Prime Minister's Office
Prime Minister salutes the unwavering courage of the Indian Army on Army Day
The Indian Army epitomises determination, professionalism and dedication: PM
Our government is committed to the welfare of the armed forces and their families: PM
15 JAN 2025 9:18AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi salutes the unwavering courage of the Indian Army on Army Day, today. Prime Minister, Shri Modi remarked that the Indian Army epitomises determination, professionalism and dedication. "Our government is committed to the welfare of the armed forces and their families. Over the years, we have introduced several reforms and focused on modernization", Shri Modi stated.
The Prime Minister posted on X:
"Today, on Army Day, we salute the unwavering courage of the Indian Army, which stands as the sentinel of our nation’s security. We also remember the sacrifices made by the bravehearts who ensure the safety of crores of Indians every day."
"The Indian Army epitomises determination, professionalism and dedication. In addition to safeguarding our borders, our Army has made a mark in providing humanitarian help during natural disasters."
"Our government is committed to the welfare of the armed forces and their families. Over the years, we have introduced several reforms and focused on modernisation. This will continue in the times to come."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
আর্মি দে লাকপদা ভারত লান্মীগী মাইথিবা পীবা ঙমদ্রবা থৌনা প্রধান মন্ত্রীনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
ভারত লান্মী অসি অচেৎপা ফিরেপ, শীনফম অমগী হৈথোই-শিংথোইবা অমসুং কৎথোকপগী খুদমনি: প্রধান মন্ত্রী
আর্মদ ফোর্সশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংগী য়াইফনবা ঐখোয়গী সরকারনা থবক পায়খৎলে: প্রধান মন্ত্রী
15 JAN 2025 9:18AM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা আর্মি দে লাকপদা ভারত লান্মিগী মাইথিবা পীবা ঙমদ্রবা থৌনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারত লান্মী অসি অচেৎপা ফিরেপ, শীনফম অমগী হৈথোই-শিংথোইবা অমসুং কৎথোকপগী খুদমনি। আর্মদ ফোর্সশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংগী য়াইফনবা ঐখোয়গী সরকারনা থবক পায়খৎলে। চহি কয়া, ঐখোয়না অওনবা কয়া পুরক্লে অমসুং মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“ঙসি, আর্মি দে লাকপদা, ঐখোয়গী লৈবাক্কী ঙাক-শেনগীদমক লান্মী ওইনা লৈরিবা, ভারত লান্মীগী মাইথিবা পীবা ঙমদ্রবা থৌনা ঐখোয়না ইকায়খুম্নবা উৎলি। নুমিৎ খুদিংগী ভারতমচা করোর কয়া অশোই-অঙাম থোক্তনবা হোৎনরিবা থৌনা ফরবশিংগী কৎথোকপশিং ঐখোয়না নিংশিংলি”।
Today, on Army Day, we salute the unwavering courage of the Indian Army, which stands as the sentinel of our nation’s security. We also remember the sacrifices made by the bravehearts who ensure the safety of crores of Indians every day. @adgpi pic.twitter.com/LZa36V0QZf
— Narendra Modi (@narendramodi) January 15, 2025
“ভারত লান্মী অসি অচেৎপা ফিরেপ, শীনফম অমগী হৈথোই-শিংথোইবা অমসুং কৎথোকপগী খুদমনি। ঐখোয়গী ঙমখৈশিং ঙাক-শেনবগী মথক্ত, মহৌশাগী ওইবা অমাং-অতাশিং থোক্লকপা মতমদা ঐখোয়গী লান্মীশিংনা অৱাবা তারবা মীওই কয়াগী মতেং পাংলি”।
“আর্মদ ফোর্সশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংগী য়াইফনবা ঐখোয়গী সরকারনা থবক পায়খৎলে। চহি কয়া, ঐখোয়না অওনবা কয়া পুরক্লে অমসুং মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎনবা মীৎয়েং চঙলে। মসি তুংদা মখা চৎথখিগনি”।