Ministry of Social Justice & Empowerment
PARLIAMENT QUESTION: PRADHAN MANTRI ADARSH GRAM YOJANA
11 DEC 2024 1:03PM by PIB Delhi
In 2021-22 the erstwhile scheme of Pradhan Mantri Adarsh Gram Yojana (PMAGY) has been subsumed under the umbrella Scheme Pradhan Mantri Anusuchit Jaati Abhyuday Yojana (PM-AJAY).
The villages having more than 40% SC population and a total population of 500 or more are eligible for selection under the Scheme. The selected villages are saturated with identified 50 Socio-Economic developmental indicators as detailed at Annexure-I, under 10 domains namely Drinking Water and Sanitation, Education, Health and Nutrition, Social Security, Rural Roads and Housing, Electricity and Clean Fuel, Agricultural Practices, Financial Inclusion, Digitization, Livelihood and Skill Development, which are the minimum requirements for any person residing in a village.
Since, 2018-19, 29851 villages have been selected, 36896 works have been undertaken covering 41,29,228 beneficiaries. The list of villages is placed at Annexure-II.
This information was provided by UNION MINISTER OF STATE FOR SOCIAL JUSTICE AND EMPOWERMENT, SHRI RAMDAS ATHAWALE, in a written reply to a question in Rajya Sabha today.

সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
সংসদকী ৱাহং: প্রধান মন্ত্রী অদার্স গ্রাম য়োজনা
11 DEC 2024 1:03PM by PIB Imphal
মতম অমগী স্কিম প্রধান মন্ত্রী অদার্স গ্রাম য়োজনা অসি 2021-22 দা প্রধান মন্ত্রী অনুসুচিত জাতি অভ্যুদে য়োজনাগী মখাদা পুনশিনখ্রে।
এস.সি মীশিং চাদা 40 হেন্না লৈবা অমসুং অপুনবা মীশিং 500 নত্ত্রগা মসিদগী হেন্না লৈবা খুঙ্গংশিং স্কিম অসিগী মখাদা কান্নবা ফংনবা খনগৎলে। হিরম ১০ হায়বদি থক্নবা ঈশিং অমসুং সেনিতেসন, লাইরিক-লাইশু, হকশেল অমসুং মচি ওইবা চীঞ্জাক, সোসিএল সেকুরিতি, খুঙ্গংগী লম্বী, হাওসিং, ইলেক্ত্রিসিতি অমসুং মৈখু চেন্দবা চাক থোংনবা শিং, লৌউ-শিংউগী থবকশিং, শেন-থুমগী থবকশিংদা কোনশিনবা, দিজিতাইজেসন, হিংনবগী লম্বী অমসুং স্কিল হেনগৎহনবা য়াওনা খুঙ্গং অমদা লৈবা মীওই অমনা তঙাইফদনা চঙদ্রবা য়াদ্রবশিংগী মখাদা মশক খঙলবা সোসিও-ইকোনোমিক দিবলপমেন্তেল ইন্দিকেতর ৫০ দা খনগৎলবা খুঙ্গংশিং অসি মপুংফানা থবক পায়খৎলে।
২০১-১৯ দগী খুঙ্গং ২৯৮৫১ খনগৎলে অমসুং বেনিফিসরি ৪১,২৯,২২৮ কোনশিন্দুনা থবক ৩৬৮৯৬ পায়খৎলে।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা সোসিএল জসতিস অমসুং ইম্পৱারমেন্তগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী রামদাস অথাৱালেনা ফোঙদোকখিবনি।