Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates the Sri Sri Radha Madanmohanji Temple of ISKCON in Navi Mumbai
The followers of ISKCON spread across the world are tied by the thread of devotion to Lord Krishna which keeps them all connected to each other, which keeps guiding every devotee 24 hours a day, the formula of thoughts of Srila Prabhupada Swami: PM
India is not just a piece of land bounded by geographical boundaries, its
a living land, a living culture, the consciousness of this culture is spirituality, if we want to understand India, we have to first imbibe spirituality: PM
The main foundation of our spiritual culture is the spirit of service: PM
15 JAN 2025 5:49PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today inaugurated the Sri Sri Radha Madanmohanji Temple, an ISKCON project in Kharghar, Navi Mumbai. Addressing the gathering, he expressed that it was his good fortune to participate in such a divine ceremony and acknowledged the immense affection and warmth of ISKCON's saints, along with the blessings of Srila Prabhupada Swami. The Prime Minister extended his gratitude to all revered saints and paid his respects to them. He highlighted the design and concept of the Shri Radha Madanmohanji Temple complex, which reflects the complete tradition of spirituality and knowledge. He added that the temple showcases various forms of the divine, expressing the idea of 'Eko Aham Bahu Syam.' The Prime Minister noted that a museum based on the Ramayana and Mahabharata was being constructed to cater to the interests and attractions of the new generation. Additionally, he added that a garden inspired by the 12 forests of Vrindavan was being developed. Shri Modi expressed his confidence that the temple complex will become a sacred center enriching India's consciousness along with faith. He congratulated all the saints and members of ISKCON and the people of Maharashtra for this noble endeavor.
Expressing his emotional remembrance of the revered Gopal Krishna Goswami Maharaj on the occasion, Shri Modi remarked that Maharaj's vision and blessings, rooted in his deep devotion to Lord Krishna, are integral to this project. He added that although Maharaj was not physically present, his spiritual presence was felt by all. The Prime Minister highlighted the special place Maharaj's affection and memories hold in his life. He recalled being invited by Maharaj for the unveiling of the world's largest Gita and receiving his guidance during Srila Prabhupada Ji's 125th birth anniversary. The Prime Minister expressed his satisfaction in witnessing the realization of another of Maharaj's dreams.
“ISKCON followers worldwide are united by their devotion to Lord Krishna”, said Shri Modi and highlighted that another connecting thread is the teachings of Srila Prabhupada Swami, which guides the devotees 24/7. The Prime Minister noted that Srila Prabhupada Swami promoted the importance of the Vedas, Vedanta, and the Gita during India's struggle for independence, linking Bhakti Vedanta to the consciousness of the common people. He further added that at the age of 70, when most people consider their duties fulfilled, Srila Prabhupada Swami started the ISKCON mission and traveled the world, spreading Lord Krishna's message to every corner. Remarking that today, millions of people globally benefit from his dedication, the Prime Minister emphasized that Srila Prabhupada Swami's active efforts continue to inspire us.
“India is an extraordinary and wonderful land, not just a piece of land bound by geographical boundaries, but a living land with a vibrant culture”, exclaimed the Prime Minister. He emphasized that the essence of this culture is spirituality, and to understand India, one must first embrace spirituality. The Prime Minister noted that those who view the world only from a material perspective see India as a collection of different languages and provinces. However, he added that when one connects their soul with this cultural consciousness, they truly see India. He highlighted that in the far east, saints like Chaitanya Mahaprabhu appeared in Bengal, while in the west, saints like Namdev, Tukaram, and Dnyaneshwar emerged in Maharashtra. Shri Modi remarked that Chaitanya Mahaprabhu spread the Mahavakya mantra to the masses, and the saints of Maharashtra shared spiritual nectar through the 'Ramkrishna Hari' mantra. He added that Sant Dnyaneshwar made the profound knowledge of Lord Krishna accessible through the Dnyaneshwari Gita. Similarly, Srila Prabhupada popularized the Gita through ISKCON, publishing commentaries and connecting people with its essence. The Prime Minister remarked that these saints, born in different places and times, each advanced the stream of Krishna devotion in their unique ways. He added that despite the differences in their birth periods, languages, and methods, their understanding, thoughts, and consciousness were one and all of them infused new life into society with the light of devotion, giving it new direction and energy.
