Prime Minister's Office
PM to inaugurate Ashtalakshmi Mahotsav on 6th December
Mahotsav will highlight vast cultural tapestry of Northeast India, bringing together an array of traditional arts, crafts, and cultural practices
The Festival will promote economic opportunities in traditional handicrafts, handlooms, agricultural products, and tourism
05 DEC 2024 6:07PM by PIB Delhi
In line with his commitment to showcase the cultural vibrancy of Northeast India, Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate Ashtalakshmi Mahotsav on 6th December at around 3 PM at Bharat Mandapam, New Delhi.
The three-day cultural festival, being celebrated for the first time, will be held from 6th to 8th December. It will highlight the vast cultural tapestry of Northeast India, bringing together an array of traditional arts, crafts, and cultural practices.
To promote economic opportunities in areas such as traditional handicrafts, handlooms, agricultural products, and tourism, the Mahotsav will feature a variety of events. The festival will have artisan exhibitions, Grameen haats, state specific pavilions and technical sessions on key areas crucial to the development of the northeastern region. Key events will include Investors Roundtable and buyer-seller meets designed to be a unique opportunity to build and strengthen networks, partnerships, and joint initiatives boosting economic growth of the region.
The Mahotsav will have Design conclave and Fashion shows displaying the rich handloom and handicraft traditions of Northeast India at the national stage. Highlighting the region's rich cultural heritage, the festival will also showcase vibrant musical performances and indigenous cuisines of Northeast India.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা দিশেম্বর ৬ দা অষ্টলক্ষ্মী মহোৎসব হৌদোক্কনি
মমাংঙৈগী কলাশিং, ক্রাফশিং অমসুং নাত অমসুং চৎনবীশিং মফম অমদা পুন্দুনা, মহোৎসব অসিদা অৱাং-নোংপোক ভারতকী পাক-চাউরবা নাতশিং উৎকনি
কুহ্মৈ অসিনা মমাংঙৈগী হেন্দিক্রাফশিং, হেন্দলুমশিং, লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং অমসুং তুরিজমগী শেন-থুমগী খুদোংচাবশিং য়োকখৎকনি
05 DEC 2024 6:07PM by PIB Imphal
অৱাং-নোংপোক ভারতকী ফজরবা নাত অমসুং চৎনবীশিং উৎনবা মহাক্কী পান্দমগী শরুক অমা ওইনা, নবেম্বর ৬ গী নুংথিল পুং ৩ রোম তাবদা নিউ দিল্লিগী ভারত মন্দাপমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অষ্টলক্ষ্মী মহোৎসব হৌদোক্কনি।
অহানবা ওইনা পাংথোক্কদৌরিবা নুমিৎ হুম্নিগী নাতকী কুহ্মৈ অসি দিশেম্বর ৬ দগী দিশেম্বর ৮ ফাওবা পাংথোক্কনি। মমাংঙৈগী কলাশিং, ক্রাফশিং অমসুং নাত অমসুং চৎনবীশিং মফম অমদা পুন্দুনা, মহোৎসব অসিদা অৱাং-নোংপোক ভারতকী পাক-চাউরবা নাতশিং উৎকনি।
কুহ্মৈ অসিনা মমাংঙৈগী হেন্দিক্রাফশিং, হেন্দলুমশিং, লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং অমসুং তুরিজমগী শেন-থুমগী খুদোংচাবশিং য়োকখৎনবা মহোৎসব অসিদা তোঙান-তোঙানবা থৌরমশিং পাংথোক্কনি। কুহ্মৈ অসিদা খুৎহৈবশিংগী একজিবসিনশিং, গ্রামিন হতশিং, রাজ্যশিংগী পেভিলিয়নশিং অমসুং অৱাং-নোংপোক লমদম চাউখৎনবা মরুওইবা হিরমশিংদা তেক্নিকেল সেসনশিং পাংথোক্কনি। মরুওইবা থৌরমশিংগী মনুংদা নেতৱার্কশিং, পুন্না থবক তৌমিন্নবা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং লমদম অসিগী শেন-থুম চাউখৎপা য়াংখৎনবা অপুনবা থবকশিংগীদমক ইন্তেসতর রাউন্দতেবল অমসুং বয়র-সেল্লর মিতশিং য়াওরি।
জাতিগী থাক্ত অৱাং-নোংপোক ভারতকী ইনাকখুল্লবা হেন্দলুম অমসুং হেন্দিক্রাফকী চৎনবীশিং উৎনবা মহোৎসব অসিদা দিজাইন কনক্লেপ অমসুং ফেসন সোশিং পাংথোক্কনি। লমদম অসিগী ইনাকখুল্লবা নাত অমসুং চৎনবীশিংগী লনশিং উৎনবা, কুহ্মৈ অসিদা ফজরবা ঈশৈগী থৌরমশিং অমসুং অৱাং-নোংপোক ভারতকী ইন্সাং মথেলশিং উৎকনি।