Cabinet
Cabinet approves One Nation One Subscription (ONOS)
The Prime Minister in his address to the Nation from the ramparts of the Red Fort on 15th August, 2022, had pointed out the importance of Research and Development in our country in the Amrit Kaal. He had given the clarion call of “Jai Anusandhan” on the occasion.
The NEP 2020 has also identified research as a corequisite for outstanding education and development in our country.
The establishment of Anusandhan National Research Foundation by the Government of India was a step in this direction.
In response to the vision of making India Atmanirbhar and Viksitbharat@2047, the Union Cabinet approves One Nation One Subscription scheme to provide country-wide access to international high impact scholarly research articles and journal publications to students, faculty and researchers of all Higher Education Institutions managed by the central government and state governments and Research & Development Institutions of the central government.
The initiative will open a goldmine of knowledge available in top quality scholarly journals to nearly 1.8 crore students, faculty, researchers and scientists of all disciplines, including those in tier 2 and tier 3 cities, thereby encouraging core as well as interdisciplinary research in the country
A total of 30 major international journal publishers have been included in One Nation One Subscription. All of the nearly 13,000 e-journals published by these publishers will now be accessible to more than 6,300 government Higher Education Institutions and central government R&D institutions
Access to journals will be provided through a national subscription coordinated by the Information and Library Network (INFLIBNET), an autonomous inter-university centre of the University Grants Commission (UGC) through an entirely digital process
A total of almost ₹ 6,000 crore has been allocated for One Nation One Subscription for 3 calendar years, 2025, 2026 and 2027 as a new Central Sector Scheme
One Nation One Subscription is a timely step towards establishing India in the global research ecosystem by bringing ease of doing research to the doorstep of all students, faculty and researchers in the government institutions
25 NOV 2024 8:42PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved One Nation One Subscription, a new Central Sector Scheme for providing country-wide access to scholarly research articles and journal publication. The scheme will be administered through a simple, user friendly and fully digital process. This will be a “One Nation One Subscription” facility for the government higher education institutions and R&D laboratories of the central government.
A total of about Rs.6,000 crore has been allocated for One Nation One Subscription for 3 calendar years, 2025, 2026 and 2027 as a new Central Sector Scheme. One Nation One Subscription will build on and further enhance the scope and reach of the range of initiatives undertaken by the Government of India over the past decade in the domains of education, for maximizing access to quality higher education for the youth of India. This will supplement the ANRF initiative to promote research and development and foster a culture of research and innovation throughout government universities, colleges, research institutions, and R&D laboratories.
The benefits of One Nation One Subscription scheme will be provided to all Higher Educational Institutions under the management of the Central or State Government and Research & Development Institutions of the Central Government, through a national subscription coordinated by a central agency, namely the Information and Library Network (INFLIBNET), an autonomous inter-university centre of the University Grants Commission (UGC). This list covers more than 6,300 institutions, translating into nearly 1.8 crore students, faculty and researchers, who will be able to potentially avail benefits of One Nation One Subscription.
This is in line with the goals of Viksitbharat@2047, National Education Policy (NEP) 2020 and Anusandhan National Research Foundation (ANRF). The initiative will expand access to scholarly journals to a vast diaspora of students, faculty, researchers and scientists of all disciplines, including those in tier 2 and tier 3 cities, thereby promoting core as well as interdisciplinary research in the country. The ANRF will periodically review the usage of One Nation One Subscription and publications of Indian authors of these institutions.