Remarking that the foundation of India's spiritual culture is service, Shri Modi emphasized that in spirituality, serving God and serving people become one. He noted that India's spiritual culture connects practitioners to society, fostering compassion and leading them towards service. Quoting a Shri Krishna's shloka meaning that true service is selfless, the Prime Minister highlighted that all religious texts and scriptures are rooted in the spirit of service. He remarked that ISKCON, a vast organization, operates with this spirit of service, contributing to education, health, and the environment. He noted that ISKCON was undertaking significant service activities at the Kumbh Mela.
The Prime Minister expressed his satisfaction that the government was continuously working for the welfare of citizens with the same spirit of service. He remarked that building toilets in every home, providing gas connections to poor women through Ujjwala scheme, ensuring tap water in every household, offering free medical treatment up to 5 lakh rupees to every poor person, extending this facility to every elderly person above 70 years of age, and providing pucca houses to every homeless person are all actions driven by this spirit of service. The Prime Minister emphasized that this spirit of service brings true social justice and is a symbol of true secularism.
Underscoring that the Government was connecting various pilgrimage and religious sites across the country through the Krishna Circuit, Shri Modi highlighted that this circuit extends to Gujarat, Rajasthan, Haryana, Uttar Pradesh and Odisha. He added that these sites were being developed under the Swadesh Darshan and PRASAD schemes. The Prime Minister noted that these temples showcase different forms of Lord Krishna, from his child form to his worship with Radha Rani, his Karmayogi form, and his worship as a king. He emphasized that the aim was to make it easier to visit various sites associated with Lord Krishna's life and temples, with special trains being operated for this purpose. The Prime Minister suggested that ISKCON can assist in bringing devotees to these faith centers connected to the Krishna Circuit. He urged ISKCON to encourage all devotees associated with their centers to visit at least five such places in India.
Stressing that in the past decade, the country had seen simultaneous progress in development and heritage, the Prime Minister highlighted the significant contribution of institutions like ISKCON to this mission of development through heritage. The Prime Minister noted that temples and religious sites have been centers of social consciousness for centuries, and gurukuls have played a crucial role in promoting education and skill development. He emphasized that ISKCON inspires youth to make spirituality a part of their lives through its programs. The Prime Minister remarked on how ISKCON's young practitioners embrace modern technology while following their traditions, making their information network a model for others. He expressed confidence that under ISKCON's guidance, the youth will work for national interest with a spirit of service and dedication. Shri Modi highlighted that the Bhaktivedanta Ayurvedic Healing Center and the Bhaktivedanta College for Vedic Education established in the temple complex will benefit society and the entire country. He also emphasized the call given for ‘Heal in India’.
Shri Modi remarked that as society becomes more modern, it also needs more compassion and sensitivity. He emphasized the need to create a society of sensitive individuals who advance with human qualities and a sense of belonging. The Prime Minister highlighted that ISKCON, through its Bhakti Vedanta, can breathe new life into global sensitivity and expand human values worldwide. Concluding his address, the Prime Minister expressed confidence that ISKCON's leaders will continue to uphold Srila Prabhupada Swami's ideals. He once again congratulated the entire ISKCON family and all citizens on the inauguration of the Radha Madanmohanji Temple.
The Governor of Maharashtra Shri C. P. Radhakrishnan, Chief Minister of Maharashtra Shri Devendra Fadnavis, Deputy Chief Minister of Maharasthra Shri Eknath Shinde were present among other dignitaries.
