Ministry of Home Affairs
INTERNATIONAL BORDER FENCING
10 DEC 2024 4:26PM by PIB Delhi
The total length of Indo-Bangladesh Border in Meghalaya is 443 km, out of which 367.155 km length of International border has been covered by fence. Fence work is in progress in 19.759 km. The challenges faced in completing the feasible stretches of fencing projects relate to land acquisition, Border Guard Bangladesh (BGB) objections, limited working season and land slide/marshy land in the state.
The border security of non-feasible stretch is ensured by using technological equipment such as Hand Held Thermal Imager (HHTI), Night vision Device (NVD), Twin Telescope, upgradation of intelligence setup and enhanced coordination with the State Governments/concerned intelligence agencies and by employing additional manpower.
Issues relating to border security management and cooperation to mitigate cross-border issues are discussed with Bangladesh through bilateral institutional mechanisms such as Director General-Level Talks between Border Security Force and Border Guard Bangladesh and Joint Working Group on Security and Border Infrastructure. Moreover, Border Guard Bangladesh (BGB) is constantly engaged in dialogue through directives of Coordinated Border Management Plan (CBMP) which include simultaneous coordinated day and night patrolling, pillar checking, flag meetings, reporting of border violations and sharing of information which aims to synergize efforts between both the forces to control cross-border crimes and maintain peace. Government has been persistent in its efforts to remove obstacles and ensure timely completion. In the current financial year (FY 2024-25), the budget allocation for Indo-Bangladesh fence works is Rs. 299.58 crore out of which, Rs. 19.54 crore has been released to the Executive Agencies for Meghalaya.
This was stated by the Minister of State for Home Affairs, Shri Nityanand Rai in a written reply to a question in the Lok Sabha.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
মালেমগী ঙমখৈ শম্বল
10 DEC 2024 4:26PM by PIB Imphal
মেঘালয়দা লৈরিবা ইন্দো-বঙ্গলাদেশ ঙমখৈগী অপুন্বা অশাংবা কিমি ৪৪৩ নি, মসিগী মনুংদা মালেমগী ঙমখৈ কিমি ৩৬৭.১৫৫ দি শম্বল খারে‍। কিমি ১৯.৭৫৯ দা শম্বল খাবগী থবক চত্থরি‍। শম্বল খাবা য়াবা পরিংদা থবক লোইশিন্বদা থেংনরিবা শিংনবশিং অসি লম লৌশিন্বা, বোর্দর গার্দ বঙ্গলাদেশ (BGB) না য়ানিংবা ফোঙদোরকপা, স্তেত অসিগী অকক্নবা থবক তৌবা য়াবা মতম অমসুং চীং নিংখায়বা/ হোম হোম লাউবা লৈবাক্কা মরী লৈনৈ‍।
শম্বল খাবদা খুদোং চাদবা পরিংগী ঙমখৈগী সিক্যুরিতীগী ধমক হেন্দ হেল্দ থর্মেল ইমেজর (HHTI), নাইত ভিজন দিভাইস (NVD), ত্বিন তেলিস্কোপ নচিংবা তেক্নোলোজীগী খুৎশু খুৎলায়শিং শীজিন্নদুনা, ইন্তলিজেন্স সেতঅপ অপগ্রেদ তৌদুনা, অমদি স্তেত লৈঙাক/ মরী লৈনবা ইন্তলিজেন্স এজেন্সীশিংগী কোওর্দিনেসন ফগৎহন্দুনা অমসুং অহেন্বা মেনপৱার থাজিন্দুনা ঙাক শেন্দুনা থম্লি‍।
বোর্দর সিক্যুরিতী মেনেজমেন্ত অমসুং ক্রোস বোর্দর ইসুশিং হন্থহন্নবা তেংবাংনবগা মরী লৈনবা ৱাফমশিং, বোর্দর সিক্যুরিতী ফোর্সস অমসুং বোর্দর গার্দ বঙ্গলাদেশকী মরক্তা দাইরেক্তর জেনেরেল-লেভেল তোল্কস অমসুং জোইন্ত ৱর্কিং গ্রুপ ওন সিক্যুরিতী এন্দ বোর্দর ইনফ্রাস্ত্রকচরনচিংবা নাকল অনিগী ওইবা ইন্সতিত্যুস্নেল মেকানিজমগী খুত্থাঙদা বঙ্গলাদেশকা খন্নরি‍। মসিগী মথক্তা, বোর্দর গার্দ বঙ্গলাদেশ (BGB) গা লেপ্পা লৈতনা কোওর্দিনেতেদ বোর্দর মেনেজমেন্ত প্লান (CBMP) গী দাইরেক্তিবশিংগী খুত্থাঙদা ৱারী শাদুনা, ক্রোস-বোর্দর ক্রাইমশিং লাকশিন্নবা অমসুং ইং-তপ্পা পুরক্নবা লান্মী শঙলুপ অনিমক্কী থৌরাংশিং মপুং ফাহন্নবা চপ মান্নবা মতমদা কোওর্দিনেতেদ দে এন্দ নাইত পেত্রোলিং, পিলর চেক্কিং, ফ্লেগ মীতিং, বোর্দর ভাইওলেসন রিপোর্তিং তৌবা অমসুং ইনফোর্মেসন পীথোক পীশিন তৌনবগী থবকশিং পায়খৎলি‍। খোঙলৌ পল্লৌবশিং লৈহন্দনবা অমদি মতম চানা লোইশিন্নবা লৈঙাক্না লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি‍। চৎলিবা শেন্বা চহি (FY 2024-25) অসিদা, ইন্দো-বঙ্গলাদেশ ঙমখৈ শম্বল খাবগী বজেত এলোকেসন অসি লুপা করোর ২৯৯.৫৮ নি, মসিগী মনুংদা লুপা করোর ১৯.৫৪ মেঘালয়গী একজেক্যুতিব এজেন্সীশিংদা থাদোকখ্রে‍।
ৱাফম অসি লোক সভাদা হংলকপা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা পীদুনা গৃহ মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী নিত্যানন্দ রাইনা ফোঙদোকখিবনি‍।