The Department of Higher Education will have a unified portal “One Nation One Subscription” through which the institutions will be able to access the journals. The ANRF will periodically review the usage of One Nation One Subscription and publications of Indian authors of these institutions. The DHE and other Ministries having HEIs and R&D Institutions under their management shall be proactively conducting Information, Education and Communication (IEC) campaigns among students, faculty and researchers of these institutions about availability and method of access to One Nation One Subscription, resulting in improved usage of the facility across the country. The State Governments will also be requested to carry out campaigns at their level for maximizing usage of the unique facility by students, faculty and researchers of all government institutions.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রীমন্দলনা ৱান নেসন ৱান সবস্ক্রিপসন (ও এন ও এস) অয়াবা পীরে
প্রধান মন্ত্রীনা ওগস্ত ১৫,২০২২ দা লাল কিলাদগী মীয়ামদা মহাক্না ৱা ঙাংবদা, অমৃত কালদা ঐখোয়গী লৈবাক্ত রিছার্স অমসুং দিবলপমেন্তগী মরুওইবা অদু পনখি। থৌরম অদুদা মহাক্না “জয় অনুসন্ধান” লাউথোকখ্রে
ঐখোয়গী লৈবাক চাউখৎনবা অমসুং লাইরিক-লাইশুগী থবক মশক থোকহনবগীদমক রিছার্স অসি মরুওইবা অমনি হায়বা এন.ই.পি ২০২০ নশু মশক খঙলে
ভারত সরকারনা অনুসন্ধান নেসনেল রিছার্স ফাউন্দেসন লিংখৎলিবা অসি মাইকৈ অসিদা থাংজিনবা খোঙথাং অমনি
ভারত অত্মানির্ভর অমসুং Viksitbharat@2047 ওইহন্নবা পান্দম ফংনবা, কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্য সরকারশিং অমসুং কেন্দ্র সরকারগী রিছার্স অমসুং দিবলপমেন্ত ইন্সতিতুসনশিংগী মখাদা লৈবা অৱাংবা থাক্কী মহৈলোয়শঙশিংগী মহৈরোয়শিং, ওজাশিং অমসুং থিজিল্লোয়শিংদা লৈবাক শীনবা থুংনা মালেমগী কান্নরবা রিছার্স আর্তিকলশিং অমসুং চেফোঙশিং ফংহন্নবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা ৱান নেসন ৱান সবস্ক্রিপসন স্কিম অয়াবা পীরে
তয়র ২ অমসুং তয়র ৩ দা লৈরিবশিং য়াওনা হিরম খুদিংমক্কী মহৈরোয়, ওজা, থিজিল্লোয় অমসুং সাইন্তিস্ত করোর ১.৮ রোমদা অৱাংবা থাক্কী মগুন লৈবা চেফোঙশিংগী লৌশিংগী সনাগী খনি অমা থবক অসিনা হাংদোক্লগনি অমসুং লৈ
25 NOV 2024 8:42PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা, লৈবাক শীনবা থুংনা রিছার্স আর্তিকলশিং অমসুং চেফোঙশিং ফংহন্নবা কেন্দ্রগী অনৌবা স্কিম অমা, ৱান নেসন ৱান সবস্ক্রিপসন অয়াবা পীরে। স্কিম অসি অচম্বা, শীজিন্নবদা নুংঙাইবা অমসুং মপুংফানা দিজিতেল ওইরবা থবক অমগী মখাদা পাংথোক্কনি। মসি সরকারগী মহৈলোয়শঙশিংদা লৈরিবা মহৈরোয়শিং, ওজা অমসুং কেন্দ্র সরকারগী রিছার্স অমসুং দিবলপমেন্ত লেবোরেতোরিশিং খুদোংচাবা পীনবা “ৱান নেসন ৱান সবস্ক্রিপসন” অমা ওইগনি।