Background
The Sri Sri Radha Madanmohanji Temple, an ISKCON project in Kharghar, Navi Mumbai is spread over nine acres, includes a temple with several deities, a Vedic education centre, proposed museums and auditorium, healing center, among others. It aims to promote universal brotherhood, peace, and harmony through Vedic teachings.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নবী মুম্বাইদা ইস্কোনগী শ্রী শ্রী রাধা মদনমোহনজি লাইশঙ শঙ্গাখ্রে
মালেম শীনবা থুংবগী ইস্কোন ভক্তশিং ভাগবান কৃষ্ণদা কৎথোকপগী লংলানা পুন্দুনা মখোয় অমগা অমগা শম্নহল্লে, নোংমগী মনুংদা পুং ২৪ ভক্ত খুদিংমক লমজিংবা অসি শ্রীলা প্রভুপদা শ্বামীগী ৱাখলশিংগী ফোর্মুলানি: প্রধান মন্ত্রী
ভারত অসি লম্মিৎ-তুমিৎকী ঙমখৈশিংনা কোইশিনবা শুপ্নগী লম মচেৎ অমা খক নত্তে, মসি অহিংবা লম অমনি, অহিংবা নাৎ অমনি, মসিগী নাৎ অসি খঙবা অসি অধ্যাতিক্নি, করিগুম্বা ঐখোয়না ভারত খঙবা পাম্লবদি, ঐখোয়না অহানবদা অধ্যাতিক্ত চঙজগদবনি: প্রধান মন্ত্রী
ঐখোয়গী অধ্যাতিক্কী চৎনবীগী মরুওইবা য়ুম্ফম অসি মীয়ামগী থবক তৌবগী থৌনা অসিনি: প্রধান মন্ত্রী
15 JAN 2025 5:49PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নবী মুম্বাইগী খারঘরদা ইস্কোনগী প্রোজেক অমা, শ্রী শ্রী রাধা মদনমোহনজি লাইশঙ শঙ্গাখ্রে। থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি ঈশ্বরগী ওইবা অসিগুম্বা থৌরম অমদা শরুক য়াবা অসি মহাক্কী ওইনা লৈবাক ফবনি অমসুং ইস্কোলগী সাধুশিংগী মীনুংশিং অমসুং থৌজাল অসিগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকচরি অমসুং মহাক শ্রীলা প্রভুপদা শ্বামীগী থৌজালশু ফংলে। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সাধুশিংদা তৌবীমল খঙবা উৎখি অমসুং মখোয়দা ইকায়খুম্নবা উৎখি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি শ্রী রাধা মদনমোহনজি লাইশঙগী দিজাইন অমসুং কন্সেপ অসিদা অধ্যাতিক অমসুং লৌশিংগী চৎনবীগী মমি তারে। ‘একো অহাম বাবু শ্যাম’ গী ৱাখল্লোন ফোঙদোক্তুনা লাইশঙ অসিনা ঈশ্বরগী তোঙান তোঙানবা শক্তমশিং উৎলে।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি তুংগী মীরোলশিংগী য়াইফনবা অমসুং পুক্নিং চীংশিন্নবা রামায়ন অমসুং মহাভারত্ত য়ুম্ফম ওইবা ম্যুজিয়ম অমা শারগনি। ব্রিন্দাবনগী উমং ১২ না ইথিল পীবা লৈকোল অমা শেমগৎলে। লাইশঙগী অকোয়বা অসি ভারতকী ৱাখল্লোনশিংগী শেংলবা মফম অমা ওইরক্লগনি। মসিগী অচৌবা থবক অসিগীদমক ইস্কোনগী সাধুশিং অমসুং মেম্বরশিং অমসুং মহারাস্ত্রাগী মীয়াম থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
