Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying
CONSTRUCTION OF ANIMAL SHELTER HOUSES
03 DEC 2024 4:57PM by PIB Delhi
The details of Budget allocation and actual expenditure under the Central Sector Scheme “Provision of Shelter House for looking after the Animals” during the last three years including the current year are as under:
(Amount in Rs.)
S.No.
Financial Year
Budget allocation
Budget received
Expenditure
1
2024-25
1,00,00,000
Nil
30,24,826/-
2
2023-24
1,50,00,000
73,24,826/-
42,22,048/-
3
2022-23
1,50,00,000
75,00,000/-
70,03,535/-
4
2021-22
1,50,00,000
1,50,00,000/-
1,50,00,000/-
The Shelter House scheme is being implemented by the Animal Welfare Board of India. The AWBI had released the financial assistance under the Central Sector Scheme “Provision of Shelter House for looking after the Animals” to 441 Animal Welfare Organizations including Gaushalas since 2004-05 to 2023-24. The year-wise / State-wise details are as under:
Sl.No.
State-wise
Financial Year
No. of AWOs to whom the Shelter Grant released
1
Andhra Pradesh
2004-05
2
2
2005-06
6
3
2009-10
2
4
2012-13
1
5
Bihar
2010-11
1
6
Chhattisgarh
2006-07
1
7
2010-11
1
8
Goa
2004-05
1
9
Gujarat
2004-05
2
10
2005-06
2
11
2006-07
4
12
2007-08
2
13
2008-09
2
14
2009-10
5
15
2011-12
2
16
2012-13
1
17
2013-14
1
18
2019-20
1
19
Haryana
2005-06
1
20
2006-07
6
21
2007-08
4
22
2008-09
17
23
2009-10
1
24
2010-11
2
25
2011-12
1
26
2012-13
1
27
2013-14
2
28
2014-15
3
29
2018-19
1
30
2020-21
3
31
2021-22
1
32
2022-23
1
33
Himachal Pradesh
2005-06
1
34
Jammu & Kashmir
2008-09
1
35
Jharkhand
2009-10
3
36
Karnataka
2004-05
1
37
2005-06
1
38
2006-07
2
39
2008-09
2
40
Kerala
2005-06
1
41
2008-09
1
42
2010-11
1
43
Madhya Pradesh
2004-05
4
44
2005-06
11
45
2006-07
10
46
2008-09
23
47
2009-10
16
48
2010-11
4
49
2011-12
4
50
2012-13
8
51
2013-14
5
52
2014-15
6
53
2019-20
1
54
2020-21
1
55
2021-22
3
56
Maharashtra
2004-05
4
57
2005-06
4
58
2006-07
5
59
2008-09
2
60
2009-10
4
61
2010-11
3
62
2011-12
1
63
2012-13
1
64
2018-19
1
65
Nagaland
2006-07
1
66
New Delhi
2004-05
2
67
2005-06
1
68
2006-07
2
69
2014-15
1
70
Odisha
2004-05
2
71
2005-06
3
72
2006-07
1
73
2010-11
1
74
Punjab
2005-06
1
75
2006-07
6
76
2009-10
3
77
2010-11
2
78
2013-14
1
79
2014-15
1
80
Rajasthan
2004-05
1
81
2005-06
2
82
2006-07
12
83
2007-08
3
84
2008-09
23
85
2009-10
23
86
2010-11
8
87
2011-12
10
88
2012-13
11
89
2013-14
14
90
2014-15
3
91
2018-19
1
92
2019-20
2
93
2020-21
1
94
2021-22
3
95
2022-23
1
96
Tamil Nadu
2004-05
1
97
2005-06
1
98
2006-07
3
99
2008-09
2
100
2010-11
1
101
2011-12
1
102
Telangana
2018-19
1
103
Uttar Pradesh
2004-05
3
104
2005-06
6
105
2006-07
8
106
2007-08
4
107
2008-09
13
108
2009-10
8
109
2010-11
2
110
2011-12
1
111
2012-13
3
112
2013-14
6
113
2014-15
2
114
2017-18
1
115
2019-20
3
116
2022-23
1
117
Uttrakhand
2008-09
1
118
West Bengal
2005-06
3
119
2006-07
1
120
2008-09
2
121
2012-13
1
There is no provision for providing recurring grants under the scheme.
This information was given by the Minister of Fisheries, Animal Husbandry and Dairying Shri
Rajiv Ranjan Singh alias Lalan Singh, in a written reply in Lok Sabha today.