অনৌবা কেন্দ্রগী স্কিম অমা ওইনা চহি অহুম হায়বদি ২০২৫,২০২৬ অমসুং ২০২৭গীদমক ৱান নেসন ৱান সবস্ক্রিপসনগী অপুনবা লুপা করোর ৬,০০০ কাইথোক্লে। ভারতকী নহারোলশিংদা অৱাংবা থাক্কী মগুন লৈবা লাইরিক-লাইশু ফংবা হেনগৎহন্নবা, হৌখিবা চহি ১০দা লাইরিক-লাইশুগী লমদা ভারত সরকারনা পায়খৎলক্লিবা তোঙান-তোঙানবা থবকশিং ৱান নেসন ৱান সবস্ক্রিপসন্না শেমগৎকনি অমসুং মখা তানা ফগৎহনগনি। সরকারগী য়ুনিভর্সিতিশিং, কলেজশিং, রিছার্স ইন্সতিতুসনশিং অমসুং রিছার্স অমসুং দিবলপমেন্ত ইন্সতিতুসনশিংগী খুৎথাংদা থিজিনবা অমসুং অনৌবা থবক পায়খৎপগী চৎনবী অমা য়োকখৎপা অমসুং রিছার্স অমসুং দিবলপমেন্ত য়োকখৎনবা অনুসন্ধান রিছার্স ফাউন্দেসনগী মতেং স্কিম অসিনা পাংগনি।
ৱান নেসন ৱান সবস্ক্রিপসনগী কান্নবশিং কেন্দ্র নত্ত্রগা রাজ্য সরকারশিংগী মখাদা লৈবা অৱাংবা থাক্কী মহৈলোয়শঙশিং অমসুং কেন্দ্র সরকারগী রিছার্স অমসুং দিবলপমেন্ত ইন্সতিতুসনশিংদা, দিজিতেলগী থবক অমগী খুৎথাংদা য়ুনিভর্সিতি গ্রান্তস কম্মিসন (য়ু জি সি)গী ওতোনোমস ইন্তর-য়ুনিভর্সিতি সেন্তর অমা ওইরিবা, ইনফোর্মেসন এন্দ লাইব্রেরি নেতৱার্ক (ইনফ্লিবনেত)না নেসনেল সবস্ক্রিপসন অমগী খুৎথাংদা ফংহনগনি। মহৈলোয়শঙ ৬,৩০০ হেনবগী মহৈরোয় করোর ১.৮, ওজা অমসুং থিজিল্লোয়শিং ৱান নেসন ৱান সবস্ক্রিপসনগী কান্নবা ফংগনি।
স্কিম অসি Viksitbharat@2047, নেসনেল ইজুকেসন পোলিসি (এন ই পি) ২০২০ অমসুং অনুসন্ধান নেসনেল রিছার্স ফাউন্দেসন ( এ এন আর এফ) গী পান্দমশিংগা লোয়ননা পায়খৎপনি। মসিনা তয়র ২ অমসুং তয়র ৩ দা লৈরিবশিং য়াওনা হিরম খুদিংমক্কী মহৈরোয়, ওজা, থিজিল্লোয় অমসুং সাইন্তিস্ত করোর ১.৮ রোমদা অৱাংবা থাক্কী মগুন লৈবা চেফোঙশিংগী লৌশিংগী সনাগী খনি অমা থবক অসিনা হাংদোক্লগনি অমসুং লৈবাক অসিদা মরুওইবা অমসুং ইন্তরদিসপ্লিনারি রিছার্স পুক্নিং থৌগৎকনি। অনুসন্ধান নেসনেল রিছার্স ফাউন্দেসন্না চাংনাইনা ৱান নেসন ৱান সবস্ক্রিপসন শীজিন্নবা অমসুং হায়রিবা ইন্সতিতুসনশিং অসিগী ভারতকী অইবশিংগী চেফোঙশিং য়েংশিনগনি।
ইন্সতিতুসনশিংনা চেফোঙশিং পাবা ঙম্নবা হয়র ইজুকেসন দিপার্তমেন্তনা “ৱান নেসন ৱান সবস্ক্রিপসন”গী অপুনবা পোর্তেল অমা লিংখৎকনি। অনুসন্ধান নেসনেল রিছার্স ফাউন্দেসন্না চাংনাইনা ৱান নেসন ৱান সবস্ক্রিপসন শীজিন্নবা অমসুং হায়রিবা ইন্সতিতুসনশিং অসিগী ভারতকী অইবশিংগী চেফোঙশিং য়েংশিনগনি।
মহৈরোয়শিং, ওজা অমসুং থিজিল্লোয়শিংদা ৱান নেসন ৱান সবস্ক্রিপসন ফংহন্নবা অমসুং মেথোদকী মতাংদা হয়র ইজুকেসন দিপার্তমেন্ত অমসুং মখোয়গী মখাদা লৈবা অৱাংবা থাক্কী মহৈলোয়শঙশিং অমসুং রিছার্স অমসুং দিবলপমেন্ত ইন্সতিতুসনশিং লৈবা অতোপ্পা মিনিস্ত্রিশিংনা ইনফোর্মেসন, ইজুকেসন এন্দ কম্মুনিকেসন (আই ই সি) কেম্পেনশিং পাংথোক্তুনা, লৈবাক শীনবা থুংনা খুদোংচাবা অসি শীজিন্নবা হেনগৎহনগনি। মহৈরোয়শিং, ওজা অমসুং সরকারগী ইন্সতিতুসনশিংগী থিজিল্লোয়শিংনা অঙকপা খুদোংচাবা অসি মপুংফানা শীজিন্নবা ঙম্নবা রাজ্য সরকারশিংনা মখোয়গী থাক্ত কেম্পেনশিং পাংথোক্কদবনি।