থৌরম অসিদা গোপাল কৃষ্ণ গোশ্বামী মহারাজ নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি মহারাজগী মঙলান অমসু থৌজালশিং, ভাগবান কৃষ্ণদা মহাক্কী কৎথোকপা, প্রোজেক অসিগী তৎনবা য়াদ্রবা শরুক ওইরে। মহারাজ মশা শরুক য়াদ্রবশু, মহাক্কী থৱায়না শরুক য়াবা অদু ঐখোয় পুম্নমক্না ফাওরে। মহারাজগী মীনুংশিং অমসুং নিংশিংবশিং মহাক্কী পুন্সিদা অখন্নবা মফম অমা কল্লে। মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা গীতা মাইখুম হাংদোক্নবা মহারাজনা মহাক বার্তন তৌরকখি অমসুং শ্রীলা প্রভুপদা জিগী ১২৫শুবা মপোক কুমওন থৌরম মনুংদা মহাক্কী থৌজাল ফংখি। মহারাজগী অতোপ্পা মঙলান অমা মঙফাওনবা ঙম্বা অসিদা মহাক অপেনবা ফাওই।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি মালেম শীনবা থুংবগী ইস্কোন ভক্তশিং ভাগবান কৃষ্ণদা কৎথোকপনা অমতা ওইহল্লে। নোংমগী মনুংদা পুং ২৪ ভক্ত খুদিংমক লমজিংনবা শ্রীলা প্রভুপদা শ্বামীগী পাউতাকশিং অসিনা অতোপ্পা লংলা অমনি। ভারতকী নিংতম ইহৌ মনুংদা শ্রীলা প্রভুপদা শ্বামীনা বেদশিং, বেদান্তা অমসুং গীতাগী মরুওইবশিং খঙহনখি অমসুং ভক্তি বেদান্তাগা মীয়ামগী অচুম্বা ৱাখল্লোনগা শম্নহনখি। চহি ৭০ শুরকপা মতমদা মীওই অয়াম্বনা মখোয়গী থৌদাংশিং লোইরে হায়না খন্নৈ, শ্রীলা প্রভুপদা শ্বামীনা ইস্কোন মিসন হৌদোকখি অমসুং মালেম শীনবা থুংনা চৎখি, মফম খুদিংমক্ত ভগবান কৃষ্ণগী পাউজেল শন্দোকখি। ঙসিদি মালেমগী মীওই মিল্লিয়ন কয়া মহাক্কী কৎথোকপগী কান্নবা ফংলে। শ্রীলা প্রভুপদাগী থবকশিংনা ঐখোয়দা মখা তানা ইথিল পীরি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি ভারত অসি লম্মিৎ-তুমিৎকী ঙমখৈশিংনা কোইশিনবা শুপ্নগী লম মচেৎ অমা খক নত্তে, মসি অহিংবা লম অমনি, অহিংবা নাৎ অমনি, মসিগী নাৎ অসি খঙবা অসি অধ্যাতিক্নি, করিগুম্বা ঐখোয়না ভারত খঙবা পাম্লবদি, ঐখোয়না অহানবদা অধ্যাতিক্ত চঙজগদবনি মালেম অসি পোৎলমশিং খক্তগী ওইবা মীৎয়েংদগী য়েংলিবা মীওইশিংনা ভারত অসি তোঙান-তোঙানবা লোলশিং অমসুং রাজ্যশিংগী অপুনবা অমা ওইনা উরি। অদুবু কনাগুম্বা অমনা মখোয়গী থৱায় অদু মসিগী নাৎকী ৱাখল্লোন অসিগা শম্নরবা মতমদা, মখোয়না অশেংবা ভারত উবা ফংগনি। বেঙ্গলদা চৈতন্যা মহাপ্রভুগুম্বা সাধু পোকখি, অদুগা নোংচুপতা নামদেব, তুকারাম অমসুং দন্যানেশ্বরগুম্বা সাধুশিং মহারাস্ত্রাদগী থোক্লকখি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি চৈতন্যা মহাপ্রভুনা মীয়ামদা মহাকব্যা মন্ত্র শন্দোকখি অমসুং মহারাস্ত্রাগী সাধুশিংনা ‘রামকৃষ্ণ হরি’ মন্ত্রগী খুৎথাংদা অধ্যাতিক্কী খোইহি য়েন্থোকখি। সান্ত দন্যানেশ্বরনা ভগবান কৃষ্ণগী লৌশিং অদু দন্যানেশ্বর গীতাগী খুৎথাংদা মীয়ামদা ফংহনখি। শ্রীলা প্রভুপদানা ইস্কোনগী খুৎথাংদা গীতা মীয়ামদা খঙহনখি, পাউজেলশিং ফোঙখি অমসুং মসিগী মহাও অদু মীয়ামদা ফংহনখি। হায়রিবা সাধুশিং অসি তোঙান-তোঙানবা মফমশিং অমসুং মতমদা