ঙা য়োকপা, শা-শন য়োকপা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপা মন্ত্রালয়
শা-ষনশিংগী শঙ্গোনশিং শাবা
03 DEC 2024 4:57PM by PIB Imphal
চৎলিবা শেনবা চহি য়াওনা হৌখিবা চহি অহুমদা কেন্দ্র সরকারগী স্কিম “শা-ষনশিংগী চঙজফমগীদমক শঙ্গোনশিং শাবা”গী মখাদা কাইথোকখিবা অমসুং চাদিং তৌখিবা শেনফমশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
(লুপা)
সেরিএল নম্বর
শেনবা চহি
বজেত এল্লোকেসন
বজেত রিসিফ
চাদিং
1
2024-25
1,00,00,000
নিল
30,24,826/-
2
2023-24
1,50,00,000
73,24,826/-
42,22,048/-
3
2022-23
1,50,00,000
75,00,000/-
70,03,535/-
4
2021-22
1,50,00,000
1,50,00,000/-
1,50,00,000/-
শঙ্গোন শানবা স্কিম অসি এনিমেল ৱেলফিয়ার বোর্দ ওফ ইন্দিয়ানা পায়খৎপনি। স্কিম অসিগী মখাদা এনিমেল ৱেলফিয়ার বোর্দ ওফ ইন্দিয়ানা 2004-05 দগী 2023-24 ফাওবদা গাউসালাশিং য়াওনা শা-ষনশিংগী য়াইফনবা লৈবা লুপ 441 দা শেন্থং পীখ্রে। চহি অমসুং রাজ্যগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
সেরিএল নম্বর
রাজ্য
শেনবা চহি
গ্রান্তশিং ফংলবা শা-ষনশিংগী য়াইফনবা লৈবা লুপ মশিং
1
অন্ধ্র প্রদেস
2004-05
2
2
2005-06
6
3
2009-10
2
4
2012-13
1
5
বিহার
2010-11
1
6
ছতিসগর
2006-07
1
7
2010-11
1
8
গৱা
2004-05
1
9
গুজরাত
2004-05
2
10
2005-06
2
11
2006-07
4
12
2007-08
2
13
2008-09
2
14
2009-10
5
15
2011-12
2
16
2012-13
1
17
2013-14
1
18
2019-20
1
19
হরিয়ানা
2005-06
1
20
2006-07
6
21
2007-08
4
22
2008-09
17
23
2009-10
1
24
2010-11
2
25
2011-12
1
26
2012-13
1
27
2013-14
2
28
2014-15
3
29
2018-19
1
30
2020-21
3
31
2021-22
1
32
2022-23
1
33
হিমাচল প্রদেস
2005-06
1
34
জম্মু অমসুং কাস্মির
2008-09
1
35
ঝারখন্দ
2009-10
3
36
কর্নাতকা
2004-05
1
37
2005-06
1
38
2006-07
2
39
2008-09
2
40
কেরলা
2005-06
1
41
2008-09
1
42
2010-11
1
43
মধ্য প্রদেস
2004-05
4
44
2005-06
11
45
2006-07
10
46
2008-09
23
47
2009-10
16
48
2010-11
4
49
2011-12
4
50
2012-13
8
51
2013-14
5
52
2014-15
6
53
2019-20
1
54
2020-21
1
55
2021-22
3
56
মহারাস্ত্রা
2004-05
4
57
2005-06
4
58
2006-07
5
59
2008-09
2
60
2009-10
4
61
2010-11
3
62
2011-12
1
63
2012-13
1
64
2018-19
1
65
নাগালেন্দ
2006-07
1
66
নিউ দিল্লি
2004-05
2
67
2005-06
1
68
2006-07
2
69
2014-15
1
70
ওরিসা
2004-05
2
71
2005-06
3
72
2006-07
1
73
2010-11
1
74
পঞ্জাব
2005-06
1
75
2006-07
6
76
2009-10
3
77
2010-11
2
78
2013-14
1
79
2014-15
1
80
রাজস্থান
2004-05
1
81
2005-06
2
82
2006-07
12
83
2007-08
3
84
2008-09
23
85
2009-10
23
86
2010-11
8
87
2011-12
10
88
2012-13
11
89
2013-14
14
90
2014-15
3
91
2018-19
1
92
2019-20
2
93
2020-21
1
94
2021-22
3
95
2022-23
1
96
তামিল নাদু
2004-05
1
97
2005-06
1
98
2006-07
3
99
2008-09
2
100
2010-11
1
101
2011-12
1
102
তেলঙ্গানা
2018-19
1
103
উত্তর প্রদেস
2004-05
3
104
2005-06
6
105
2006-07
8
106
2007-08
4
107
2008-09
13
108
2009-10
8
109
2010-11
2
110
2011-12
1
111
2012-13
3
112
2013-14
6
113
2014-15
2
114
2017-18
1
115
2019-20
3
116
2022-23
1
117
উত্তরখন্দ
2008-09
1
118
নোংচুপ বেঙ্গল
2005-06
3
119
2006-07
1
120
2008-09
2
121
2012-13
1
স্কিম অসিগী মখাদা রিক্করিং গ্রান্তশিং পীনবা খুদোংচাবা অমতা লৈতে।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা ফিসরিজ, এনিমেল হসবেন্দরি অমসুং দাইরিইংগী মিনিস্তর শ্রী রজিব রঞ্জন সিংহ এলাইজ ললান সিংহনা ফোঙদোকখিবনি।