবা থুংবগী রেলৱে স্তেসনশিংদা জন ঔসাধি কেন্দ্র ১৮ কৎথোক্কনি। হায়রিবা কেন্দ্রশিং অসিনা রেলৱে স্তেসনশিংদা পেসেঞ্জরশিংদা অহোংবা মমলদা হিদাক-লাংথকশিং ফংহনগনি। মসিনা জেনেরিক মেদিসিনশিং মীয়ামদা খঙহনবা অমসুং শীজিন্নবা হেনগৎহন্দুনা অনা-লায়েংদা চঙবা শেনফম হন্থহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৪০২০ হেনবগী পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস সেক্তরগী তোঙান-তোঙানবা থবকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি। য়ুমথোংশিংদা পাইপতা নেচরেল গ্যাস ফংহন্নবা অমসুং ললোন-ইতিক অমসুং উদ্যোগশিংদা মৈখু থাংদবা ইনর্জি ফংহন্নবা পান্দমদা, ভারত পেত্রোলিয়ম কোর্পোরেসন লিমিতেদনা বিহারগী মরুওইবা জিলা মরি হায়বদি দরভঙ্গা, মধুবানি, সুপাউল, সিতামারহি অমসুং সিওহারদা সিতি গ্যাস দিস্ত্রিবুসন (সি জি দি) শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি। মহাক্না ইন্দিয়ান ওইল কোর্পোরেসনগী বরাউনি রিফাইনরিগী বিতুমেন পুথোক্নবা য়ুনিত অমশু উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মসিনা লৈবাক অসিদা বিতুমেন পুথোক্তুনা মপান লৈবাকশিংদগী পুশিল্লকপগী মখা পোনবা হন্থহনবদা মতেং পাংগনি।