পোকখি, মখোয়গী অঙকপা মওংশিংদা কৃষ্ণদা কৎথোকপগী ইচেল খুমাঙ চাউশিনহনখি। মখোয়গী পোকপগী মতমশিং, লোলশিং অমসুং থবকশিং তোঙাল্লবশু, মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং অমসুং ঈশ্বরগী মরমদা খঙবা অসিনা কৎথোকপগী অনৌবা মঙালগা লোলয়ননা খুন্নাইদা অনৌবা পুন্সি অমা পীখি, খুন্নাইদা অনৌবা মাইকৈ তাকখি অমসুং থৌনা পীখি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি ঐখোয়গী অধ্যাতিক্কী চৎনবীগী মরুওইবা য়ুম্ফম অসি মীয়ামগী থবক তৌবগী থৌনা অসিনি। অধ্যাতিক্ত ঈশ্বরগী সেবা তৌবা অমসুং মীয়ামগী সেবা তৌবা অসি অমতা ওই। ভারতকী অধ্যাতিক্কী চৎনবী অসি খুন্নাইগী থবক তৌরিবশিংগা শম্নৈ, মীওইবগী অৱাবা খঙবা হেনগৎহল্লি অমসুং মসিনা মখোয় মীয়ামগী থবক তৌহল্লি। শ্রী কৃষ্ণগী শ্লোগ অমা পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি মশাগী ওইজবা থাদোকপা অসি অশেংবা মীয়ামগী থবক তৌবনি। অচৌবা লুপ অমা ওইনা ইস্কোন্না মসিগী ৱাখল্লোন অসিদা থবক তৌরি, লাইরিক-লাইশু তম্বা, হকশেল অমসুং মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবমগীদমক থবক কয়া পায়খৎলি। কুম্ভ মেলাদা ইস্কোন্না শিংথানিঙাই ওইবা থবকশিং পায়খৎলি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি মীয়ামগী সেবা তৌবগী ৱাখল্লোনগা লোয়ননা মীয়াম য়াইফনবা সরকারনা লেপ্তনা থবক পায়খৎলি। য়ুম খুদিংগী তোইলেতশিং শারে, উজৱালা স্কিমগী খুৎথাংদা লায়রবা নুপীশিংদা গ্যাস কন্নেক্সন পীরে, ইমুং খুদিংদা তোতি ঈশিং ফংহল্লে, লায়রবা মীওই খুদিংমক্ত লুপা লাখ ৫ ফাওবগী লেম্না লায়েংবগী খুদোংচাবা পীরে, মসিগী খুদোংচাবা অসি চহি ৭০ শুরবা অহলশিংদশু ফংহল্লে অমসুং য়ুম লৈজদবা মীওই খুদিংমক্ত পাক্কাগী য়ুমশিং ফংহল্লে। মীয়ামগী সেবা তৌনবা ৱাখল্লোন অসিনা খুন্নাইগী অচুম্বা পুরক্লে অমসুং মসি অশেংবা সেকুলারিজমগী খুদম অমনি।
কৃষ্ণ সর্কুইতকী খুৎথাংদা লৈবাক শীনবা থুংবগী লাইফমশিং শম্নহনবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি সর্কুইত অসি গুজরাত, রাজস্থান, হরিয়ানা, উত্তর প্রদেস অমসুং ওরিসা ফাওবা য়ৌরে। লাইফমশিং অসি শ্বাদেস দর্সন অমসুং প্রাসাদ স্কিমগী মখাদা শেমগৎপনি। হায়রিবা লাইশঙশিং অসিদা ভগবান কৃষ্ণগী তোঙান তোঙানবা মওংশিং, মহাক্না অঙাং ওইরিঙৈগী মওং অমসুং রাধা রানিগা লোয়ননা মহাক লাৎপা, মহাক্কী কর্মায়োগীগী মওং অমসুং নিংথৌ ওইনা মহাক লাৎপগী শক্তমশিং উৎলি। অখন্নবা ত্রেনশিংগী খুৎথাংদা ভগবান কৃষ্ণগা মরী লৈনবা লাইশঙশিং য়াম্না লাইনা য়ৌবা য়ানবা সরকারগী থবকশিংনা পান্দম থম্লি। কৃষ্ণ সর্কুইতগা মরী লৈনবা লাইফমশিংদা ভক্তশিং য়ৌহনবদা ইস্কোন্না মতেং পাংগদবনি। মখোয়গী সেন্তরশিংগী ভক্তশিং ভারতকী অসিগুম্বা মফম মঙাদা কোইবা চৎহন্নবা ইস্কোন্না হোৎনগদবনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি হৌখিবা চহি ১০ দা লৈবাক অসিদা মতম অমতদা চাউখৎ-থৌরাং অমসুং হেরিতেচ অনিমক চাউখৎলকপা উরে। হেরিতেচগী খুৎথাংদা চাউখৎপগী মিসন অসিদা ইস্কোনগুম্বা ইন্সতিতুসনশিংনা শিংথাবা য়াবা থবকশিং পায়খৎলি। লাইশঙশিং অমসুং লাইনিংগী মফমশিং চহি চা কয়াদগী খুন্নাইগী ৱাখল তানবা মফমশিং ওইদুনা লাক্লি অমসুং লাইরিক-লাইশু অমসুং স্কিল দিবলপমেন্ত ফগৎহন্নবা থবকশিংদা গুরুকুলশিংনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। অধ্যাতিক অসি মখোয়গী পুন্সিগী শরুক অমা ওইহন্নবা ইস্কোন্না মসিগী থৌরমশিংগী খুৎথাংদা নহারোলশিংদা ইথিল পীরি। মখোয়গী চৎনবীশিং ঙাকপগা লোয়ননা ইস্কোনগী নহারোলশিংনা অনৌবা তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নরি, মখোয়গী ইনফোর্মেসন নেতৱার্ক অসি অতোপ্পশিংগী নমুনা অমা ওইরে। ইস্কোনগী লমজিং মখাদা, মীয়ামগী থবক তৌবা অমসুং কৎথোকপগী ৱাখল্লোনগা লোয়ননা নহারোলশিংনা লৈবাক্কী য়াইফনবা থবক তৌগদবনি। লাইশঙ অসিগী অকোয়বদা লিংখৎলিবা ভক্তিবেদান্ত অয়ুর্বেদিক হিলিং সেন্তর অমসুং ভক্তিবেদান্ত কলেজ ফোর বেদিক ইজুকেসন অসিনা খুন্নাই অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা কান্নবা পীগনি। ‘ভারত্ত লায়েংবা’ হায়রিবা থবক অসিগীদমক পায়খৎফম থোকপা থবকশিং পায়খৎকদবনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি খুন্নাই অমনা হেন্না মতমগী অহোংবা লাকপা মতমদা, খুন্নাই অদু হেন্না মীওইবগী অৱাবা খঙবা দরকার ওই। মীওইবগী গুনশিং হেন্না চেনবা অমসুং অতোপ্পশিংগী য়াইফনবা খনবা লনাই মীওইশিংগী খুন্নাই অমা শেমগৎপা সরকার ওইরে। মসিগী ভক্তি বেদান্তগী খুৎথাংদা, ইস্কোন্না মালেমগী ওইনা ৱাখল তাহনব আঅমসুং মীওইবগী গুনশিং হেনগৎহনবদা অনৌবা থৌনা অমা পীবা ঙমগনি। ইস্কোনগী লুচিংবশিংনা শ্রীলা প্রভুপদা শ্বামীগী ফিদমশিং মখা তানা ঙাক্তুনা চৎকনি হায়বগী থাজবা থম্লি। রাধা মদনমোহনজি লাইশঙ শঙ্গাবা অসিদা মহাক্না অমুক হন্না ইস্কোনগী ইমুং-মনুং অমসুং মীয়াম পুম্নমক থাগৎপা ফোঙদোকখি।
থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবা অতোপ্পা শক্নাইরবা মীওইশিংগী মনুংদা মহারাস্ত্রাগী রাজ্যপাল শ্রী সি.পি রাধাকৃষ্ণন, মহারাস্ত্রাগী চীফ মিনিস্তর শ্রী দেবেন্দ্র ফদনাবিস অমসুং মহারাস্ত্রাগী দিপুতি চীফ মিনিস্তর শ্রী একনাথ সিন্দে য়াওখি।
নুঙগীৱারোল
লম একর ৯ দা শেমগৎলিবা নবি মুম্বাইগী খারঘরদা শ্রী শ্রী রাধা মদনমোহনজি লাইশঙ অসিদা, তোঙান-তোঙানবা ভগবানশিংগী লাইশঙ অমা, বেদিক ইজুকেসন সেন্তর অমা, শানবা পান্দম থম্লিবা ম্যুজিয়মশিং অমসুং ওদিওতোরিয়ম, হিলিং সেন্তর য়াওরি। প্রোজেক অসিনা মালেমগী মচিন-মনাও ওইবগী ৱাখল্লোন, শান্তি অমসুং নুংশিনবা বেদগী খুৎথাংদা পুক্নিং থৌগৎনবা পান্দম থম্লি।